Begood
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2014
- Like
- 2.368
- Πόντοι
- 456
Ακριβώς!! Το Γερμανικό κράτος σε 2 παραγράφους.Εμένα να δεις πόσο δύσκολο μου φαινόταν να το πιστέψω ώσπου να το δω με τα μάτια μου.
Θα σου δώσω δύο παραδείγματα για να καταλάβεις.
1) Πήγα να βγάλω πινακίδες για το αυτοκίνητο μου σε Τούρκο αφού αυτοί είναι εξουσία εδώ... Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσω (40€ για πινακίδες και 40€ για την δουλειά του) έβγαλα την κάρτα.
Και εννοείται έφαγα άκυρο... μόνο μετρητά ο φίλος.
Και εννοείται πάλι καμία απόδειξη.
2) και ακόμα πιο τρανταχτό ... χρειάστηκε για να αυξηθεί ο μισθός μου να βγάλω ένα έξτρα δίπλωμα το οποίο απαιτεί διάβασμα και εξετάσεις ενός βιβλίου τεράστιου...
Έλα που εγώ δε μιλάω γρι τη γλώσσα... εεε και τι αγχώνεσαι? Δίνεις 400€ που στοιχίζει η όλη διαδικασία νόμιμα και δίνεις και άλλα 400€ μαύρα και ο δάσκαλος μπροστά στον εξεταστή ο οποίος είναι του υπουργείου σου λέει όλες τις απαντήσεις.
18 κάθε εξεταστική ημέρα επί δύο εξεταστικές ημέρες την εβδομάδα... βγάλε το νούμερο
Και πάμε στον αντίποδα τώρα... δλδ αν σε πιάσουν.
Απλά σε κατέστρεψαν.
Και φέρνω παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε ότι έχεις εστιατόριο και δεν κόβεις αποδείξεις (κλασσικά τα γατόνια οι Ελληνες).
Μπαίνει ο εφοριακός ως πελάτης. Μετράει κεφάλια και μέσο όρο κατανάλωσης για κάθε κεφάλι.
Πάει σπιτάκι του και κοιμάται.
Την επόμενη ξαναέρχεται και εξακολουθεί για καμία εβδομάδα.
Όταν λοιπόν έρθει η ώρα της κρίσης σου λέει πολύ απλά...
Πόσα κεφάλια κάνεις μέσο όρο την εβδομάδα επί πόσο χρεώνεις μέο όρο το κεφάλι επί πόσες μέρες είσαι ανοιχτός στο σύνολο?
Αν πχ είσαι 10 χρόνια... δλδ 3650 μέρες επί 1000€ την ημέρα είσπραξη?
Βγάλε το νούμερο και θα καταλάβεις.
Α! έχουν του κόσμου την γραφιοκρατία αλλά πάντα φταίει ο πολίτης. Ποτέ το κράτος!
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Πως βρίσκεις την Κύπρο. Η εμπειρία σουTα τελευταία χρόνια ναι.