Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
Το 2008 δε μιλουσε κανεις για μνημόνιο. Ήταν ακόμη η εποχή των παχιών αγελάδων
Αν διαβασεις εφημεριδες του 2008, θα νομισεις οτι ζουμε εποχη πρωτοφανούς λιτοτητας και πρεπει να ερθει το ΠΑΣΟΚ να αναπνευσει ο κοσμος

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.281
Πόντοι
5.506
Μιλησε ο Φουκαράς της Κυπρου :2funny::2funny: Εσυ αφου βγαζεις τοσα οσα λες γιατι δεν εχεις αμαξι, και νοικιαζεις, εγω αμα εβγαζα οσο λες θα ειχα δυο αμαξια τωρα και σπιτι δικο μου τοσα χρονια με οικονομιες,οταν σε παρακαλαγαμε με τον Χαρη να βγαλεις φωτο ,εβαζες το μπαλκονι που επινες φραπε,γυναικα δεν εχεις:jerking: Δειξε μας ενα screen απο μεταφορες οσα λες να σε πιστεψουμε, εγω οποτε ζητουσατε σας εδειχνα, σπιτια, αμαξια ακομη και πιστωτικη καρτα σας εδειξα Vip κιολας,εσυ ουτε αμαξι μας δειχνεις, ουτε ποσα περνεις, ουτε τα ταξιδια που κανεις :jerking::jerking: Δηλαδη εσυ κανεις καλυτερη ζωη και βγαζεις περισσοτερα απο εναν Ιατρο που κανει ταξιδια, συνεδρια κλπ και δεν εχεις ενα αμαξι?:headbang::headbang: Αστο φουκαρα της Κυπρου,επαιξες μαλακια στο μπαλκονι με τσοντα σημερα πως πηγε:2funny:
Εσύ ξεχνάς όμως Δημητρακαρε πως ότι έχεις είναι επειδή σου στέλνουν ΧΟΡΗΓΙΑ τα γερόντια για να ΕΙΣΑΙ 4000 ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ και να ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ και να τους ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ. Παίζει το ρόλο του κι αυτό.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.281
Πόντοι
5.506
Για μέχρι το 2009 λες ;
Σήμερα, όσοι δεν έχουν τζάκια και ξυλόσομπες .... κατά 90% είναι χωρίς θέρμανση .

Η αιθάλη από τα καυσόξυλα αυτή τη στιγμή σκοτώνει στην αττική , παντού ,σε όλες τις περιοχές,
εκτός ίσως τις παραλιακές.

ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟ .
Δε βαρέθηκες βρε γαμημενε να κλαίγεσαι που ο κόσμος έχει τζάκια και πέρα από ζέστη φτιάχνει και ατμόσφαιρα στο σαλόνι του; Επειδή έχεις σκευρωσει στο υγρασιασμένο υπόγειο εσύ σου φταίνε οι άλλοι;

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.717
Πόντοι
1.706
Γράφτηκε παραπάνω για καφέ ελληνικό στυλ στην Γερμανία.
Συμφωνώ ,είναι κάτι που σκέφτομαι κι εγώ μιας και οι μισθοί έχουν γίνει για τον πουτσο λόγω ακριβείας.

Εγώ σκέφτομαι κάτι σε todays με καφέδες, κρύο σάντουιτς ,κρουασάν ,παγωτό κτλ .
Όχι ακριβώς ελληνικό στυλ γιατί γνώμη μου είναι πως δεν θα πιάσει.
Καλύτερα μια μίξη σε ελληνικά και γερμανικά προϊόντα .
Βλέπεις πχ την ποικιλία που έχει στα Backwerk αφαιρείς κάποια και προσθέτεις ελληνικά ,πχ τυρόπιτα, κουλούρι, ζαμπόν κασέρι, μπουγάτσα μεριδα κτλ.
Από καφέδες φραπέ, ελληνικό (mocca) εσπρέσσο και γερμανικούς όπως στο Backwerk .
Καλό είναι αξιοπρεπείς και επιβλητικές καφετιέρες και όχι κάτι σπιτικές των 500€ που έχουν σε διάφορα Kiosk.
Επίσης έχει κυκλοφορήσει τώρα τελευταία ελληνική εταιρεία με καφεδες που κάνει franchise στην Γερμανία .
Ela greek Café Store λέγεται αν θυμάμαι καλά.
Πάρε καμμιά ιδέα από αυτήν.
Απαραίτητη προϋπόθεση το μέρος ...

Άλλες ιδέες είναι mobile κοτόπουλα δικό ,hanchen wagen. Επένδυση 15-20.009. πουλάει καλά αν βρεις καλα πόστα .

Τρίτη και πιο δυσκολη ιδέα ιχθυοπωλειο ....δεν το έχει ο Γερμανός καθόλου.
Δεν είναι τεράστια επένδυση αλλά θέλει σε γειτονιές με πολλούς μουσουλμάνους, αυτοί τρώνε πολύ ψάρι
Μια μέρα του Οκτώβρη πέρναγα από ένα δρόμο κοντά στην πλατεία του Montpellier και βλέπω μία τεράστια ουρά. Λέω τι στην ευχή γίνεται εκεί; Πλησιάζω και ήταν ένα μαγαζάκι και πούλαγε αποκλειστικά γιαούρτι, αλλά σε διάφορες versions. Από απλό γιαούρτι, γιαούρτι με φρουτογεύσεις... μέχρι γιαούρτι παγωτό. Τίποτα άλλο. Μου ήρθε να γελάσω, αλλά τελικά μπήκα στην ουρά και πήρα κι εγώ. Δύο άτομα εξυπηρετούσανε. Πρέπει να βγάζουνε πολλά λεφτά από μία τόσο απλή ιδέα.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.579
Πόντοι
1.706
Περνώντας χθες Σάββατο έξω από Shopping στην Κολωνία (όχι δεν είδα κάπου τον κμαν να φλασάρει κασέρι σε Πολωνεζες ή Ουκρανες) .
Μικρή ,έξυπνη ,με χαμηλότατο κεφαλαιο επιχείρηση καφέ. Ένα ποδήλατο, ένα τρίκυκλο διαμορφωμένο, ένας σκαραβαίος και καλό καφεδάκι. Ακόμη και μέσα σε Shopping θα δούλευε πιστεύω

Συνημμένα

• IMG_20240127_123941054.jpg
    IMG_20240127_123941054.jpg
    4,2 MB · Εμφανίσεις: 54
  • IMG_20240127_123933879.jpg
    IMG_20240127_123933879.jpg
    4 MB · Εμφανίσεις: 58

Ninja Gr

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Like
241
Πόντοι
20
Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει. Ήθελα να συμμετέχω σε έναν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ακινήτου ο οποίος ήταν να γίνει 7 Φλεβάρη και μπαίνω σήμερα και μου βγάζει ο πλειστηριασμός που ζητήσατε είναι πλέον ανενεργός. Τι μπορεί να έγινε και το έβγαλαν;

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.005
Πόντοι
3.506
Εσύ ξεχνάς όμως Δημητρακαρε πως ότι έχεις είναι επειδή σου στέλνουν ΧΟΡΗΓΙΑ τα γερόντια για να ΕΙΣΑΙ 4000 ΧΛΜ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ και να ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ και να τους ΚΑΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ. Παίζει το ρόλο του κι αυτό.
Πως τον πετσόκοψες έτσι ;

• Ουάου
Αντιδράσεις: barock

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.005
Πόντοι
3.506
Δε βαρέθηκες βρε γαμημενε να κλαίγεσαι που ο κόσμος έχει τζάκια και πέρα από ζέστη φτιάχνει και ατμόσφαιρα στο σαλόνι του; Επειδή έχεις σκευρωσει στο υγρασιασμένο υπόγειο εσύ σου φταίνε οι άλλοι;
Τουλάχιστον μίκρυνε το μέγεθος της γραμματοσειράς

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Παίδες καλησπέρα.

Σκέφτομαι σοβαρά στο τέλος χρόνου να φύγω για Γερμανία.
Γλώσσα δεν ξέρω καλά, είμαι επίπεδο Α1 περίπου, λίγα Γερμανικά αλλά φιλοδοξώ να έχω φτάσει στο τέλος του χρόνου το Β1 έστω ή ένα καλό Α2.

Γενικά με εργασίες τι παίζει ;; Εχω πτυχίου Ελλην. Πανεπιστημίου (θεωρητ. κατεύθ) και μεταπτυχιακό από Αγγλικό Πανεπιστήμιο. Γνωρίζω Αγγλικά άπταιστα αλλά αμφιβάλλω εάν αυτό βοηθάει στη Γερμανία.

Ακούω πολλά λέγονται για οδηγούς λεωφορείων.

Εδώ δε χρειάζεται ένα Β2 γνώση Γερμανικών ;
Επίσης, δίπλωμα για λεωφορείο πώς βγάζεις; Να έχω από Ελλάδα ή μπορώ να βγάλω στην Γερμανία ;

Τέλος, εναλλακτική έχω βάλει τη Νορβηγία και την Φινλανδία εάν τελικά δεν καταφέρω για Γερμανία να βρώ εργασία... Έχει κανείς εμπειρία;;

Ευχαριστώ

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Εκ πείρας πάντως θα πω πως η πιο σωστή κίνηση που έκανα στην ζωή μου ήταν το 2016 να φύγω για Αμερική. Εάν κάποιος αφαιρέσει το συναισθηματικο κομμάτι του γεννήθηκα και έχω συνηθίσει εδώ, η Ελλάδα δεν βγάζει καμία λογική για εργασία, προοπτική και πρόοδο πάρα μόνο για καλοκαιρινές διακοπές.
Προφανώς εννοώ ανθρώπους που εργάζονται και δεν έχουν Καβατζες γονείς και ενοίκια και επιπλέον ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν θα είναι για πάντα 25 30 η 35.
Στα 25 με 800 και να μένεις με γονείς αν και δεν συμφωνώ ας πούμε οκ.στα 30 και τα 35 ΟΧΙ ...Δεν είναι οκ.οπως και τα 800 1000 και 1500 μια ζωή ΔΕΝ είναι οκ.η ζωή καλώς ή κακός θέλει χρήμα και προοπτική.
Έρχομαι πια μέσα ιουλιου και επιστρέφω αρχές Σεπτεμβρίου για διακοπές μόνο και η ζωή μου είναι στην Αμερική την οποία δεν την αλλάζω.εχω δημιουργήσει πράγματα σε 7 χρόνια που στην Ελλάδα είναι απλά επιστημονική φαντασία.
Αφήστε την μιζέρια και το comfort zone και ζήστε όπως θέλετε.Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ .
Αν με το ζόρι πείσεις τον εαυτό σου πως ανήκεις στους λίγους επειδή φοβάσαι να προσπαθήσεις τοτε θα υποστεις άσχημες συνέπειες στα 40 45.Εννοώ πως αν βολευτείς με την μιζέρια μικρός και την αποδεχτεις τότε αντίο.....
Είναι σαν να μπει κάποιος σε ένα βόθρο για μια εβδομάδα. Μετά την εβδομάδα δεν θα του μυρίζει τόσο άσχημα όσο όταν πρωτομπηκε...γιατί????
Γιατί απλά την συνηθισε....
Φίλε σε ποια πολιτεία πήγες και με τι ασχολήθηκες;

Θα σού πούν πολλοι, ότι στους 10 Ελληνες που πήγαν ΗΠΑ, οι 2 πρόκοψαν, οι υπόλοιποι είτε επέστρεψαν, είτε είναι εξωτερικό αλλά σε χαμαλοδουλειές.... Τι να πω...

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.005
Πόντοι
3.506
Παίδες καλησπέρα.

Γλώσσα δεν ξέρω καλά, είμαι επίπεδο Α1 περίπου, λίγα Γερμανικά αλλά φιλοδοξώ να έχω φτάσει στο τέλος του χρόνου το Β1 έστω ή ένα καλό Α2.

Γενικά με εργασίες τι παίζει ;; Εχω πτυχίου Ελλην. Πανεπιστημίου (θεωρητ. κατεύθ) και μεταπτυχιακό από Αγγλικό Πανεπιστήμιο. Γνωρίζω Αγγλικά άπταιστα αλλά αμφιβάλλω εάν αυτό βοηθάει στη Γερμανία.

Επίσης, δίπλωμα για λεωφορείο πώς βγάζεις; Να έχω από Ελλάδα ή μπορώ να βγάλω στην Γερμανία ;

Τέλος, εναλλακτική έχω βάλει τη Νορβηγία και την Φινλανδία εάν τελικά δεν καταφέρω για Γερμανία να βρώ εργασία... Έχει κανείς εμπειρία;;

Ευχαριστώ
Για Γερμανία δε ξέρω , αλλά για Γαλλία ξέρει το φίλτατο μέλος Καλόγερος που εργάζεται σαν κλόουν σε παιδικά πάρτυ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.973
Πόντοι
3.656
Παίδες καλησπέρα.

Ευχαριστώ

Με πτυχιο και μεταπτυχιακό,θα πας για οδηγός; :think: Δεν υπάρχει τίποτα άλλο;

Balkan cowboy

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2023
Like
8.157
Πόντοι
1.056
Γράφτηκε παραπάνω για καφέ ελληνικό στυλ στην Γερμανία.
Συμφωνώ ,είναι κάτι που σκέφτομαι κι εγώ μιας και οι μισθοί έχουν γίνει για τον πουτσο λόγω ακριβείας.

Εγώ σκέφτομαι κάτι σε todays με καφέδες, κρύο σάντουιτς ,κρουασάν ,παγωτό κτλ .
Όχι ακριβώς ελληνικό στυλ γιατί γνώμη μου είναι πως δεν θα πιάσει.
Καλύτερα μια μίξη σε ελληνικά και γερμανικά προϊόντα .
Βλέπεις πχ την ποικιλία που έχει στα Backwerk αφαιρείς κάποια και προσθέτεις ελληνικά ,πχ τυρόπιτα, κουλούρι, ζαμπόν κασέρι, μπουγάτσα μεριδα κτλ.
Από καφέδες φραπέ, ελληνικό (mocca) εσπρέσσο και γερμανικούς όπως στο Backwerk .
Καλό είναι αξιοπρεπείς και επιβλητικές καφετιέρες και όχι κάτι σπιτικές των 500€ που έχουν σε διάφορα Kiosk.
Επίσης έχει κυκλοφορήσει τώρα τελευταία ελληνική εταιρεία με καφεδες που κάνει franchise στην Γερμανία .
Ela greek Café Store λέγεται αν θυμάμαι καλά.
Πάρε καμμιά ιδέα από αυτήν.
Απαραίτητη προϋπόθεση το μέρος ...

Άλλες ιδέες είναι mobile κοτόπουλα δικό ,hanchen wagen. Επένδυση 15-20.009. πουλάει καλά αν βρεις καλα πόστα .

Τρίτη και πιο δυσκολη ιδέα ιχθυοπωλειο ....δεν το έχει ο Γερμανός καθόλου.
Δεν είναι τεράστια επένδυση αλλά θέλει σε γειτονιές με πολλούς μουσουλμάνους, αυτοί τρώνε πολύ ψάρι

Γερμανία ίσως να έπιανε ουζερί ελληνικού τύπου.Να έχεις μέσα όλων των ειδών τα ούζα και μεζέδες.Αυτό θα άρεσε στους Γερμανούς να τρωγοπίνουν ολημερίς.
Αλλά πρέπει κάπως να το προσαρμόσεις.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
934
Πόντοι
81
Παίδες καλησπέρα.

Ευχαριστώ
Οδηγοι λεωφορειων, εστιατορια, νοσηλευτες και συνεργεια καθαρισμου τρελη ζητηση. Και χωρις γερμανικα. Για σπουδαγμενους δεν ξερω τι παιζει με δουλειες γιατι δεν ειμαι.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η στεγη. Δυσκολα βρισκεις σπιτι ή εστω δωματιο και ειναι πανακριβα. Διπλωμα για λεωφορειο 4ης το βγαζεις Ελλαδα. Ειναι πιο ευκολο και πολυ πιο φτηνα. Το δεχονται.
Υπαρχουν πολλες δουλειες να κανεις ειδικα σε μεγαλες πολεις με αγγλικα, αλλα τα γερμανικα ειναι συν για να κοινωνικοποιηθεις και να βρεις γκομενα.
Εγω ηρθα με τη βοηθεια ενος μελος του site πριν 2 χρονια και εμπλεξα με τα ελληνικα εστιατορια. Δεν ειναι ασχημα για αρχη αναλογως βεβαια και που θα πεσεις. Μολις μαθω τη γλωσσα θα βγαλω το 4ης να πιασω οδηγος.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.438
Πόντοι
446
Χειρονακτικές δουλειές (Blue collar jobs) στο εξωτερικό σου παίρνουν τσιμπούκι για να πας να δουλέψεις γιατί οι γηγενής της κάθε χώρας δεν θέλουν να τις κάνουν ακομά και στη Κύπρο βρίσκεις δουλειά παράδειγμα ως οδηγός 4ης κατηγορίας. Δουλειές γραφείου (white collar jobs) έχει κορεστεί παντού και δύσκολα θα βρείς εκεί εκτός αν έχεις μέσον (μεσογειακές χώρες ισχυεί περισσότερο).

Reuzel

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
1.789
Πόντοι
486
Άνετα θα έμενα έξω, αλλά πιστεύω χωρίς ένα καλό πτυχίο, και ψάχνοντας κάτι ανειδίκευτο θα είναι τα ίδια σκατά με Ελλάδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Άνετα θα έμενα έξω, αλλά πιστεύω χωρίς ένα καλό πτυχίο, και ψάχνοντας κάτι ανειδίκευτο θα είναι τα ίδια σκατά με Ελλάδα.
Λάθος κάνεις με άπειρα παραδείγματα γνωστών που χωρίς πτυχία αλλά με μυαλό μπήκανε σε δουλειές που καθαρίζουν 2-3 χιλιάρικα.
Καλα τόσο απλή λογική έχεις; Ότι δηλαδή τόσα άτομα που πέτυχαν έξω, είχαν όλοι πτυχίο;

Reuzel

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
1.789
Πόντοι
486
Λάθος κάνεις με άπειρα παραδείγματα γνωστών που χωρίς πτυχία αλλά με μυαλό μπήκανε σε δουλειές που καθαρίζουν 2-3 χιλιάρικα.
Καλα τόσο απλή λογική έχεις; Ότι δηλαδή τόσα άτομα που πέτυχαν έξω, είχαν όλοι πτυχίο;
Εννοώ έναν εργαζόμενο χωρίς κάποια εξειδίκευση, πχ σε μια αποθήκη. Υπάρχουν τέτοιες δουλειές που μπαίνεις εύκολα και αξίζουν;

Φυσικά δε βάζω μέσα αυτούς που κάνουν κάτι δικό τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom