xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.863
- Πόντοι
- 3.846
Η πρώτη απόφαση ήταν να φύγω εξωτερικό κάπου όπου είχε ελάχιστη ανεργία και άρα θα είχα μεγαλύτερες πιθανότητες να βρω καλή δουλειά.Μια χαρά σε βρίσκω και εύχομαι η nomad life να είναι μία καλή εμπειρία για σένα. Να σε ρωτήσω όμως κάτι. Όταν αποφάσισες να βελτιώσεις τη ζωή σου έκανες κάποιο συγκεκριμμένο πλάνο;
Μετά και έχοντας ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μου άρχισα να βλέπω τι γίνεται με την αγορά και κατέληξα ποιος κλάδος ακριβώς με ενδιαφέρει. Και διάλεξα έναν κλάδο που τα τελευταία 5 χρόνια μου έχει φέρει τρελά χρήματα και η φάση είναι ότι πριν δεν είχα καμία ιδέα για αυτόν.
Και κάτι που έχω βάλει ως αρχή σαν επαγγελματίας όσα χρόνια είμαι εξωτερικό είναι ότι δεν θα έχω κανέναν μεσογειακό διευθυντή από πάνω μου, μόνο από κεντρική Ευρώπη. Είναι οι μόνοι που ξέρουν πώς να σέβονται συνεργάτες και υπαλλήλους.
Θα καταλήξω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αφουγκραζεσαι άτομα με όραμα και που έχουν πετύχει κάτι διαφορετικό. Όσο μένει κάποιος Ελλάδα και θα συχνάζει για καφέ με τα ίδια άτομα, δεν πρόκειται να μπει το μυαλό σου σε τροχιά επιτυχίας. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια πήγαινα σε συναντήσεις με ξένους και digital nomads και συζητάγαμε για προτζεκτς που τρέχουν σε άλλες χώρες, πώς άνοιξαν τις εταιρίες τους, τι υπηρεσίες προσφέρουν κλπ. Ξέρω άτομα που βγάζουν 20κ+ τον μήνα, που έχουν ποσοστά σε εταιρείες στο Ντουμπάι και άλλος έχει κτίσει βίλα με 5 δωμάτια στην Ταϋλάνδη. Όλοι τους κάτω από 35 ετών.
Και θεωρώ ότι από όλη αυτή την επικοινωνία μου μπήκε το μικρόβιο για να ψαχτω και δοκιμάζοντας διαφορετικές εταιρίες κάθε χρόνο (που και αυτό θέλει Ρίσκο), τελικά αποφάσισα να ανοίξω δικιά μου εταιρεία.
Και εκεί είναι που απογειώθηκε η φάση.
Τελευταία τροποποίηση: