Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.369
Πόντοι
456
Denmark

Palm Beach Frederikshavn, Denmark

Sondervig Beach, Denmark

Amager Beach Park Kobenhavn, Denmark

Sweden

Sandhammaren Beach, Sweden

Smitingens Havsbad, Sweden

Knäbäckshusen Beach, Sweden

Sudersand Beach, Sweden

Germany

Kreideküste (Rügen) Germany

Timmendorfer Strand (Niendorf) Germany

Ahlbeck Beach (Heringsdorf) Germany

Ellenbogen Beach (Sylt) Germany

Poland

Leba Beach, Poland

Bialogora Beach, Poland

Ulinia Beach, Poland

Brzezno Molo Beach, Poland

Ustka Beach, Poland

Holland

Bloemendaal aan Zee, Holland

Noordwijk beach, Holland

Bergen aan Zee, Holland

Banjaardstrand, Holland
Τύπε μάλλον μπάνιο εννοείς να τον βρέξεις λίγο :think:

Εκτός και εαν εισαι οκ με την ιδέα της "θαλασσας"

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
Ιουλιο και Αυγουστο μπαινεις ανετα μεσα

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.766
Πόντοι
3.656
Ναι και εχω πολυ αγωνια.Φοβαμαι μην κανω σαν ενα φιλο απο το χωριο που πηγε πριν 2 χρονια Γερμανια για δουλεια.Πηγε βεβαια να δουλεψει κουζινα σε εστιατοριο σε Ελληνα.Χαιρετουρες,μεθυσι,κακο την Κυριακη το βραδυ,φευγει αυριο ο Μητσος για Γερμανια.Δευτερα,τον παμε στο λεωφορειο για να φυγει για Θεσσαλονικη.Πεμπτη ρε φιλε τον βλεπω στο χωριο παλι και παθαινω σοκ.Ρωτα κατι φιλους (τον ειδα περναγε με το αμαξι,δεν του μιλησα) και μου λενε γυρισε,δεν αντεξε.Ελα Παναγια μου,βασανιστηρια του εκαναν και γυρισε σε 3 μερες?Να μην παθω ετσι φοβαμαι,χαχαχα

Ε δεν ξαναβρεθήκατε μετά,τί σας είπε;

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Ε δεν ξαναβρεθήκατε μετά,τί σας είπε;

Βρεθηκαμε.Τι να μας πει ο ερμος,οτι ηταν δυσκολα πολυ,12 ωρες λαντζα για 1000€ και το σπιτι ειχε 700€,αλλιως εμενες σε ενα υπογειο στο μαγαζι με αλλους 4-5 και απλα εκανες λαντζα,πηγαινες κοιμοσουν,ξυπναγες,λαντζα,κοιμοσουν.Δεν ηξερες αν ηταν πρωι,αν ηταν μεσημερι,αν ηταν βραδυ κτλ.Αυτα του τα ειπαν 2-3 αλλοι που ηταν ηδη εκει,οτι αν μεινεις εδω,ετσι θα παει η φαση.Ε,σκιαχτηκε και ο φιλος μου,σου λεει εδω ειναι σκλαβια,να παω να μεινω εξω σε σπιτι με 1000€ θα ψοφησω απο την πεινα,τα μαζεψε αρων αρων και γυρισε πισω.Αυτος νομιζε οτι θα παει εξω λαντζα,θα δουλευει χαλαρα 4-5 ωρες και θα του δινουν κανενα 5χιλιαρο ωστε σε 2-3 χρονια να ερθει πισω ζαμπλουτος.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Περιμενω να μαθω οτι περισσοτερο μπορω.Τι λογικη ειναι αυτη του τι περιμενω να μαθω σε 3 μηνες?Δλδ επειδη σε 3 μηνες δεν μπορω να παρω C2,καλυτερα να μην κανω καθολου μαθηματα,σωστα?
Όχι αγόρι μου.
Η λογική είναι να καταλάβεις για το τι μιλάμε και να μην έχεις οφθαλμαπάτες.
Το τι θα κάνεις, είναι δική σου απόφαση. Εγώ απλά σε ενημερώνω ότι γλώσσα γερμανική δεν μαθαίνεις σε 3 μήνες.
Οπότε η ασχολεισου για παραπάνω από 3 μήνες, αλλιώς τσάμπα κόπος.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Όχι αγόρι μου.
Η λογική είναι να καταλάβεις για το τι μιλάμε και να μην έχεις οφθαλμαπάτες.
Το τι θα κάνεις, είναι δική σου απόφαση. Εγώ απλά σε ενημερώνω ότι γλώσσα γερμανική δεν μαθαίνεις σε 3 μήνες.
Οπότε η ασχολεισου για παραπάνω από 3 μήνες, αλλιώς τσάμπα κόπος.

Σε ευχαριστω για τον κοπο σου αλλα το τι πιστευω εγω ή εσυ ειναι αλλο θεμα.Καθηγητρια Γερμανικων επιμενει οτι σε 3 μηνες θα μπορω να συννενοηθω μια χαρα στην δουλεια,στο σουπερ μαρκετ,σε μια υπηρεσια.Οφθαλμαπατες εχεις εσυ γιατι εγω δεν εγραψα πουθενα οτι σε 3 μηνες θα μαθω απταιστα Γερμανικα.Εγραψα οτι θα κανω 3 μηνες Γερμανικα και οτι μαθω ή μαλλον για να ειμαι και ακριβης,εγραψα για να μαθω λιγο την γλωσσα,στην προηγουμενη σελιδα ειναι.Αν δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις,μην ασχολεισαι.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Σε ευχαριστω για τον κοπο σου αλλα το τι πιστευω εγω ή εσυ ειναι αλλο θεμα.Καθηγητρια Γερμανικων επιμενει οτι σε 3 μηνες θα μπορω να συννενοηθω μια χαρα στην δουλεια,στο σουπερ μαρκετ,σε μια υπηρεσια.Οφθαλμαπατες εχεις εσυ γιατι εγω δεν εγραψα πουθενα οτι σε 3 μηνες θα μαθω απταιστα Γερμανικα.Εγραψα οτι θα κανω 3 μηνες Γερμανικα και οτι μαθω ή μαλλον για να ειμαι και ακριβης,εγραψα για να μαθω λιγο την γλωσσα,στην προηγουμενη σελιδα ειναι.Αν δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις,μην ασχολεισαι.
Αγοράκι μου μάθε να μιλάς καλύτερα σε άτομα που δεν ξέρεις.
Γερμανικά είναι η πρώτη γλώσσα που έμαθα μετά τα ελληνικά. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι και επίσης βλέπω πολύ καλά τι έγραψες.

Θα έρθεις εσύ να μου πεις με τι θα ασχολούμαι που δεν έχεις καν ιδέα για το τι μιλάς;
Δείξε λίγο σεβασμό, αλλιώς μην περιμένεις να πάρεις απόψεις από άτομα με εμπειρία.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Αγοράκι μου μάθε να μιλάς καλύτερα σε άτομα που δεν ξέρεις.
Γερμανικά είναι η πρώτη γλώσσα που έμαθα μετά τα ελληνικά. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη είναι και επίσης βλέπω πολύ καλά τι έγραψες.

Θα έρθεις εσύ να μου πεις με τι θα ασχολούμαι που δεν έχεις καν ιδέα για το τι μιλάς;
Δείξε λίγο σεβασμό, αλλιώς μην περιμένεις να πάρεις απόψεις από άτομα με εμπειρία.

Πως με πετσοκοψες ετσι ρε τυπε?

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Εχω μιλησει και με περιμενουν τελος Αυγουστου,θελω 3 μηνες να μαθω λιγο την γλωσσα.18 Ιουλιου με 22 Αυγουστου εχω αδεια απο την τωρινη δουλεια.Ελεγα να παω 10 μερες Πολωνια διακοπες και μετα να πηγαινα 4-5 μερες Γερμανια να βρω σπιτι και να κανονισω τα διαδικαστικα.Μετα,κατα τις 10-15 Αυγουστου να φυγω για εκει μονιμα.Να ενημερωσω και την τωρινη δουλεια οτι δεν θα με ξαναδουν,μεσα Σεπτεμβριου αρχιζει η σεζον και θα τους τσουξει γιατι δεν υπαρχει αλλος ηλεκτρολογος στο εργοστασιο.Τους εχω πει χιλιες φορες να φερουν κανεναν καινουργιο να του μαθω το εργοστασιο,στα παπαρια τους αυτοι.Τεσπα.
Ποιος σε περιμένει, μαν; από το εργοστάσιο; δηλαδή έχεις προσληφθεί, χωρίς καν να ξέρουν αν τους κάνεις; Αφού είπες ότι ο φίλος σου γύρισε στην Ελλάδα κι έκλαιγε μάλιστα που έφυγε, άρα δεν είναι εκεί. Ποιος θα σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα πχ να βρεις σπίτι, που ελπίζεις μάλιστα να το βρεις και σε 4-5 μέρες; Βασικά τι σπίτι να βρεις αν δεν έχεις χαρτιά ότι έχεις σίγουρη δουλειά;
Πώς θα υπογράψεις όλα τα χαρτιά που σχετίζονται με την εγκατάστασή σου με τρεις μήνες γερμανικά;
Είναι κάτι που μου διαφεύγει ή δεν κατάλαβα;

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.766
Πόντοι
3.656
Βρεθηκαμε.Τι να μας πει ο ερμος,οτι ηταν δυσκολα πολυ,12 ωρες λαντζα για 1000€ και το σπιτι ειχε 700€,αλλιως εμενες σε ενα υπογειο στο μαγαζι με αλλους 4-5 και απλα εκανες λαντζα,πηγαινες κοιμοσουν,ξυπναγες,λαντζα,κοιμοσουν.Δεν ηξερες αν ηταν πρωι,αν ηταν μεσημερι,αν ηταν βραδυ κτλ.Αυτα του τα ειπαν 2-3 αλλοι που ηταν ηδη εκει,οτι αν μεινεις εδω,ετσι θα παει η φαση.Ε,σκιαχτηκε και ο φιλος μου,σου λεει εδω ειναι σκλαβια,να παω να μεινω εξω σε σπιτι με 1000€ θα ψοφησω απο την πεινα,τα μαζεψε αρων αρων και γυρισε πισω.Αυτος νομιζε οτι θα παει εξω λαντζα,θα δουλευει χαλαρα 4-5 ωρες και θα του δινουν κανενα 5χιλιαρο ωστε σε 2-3 χρονια να ερθει πισω ζαμπλουτος.

Για 1000 ευρώ πήγε στη Γερμανία; :idiot:Σαν να δουλεύεις εδώ με 300 είναι

Αυτά τα κάνεις αν στην Ελλάδα είσαι ορφανός και άστεγος,δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος να φύγεις

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.924
Πόντοι
3.556
Ποιος σε περιμένει, μαν; από το εργοστάσιο; δηλαδή έχεις προσληφθεί, χωρίς καν να ξέρουν αν τους κάνεις; Αφού είπες ότι ο φίλος σου γύρισε στην Ελλάδα κι έκλαιγε μάλιστα που έφυγε, άρα δεν είναι εκεί. Ποιος θα σε βοηθήσει στα πρώτα βήματα πχ να βρεις σπίτι, που ελπίζεις μάλιστα να το βρεις και σε 4-5 μέρες; Βασικά τι σπίτι να βρεις αν δεν έχεις χαρτιά ότι έχεις σίγουρη δουλειά;
Πώς θα υπογράψεις όλα τα χαρτιά που σχετίζονται με την εγκατάστασή σου με τρεις μήνες γερμανικά;
Είναι κάτι που μου διαφεύγει ή δεν κατάλαβα;
Ανεφερε πως εχει αλλον φιλο επανω ο οποιος ουσιαστικα μεσολαβησε για αυτην τη δουλεια.

ξενυχτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2022
Κριτικές
18
Like
1.163
Πόντοι
371
Στην Ελλαδα δεν προκειτε να προκοψει κανεις εαν

1 Δεν εχει γεννηθει απο πλουσια αρχιδια

2 Δεν εχει μεσο να τον βαλει σε καποιο κλαδο αξιοτιμο ( ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ με κονε μπαινεις καπου καλα μονο (

3 Δεν εχει καποια κληρονομια απο πισω του οπως πχ οικοπεδα σπιτια κλπ ..

4 Δεν κανει παρανομιες οτι εχει να κανει σχεση με παρανομιες ειτε ειναι να κλεβεις ειτε να πουλας ναρκωτικα η να εισαι νταβατζης το οτιδοιποτε

5 ΔΕΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ

Ζυγιζουμε και παιρνουμε :2funny:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Ανεφερε πως εχει αλλον φιλο επανω ο οποιος ουσιαστικα μεσολαβησε για αυτην τη δουλεια.
Μπα, αυτός που του έκανε το κονέ γύρισε:
«Εμενα ο φιλος μου που μου κανει το κονε για να φυγω Στουτγκαρδη,μαλιστα πριν λιγο μιλουσαμε παλι,μου ειπε οτι εκλαιγε στην κυριολεξια.Εκλαιγε οταν αναγκαστηκε να γυρισει,10 χρονια ηταν εξω.»

Κι ελπίζει να τον πείσει να έρθει μαζί του για να του φανουν πιο εύκολα τα πράγματα:
«Αν μπορεσω και πεισω και τον φιλο μου να ερθει μαζι να μου μαθει 5 πραγματα,θα μου φανει πολυ ευκολο πιστευω.»

Οπότε πάει μόνος. Πώς το έχει σίγουρο ότι θα προσληφθεί δεν καταλαβαίνω. Δεν θα βγάλει το εργοστάσιο αγγελία, αν έχει κενή θέση; Πώς θα νοικιάσει σπίτι αν δεν έχει χαρτιά που να εξασφαλίζεται ο ιδιοκτήτης/μεσητικό ότι τα νοίκια θα πληρώνονται;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.176
Πόντοι
3.656
Σωστο.
Βέβαια οι σωστοι γαμείς προσανατολίζονται Ρουμανια :zfuck:
:cheesy:
Οποίος γαμισει Ρουμανία να μου τρυπήσει την μύτη
Εκτός από γυφτισες ε με 30 και 50ε...
Αν βρει κάτι άλλο χάνω το ένα χέρι μου

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.176
Πόντοι
3.656
Μπα, αυτός που του έκανε το κονέ γύρισε:
«Εμενα ο φιλος μου που μου κανει το κονε για να φυγω Στουτγκαρδη,μαλιστα πριν λιγο μιλουσαμε παλι,μου ειπε οτι εκλαιγε στην κυριολεξια.Εκλαιγε οταν αναγκαστηκε να γυρισει,10 χρονια ηταν εξω.»

Κι ελπίζει να τον πείσει να έρθει μαζί του για να του φανουν πιο εύκολα τα πράγματα:
«Αν μπορεσω και πεισω και τον φιλο μου να ερθει μαζι να μου μαθει 5 πραγματα,θα μου φανει πολυ ευκολο πιστευω.»

Οπότε πάει μόνος. Πώς το έχει σίγουρο ότι θα προσληφθεί δεν καταλαβαίνω. Δεν θα βγάλει το εργοστάσιο αγγελία, αν έχει κενή θέση; Πώς θα νοικιάσει σπίτι αν δεν έχει χαρτιά που να εξασφαλίζεται ο ιδιοκτήτης/μεσητικό ότι τα νοίκια θα πληρώνονται;
Το να βρει σπίτι είναι μαγική εικόνα
Δωμάτιο με 400 η 600 θα βρει...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.176
Πόντοι
3.656
Απο τις τιμες που βλεπω Γερμανια για freelance τσαμπα σε πηρανε . Στο Germany η ωρα παει απο 50 μεχρι 150 + tax . Ενας μισθος στα 50κ (υπαλληλος οχι freelance) ειναι κατι το συνηθησμενο συνηθως παει με το μεγεθος τις εταιριεια ς αλλα ξεκινανε απο 30κ μεχρι 100κ αναλογα το μεγεθος εταιριας .
Βεβαια το ποσο senior εισαι και το ποσο junior παιζει και με την εταιρεια . Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι αρκετοι αλλαζουν λογω tasks. Δηλαδη αλλαζουν εταιρια για να κανουν κατι διαφορετικο γιατι αλλιως στο development δεν πας παρακατω. Ξερω ατομο που ειναι 20 χρονια σε εταιρια και κανει 20 χρονια το ιδιο πραγμα. (και το κανει και λαθος!!! αλλα ετσι βγαζει την δουλεια του γιατι ετσι του το δωσανε projekt maintenance κανει)
Μάλλον είσαι πολύ αισιόδοξος με τα 50κ στο Ντοιυς
Κατά 30κ νάσαι μέσα....

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Το να βρει σπίτι είναι μαγική εικόνα
Δωμάτιο με 400 η 600 θα βρει...
Άμα παίρνεις καλό μισθό γιατί να μη βρεις; Υπάρχει ένα θέμα όμως στην αρχή. Ότι άμα δεν έχεις συμβόλαιο εργασίας δεν σου νοικιάζουν. Εκτός αν μπλοκάρεις στην τράπεζα ένα ποσό για μελλοντικά νοίκια (το λιγότερο ενός χρόνου), αλλά για να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα θα πρέπει να έχεις σταθερή διεύθυνση. Οπότε είτε βολεύεσαι με ενοικιαζόμενα δωμάτια, airbnb, apparthotel κλπ μέχρι να έχεις το συμβόλαιο, είτε ανοίγεις λογαριασμό τράπεζας με διεύθυνση γνωστού σου (ως φιλοξενούμενος).

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Παιδια,καταλαβαινω οτι ολοι να βοηθησετε προσπαθειτε και το εκτιμω αφανταστα αλλα κουραζουμε εδω και 10 σελιδες.Πιστευω οτι οτι ηταν να μαθω το εμαθα,ας το αφησουμε λοιπον εδω.Ρωτατε πραγματα τα οποια τα εχω ηδη αναφερει ή τουλαχιστον ετσι νομιζω.Ειπα οτι ο φιλος μου που μου προτεινε την δουλεια,ηταν μονος του 10 χρονια Γερμανια,λετε να μην μου εχει πει οτι για να σου νοικιασουν,θελουν χαρτι απο δουλεια?Επισης ο πεθερος του ειναι 20 χρονια στο συγκεκριμενο εργοστασιο και ειναι υπευθυνος στις προσληψεις.Εχουν ελλειψη απο ηλεκτρολογους,ακομα και χθες να πηγαινα θα με παιρνανε.Μιλησε με τον φιλο μου,του εξηγησε την φαση και του ειπε για τελος Αυγουστου και ειναι ολα οκ.Επισης το τι σπιτι θα βρω με 600-700€ θα το μαθω οταν παω.Ο φιλος μου αν θυμαμαι καλα εμενε σε 55τμ σπιτι στα 700€ μονο ενοικιο συν ρευμα-αεριο κανενα 120αρι περιπου συνολο 820€.Τα εχω συζητησει αυτα,σας παρακαλω,μην ρωτατε τα ιδια και τα ιδια.Παμε παρακατω.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom