Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Τι μου κανεις τωρα ρε τυπε,θα ριξω Χ στην Βερμαχτ και θα την κανω για Κυπρο μου φαινεται. :2funny:
Εχω κολλητο που εχει παρει Κυπρια,μονιμος στην Αεροπορια ο τυπος,τον ξεσηκωσε προπερσι η δικια του να παραιτηθει και να πανε μονιμα Κυπρο.Αυτος να δουλευει στην κατασκευαστικη του κουμπαρου του,Παφο η ολη φαση.Πηρε 6 μηνες ανεφ αποδοχων,πηγε αλλα γυρισε πισω.Καλα ηταν μου ειπε,λιγο μλκια τα δεξιοτιμονα αλλα συνηθιζεις,λεφτα αβερτα υπαρχουν εκει.Απλα μικροσκοπικη χωρα και με το που σταματησουν οι ξενοι να φερνουν λεφτα,θα πατωσουν σε εβδομαδες.
Το να αφησεις τη Γερμανια που σου δινει σιγουρα 4.000 και να πας ως ηλεκτρολογος στην Κυπρο με αβεβαιη εργασια και απολαβες, το θεωρω εγκλημα. Ασε που σαν σημειο δε συγκρινεται. Γερμανια εχεις ολη την Ευρωπη διπλα στα ποδια σου και εσυ οπως ειπες θελεις να την γυρισεις. Κυπρος ειναι νησι με ολους τους περιορισμους που αυτο συνεπαγεται. Το μονο καλο ειναι οτι εχεις ζεστες θαλασσες για μπανιο για πολλους μηνες οπως επισης και τουρισμο-τουριστριες. Αλλα και η ζεστη της οπως λενε πολλοι δεν παλευεται.
Στη θεση σου ο καταλυτης ειναι η ειδικοτητα σου (για ηλεκτρολογο δε μπορει να γινει καμια συγκριση μεταξυ Γερμανιας - Κυπρου) αλλα και τα 4.000 που Κυπρος δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να τα δεις αυτα τα λεφτα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Τι μου κανεις τωρα ρε τυπε,θα ριξω Χ στην Βερμαχτ και θα την κανω για Κυπρο μου φαινεται. :2funny:
Εχω κολλητο που εχει παρει Κυπρια,μονιμος στην Αεροπορια ο τυπος,τον ξεσηκωσε προπερσι η δικια του να παραιτηθει και να πανε μονιμα Κυπρο.Αυτος να δουλευει στην κατασκευαστικη του κουμπαρου του,Παφο η ολη φαση.Πηρε 6 μηνες ανεφ αποδοχων,πηγε αλλα γυρισε πισω.Καλα ηταν μου ειπε,λιγο μλκια τα δεξιοτιμονα αλλα συνηθιζεις,λεφτα αβερτα υπαρχουν εκει.Απλα μικροσκοπικη χωρα και με το που σταματησουν οι ξενοι να φερνουν λεφτα,θα πατωσουν σε εβδομαδες.
Ποιοι ξένοι θα σταματήσουν να φέρνουν λεφτά;
Γιατί εκτός από ρώσους υπάρχουν άπειρες εταιρίες με συμφέροντα από Αγγλία, Ισραήλ, Λίβανο κλπ και για κανένα λόγο δεν σταματάνε και καμία χώρα δεν θα πατωσει.

Δεν ξέρω ποιος στα λέει αυτά, αλλά εγώ ξέρω ότι πληρώνουμε 1.45€/λ τη βενζίνη όταν Αθήνα έχει πάει 2.2€, το ρεύμα μου είναι 80-95€/δίμηνο και γενικά αν είσαι έξυπνος σου μένουν αρκετά χρήματα στην άκρη.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.968
Πόντοι
206
Το να αφησεις τη Γερμανια που σου δινει σιγουρα 4.000 και να πας ως ηλεκτρολογος στην Κυπρο με αβεβαιη εργασια και απολαβες, το θεωρω εγκλημα. Ασε που σαν σημειο δε συγκρινεται. Γερμανια εχεις ολη την Ευρωπη διπλα στα ποδια σου και εσυ οπως ειπες θελεις να την γυρισεις. Κυπρος ειναι νησι με ολους τους περιορισμους που αυτο συνεπαγεται. Το μονο καλο ειναι οτι εχεις ζεστες θαλασσες για μπανιο για πολλους μηνες οπως επισης και τουρισμο-τουριστριες. Αλλα και η ζεστη της οπως λενε πολλοι δεν παλευεται.
Στη θεση σου ο καταλυτης ειναι η ειδικοτητα σου (για ηλεκτρολογο δε μπορει να γινει καμια συγκριση μεταξυ Γερμανιας - Κυπρου) αλλα και τα 4.000 που Κυπρος δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο να τα δεις αυτα τα λεφτα.

Πλακα εκανα ρε συ,προφανως και δεν υπαρχει διλλημα αναμεσα στα δυο.Απλα εκει που εγραψε ο φιλος για παραδεισο απο Ρωσιδες-Ουκρανες,οταν βλεπω Ουκρανες κατι με πιανει,χαχα.Τεσπα,χιουμοριστικου χαρακτηρα ηταν το ποστ μου.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.930
Πόντοι
4.546
Πλακα εκανα ρε συ,προφανως και δεν υπαρχει διλλημα αναμεσα στα δυο.Απλα εκει που εγραψε ο φιλος για παραδεισο απο Ρωσιδες-Ουκρανες,οταν βλεπω Ουκρανες κατι με πιανει,χαχα.Τεσπα,χιουμοριστικου χαρακτηρα ηταν το ποστ μου.
Πότε με το καλό θα κάνεις την εξόρμηση στη Γερμανία?

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.752
Πόντοι
1.706
Digital, online, web marketing, όλα παρόμοια
Επειδή συνήθως λέμε web marketing, απλά με παραξένεψε που χρησιμοποίησες τον όρο digital και αναρωτιόμουν μήπως εννοούσες κάποιο ιδιαίτερο κανάλι πώλησης.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.968
Πόντοι
206
Πότε με το καλό θα κάνεις την εξόρμηση στη Γερμανία?

Εχω μιλησει και με περιμενουν τελος Αυγουστου,θελω 3 μηνες να μαθω λιγο την γλωσσα.18 Ιουλιου με 22 Αυγουστου εχω αδεια απο την τωρινη δουλεια.Ελεγα να παω 10 μερες Πολωνια διακοπες και μετα να πηγαινα 4-5 μερες Γερμανια να βρω σπιτι και να κανονισω τα διαδικαστικα.Μετα,κατα τις 10-15 Αυγουστου να φυγω για εκει μονιμα.Να ενημερωσω και την τωρινη δουλεια οτι δεν θα με ξαναδουν,μεσα Σεπτεμβριου αρχιζει η σεζον και θα τους τσουξει γιατι δεν υπαρχει αλλος ηλεκτρολογος στο εργοστασιο.Τους εχω πει χιλιες φορες να φερουν κανεναν καινουργιο να του μαθω το εργοστασιο,στα παπαρια τους αυτοι.Τεσπα.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.930
Πόντοι
4.546
Εχω μιλησει και με περιμενουν τελος Αυγουστου,θελω 3 μηνες να μαθω λιγο την γλωσσα.18 Ιουλιου με 22 Αυγουστου εχω αδεια απο την τωρινη δουλεια.Ελεγα να παω 10 μερες Πολωνια διακοπες και μετα να πηγαινα 4-5 μερες Γερμανια να βρω σπιτι και να κανονισω τα διαδικαστικα.Μετα,κατα τις 10-15 Αυγουστου να φυγω για εκει μονιμα.Να ενημερωσω και την τωρινη δουλεια οτι δεν θα με ξαναδουν,μεσα Σεπτεμβριου αρχιζει η σεζον και θα τους τσουξει γιατι δεν υπαρχει αλλος ηλεκτρολογος στο εργοστασιο.Τους εχω πει χιλιες φορες να φερουν κανεναν καινουργιο να του μαθω το εργοστασιο,στα παπαρια τους αυτοι.Τεσπα.
Κοντοζυγώνει η ώρα δηλαδή!

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.968
Πόντοι
206
Κοντοζυγώνει η ώρα δηλαδή!

Ναι και εχω πολυ αγωνια.Φοβαμαι μην κανω σαν ενα φιλο απο το χωριο που πηγε πριν 2 χρονια Γερμανια για δουλεια.Πηγε βεβαια να δουλεψει κουζινα σε εστιατοριο σε Ελληνα.Χαιρετουρες,μεθυσι,κακο την Κυριακη το βραδυ,φευγει αυριο ο Μητσος για Γερμανια.Δευτερα,τον παμε στο λεωφορειο για να φυγει για Θεσσαλονικη.Πεμπτη ρε φιλε τον βλεπω στο χωριο παλι και παθαινω σοκ.Ρωτα κατι φιλους (τον ειδα περναγε με το αμαξι,δεν του μιλησα) και μου λενε γυρισε,δεν αντεξε.Ελα Παναγια μου,βασανιστηρια του εκαναν και γυρισε σε 3 μερες?Να μην παθω ετσι φοβαμαι,χαχαχα

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.410
Πόντοι
456
Ναι και εχω πολυ αγωνια.Φοβαμαι μην κανω σαν ενα φιλο απο το χωριο που πηγε πριν 2 χρονια Γερμανια για δουλεια.Πηγε βεβαια να δουλεψει κουζινα σε εστιατοριο σε Ελληνα.Χαιρετουρες,μεθυσι,κακο την Κυριακη το βραδυ,φευγει αυριο ο Μητσος για Γερμανια.Δευτερα,τον παμε στο λεωφορειο για να φυγει για Θεσσαλονικη.Πεμπτη ρε φιλε τον βλεπω στο χωριο παλι και παθαινω σοκ.Ρωτα κατι φιλους (τον ειδα περναγε με το αμαξι,δεν του μιλησα) και μου λενε γυρισε,δεν αντεξε.Ελα Παναγια μου,βασανιστηρια του εκαναν και γυρισε σε 3 μερες?Να μην παθω ετσι φοβαμαι,χαχαχα
Έλαα μην ακούω τέτοια! Συγκεντρωμένος στον στόχο θα είσαι. Να ξέρεις όπως είπαμε και πολλές φορές κάθε αρχή έιναι και δύσκολη.
Εδώ είμαστε για ότι βοήθεια θες!
:thumbsup:

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.930
Πόντοι
4.546
Όχι ρε, και μάλιστα αυτό το πλάνο που σκέφτεσαι, να πας δηλαδή κάποιες μέρες πιο πριν για να βρεις σπίτι και γενικά να πάρεις μια ιδέα για την περιοχή, θα σε βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή σου, μιας και θα πας προετοιμασμένος και όχι σαν το σκυλί στ' αμπέλι.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.968
Πόντοι
206
Όχι ρε, και μάλιστα αυτό το πλάνο που σκέφτεσαι, να πας δηλαδή κάποιες μέρες πιο πριν για να βρεις σπίτι και γενικά να πάρεις μια ιδέα για την περιοχή, θα σε βοηθήσει πολύ στην προσαρμογή σου, μιας και θα πας προετοιμασμένος και όχι σαν το σκυλί στ' αμπέλι.

Ετσι το σκεφτηκα και εγω.Αν μπορεσω και πεισω και τον φιλο μου να ερθει μαζι να μου μαθει 5 πραγματα,θα μου φανει πολυ ευκολο πιστευω.Γενικα ειμαι πολυ δυνατος χαρακτηρας και προσαρμοζομαι ευκολα,δεν θα εχω θεμα πιστευω.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Τι περιμένεις να μάθεις σε 3 μήνες από τη γλώσσα;
Είναι από τις πιο δύσκολες γλώσσες.
Αν μιλάς μόνο για Καλημέρα, καλησπέρα οκ.
Αλλά μην περιμένεις να μπορείς να κάνεις συζήτηση με 3 μήνες εκμάθηση.

• Like
Αντιδράσεις: Begood

pitas00

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2009
Like
49
Πόντοι
6
Γερμανία το μυστικό είναι να τα αλεθεις όλα στις αρχιδαρες σου..δουλίτσα εννοειται γιατί δεν προβλέπεται λούφα για αουσλαντερ αλλά αν μυριστούν αδύναμο χαρακτήρα τη γαμισες

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.968
Πόντοι
206
Τι περιμένεις να μάθεις σε 3 μήνες από τη γλώσσα;
Είναι από τις πιο δύσκολες γλώσσες.
Αν μιλάς μόνο για Καλημέρα, καλησπέρα οκ.
Αλλά μην περιμένεις να μπορείς να κάνεις συζήτηση με 3 μήνες εκμάθηση.

Περιμενω να μαθω οτι περισσοτερο μπορω.Τι λογικη ειναι αυτη του τι περιμενω να μαθω σε 3 μηνες?Δλδ επειδη σε 3 μηνες δεν μπορω να παρω C2,καλυτερα να μην κανω καθολου μαθηματα,σωστα?

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.604
Πόντοι
216
Για να μάθεις μια γλώσσα τέλεια τα μυστικά είναι δυο: 1) Να διαβάζεις βιβλία και 2) Να εξασκείς την γλώσσα και να την μιλάς συνέχεια.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
Περιμενω να μαθω οτι περισσοτερο μπορω.Τι λογικη ειναι αυτη του τι περιμενω να μαθω σε 3 μηνες?Δλδ επειδη σε 3 μηνες δεν μπορω να παρω C2,καλυτερα να μην κανω καθολου μαθηματα,σωστα?

Εμενα με ειχε βοηθησει πολυ το course της dw, το συστηνω ανεπιφυλακτα για αρχη

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.251
Πόντοι
506
Μιλάμε για χώρες βορειας-κεντρικής Ευρώπης,όχι μεσογειακές

Πού κάνεις μπάνιο εκει πέρα;

Denmark