Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.043
Πόντοι
22.266
Όπως έχω ξαναγράψει, όσο αφορά τη Γερμανία όπως και άλλες τόσο μεγάλες χώρες δεν μπορούν να περιγραφούν οι πόλεις τους
συνολικά ως μουντές ή να αποδωθεί οποιοσδήποτε άλλος γενικός χαρακτηρισμός.
Όταν για παράδειγμα για να πας από το Passau στο Sylt πρέπει να οδηγήσεις πάνω από 1000 χιλιόμετρα,
μιλάμε για άλλο κλίμα,άλλη αρχιτεκτονική,άλλη διάλεκτο,κ.λ.π.

Μιας και γράφει ο kalogero για Γαλλία, είχα συνεργαστεί με ένα ζευγάρι Γάλλων που γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο,
η γυναίκα από χωριό στην πλευρά της Μάγχης και ο άντρας από το Μονπελιέ.
Και οι ίδιοι μου λέγανε ότι το μόνο τους κοινό όταν γνωρίστηκαν ήταν η γλώσσα και ότι μεγάλωσαν υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες.

Εμένα μου είχαν προσφέρει την ίδια θέση στο Αμβούργο και το Μόναχο.
Ξέρω ότι αν επέλεγα το πρώτο, τίποτα στην καθημερινότητά μου πέρα της γλώσσας δε θα ήταν ίδιο με ότι ζω τώρα.
Έχω πάει τουριστικά ιστός στις δύο κ γιατί θεωρείς καλύτερο το Μόναχο;σαν σεξ σκηνή είναι καλύτερο το Αμβούργο σαν φυσική ομορφια ελαφρώς πάλι τα Αμβούργο
Σα διασκέδαση πάλι το αμ.βουργο
Οπότε γιατί υπερέχει το μοναχο; Ζεστοτερο.κλιμα ή καλυτερους μισθούς
;

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Μαν, όταν περιγράφεις μία χώρα, περιγράφεις την κανονικότητα, όχι τις εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις και περίεργα συμβαίνουν παντού.

Σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή (για τον απλό πολίτη λέμε, κι όχι για τα μεγάλα ψάρια που φοροδιαφεύγουν κατά κανόνα), καταλαβαίνω ότι ο λαός όλο και κάτι θα ήθελε να κρύψει, πόσο μάλλον όταν δεν τα βγάζει εύκολα πέρα, αλλά το πέρασμα στην πράξη δεν μπορεί να είναι και τόσο εύκολο σε κράτη με ισχυρή οργάνωση, όπου ο νόμος είναι καταπέλτης για όσους το κάνουν.
Αμ, το άλλο με το λάδωμα για να πάρεις χαρτιά με άφησε ... Παυλόπουλο.
Εγώ αυτά τα δύο μόνο σχολίασα.
Αν η Γερμανία χάλασε τόσο πολύ, πέφτω πράγματι από τα σύννεφα.
Στην Γερμανία υπάρχει φοροδιαφυγή σε πολλούς τομείς ειδικα στο Horeca.
Μιλώ μέσα απο προσοπικές εμπειρίες τίποτα περισσότερο. Ζω στην κεντρικη Ευρώπη πάνω απο 10 χρόνια.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Εχω ακούσει η Γερμανία έχει την τριπλάσια γραφειοκρατία απ' την Ελλάδα, πολύ χαρτούρα (όπως και οι ΗΠΑ), είναι μια χώρα που ενώ είναι η ατμομηχανή της ευρώπης έχει μείνει πίσω τεχνολογικά (σε σχέση με μεγαθήρια όπως ΗΠΑ-Νότια Κορέα-Κίνα), οι πόλεις είναι λίγο μουντές αν και δεν λείπουν και εκεί τα μεγάλα πάρκα, οι καλοί δρόμοι κλπ.
Μεγάλα ατού η παραδοσιακή γερμανική βιομηχανία η οποία εξελίσσεται ταχύτατα, το κοινωνικό κράτος με την πολύ μικρή διαφθορά κλπ.
Εν αντιθέσει με την Ολλανδία που αν και νάνος οικονομικά μπροστά στην Γερμανία, η τεχνολογία είναι σε καλύτερο επίπεδο, σχεδόν μηδενική γραφειοκρατία, όλο το κράτος ψηφιοποιημένο, με ένα τεράστιο hub από τεχνολογικές start-ups, με ίσως καλύτερο τελικό σκορ στο HDI απ' ότι η γερμανία.
Ακριβώς όπως τα έχεις γράψει.
Η Ολλανδία είναι καινοτόμα χώρα, πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς αλλά πληρώνεις το τέρας εν ονόματι ΦΠΑ :s&m_3:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Ακριβώς όπως τα έχεις γράψει.
Η Ολλανδία είναι καινοτόμα χώρα, πολύ μπροστά σε πολλούς τομείς αλλά πληρώνεις το τέρας εν ονόματι ΦΠΑ :s&m_3:
Εννοεις εχει μεγαλη ακριβεια στις τιμες λιανικης;

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Έχω πάει τουριστικά ιστός στις δύο κ γιατί θεωρείς καλύτερο το Μόναχο;σαν σεξ σκηνή είναι καλύτερο το Αμβούργο σαν φυσική ομορφια ελαφρώς πάλι τα Αμβούργο
;
Εχοντας παει Αμβουργο (χειμωνα) αλλα και κοντα στο Μοναχο (οχι μεσα σε αυτο) θα ελεγα πως Μοναχο εχει ηπιοτερο κλιμα, και καλυτερη γειτονια με περισσοτερους και πιο ενδιαφεροντες προορισμους κλπ Το ΑΜβουργο ωστοσο παραδεχομαι οτι ειναι ενδιαφερουσα πολη, με πολλες εταιριες, οπως ολα τα μεγαλα λιμανια και καλη νυχτερινη ζωη. Επισης σε οποιον αρεσει η Σκανδιναβια, φυσικα και ειναι καλυτερα Αμβουργο για εξορμησεις σε Δανια, Νορβηγια, Βαλτικη, κλπ
Ο ΒΑΛΚΑΝΙΟΣ θα μας κατατοπισει καλυτερα

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.934
Πόντοι
2.356
;
Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το πληρωμένο Γερμανία, οπότε αυτό το κριτήριο δεν το έλαβα ποτέ υπόψιν.
Όμως από όσα ξέρω,δεν υπάρχει σύγκριση σε αυτό το θέμα μεταξύ των δύο συγκεκριμένων πόλεων.
Στο Αμβούργο υπάρχει εδώ και δεκαετίες ολόκληρη συνοικία για το σπορ και διάφορα άλλα κόλπα,
ενώ στο Μόναχο τα πράγματα είναι συντηρητικά και προβλεπόμενα.
Αμβούργο προ Covid πήγαινα πάντα στα γενέθλια του λιμανιού, πολύ καλή φάση.

kachel-kategorie_3.png

Το Μόναχο υπερέχει σε κλίμα,μισθούς,αρχιτεκτονική,φύση,ασφάλεια,καθαριότητα,φαγητό,έχει και λιγότερους μεχμέτ.
Ο κόσμος επίσης έχει νοοτροπία να είναι έξω,να τρώει έξω,κ.λ.π. και όχι μόνο το ΣΚ.
Προσωπικά αν έπρεπε να φύγω από δω,θα πήγαινα μόνο Αυστρία ή Ελβετία.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
80% μενουν καθαρα, ενταξει μια χαρα ειναι ρε τυπε, παντου σχεδον ετσι ειναι. Και Αγγλια που δουλευα τοσο εμενε περιπου. Επισης μπερδευτηκα γιατι ειπες για ΦΠΑ οχι για φορο εισοδηματος

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
80% μενουν καθαρα, ενταξει μια χαρα ειναι ρε τυπε, παντου σχεδον ετσι ειναι. Και Αγγλια που δουλευα τοσο εμενε περιπου. Επισης μπερδευτηκα γιατι ειπες για ΦΠΑ οχι για φορο εισοδηματος
Πάνω απο 4Κ έχει τρελές αποκοπές. Όταν παίρνεις πάνω απο 4Κ ξεκινά το παιχνίδι με το φορολογικό που εδω στην Ολλανδία είναι φόβος και τρόμος.
Ναι στον φόρο εισοδήματος ανεφερόμουνα

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
1.599
Πόντοι
216
Πάνω απο 4Κ έχει τρελές αποκοπές. Όταν παίρνεις πάνω απο 4Κ ξεκινά το παιχνίδι με το φορολογικό που εδω στην Ολλανδία είναι φόβος και τρόμος.
Ναι στον φόρο εισοδήματος ανεφερόμουνα
Πράγματι, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι τα λεφτά που σου φορολογούν δεν πάνε στον βρώντο αλλά επενδύονται με τον σωστό τρόπο πίσω στο κράτος.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Πράγματι, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι τα λεφτά που σου φορολογούν δεν πάνε στον βρώντο αλλά επενδύονται με τον σωστό τρόπο πίσω στο κράτος.
Πιστευω ειναι το τελευταιο που ενδιαφερει τον Ελληνα που μεταναστευει κυριως για τα λεφτα. Ειδικα οταν βλεπεις τοσους επιδοματιες τριγυρω να μπεκροπινουν στις παμπ με τα λεφτα σου η να σουλατσαρουν οι μουσουλμανες επιδοματουχες με τα καροτσια και τις μαντιλες στα μωλ με τα λεφτα σου, τοτε σε κακφαινεται και πολυ μαλιστα, ειδικα αν κουραζεσαι στη δουλεια

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Όντως έτσι ειναι.
Υπάρχει κράτος πρόνοιας και αυτό απο μόνο του είναι μεγάλο +

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Πιστευω ειναι το τελευταιο που ενδιαφερει τον Ελληνα που μεταναστευει κυριως για τα λεφτα. Ειδικα οταν βλεπεις τοσους επιδοματιες τριγυρω να μπεκροπινουν στις παμπ με τα λεφτα σου η να σουλατσαρουν οι μουσουλμανες επιδοματουχες με τα καροτσια και τις μαντιλες στα μωλ με τα λεφτα σου, τοτε σε κακφαινεται και πολυ μαλιστα, ειδικα αν κουραζεσαι στη δουλεια
Σιγα σιγά τα βλέπεις όλα. Υπάρχει κράτος και το νιώθεις.
Απο την αστυνομία μέχρι τον οδοκαθαριστή

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Πού είδες 20% ότι παίρνουν μόνο;
Στα 40.000, μένουν 31.000 καθαρά. Αυτό είναι κοντά 23% φόρος.

Και όχι δεν είναι παντού έτσι.
Γερμανία ξέρω ότι έχει μεγάλη φορολογία, δεν είναι τυχαίο ότι έχω γνωρίσει δεκάδες γερμανούς εδώ Κύπρο που δεν θέλουν να έχουν τίποτα με τη φορολογία της Γερμανίας.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Πού είδες 20% ότι παίρνουν μόνο;
Στα 40.000, μένουν 31.000 καθαρά. Αυτό είναι κοντά 23% φόρος.

Και όχι δεν είναι παντού έτσι.
Γερμανία ξέρω ότι έχει μεγάλη φορολογία, δεν είναι τυχαίο ότι έχω γνωρίσει δεκάδες γερμανούς εδώ Κύπρο που δεν θέλουν να έχουν τίποτα με τη φορολογία της Γερμανίας.
Εργάζεσαι Κύπρο;

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.309
Πόντοι
4.546
Σιγα σιγά τα βλέπεις όλα. Υπάρχει κράτος και το νιώθεις.
Απο την αστυνομία μέχρι τον οδοκαθαριστή
Σε ποια πόλη στην Ολλανδία είσαι? Είχα ζήσει για 1 χρόνο στο Ρόττερνταμ και μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου. Πράγματι γραφειοκρατία σχεδόν μηδενική, άψογο ψηφιακό κράτος (κάτι που στην Ελλάδα τώρα αναπτύσσεται), και το σημαντικό είναι ότι βλέπεις τα λεφτά του φορολογούμενου να γυρνάνε πίσω στον ίδιο μέσω διάφορων έργων (δρόμοι, αστυνόμευση, νοσοκομείο ακόμα και για τα σκυλιά).

Αυτό που είπες για το Βέλγιο ότι είναι χειρότερο από την πατρίδα νομίζω υπερβάλεις. Βέβαια, όσους Βέλγους γνώρισα, κατάλαβα ότι οι κουλτούρες μας έχουν κοινά στοιχεία, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς που είναι με το γράμμα του νόμου που λέει ο λόγος.

Xwristaboo

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2022
Κριτικές
2
Like
498
Πόντοι
21
What the fuck? Στη Γερμανία αυτά; Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω....
Εμένα να δεις πόσο δύσκολο μου φαινόταν να το πιστέψω ώσπου να το δω με τα μάτια μου.
Θα σου δώσω δύο παραδείγματα για να καταλάβεις.
1) Πήγα να βγάλω πινακίδες για το αυτοκίνητο μου σε Τούρκο αφού αυτοί είναι εξουσία εδώ... Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω (40€ για πινακίδες και 40€ για την δουλειά του) έβγαλα την κάρτα.
Και εννοείται έφαγα άκυρο... μόνο μετρητά ο φίλος.
Και εννοείται πάλι καμία απόδειξη.
2) και ακόμα πιο τρανταχτό ... χρειάστηκε για να αυξηθεί ο μισθός μου να βγάλω ένα έξτρα δίπλωμα το οποίο απαιτεί διάβασμα και εξετάσεις ενός βιβλίου τεράστιου...
Έλα που εγώ δε μιλάω γρι τη γλώσσα... εεε και τι αγχώνεσαι? Δίνεις 400€ που στοιχίζει η όλη διαδικασία νόμιμα και δίνεις και άλλα 400€ μαύρα και ο δάσκαλος μπροστά στον εξεταστή ο οποίος είναι του υπουργείου σου λέει όλες τις απαντήσεις.
18 κάθε εξεταστική ημέρα επί δύο εξεταστικές ημέρες την εβδομάδα... βγάλε το νούμερο

Και πάμε στον αντίποδα τώρα... δλδ αν σε πιάσουν.
Απλά σε κατέστρεψαν.
Και φέρνω παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε ότι έχεις εστιατόριο και δεν κόβεις αποδείξεις (κλασσικά τα γατόνια οι Ελληνες).
Μπαίνει ο εφοριακός ως πελάτης. Μετράει κεφάλια και μέσο όρο κατανάλωσης για κάθε κεφάλι.
Πάει σπιτάκι του και κοιμάται.
Την επόμενη ξαναέρχεται και εξακολουθεί για καμία εβδομάδα.
Όταν λοιπόν έρθει η ώρα της κρίσης σου λέει πολύ απλά...
Πόσα κεφάλια κάνεις μέσο όρο την εβδομάδα επί πόσο χρεώνεις μέο όρο το κεφάλι επί πόσες μέρες είσαι ανοιχτός στο σύνολο?
Αν πχ είσαι 10 χρόνια... δλδ 3650 μέρες επί 1000€ την ημέρα είσπραξη?
Βγάλε το νούμερο και θα καταλάβεις.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Σε ποια πόλη στην Ολλανδία είσαι? Είχα ζήσει για 1 χρόνο στο Ρόττερνταμ και μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου. Πράγματι γραφειοκρατία σχεδόν μηδενική, άψογο ψηφιακό κράτος (κάτι που στην Ελλάδα τώρα αναπτύσσεται), και το σημαντικό είναι ότι βλέπεις τα λεφτά του φορολογούμενου να γυρνάνε πίσω στον ίδιο μέσω διάφορων έργων (δρόμοι, αστυνόμευση, νοσοκομείο ακόμα και για τα σκυλιά).

Αυτό που είπες για το Βέλγιο ότι είναι χειρότερο από την πατρίδα νομίζω υπερβάλεις. Βέβαια, όσους Βέλγους γνώρισα, κατάλαβα ότι οι κουλτούρες μας έχουν κοινά στοιχεία, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς που είναι με το γράμμα του νόμου που λέει ο λόγος.
Amsterdam αλλά έχω ζήσει σε άλλες 6.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολή αλλά έτσι είναι. Δύσκολο να βρείς κάτι που δουλεύει σωστά στο Βέλγιο. Καμια σχέση με Ολλανδία.
Επίσης οι κεντροΕυρωπαίοι το Βέλγιο το λένε "Second Greece". :upsidedown:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom