Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
αφρικη?ασια?λατινικη αμερικη?

Σε αυτές τις περιοχές όμως υπάρχει και τρελό έγκλημα.
Πρέπει κάποιος να έχει καλά κονέκτιονς για να πάει κάπου μελετημένα με λεφτά και ασφάλεια μην τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν.

Dynamics αν είσαι σχετικά νέος και έχεις κάποια κλίση προς Υ/Η θα έλεγα να ψάξεις σε Τσεχία (ή Πολωνία κτλ) και σιγά σιγά να εξελιχθείς στη δουλειά σου και να μάθεις και την γλώσσα τους.
Κοίτα να εξειδικευτείς στο ΙΤ γιατί έχει μέλλον όχι σαν υπάλληλος σε lidl κτλ.

Επισκέπτης
Θα ψαξω δουλεια Πολωνια ή Τσεχια που εχουν παει παιδια απ το σαιτ. Θα σας πω την αλλη εβδομαδα εντυπωσεις. Γνωσεις κομπολ, κλιπερ, sql και rational rose.

LoneMarvel

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2006
Like
353
Πόντοι
36
Θα ψαξω δουλεια Πολωνια ή Τσεχια που εχουν παει παιδια απ το σαιτ. Θα σας πω την αλλη εβδομαδα εντυπωσεις. Γνωσεις κομπολ, κλιπερ, sql και rational rose.
Φίλε εαν γνωρίζεις καλά cobol ψάξου στον τραπεζικό τομέα Ελβετία έχει ζήτηση και πληρώνουν πολλή καλά.

neopas123

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2015
Like
6
Πόντοι
1
Σε αυτές τις περιοχές όμως υπάρχει και τρελό έγκλημα.
Πρέπει κάποιος να έχει καλά κονέκτιονς για να πάει κάπου μελετημένα με λεφτά και ασφάλεια μην τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν.

Dynamics αν είσαι σχετικά νέος και έχεις κάποια κλίση προς Υ/Η θα έλεγα να ψάξεις σε Τσεχία (ή Πολωνία κτλ) και σιγά σιγά να εξελιχθείς στη δουλειά σου και να μάθεις και την γλώσσα τους.
Κοίτα να εξειδικευτείς στο ΙΤ γιατί έχει μέλλον όχι σαν υπάλληλος σε lidl κτλ.

+1.Τα λεφτά μπορεί να μην είναι τρελά στην αρχή,είναι καλύτερα όμως από τις περισσότερες δουλειές στην Ελλάδα και καλύτερα από αυτά που θα βγάζεις αν δουλέψεις σε super market και φυσικά αν είσαι καλός και εξειδικευτείς μπορεί να βγάλεις καλά λεφτά,σε αντίθεση με υπάλληλο σε super market που οι προοπτικές εξέλιξης είναι σχεδόν μηδενικές.

Andrew256

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Νοε 2017
Κριτικές
33
Like
3.438
Πόντοι
1.446
Από την μικρή μου εμπειρία συμβουλεύω Τσεχία (για Πράγα η υπόλοιπη χώρα έχει μείνει πιο πίσω εκτός Μπρνό για ΙΤ κτλ) γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά (σαν μεροκάματο η Πράγα δεν είναι τόσο δυνατή ακόμα αλλά άνεργος δεν μένεις) ,όταν πήγα Πράγα είδα τον κόσμο και ειδικά τους Έλληνες μετανάστες που γνώρισα ήρεμους χωρίς άγχος και κλάψα όπως εδώ και μου φάνηκε πολύ ζηλευτό.
Φαντάσου ότι πρώτα δοκίμασαν Γερμανία και έφυγαν και πήγαν Πράγα για δουλειά.
Είναι 10%-15% πιο φτηνά κατά μέσο όρο από Αθήνα εκτός από τα ενοίκια που λόγο ζήτησης είναι σχεδόν τα διπλά.

Peter  : COBOL και Clipper ?? αρχαιολογίες  :grin: αλλά η συμβουλή για τις τράπεζες παραπάνω ισχύει αν έχεις εμπειρία.

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
πολιτισμο

Ναι σε καποια πραγματα ειμαστε πιο πολιτισμενοι.

Ο Ελληνας οταν φυγει απο την πατρικη εστια ειναι επιβεβλημενο να ζησει μονος για να απολαυσει την ανεξαρτησια την ελευθερια και την ενηλικιωση!

Οχι με αλλους αντρες σα να επιστρεφει στο στρατο και στο Λυκειο.

Ειμαστε αυτονομες προσωπικοτητες και οχι σαρδελες του καπιταλισμου.

Αν δε σας βγαινουν τα λεφτα να μεινετε στην Ελλαδα να παλεψετε για δουλειες να διωξετε τους ξενους!
Τι μαλακίες λες ρε βλάκα;

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Στειλτε κανα βιογραφικο πρώτα και μετα βλεπετε αν εχει υγρασια το μερος που θα σας δεχθουν

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
καλησπερα ,

επειση ειδα οτι η μαλακια παει αερα ...

κοιτα φιλε και εαν βρεις τον τροπο να ταξιδευεις στον χρονο και αυτο εχει μελλον.ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ μαλακιες..........................

Εδω ειμαι σε μεγαλο ιδρυμα χρηματοοικονομικο κτλ .... τον τελευταιο καιρο κανουμε μετρατροπες σε micro ολα τα service και παρολο που εμεις τα εχουμε γραψει(Σε κωδικα εννοω) και παλι δυσκολευομαστε.
Τι θελω να πω αυτα που διαβαζζεις δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται...
ΞΥΠΝΑ.
Εγραψα ενα Service για πληρωμες και μετα απο 6 μηνες δεν θυμομουνα τι ειχα κανει.Οτι διαβαζεις ειναι επι 100000000 σε βαθμο δυσκολιας.
Αμα ακουσεις κανα μαλακα να λεει οτι ειναι ευκολο μαλλον μαλακας ειναι .

πριν 2 μηνες εφτιαξα ενα roll -back  service για ενα  service  και μου βγηκε η παναγια μεχρι να το κανω.
Ενα favorites  τους εκανα και εγινα τουμπανο.  και μετα μου λες .......

προχτες τεσταρα ενα νεο Service που εφτιαξα και παρολο που η διαδικασια ειναι ιδια καθε φορα μου βγηκε η παναγια.(Αλλαζει το concept βεβαια)οποτε το κανει πιο δυσκολο.

Κι αυτο εδω πρεπει να εχει μελλον. Μιμηση του ανθρωπου υπαλληλου με τεχνητη νοημοσυνη.

Από την μικρή μου εμπειρία συμβουλεύω Τσεχία (για Πράγα η υπόλοιπη χώρα έχει μείνει πιο πίσω εκτός Μπρνό για ΙΤ κτλ) γιατί δεν είναι μόνο τα λεφτά (σαν μεροκάματο η Πράγα δεν είναι τόσο δυνατή ακόμα αλλά άνεργος δεν μένεις) ,όταν πήγα Πράγα είδα τον κόσμο και ειδικά τους Έλληνες μετανάστες που γνώρισα ήρεμους χωρίς άγχος και κλάψα όπως εδώ και μου φάνηκε πολύ ζηλευτό.
Φαντάσου ότι πρώτα δοκίμασαν Γερμανία και έφυγαν και πήγαν Πράγα για δουλειά.
Είναι 10%-15% πιο φτηνά κατά μέσο όρο από Αθήνα εκτός από τα ενοίκια που λόγο ζήτησης είναι σχεδόν τα διπλά.

Peter  : COBOL και Clipper ?? αρχαιολογίες  :grin: αλλά η συμβουλή για τις τράπεζες παραπάνω ισχύει αν έχεις εμπειρία.

σε Τραπεζα εχεις μελλον με clipper και cobol  βουρ

πολιτισμο

Ναι σε καποια πραγματα ειμαστε πιο πολιτισμενοι.

Ο Ελληνας οταν φυγει απο την πατρικη εστια ειναι επιβεβλημενο να ζησει μονος για να απολαυσει την ανεξαρτησια την ελευθερια και την ενηλικιωση!

Οχι με αλλους αντρες σα να επιστρεφει στο στρατο και στο Λυκειο.

Ειμαστε αυτονομες προσωπικοτητες και οχι σαρδελες του καπιταλισμου.

Αν δε σας βγαινουν τα λεφτα να μεινετε στην Ελλαδα να παλεψετε για δουλειες να διωξετε τους ξενους!

ετσι εαν δεν εχει λεφτα κατσε ελλαδα μην μπαινεις καν στην διαδικασια.

προς μαντσεστερ θες να πεις?ναι και εκει ειναι σχετικα φθηνα

μακρυα πηγα ειδα και αστα να πανε

Φιλαράκο μου (ή τύπε μου-για να γράφουμε με τον κωδικα του bou) το προβλημά σου δεν είναι η ελλάδα και οι ελληνες αλλά η ελλειψη εξειδικευσης.
Ο τύπος που γεμιζει ράφια σε ενα super market 3,60 θα πάρει σε όποια χώρα και αν βρίσκετε.
Το μόνο που μπορείς να κερδίσεις πηγένοντας στο εξωτερικό με αυτά τα προσόντα είναι μόνο το καλύτερο κοινωνικό κράτος.

Πες τα γιατι στην Ελλαδα τοσα χρονια νομιζανε οτι ειναι μγακες που δουλευανε σταθερα σε αποθηκη η σε σουπερ μαρκετ.

Καλημέρα, εχω μεταναστευσει Αγγλια εδώ και σχεδόν 10 χρονια (πιστευω ότι αργησα να το κανω) και εχω γραψει καποια πραγματα σχετικα με το εξωτερικο. Χωρις να θελω να επηρεασω κανεναν, τα παρακατω είναι με βαση τη δικη εμπειρια δεκα χρονια:

1) Λονδινο ειναι παρα πολυ ακριβο το να μεινετε μονοι σας απλα ξεχαστε το. Αναλογως με το εισοδημα και τη περιοχη που μενετε να ειστε προετοιμασμενοι να μενετε με 1-6 αλλους συγκατοικους απο ολο το κοσμο, Ινδια, Πακισταν, Ρουμανια, Βουλγαρια, Αιθιοπια, Ιταλια, Ισπανια κτλ. Οι Ελληνες δεν ειναι συνηθησμενοι στο να ζουν με κανονες και να μοιραζονται οποτε θα ειναι μια προκληση για εσας. Επισης εχετε υποψη οτι για να σας βαλει ενας ιδιοκτητης σε σπιτι, ειδικα αν ειναι μεσω μεσιτικου γραφειου, θα τσεκαρουν το ιστορικο σας και τα οικονομικα σας στοιχεια οπως ποιος ειναι ο μισθος σας για να επιβεβαιωσουν οτι μπορειτε να ανταπεξελθετε οικονομικα.
2) Οι συγκοινωνιες και ειδικα τα τρενα και ταξι ειναι ακριβα, ενα υπολογισιμο μερος του μισθου σας θα πηγαινει εκει. Επισης οι αποστασεις στο Λονδινο ειναι μεγαλες, εαν μενετε εκτος Κεντρικου Λονδινου αλλα η δουλεια σας ειναι κεντρο, υπολογιστε οτι θα ξοδευετε χρονο και χρημα στις μετακινησεις

3) Για να βρειτε δουλεια θα περασετε απο συνεντευξη αν τους αρεσει το βιογραφικο σας και σας καλεσουν. Οι Ελληνες δεν ειναι συνηθισμενοι να περνουν απο συνεντευξεις (ελεω μεσου) και επισης η γλωσσα ισως σας δυσκολεψουν. Ενω υπαρχουν πολλες δουλειες, υπαρχει πολυ μεγαλος ανταγωνισμος, ακομα και για θεσεις σερβιτορου αφου εδω αναζητουν τη τυχη τους απο ολο το κοσμο. Επισηςη θα πρεπει να εχεται χρηματα στην ακρη για εγγυηση σπιτιου και εξοδα μεσιτικου.

4) Με μισθους £1400 και £1600 λιρες που διαβαζω για Λονδινο, η ζωη σας θα ειναι πολυ λιτη σε βαθμο που μετα απο καιρο ισως καποιοι να μην τη παλεψουν. Θα συγκατοικειτε με αλλους 4, το μεσημεριανο σας θα ειναι σαντουιτς απο το σουπερμαρκετ και η διασκεδαση σας μηδαμινη. Επισης σκεφτειται τα αεροπορικα εξοδα αν θελετε να επισκεφτειτε Ελλαδα ειδικα καλοκαιρι και Χριστουγεννα

ετσι ειναι

Kavlarxis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2007
Κριτικές
4
Like
1.334
Πόντοι
216
Ρε τύποι το γαμήσατε και ψόφησε!!!  :takethis: :takethis: :takethis:

Το νήμα δεν λέει εργασία ΙΤ σε τράπεζα στο εξωτερικό vs μένουμε Ελλάδα!!!

Τις τελευταίες σελίδες έχουμε διαβάσει όλους τους κώδικες που χρησιμοποιούν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα...από την υπερανάλυση στο τέλος θα πάρουμε κι εμείς οι ασχετοι με ΙΤ bachelor!!! :S :S :S

goystakias

Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2007
Like
38
Πόντοι
1
Διαβασα πολλα απο το forum.επιδη ετυχε να ειμαι και εγω οικονομικος μεταναστης στην γερμανια πριν 3χρονια,και την πατησα ασχημα που "εμπιστευτικα" ελληναρα εργοδοτη αλλα επισης και οι ελληνικες κοινοτητες χαρακτηριζονται ως καφενεια και απο απο πλυροφοριες δεν δινουν καν.να μην σας τα πολυλογω με τον πονο μου εφαγα πακετο απο ολους και γυρισα.
οι εντυπωσεις μου (περαν απο τα τομαρια που εμπλεξα ελληναραδες)ειναι μια ωραια χωρα,σοβαρη,και το μονο που καταλαβα ειναι οτι χρειαζεσαι ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΛΑ για να επιβιωσεις.μην περιμενετε οτι παω εξωτερικο,εχω πτυχιααααα,ειμαι καλοοοοςς στην δουλεια μου αρα οκ!οχι μεγαλε!!οχι!!!γιατι.....
θα ανταποκριθεις στης απαιτησεις της εργασιας σου?
θα αντεξεις της μακρινες διαδρομες απο και προς τον χωρο εργασιας?
θα προσαρμοστης στην καθημερινοτητα τους?
εχεις μουρλα μεσα σου η ολα τα παιρνεις κατακαρδα?
γνωριζεις οτι πλεον και στο εξωτερικο ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ¨"ΚΙΝΕΖΟ"οσο αφορα τα δικαιωματα σου(ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΣΠΙΤΙ,ΚΤΛΠ) για να μεινης "ΝΤΟΥΒΑΡΗ" για να τα μασεις και να φυγεις?
τωρα αν εισαι ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΕΧΕΙΣ ΤΥΤΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ "ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ" ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟ ΓΝΩΜΗ.
αν εισαι Τ.Ε.Ι και κατω απο τυτλους κατσε στα αυγα σου γιατι οσοι πηγαν γυρισαν,και μαλιστα ποιο χαζεμενη χανοντας τα λεφτα και το στρες που φαγανε.εγω προσωπικα τον βριζω μια ζωη μεχρι να ψοφιση αυτο που με εκανε.

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
Διαβασα πολλα απο το forum.επιδη ετυχε να ειμαι και εγω οικονομικος μεταναστης στην γερμανια πριν 3χρονια,και την πατησα ασχημα που "εμπιστευτικα" ελληναρα εργοδοτη αλλα επισης και οι ελληνικες κοινοτητες χαρακτηριζονται ως καφενεια και απο απο πλυροφοριες δεν δινουν καν.να μην σας τα πολυλογω με τον πονο μου εφαγα πακετο απο ολους και γυρισα.
οι εντυπωσεις μου (περαν απο τα τομαρια που εμπλεξα ελληναραδες)ειναι μια ωραια χωρα,σοβαρη,και το μονο που καταλαβα ειναι οτι χρειαζεσαι ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΛΑ για να επιβιωσεις.μην περιμενετε οτι παω εξωτερικο,εχω πτυχιααααα,ειμαι καλοοοοςς στην δουλεια μου αρα οκ!οχι μεγαλε!!οχι!!!γιατι.....
γνωριζεις οτι πλεον και στο εξωτερικο ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ¨"ΚΙΝΕΖΟ"οσο αφορα τα δικαιωματα σου(ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΣΠΙΤΙ,ΚΤΛΠ) για να μεινης "ΝΤΟΥΒΑΡΗ" για να τα μασεις και να φυγεις?
τωρα αν εισαι ΓΙΑΤΡΟΣ Η ΕΧΕΙΣ ΤΥΤΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ "ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ" ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟ ΓΝΩΜΗ.
αν εισαι Τ.Ε.Ι και κατω απο τυτλους κατσε στα αυγα σου γιατι οσοι πηγαν γυρισαν,και μαλιστα ποιο χαζεμενη χανοντας τα λεφτα και το στρες που φαγανε.εγω προσωπικα τον βριζω μια ζωη μεχρι να ψοφιση αυτο που με εκανε.
Στην Ελλαδα π ηρθες τι δουλεια κανεις?εξω τι δουλεια εκανες?

Επισκέπτης
καλησπερα ,

επειση ειδα οτι η μαλακια παει αερα ...

κοιτα φιλε και εαν βρεις τον τροπο να ταξιδευεις στον χρονο και αυτο εχει μελλον.ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ μαλακιες..........................

Εδω ειμαι σε μεγαλο ιδρυμα χρηματοοικονομικο κτλ .... τον τελευταιο καιρο κανουμε μετρατροπες σε micro ολα τα service και παρολο που εμεις τα εχουμε γραψει(Σε κωδικα εννοω) και παλι δυσκολευομαστε.
Τι θελω να πω αυτα που διαβαζζεις δεν ειναι τοσο απλα οσο φαινονται...
ΞΥΠΝΑ.
Εγραψα ενα Service για πληρωμες και μετα απο 6 μηνες δεν θυμομουνα τι ειχα κανει.Οτι διαβαζεις ειναι επι 100000000 σε βαθμο δυσκολιας.
Αμα ακουσεις κανα μαλακα να λεει οτι ειναι ευκολο μαλλον μαλακας ειναι .

πριν 2 μηνες εφτιαξα ενα roll -back  service για ενα  service  και μου βγηκε η παναγια μεχρι να το κανω.
Ενα favorites  τους εκανα και εγινα τουμπανο.   και μετα μου λες .......

προχτες τεσταρα ενα νεο Service που εφτιαξα και παρολο που η διαδικασια ειναι ιδια καθε φορα μου βγηκε η παναγια.(Αλλαζει το concept βεβαια)οποτε το κανει πιο δυσκολο.

σε Τραπεζα εχεις μελλον με clipper και cobol  βουρ

ετσι εαν δεν εχει λεφτα κατσε ελλαδα μην μπαινεις καν στην διαδικασια.

μακρυα πηγα ειδα και αστα να πανε

Πες τα γιατι στην Ελλαδα τοσα χρονια νομιζανε οτι ειναι μγακες που δουλευανε σταθερα σε αποθηκη η σε σουπερ μαρκετ.

ετσι ειναι
Δεν καταλαβα τιποτα.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
679
Πόντοι
96

Σε εστιατόριο ήσουν τύπε; Μπορείς να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες;

theofilos sexidis

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2017
Like
10
Πόντοι
0
ζητανε μπατσελορ αυτοι. Εγω ειμαι απο ιεκ
να πας να βγαλεις καμμια σχολη,ολη μερα εισαι στο σαι κ γραφεις.
χαμενος χρονος
επενδυσε στον εαυτο σου οπως λεει κ ο τραμουντανα.
τι καθεσαι,περνανε τα χρονια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom