Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Δεν έχει σχέση με τη δουλειά μου το πού θα μείνω.
Μιλάω καθαρά για το πώς επιβιώνεις σε μια ξένη χώρα.
Και έχω πάει 3 φορές στην Ισπανία και είναι άθλιοι με τα Αγγλικά. Ακόμα και σε τουριστικά μέρη είχα βρει μαγαζιά που δε μίλαγαν αγγλικά.
Άντε τώρα να θες να βγάλεις άκρη με δημόσιες υπηρεσίες, εφορία, τράπεζες κλπ.
Πολλοί δεν τα σκέφτονται αυτά, αλλά αν δε μιλάς τη ντόπια γλώσσα είναι μεγάλο πακέτο όταν πας να μείνεις εκεί.
Την έχω ήδη σκεφτεί αυτή τη δυσκολία που λες (υπηρεσίες κλπ), όταν είχαμε κάνει ανάλογη συζήτηση με τον @urlauber

Θες κάποιον να σε βοηθήσει στην αρχή κι αυτός μπορεί να είναι μία nomad community, το ελληνικό προξενείο, ένα γραφείο εγκατάστασης ξένων κλπ. Δεν είναι μόνο η γλώσσα, αλλά και η ιδιαιτερότητα των διαδικασιών που μπορεί να έχει μία χώρα. Δεν είναι όμως καθημερινό πρόβλημα αυτό.

Καθημερινό πρόβλημα θα ήταν αν είχε καμμιά δύσκολη γλώσσα σαν τα ουγγρικά, όπου θα υπήρχε ένας μόνιμος τοίχος ανάμεσα σε σένα και τον υπόλοιπο πληθυσμό. Εδώ σε ένα μήνα θα μπορείς να μιλάς άνετα με τον κόσμο, αν έχεις μάθει τα ισπανικά από πριν σε κάποια πλατφόρμα πχ όπως το Duolingo Η μόνη δυσκολία που έχω να τους καταλάβω είναι όταν είμαι σε παρέα κι αρχίσουν να μιλάνε όλοι μαζί και πάει η γλώσσα τους ροδάνι. Αλλιώς είναι πολύ εύκολη γλώσσα.

Τέσπα, το θέμα είναι να κρίνεις συγκριτικά, πχ στην Ισπανία μπορεί να έχεις τη γλώσσα, αλλά στην Ολλανδία έχεις τον καιρό κι αλλού κάτι άλλο. Κρίνοντας ΣΥΝΟΛΙΚΑ πολλούς παράγοντες θα πάρεις την απόφασή σου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Η εθνική τους όλοι μαύροι είναι σχεδόν
Ισχύει.
Γεμάτο μαύρους το Άμστερνταμ που ήμουν πρόσφατα.
Αν και δεν αγχώνομαι γιατί έχω ανοιχτά χρώματα και στο εξωτερικό πάντα με περνάνε για γερμανό ή Πολωνό

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.941
Πόντοι
6.256
Πατε να δειτε, θα χει καλα μουνιά.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Η μοιρα ενος ανειδικευτου στην Αμερικη του 2023 :undecided-old:

https://www.reddit.com/r/antiwork/comments/133jest

I'm moving back to Mexico.​

renderTimingPixel.png

Yeah, I don't know why I thought this post would fit here, but in a way it's the most appropriate post for this sub.
It's funny, five years ago, I dreamt of moving to the United States to pursue the American dream. I came to this country with nothing but $20 in my pocket . After five years of an uphill battle to "try to make it", and after going through probably over a dozen soul-sucking jobs just to get burnt out and have my soul drained (then consequently fired), just last week when I yet again lost my job I figured this is the last straw. I am not going back to look for another one. I'm not going to ask for money to be able to pay rent, something that has gone up and up dramatically year after year. I've just had it. I would either end my life or go back home.
I had become blinded at what an absolute dumpster fire this country has turned into. All my friends in the US who immigrated from Latin America agree. This country has become much worse than the country I came from at this point. If you don't own land, property, or have a fancy richboy college degree to your name, you're literally disposable trash that is enslaved to a job, paycheck to paycheck to preserve your existence. When my parents said they would welcome me back, I immediately felt a sense of relief that I hadn't felt in a lifetime. I felt like a prisoner being emancipated, a slave becoming a freeman. I no longer have to... worry. I will live without constantly having to justify my existence to the man for the first time in well over five years.
South Park was really ahead of its time when it pictured a world where Americans would start flocking to Mexico instead of the other way around. Five years ago, I would've dreaded the thought of being 30 and living with my parents. Today, I'm just happy to be alive and finally simply having.... time. That's all I've ever wanted. Just… Time. It feels like you never have time when you're constantly being chased by bills and debt.
There is no American dream anymore. It's dead. If you don't already own assets, should the economy not turn around you're probably going to be toiling your entire life just to make rent for some rich asshole that decides whether or they give you the privilege to live in society.
Goodbye America!

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.728
Πόντοι
3.656
Η μοιρα ενος ανειδικευτου στην Αμερικη του 2023 :undecided-old:

Αυτά είναι όταν μεγαλώνεις με τις αμερικάνικες ταινίες... :jerking:

Πήγε ο Μεξικανος λάθρο με 20 δολάρια στην τσέπη και νόμιζε ότι θα γίνει...Τραμπ

bruce wayne

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2021
Κριτικές
2
Like
2.668
Πόντοι
456
Παιδια σκέφτομαι να φυγω στη Σουηδία... υπαρχει καποιος να με βοηθήσει να μου δωσει κάποια συμβουλή

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Παιδια σκέφτομαι να φυγω στη Σουηδία... υπαρχει καποιος να με βοηθήσει να μου δωσει κάποια συμβουλή
Να διαβαζεις οσο περισσοτερα μπορεις για το εξωτερικο, αυτο το νημα, group στο facebook για Σουηδια, patriotaki.net, κλπ

Δες εδω, αν και παλια νηματα, τα περισσοτερα πραγματα εχουν παραμεινει ιδια:

Επισης θα βοηθουσε ανα ανεφερες λιγα πραγματα για σενα, τι σπουδασες, τι δουλεια θα ψαξεις, αν εχεις μπατζετ, αν εχεις γνωστους, αν εχεις ηδη δουλεια Ελλαδα, αν εχεις ξαναζησει εξω, κλπ

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.105
Πόντοι
3.656
Έρευνα αγοράς; Ε όχι τα αγγλικά δεν παίζουν με την καμμία. Αν όμως είναι να εγκατασταθείς για την εμπειρία (αλλαγή περιβάλλοντος), αλλά να δουλεύεις online στοχεύοντας πάντα αγγλόφωνη αγορά, τότε δεν χρειάζεσαι και τίποτα ισπανικά επιπέδου για την καθημερινή χρήση. Είναι αρκετά εύκολη γλώσσα.

Η ισπανία είναι ενδιαφέρουσα, αν ξέρεις τη γλώσσα, επειδή βρίσκεις εταιρείες που στοχεύουν όχι μόνο την τοπική, αλλά και την λατινοαμερικάνικη αγορά. Επίσης είναι και πύλη εισόδου για λατινοαμερικάνες που θέλουν να ζήσουν στην ΕΕ. Αυτές είναι και εύκολες σε αντίθεση με τις ισπανίδες που είναι κάπως ζόρικες και γλωσσούδες.

Μϊα σημείωση . Η Βαρκελώνη, δεν είναι Ισπανία. Είναι Καταλωνία. Το ότι είναι ίδιο κράτος δεν λέει κάτι . Και τα Γιάννενα μέχρι το 1912, ήταν Οθωμανική Αυτοκρατορία.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.105
Πόντοι
3.656
Με τα λόγια χτίζει ανωγεια και κατώγεια ο @xeftilismenos ...:coffee:

Τιτάνα, πες για τις επιχειρήσεις σου στο Μπλοκ . Ξέρουμε ότι ανήκεις στην ευρύτερη κατηγορία ελληναράδων επιχειρηματιών του Μπλοκ, που τόσο λάτρευε να περιγράφει ο Τιτάνας Δημητράκης29 . Αλλά δώσε πληροφορίες. Καφενείο στο Κίεβο είχες; ή Σουβλατζίδικο στο Κισινάου ;

Έχουν πολλά παιδιά τα δεύτερα ξαδέλφια σου , να κάνουν αποποίηση .... όταν έρθει εκείνη η ώρα ;;;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.105
Πόντοι
3.656
Αυτά είναι όταν μεγαλώνεις με τις αμερικάνικες ταινίες... :jerking:

Πήγε ο Μεξικανος λάθρο με 20 δολάρια στην τσέπη και νόμιζε ότι θα γίνει...Τραμπ

Καλά και κάτι μαλάκες επιστήμονες εδώ, σαν τον πλαστικό , νομίζουν ότι ζουν το αμερικάνικο όνειρο στην ελλάδα.
Ο ηλίθιος, ζει με αυταπάτες , ότι είναι στην καλιφόρνια.

Το αμερικάνικο όνειρο που θα απολαμβάνει σε λίγα χρόνια, θα είναι αυτό
6e137e01-f55a-49c9-906c-5c696629363f.jpg

givrgaras95

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2023
Like
1.020
Πόντοι
96
Σαν την Αμερικη δεν εχει,δουλειες με τη σεσουλα,ανετοι δρομοι,πρασινο,ανετη ζωη..μονο σαν αστειο η συγκριση με ελ΄λαδες,ισπανιες,μεξικα..

givrgaras95

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2023
Like
1.020
Πόντοι
96
Καλά και κάτι μαλάκες επιστήμονες εδώ, σαν τον πλαστικό , νομίζουν ότι ζουν το αμερικάνικο όνειρο στην ελλάδα.
Ο ηλίθιος, ζει με αυταπάτες , ότι είναι στην καλιφόρνια.

Το αμερικάνικο όνειρο που θα απολαμβάνει σε λίγα χρόνια, θα είναι αυτό
6e137e01-f55a-49c9-906c-5c696629363f.jpg
Τωρα μας δειχνεις μια γετιονια μαυρων στο ντιροιτ,εχει και εδω στην ελλαδα κατι εγκατελειμενα χωρια στη βορεια ελλεδα,για να μην πουμε για τιποτα μενιδια,ανω λιοσια,απροπυργο,περαμα,νικαια,κεντρο αθηνας που ειναι δεκα φορες πιο χαλια απο το ντιτροιτ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.728
Πόντοι
3.656
Έλληνας που δεν την παλεύει Αγγλία και θέλει να γυρίσει

Αγγλια μετα απο 2 βδομαδες διακοπες Ελλαδα

Με εχει πιασει η μιρλα οσο δε παει. Χθες γυρισα Αγγλια μετα απο 2 βδομαδες διακοπων στα πατρια εδαφη. Εφαγα, ηπια τους καφεδες μου, πηγα στην παραλια, ειδα τους δικους μου και την οικογενεια μου. Απλα δεν την παλευω τωρα παλι εδω πισω στους 13 βαθμους με βροχη και ομιχλη. Να δουλευεις 1 χρονο για να απολαυσεις 2 βδομαδες. Σε οσους μιλαω μου λενε καλα κανεις και εφυγες και εισαι εκει και μην γυρισεις πισω, η κατασταση ειναι τραγικη εδω στην Ελλαδα κλπ. Μα ολοι εκει ειναι και πανε στις δουλειες τους και στα καφεδακια τους μετα το απογευμα και τωρα θα πανε διακοπες στα νησια, πανε και την εκδρομη τους το σαββατοκυριακο αναμεσα στην δουλεια. Κανεις δεν καταλαβαινει πραγματικα πως νιωθει καποιος που ειναι εξω, ολοι λενε να προσαρμοστεις αλλα κανεις δεν ξερει πως δεν ειναι ευκολο κατι τετοιο και οτι και να γινει δεν ειναι σαν να εισαι στην χωρα σου. Προσπαθω να βρω κατι να κανω να γυρισω Ελλαδα αλλα δε θελω να γυρισω σε ελληνες εργοδοτες που πληρωνουν στην καλυτερη 1200 ευρω και απαιτουν 12ωρα, απληρωτες υπερωριες και να σου συμπεριφερονται σαν να εισαι ζωο. Δεν ζηταω να βγαζω εκατομμυρια, να εχω μια αξιοπρεπξη καθημερινοτητα και ζωη ζητω απλα. Ειναι δυσκολο να εισαι εξω, μακρια απο ολους και ολα. Καταλαβαινω πως καποιος θα πει ναι αλλα βγαζεις χρηματα και εισαι ανετος και θα δει μονο τα καλα της καταστασης, αλλα δεν ειναι ετσι η ζωη εδω περα. Μπορεις να εχεις υλικα αγαθα, αλλα δεν ειναι αυτο το μονο που μετραει σε αυτη την ζωη μετα απο ενα σημειο. Νιωθω εγκλωβισμενος σε μια ζωη που δεν μπορω να την αλλαξω και να βγω απο αυτον τον λαβυρινθο. Αν παραμεινω εδω θα ειμαι ψυχολογικα πεσμενος και θα μου λειπουν ολα ζωντας ομως σε μια σταθερη κατασταση με την δουλεια μου και το σπιτι μου, αν φυγω και γυρισω Ελλαδα δε θα βγαζω τον μηνα, δεν θα εχω δουλεια ή θα εχω κατι χαμηλομισθο με κακιστες εργασιακες συνθηκες, θα ειμαι ομως κοντα στους δικους μου και θα μπορω να απολαυσω τον καφε μου την παραλια ή με θεα την Ακροπολη. Πραγματικα ειναι αδιεξοδο και δεν βρισκω λυση...

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.355
Πόντοι
446
ο σύγχρονος έλληνας μετανάστης αν είχε μεγαλώσει από μικρός στην άνετη ζώη και στα καλά καθούμενα φεύγει για εξωτερικό λογο οικονομικών δυσκολιών ή οικογενειακών καταστάσεων, πολύ δύσκολο να κάνει θυσίες και να αρχίζει τη γκρίνια για τα πάντα στη χώρα που θα πάει το έχω παρατηρήσει είχα έναν Αθηναίο στη δουλειά να αρχίζει τη γκρίνια για το κάθε τι πράγμα (γιατί το ένα, γιατί το άλλο) γύρισε πίσω Έλλαδα μετά απο αρκετά χρόνια και ηρέμησα ο τύπος δεν είχε καμία επαφή με την πραγματικότητα στη χώρα που βρισκόταν. Η μόνη συμβουλή μου μακριά απο τους απόδημους έλληνες βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους και το κυριότερο θα σε καταστρέψουν οικονομικά και ψυχολογικά. Καλή τύχη όποιος φεύγει για εξωτερικό.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Έλληνας που δεν την παλεύει Αγγλία και θέλει να γυρίσει

Αγγλια μετα απο 2 βδομαδες διακοπες Ελλαδα

Με εχει πιασει η μιρλα οσο δε παει. Χθες γυρισα Αγγλια μετα απο 2 βδομαδες διακοπων στα πατρια εδαφη. Εφαγα, ηπια τους καφεδες μου, πηγα στην παραλια, ειδα τους δικους μου και την οικογενεια μου. Απλα δεν την παλευω τωρα παλι εδω πισω στους 13 βαθμους με βροχη και ομιχλη. Να δουλευεις 1 χρονο για να απολαυσεις 2 βδομαδες. Σε οσους μιλαω μου λενε καλα κανεις και εφυγες και εισαι εκει και μην γυρισεις πισω, η κατασταση ειναι τραγικη εδω στην Ελλαδα κλπ. Μα ολοι εκει ειναι και πανε στις δουλειες τους και στα καφεδακια τους μετα το απογευμα και τωρα θα πανε διακοπες στα νησια, πανε και την εκδρομη τους το σαββατοκυριακο αναμεσα στην δουλεια. Κανεις δεν καταλαβαινει πραγματικα πως νιωθει καποιος που ειναι εξω, ολοι λενε να προσαρμοστεις αλλα κανεις δεν ξερει πως δεν ειναι ευκολο κατι τετοιο και οτι και να γινει δεν ειναι σαν να εισαι στην χωρα σου. Προσπαθω να βρω κατι να κανω να γυρισω Ελλαδα αλλα δε θελω να γυρισω σε ελληνες εργοδοτες που πληρωνουν στην καλυτερη 1200 ευρω και απαιτουν 12ωρα, απληρωτες υπερωριες και να σου συμπεριφερονται σαν να εισαι ζωο. Δεν ζηταω να βγαζω εκατομμυρια, να εχω μια αξιοπρεπξη καθημερινοτητα και ζωη ζητω απλα. Ειναι δυσκολο να εισαι εξω, μακρια απο ολους και ολα. Καταλαβαινω πως καποιος θα πει ναι αλλα βγαζεις χρηματα και εισαι ανετος και θα δει μονο τα καλα της καταστασης, αλλα δεν ειναι ετσι η ζωη εδω περα. Μπορεις να εχεις υλικα αγαθα, αλλα δεν ειναι αυτο το μονο που μετραει σε αυτη την ζωη μετα απο ενα σημειο. Νιωθω εγκλωβισμενος σε μια ζωη που δεν μπορω να την αλλαξω και να βγω απο αυτον τον λαβυρινθο. Αν παραμεινω εδω θα ειμαι ψυχολογικα πεσμενος και θα μου λειπουν ολα ζωντας ομως σε μια σταθερη κατασταση με την δουλεια μου και το σπιτι μου, αν φυγω και γυρισω Ελλαδα δε θα βγαζω τον μηνα, δεν θα εχω δουλεια ή θα εχω κατι χαμηλομισθο με κακιστες εργασιακες συνθηκες, θα ειμαι ομως κοντα στους δικους μου και θα μπορω να απολαυσω τον καφε μου την παραλια ή με θεα την Ακροπολη. Πραγματικα ειναι αδιεξοδο και δεν βρισκω λυση...
Μια χαρα τα λεει

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Μάλλον δεν του κάθεται ούτε αγελάδα εκεί πάνω,γι'αυτό θέλει να φύγει
Δεν ειναι μονο αυτο. Το συναισθημα του να εισαι Αυγουστο μηνα μεσημερι στο 1 μετρο απο τη θαλασσα και να μη μπορεις να μπεις μεσα, για εναν μεσογειακο ειναι μη αποδεκτο. Δεν καταπινεται με τιποτα...
Οπως και το να βρεχει καλοκαιρι 15 μερες σερι ολημερις με 17 βαθμους και συνεχη ανεμο
1690624696592.png

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.599
Πόντοι
606
καλησπερα παιδια σκεφτομαι να παω μεταναστης san francisco τι παιζει εκει ?

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Αν παραμεινω εδω θα ειμαι ψυχολογικα πεσμενος και θα μου λειπουν ολα ζωντας ομως σε μια σταθερη κατασταση με την δουλεια μου και το σπιτι μου, αν φυγω και γυρισω Ελλαδα δε θα βγαζω τον μηνα, δεν θα εχω δουλεια ή θα εχω κατι χαμηλομισθο με κακιστες εργασιακες συνθηκες, θα ειμαι ομως κοντα στους δικους μου και θα μπορω να απολαυσω τον καφε μου την παραλια ή με θεα την Ακροπολη.
Μαμάκιας. Όταν θα αποδημήσουν οι δικοί του και αυτός δεν θα έχει λεφτά να συντηρήσει όυτε γάτα θα τον νοσταλγήσει το βροχερό καιρό της Αγγλίας. Τουλάχιστο όμως θα έχει περάσει 10-20 χρόνια χαλαρός με χαρτζιλίκι και μαγειρευτό φαγί προτού αναγκαστεί να σαλτάρει.
Δύσκολη η επιλογή :2funny:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.728
Πόντοι
3.656
Δεν ειναι μονο αυτο. Το συναισθημα του να εισαι Αυγουστο μηνα μεσημερι στο 1 μετρο απο τη θαλασσα και να μη μπορεις να μπεις μεσα, για εναν μεσογειακο ειναι μη αποδεκτο. Δεν καταπινεται με τιποτα...
Οπως και το να βρεχει καλοκαιρι 15 μερες σερι ολημερις με 17 βαθμους και συνεχη ανεμο

Αν γαμάς,στ'αρχίδια σου ο καιρός

Κι εδώ δηλαδή να βλέπεις τη θάλασσα και τις ξεκωλιάρες αλλά να μην γαμάς καμία,καλύτερα είναι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom