Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 994K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,1%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 266 74,9%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    355

eimaiogiatros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2017
Μηνύματα
100
Κριτικές
7
Like
341
Πόντοι
281
Όλες οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν τους μάνατζερ στα λεφτά που λες και παραπάνω.
Είναι πολύ περισσότερες από αυτές που φαντάζεσαι.

Και επιπλέον όλες οι tech εταιρίες δίνουν αυτά τα φράγκα σε καλούς developers για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα, αφού ξέρουν ότι στο εξωτερικό θα παίρνουν 4-5 χιλιάρικα και βάλε.
Ποσοι ειναι οι μανατζερς δηλαδη σε καθε μεγαλη εταιρια στην Ελλαδα; 10; 20; Και ποσες ειναι αυτες οι μεγαλες εταιριες στην Ελλαδα; 30; 50; Μιλαμε δηλαδη για 1000 μανατζερς σε ολοκληρη την χωρα;

Μην ξεχναμε επισης οτι για να κυνηγησεις τετοιες θεσεις στην Ελλαδα, πρεπει να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις και 30% ανεργια. Εκτός αν εισαι δημοσιος υπαλληλος οποτε εχεις 0% ανεργια για παντα.

Το developping ειναι οντως κλαδος που πληρωνει αρκετα καλυτερα απο το μεσο ελληνικό μισθό και τυχαινει να ειναι σε εξαρση τωρα. Αν ημουν νεος θα ασχολιομουν σιγουρα με αυτο.
 

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.832
Κριτικές
21
Like
10.939
Πόντοι
4.546
Ποσοι ειναι οι μανατζερς δηλαδη σε καθε μεγαλη εταιρια στην Ελλαδα; 10; 20; Και ποσες ειναι αυτες οι μεγαλες εταιριες στην Ελλαδα; 30; 50; Μιλαμε δηλαδη για 1000 μανατζερς σε ολοκληρη την χωρα;

Μην ξεχναμε επισης οτι για να κυνηγησεις τετοιες θεσεις στην Ελλαδα, πρεπει να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις και 30% ανεργια. Εκτός αν εισαι δημοσιος υπαλληλος οποτε εχεις 0% ανεργια για παντα.

Το developping ειναι οντως κλαδος που πληρωνει αρκετα καλυτερα απο το μεσο ελληνικό μισθό και τυχαινει να ειναι σε εξαρση τωρα. Αν ημουν νεος θα ασχολιομουν σιγουρα με αυτο.
Ξέρεις πόσες εταιρείες έχει η Ελλάδα? Και δε μιλάω για το σουβλατζίδικο στη γειτονιά, αλλά για μεγάλες επιχειρήσεις.
 

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Μηνύματα
1.681
Like
2.357
Πόντοι
456
Ειμαι ηλεκτρολογος σε εκκοκκιστηριο βαμβακος.Η δουλεια μου ειναι 100χλμ πηγαινε ελα,μου δινει 900€ περιπου μισθο και μου πληρωνει και τα καυσιμα.Εκανα μαλακια το 2020 γιατι με πηγε απο ενα εργοστασιο στο οποιο ημουν δευτερος ηλεκτρολογος σε ενα καινουργιο για επικεφαλη ηλεκτρολογο και ο μαλακας δεν ζητησα αυξηση.Μου ειχε πει να παω σαν χαρη αν θελω γιατι δεν υπηρχε αλλος να το βαλει μπροστα το εργοστασιο,για 3 μηνες στην ουσια μεχρι να βρουμε καποιον αλλο.Αλλα μιας και εκει κανω κουμαντο πλεον,εκατσα μονιμα,μου αρεσει το κλιμα.Ειχε πει μονος του το αφεντικο για αυξηση αλλα περασε ενας χρονος και αυξηση δεν ειδα.Και να μου εκανε,θα εκανε κανενα κολπο οπως σε εναν αλλο,του εκανε 200€ στα μικτα και η τελικη αυξηση ηταν 70-80€ στα καθαρα.Χεστηκα για 100€,δεν ειναι το προβλημα μου 100€.Εγω θελω αυριο το πρωι να με παει 1500€ καθαρα.Γινεται?Δεν γινεται οποτε.......

Φαντασου το εκκοκκιστηριο που πηρε το 2020,ειχε αλλαξει 4-5 χερια μεχρι να το παρει ο εργοδοτης μου.2 μηχανικοι ομως ειναι εκει 20 χρονια,αλλαζανε οι ιδιοκτητες αλλα αυτοι εκει,συνεχιζουν με τον δικο μου εργοδοτη.Ειχαμε λοιπον προχθες ενα προβλημα,το εργοστασιο εχει δυο μοναδες παραγωγης,η μια ηταν σταματημενη απο το 2004,μονο η μια δουλευε.Αποφασισαμε φετος να βαλουμε μπρος και την αλλη.Για να δουλεψει χρειαζεται 1200-1250Α ρευμα σε φουλ λειτουργια.Εχει δυο μετασχηματιστες 20.000V->380V 800Α.Αυτοι παραλληλιζονται στις ιδιες μπαρες για να παρουν ολα τα μηχανηματα.Καποια στιγμη χαλασανε οι 2 γενικοι διακοπτες οι οποιοι ειναι 1000Α ο καθενας και στοιχιζουν 2500€ εκαστος.Εφεραν οι προηγουμενοι ιδιοκτητες καποιους ηλεκτρολογους,αυτοι μπερδεψαν τα καλωδια στην αλλαγη,σηκωσανε τον ενα γενικο,μολις πανε να σηκωσουν και τον αλλο,μπαμ λες και εσκασε θερμοβαρικη βομβα.Φοβηθηκαν οι ηλεκτρολογοι,το παρατησαν οπως ειναι και τους ειπαν δεν γινεται.Το παιρνουν αλλοι ιδιοκτητες,φερνουν εναν ηλεκτρολογο μηχανολογο,ψαχνει απο εδω,ψαχνει απο εκει,παει να σηκωσει,μπαμ τρελο.Φευγει και αυτος.Αυτα μου τα ελεγε ο ενας που εχει εκει 20 χρονια.

Παμε εμεις,φωναζουμε την ABB προχθες,τσεκαρει τους μετασχηματιστες (ειχε κανει διακοπη η ΔΕΔΔΗΕ),αλλαζει λαδια και κατι αλλα που χρειαζονταν,κομπλε λενε,δινουμε ρευμα.Παω εγω να σηκωσω τους γενικους,σηκωνω τον εναν,σηκωνω τον αλλον,μπαμ,δεν μπορεις να φανταστεις τι μπαμ ομως.Σας το ειπα ελεγε ο μηχανικος,εχουν προσπαθησει αρκετοι να το φτιαξουν και δεν γινεται.Ανοιγω τους γενικους,καθαριζω τις επαφες,ξανα δινω ρευμα με κλειστους γενικους και μετραω τις φασεις.Οι μαλακες τις ειχαν μπερδεψει και χτυπαγε η U με την V.Αλλαζω τα καλωδια,μετραω κομπλε.Μαζευεται ολο το εργοστασιο,ο ηλεκτρολογος θα δωσει ρευμα λεγανε.Αλλοι εκρυβαν τα ματια,αλλοι εκλειναν τα αυτια.Ανοιγω τον εναν,κομπλε,ανοιγω τον αλλον (ημουν λιγο σφιγμενος ειναι η αληθεια,χαχα) κομπλε,τους κοιταω,τους κανω κωλοδαχτυλο,με κοιταγανε με θαυμασμο.Δεν φτανει που του εφτιαξα την δουλεια που ειχαν προσπαθησει και αλλοι και δεν τα καταφεραν,του γλιτωσα και ενα 5χιλιαρο.Αν του πω ομως να μου δωσει 1500€ θα γελαει,ε ας παρει τα παπαρια μου απο Αυγουστο και ολα καλα.Λες να χασω εγω αμα βγω εξωτερικο?Δεν το νομιζω
Πας Γερμανια, μαθαίνεις καλά την γλώσσα, μπαίνεις σε εταιρεία και σιγα σιγα ανεβαίνεις.
 

Xwristaboo

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2022
Μηνύματα
103
Κριτικές
2
Like
498
Πόντοι
21
Κάτι τέτοιο ήθελα να διαβάσω.Πραγματικα μου εξαφανισες οποίες μικρές αμφιβολίες είχα.Εννοειτε ότι το βασικό μου μέλημα είναι τα λεφτά.Γι αυτό άλλωστε δεν φεύγουν από την χώρα τους οι κοπέλες για να έρθουν στην Ελλάδα να γαμιουνται με χοντρούς,παππούδες κτλ?Για τα λεφτά φυσικά,όλα για αυτά γίνονται.Τρελη διασκέδαση δεν με ενδιαφέρει,έγραψα και πιο πίσω ότι απεχθάνομαι μπουζούκια,τσιπουραδικα,φραπέδες στην παραλία.Κανενα κλαμπ με ηλικιες πχ 25-30 και πάνω είναι το ιδανικό για μένα.Να μπορώ να πάω σε ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής πχ Tomorrowland που είναι και διπλα.Τεσπα,αυτά θα τα βρω στην πορεία.Τσιγαρο το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια,το φαγητό είναι ένα θέμα μιας και δεν ξέρω να τηγανίζω ούτε αυγό.Εκει πρέπει να δω τι θα κάνω.Τα υπόλοιπα που είπες είναι όπως ακριβώς μου τα περιέγραψε και ο φίλος μου.

Αυτός πχ μου είπε ότι πλήρωνε 700€ για ένα σπίτι 55τμ συν 100-120 για αεριο-ρευμα.Θα βρω και φθηνότερα είπε οπότε καλά τα λες.Μου είπε επίσης ότι θα παίρνω 17€ την ώρα για 200 ώρες τον μήνα.Δεν θα με συμφέρει στην αρχή να δουλεύω περισσότερο στο εργοστασιο γιατί στην ασφαλιστική κατηγορία που θα είμαι θα έχω δυσανάλογες κρατήσεις.

Καλύτερα θα είναι να πηγαίνω αν θέλω τα ΣΚ ή κανένα απόγευμα να δουλεύω μαύρα με κανέναν ηλεκτρολόγο.Τον δεύτερο χρόνο θα πάει 20€ το 200ωρο και αν αρχίσω και δουλεύω και ΣΚ,θα φτάνω 4500€+.Είναι πολύ καλά λεφτά,θα μπορώ να προσφέρω ένα μέλλον στα παιδιά μου,αν ποτέ με αξιώσει ο Θεός και αποκτήσω.Εδω που είμαι δεν θα μπορώ να προσφέρω τίποτα απολύτως,κάπως έτσι το σκέφτομαι.Θα σου στείλω και πμ λίγο αργότερα αν δεν σε πειράζει.
Κοίτα να δεις τι γίνεται. Το θέμα ενοίκιο και μισθός στη Γερμανία έχει να κάνει και με την περιοχή στην οποία μένεις.
Δηλαδή για ένα σπίτι στο οποίο στην Καρλσρουη θέλεις 500€ στο Μόναχο θα θέλεις 1200€.
Ακόμα και στα χωριά έχει πιο φτηνά σπίτια από ότι στα κέντρα των πόλεων.
Και αν δε σε πειράζει να τρως και λίγο χιλιόμετρο (κάπου διάβασα ότι κάνεις 100 χλμ την ημέρα στη δουλειά σου τώρα) είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.
Το θέμα γλώσσα είναι ένα θεματάκι αλλά θα σου πω το εξής... Εγώ πριν από ένα χρόνο που ήρθα δεν ήξερα ούτε το καλημέρα στα γερμανικά.
Μιλάω αγγλικά σε ένα καλό επίπεδο συνεννόησης και έτσι πορεύομαι ακόμα.
Έχω μάθει κάποια γερμανικά ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω στη δουλειά μου και για κάποια πολύ βασικά πράγματα και από εκεί και πέρα μόνο αγγλικά.
Η αλήθεια είναι οτι οι Γερμανοί είναι λίγο κομπλεξικοί με τη γλώσσα τους και σου λένε ότι δεν μιλάνε αγγλικά αλλά μόλις πάρουν χαμπάρι 'οτι δε θα γίνει η δουλειά τους λύνεται η γλώσσα τους και το πάνε το αγγλικό φαρσί.
Οι Έλληνες εργοδότες εδώ δεν είναι ότι καλύτερο σου περνάει από το μυαλό αλλά θα βρεις και σωστούς (εγώ είμαι από τους πολύ τυχερούς και έπεσα σε απίστευτα καλό παιδί).
Θέλω να μου πεις το εξής (επειδή ρώτησα και έμαθα κάποια πράγματα και θα ρωτήσω κι άλλα) σε ποια εταιρεία είπες πως θα δουλέψεις και αν ο μισθός που γράφεις είναι brutto ή netto.
Πάντως μην μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης με την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει πολλά συν αλλά στο οικονομικό είναι πολύ μεγάλο το πλην.
Αναλογίσου ότι εγώ έχω αφήσει γυναίκα και δύο παιδιά πίσω φίλε μου και συντηρώ και τα δύο σπίτια με το μισθό της Γερμανίας, ο οποίος όπως σου είπα και πάλι είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν που λες εσύ.
Το θέμα φαγητό που είπαμε το λύνεις σχετικά εύκολα.
Έχει άπειρα βιντεάκια στο Youtube όπου σου δείχνουν από αυγά τηγανητά μέχρι πάπια σωτέ με καραμελωμένα αρχίδια και αφρό πευκοβελόνας.
Το φαγητό απ΄ έξω δεν είναι ότι είναι πολύ ακριβό αλλά στα περισσότερα μαγαζιά η ελάχιστη παραγγελία είναι 20€.

Εννοείται ότι μπορείς να μου στείλεις μνμ όποτε θέλεις
Και ακόμα και όταν θα έρθεις ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ
 

Xwristaboo

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2022
Μηνύματα
103
Κριτικές
2
Like
498
Πόντοι
21
Έχω μιλήσει ήδη με τον εργοδότη μου και πριν υπογράψεις οτιδήποτε για δουλειά αν θέλεις θα μας φέρεις να διαβάσουμε τη σύμβαση που θα σου κάνουν για να δεις αν είναι πραγματικά όπως στα λένε.
Το πολύ δύσκολο είναι αν δεν έχεις κάπου να μείνεις στην αρχή.
Αν χρειαστεί να μείνεις σε πανσιόν με κοινό μπάνιο και κοινή κουζίνα με άλλους θα πρέπει να σφίξεις πολύ τα δόντια και να έχεις γερό στομάχι.
Όλη η ουσία είναι η ψυχολογία.
είναι πολλές οι φορές που κι εμένα με παίρνει από κάτω.... εκεί λοιπόν πρέπει να είσαι δυνατός και να μη λυγίσεις.
Αν ακολουθήσεις ένα πλάνο και δεν ξεφύγεις θα καταφέρεις αυτά που θέλεις στο διάστημα που θέλεις.
Και για να μπούμε και λίγο στο κλίμα του φόρουμ που είμαστε .... Θα βρίσκεις και να πηδήξεις στις τιμές που έχουν κάτω αλλά με κάποιες διαφορές.
Δλδ εδώ τα τύπου στούντιο χρεώνουν την ώρα 140€ για πολύ βασικές υπηρεσίες και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα πιάνουν σαν έξτρα.
Και call girls θα βρεις σε αυτές τις τιμές αλλά μέτριας έως κακής εμφάνισης (τι πηδάνε οι Γερμανοί ρε πούστη μου) με λίγες εξαιρέσεις οπού θα βρεις καλό πακέτο εμφάνισης, υπηρεσίας και τιμής.
 

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Μηνύματα
843
Like
1.966
Πόντοι
206
Κοίτα να δεις τι γίνεται. Το θέμα ενοίκιο και μισθός στη Γερμανία έχει να κάνει και με την περιοχή στην οποία μένεις.
Δηλαδή για ένα σπίτι στο οποίο στην Καρλσρουη θέλεις 500€ στο Μόναχο θα θέλεις 1200€.
Ακόμα και στα χωριά έχει πιο φτηνά σπίτια από ότι στα κέντρα των πόλεων.
Και αν δε σε πειράζει να τρως και λίγο χιλιόμετρο (κάπου διάβασα ότι κάνεις 100 χλμ την ημέρα στη δουλειά σου τώρα) είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.
Το θέμα γλώσσα είναι ένα θεματάκι αλλά θα σου πω το εξής... Εγώ πριν από ένα χρόνο που ήρθα δεν ήξερα ούτε το καλημέρα στα γερμανικά.
Μιλάω αγγλικά σε ένα καλό επίπεδο συνεννόησης και έτσι πορεύομαι ακόμα.
Έχω μάθει κάποια γερμανικά ώστε να μπορώ να επικοινωνήσω στη δουλειά μου και για κάποια πολύ βασικά πράγματα και από εκεί και πέρα μόνο αγγλικά.
Η αλήθεια είναι οτι οι Γερμανοί είναι λίγο κομπλεξικοί με τη γλώσσα τους και σου λένε ότι δεν μιλάνε αγγλικά αλλά μόλις πάρουν χαμπάρι 'οτι δε θα γίνει η δουλειά τους λύνεται η γλώσσα τους και το πάνε το αγγλικό φαρσί.
Οι Έλληνες εργοδότες εδώ δεν είναι ότι καλύτερο σου περνάει από το μυαλό αλλά θα βρεις και σωστούς (εγώ είμαι από τους πολύ τυχερούς και έπεσα σε απίστευτα καλό παιδί).
Θέλω να μου πεις το εξής (επειδή ρώτησα και έμαθα κάποια πράγματα και θα ρωτήσω κι άλλα) σε ποια εταιρεία είπες πως θα δουλέψεις και αν ο μισθός που γράφεις είναι brutto ή netto.
Πάντως μην μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης με την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει πολλά συν αλλά στο οικονομικό είναι πολύ μεγάλο το πλην.
Αναλογίσου ότι εγώ έχω αφήσει γυναίκα και δύο παιδιά πίσω φίλε μου και συντηρώ και τα δύο σπίτια με το μισθό της Γερμανίας, ο οποίος όπως σου είπα και πάλι είναι αρκετά χαμηλότερος από αυτόν που λες εσύ.
Το θέμα φαγητό που είπαμε το λύνεις σχετικά εύκολα.
Έχει άπειρα βιντεάκια στο Youtube όπου σου δείχνουν από αυγά τηγανητά μέχρι πάπια σωτέ με καραμελωμένα αρχίδια και αφρό πευκοβελόνας.
Το φαγητό απ΄ έξω δεν είναι ότι είναι πολύ ακριβό αλλά στα περισσότερα μαγαζιά η ελάχιστη παραγγελία είναι 20€.

Εννοείται ότι μπορείς να μου στείλεις μνμ όποτε θέλεις
Και ακόμα και όταν θα έρθεις ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ

Σου στελνω πμ.
 

eimaiogiatros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2017
Μηνύματα
100
Κριτικές
7
Like
341
Πόντοι
281
Ξέρεις πόσες εταιρείες έχει η Ελλάδα? Και δε μιλάω για το σουβλατζίδικο στη γειτονιά, αλλά για μεγάλες επιχειρήσεις.
Η συζήτηση ειναι για "μεγάλες" εταιριες. Εγω μεγαλη εταιρια που δραστηριοποιειται στην Ελλαδα πχ θεωρώ καποια με μεγεθος ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, 3Ε, Μοτορ Οιλ, Σκλαβενιτη κτλ. Οι οποιες ειναι μεγαλες για τα ελληνικά δεδομενα απλως.
Αν τωρα μου πεις οτι μεγαλη επιχειρηση ειναι πχ μια ΚΡΙ ΚΡΙ, με 60-70 εκατομμυρια τζιρο ή μια Public με 250, επειδη δεν ειναι σουβλατζιδικο, παω πασο.
 

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Μηνύματα
843
Like
1.966
Πόντοι
206
Η συζήτηση ειναι για "μεγάλες" εταιριες. Εγω μεγαλη εταιρια που δραστηριοποιειται στην Ελλαδα πχ θεωρώ καποια με μεγεθος ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, 3Ε, Μοτορ Οιλ, Σκλαβενιτη κτλ. Οι οποιες ειναι μεγαλες για τα ελληνικά δεδομενα απλως.
Αν τωρα μου πεις οτι μεγαλη επιχειρηση ειναι πχ μια ΚΡΙ ΚΡΙ, με 60-70 εκατομμυρια τζιρο ή μια Public με 250, επειδη δεν ειναι σουβλατζιδικο, παω πασο.

Εμενα ο εργοδοτης μου φαντασου εχει καμια 20αρια εκκοκκιστηρια,αλλα ιδιοκτητα και αλλα με ενοικιο.Χωρια που εχει καμια δεκαρια μοναδες επεξεργασιας σιτηρων,τεραστια παρκα φβ,βιοαερια και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Το εργοστασιο στο οποιο δουλευω εγω,εκανε τον ακολουθο τζιρο.Βγαλαμε 12500 δεματα βαμβακιου επι 260 κιλα το καθενα επι 3 ευρω το κιλο κανουν κοντα 10 μυρια.Βγαλαμε επισης αν δεν κανω λαθος 7 εκατομμυρια κιλα βαμβακοσπορο επι 30 λεπτα το κιλο αλλα 2 μυρια.Συνολο 12 και φαντασου οτι ειναι το μικροτερο σε παραγωγικοτητα απο τα εργοστασια που εχει.Το κεντρικο πχ το οποιο ειναι ιδιοκτητο,εβγαλε καπου στα 55.000 δεματα οποτε αναλογισου γιατι τζιρο μιλαμε γενικα απο ολες τις επιχειρησεις του.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Εννοώ πως ανεξάρτητα από τον άντρα που θα βρουν,θέλουν τα παιδιά τους να έχουν μέλλον σε μια χώρα με καλύτερη παιδεία από την Ελλάδα, ισχυρή οικονομία και προοπτικές.
Τόσα χρόνια μόνο ένα ζευγάρι Ελλήνων έχω γνωρίσει,που θέλει να κατεβάσει το παιδί του Ελλάδα όταν γίνει έξι χρόνων.

Η μετανάστευση είναι εν πολλοίς υποκείμενο θέμα,αλλά κάποια πράγματα είναι αντικειμενικά.
Όπως είναι ο καιρός στην Ελλάδα καλύτερος από τη Νορβηγία,έτσι και οι κρατικές δομές και ένα σωρό άλλα πράγματα είναι καλύτερα από την Ελλάδα.
Σε αυτο θα διαφωνησω. Ενας απο τους μεγαλυτερους "καημους" του μεταναστη ειναι το να βλεπει τα παιδια του να μεγαλωνουν ως Γερμανοι, Αγγλοι, Αμερικανοι, κλπ και οχι ως Ελληνες. Για αυτο και πολλοι επιστρεφουν οταν τα παιδια γινονται 5-6 χρονων που αρχιζουν και καταλαβαινουν τον κοσμο.
Χαρακτηριστικο το βιντεο με τον παρακατω γλυκυτατο μεταναστη που σπαει στο σημειο που τον ρωταει ο δημοσιογραφος για το αν τα παιδια του επιστρεψουν Ελλαδα:

 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Όταν φύγεις δεν γυρνάς πίσω. Νόμος.
Βλέπεις μόνο μπροστά.
Αν επιστρέψεις μετά απο 10+ χρόνια θα καταλάβεις πολλά για την χώρα που μεγάλωσες.

Οχι απολυτα, εξαρταται το εργασιακο βιογραφικο του καθενος. Εννοειται πως αν φυγεις στα χρονια που εισαι στα ντουζενια, πχ 30-32 και ορεξατος να γαμηθεις στη δουλεια, ναι εκει δε γυρνας με τιποτα. Δεν ειανι ομως ολοι σε αυτη τη φαση.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Κρατείστε την τελευταία πρόταση.
Μάλιστα τέτοιες απόψεις έχουν Έλληνες του εξωτερικού που δεν έχουν ζήσει ποτέ Ελλάδα και νομίζουν
πως η ζωή του μέσου Έλληνα είναι να ξύνει τ'αρχίδια του 12μήνες πάνω στην ξαπλώστρα.


Έχω γεννηθεί στο εξωτερικό και η οικογένειά μου ήταν από αυτές που γύρισε...
Όσους ξέρω να γυρίσαν για να ανοίξουν κάτι, έχασαν τα λεφτά τους γιατί δεν είχαν
ιδέα από το ελληνικό σύστημα και την αγορά.
Πολλοί μάλιστα γύρισαν ξανά στο εξωτερικό.


Και εγώ αυτό έλεγα πριν φύγω,αλλά έχοντας ταξιδέψει πάρα πολύ,
έχω να πω ότι η Ελλάδα πέρα από φυσικό κάλλος και κουζίνα(που π.χ.έχει και η Ιταλία και η Ισπανία)
είναι τελείως γτπ σε νοοτροπία και επίσης οι πόλεις της συναγωνίζονται σε αρχιτεκτονική
και ομορφιά, μονάχα τριτοκοσμικές πόλεις..

Εγώ σαν βορειοελλαδίτης που μεγάλωσα με το μύθο της ερωτικής Θεσσαλονίκης,
όποτε κατεβαίνω με πιάνει θλίψη με το μπουρδέλο που αντικρύζω..
Η ομορφια της Ελλαδας ειναι στην επαρχια. Φυση, απλα, ανεση, μεγαλα σπιτια, αραιοκατοικηση, μπαξεδες, κοτες, χωραφια, βολτες με το αμαξι χωρις φαναρια και κινηση, βουνα, θαλασσες, πρασινο, δαση, ηλιος, καθαρος αερας, κλπ
Οι πολεις της Ελλαδας και κυριως οι μεγαλουπολεις ειναι ανθρωπινα κολαστηρια
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.258
Like
1.630
Πόντοι
216
Εμενα ο εργοδοτης μου φαντασου εχει καμια 20αρια εκκοκκιστηρια,αλλα ιδιοκτητα και αλλα με ενοικιο.Χωρια που εχει καμια δεκαρια μοναδες επεξεργασιας σιτηρων,τεραστια παρκα φβ,βιοαερια και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Το εργοστασιο στο οποιο δουλευω εγω,εκανε τον ακολουθο τζιρο.Βγαλαμε 12500 δεματα βαμβακιου επι 260 κιλα το καθενα επι 3 ευρω το κιλο κανουν κοντα 10 μυρια.Βγαλαμε επισης αν δεν κανω λαθος 7 εκατομμυρια κιλα βαμβακοσπορο επι 30 λεπτα το κιλο αλλα 2 μυρια.Συνολο 12 και φαντασου οτι ειναι το μικροτερο σε παραγωγικοτητα απο τα εργοστασια που εχει.Το κεντρικο πχ το οποιο ειναι ιδιοκτητο,εβγαλε καπου στα 55.000 δεματα οποτε αναλογισου γιατι τζιρο μιλαμε γενικα απο ολες τις επιχειρησεις του.
Καλά και δεν μπορεί να δώσει πιο αξιοπρεπείς μισθούς? :confused:
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
το φαγητό είναι ένα θέμα μιας και δεν ξέρω να τηγανίζω ούτε αυγό.
Παρε εναν ατμομαγειρα και θα λυσεις το προβλημα σου για παντα
Δες και σχετικη συζητηση εδω

 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Καλησπέρα και από εμένα. Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάει κάποιος ανειδίκευτος (έχω πτυχίο αλλά ουσιαστικά δε θα έλεγα ότι είναι χρήσιμο) να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό π.χ Γερμανία μιας και έχω κάποιες μικρές βάσεις όσον αφορά τη γλώσσα αλλά προσπαθώ πλέον να τη μάθω και μόνος μου.

Ανειδικευτος στο εξωτερικο αξιζει μονο αν εχεις βλεψεις να παρεις καποια ειδικευση, η αν στην Ελλαδα δε μπορεις να επιβιωσεις (εισαι ανεργος χωρις λεφτα και σου εκαναν εξωση, κλπ)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Reuzel

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Μηνύματα
1.681
Like
2.357
Πόντοι
456
Οχι απολυτα, εξαρταται το εργασιακο βιογραφικο του καθενος. Εννοειται πως αν φυγεις στα χρονια που εισαι στα ντουζενια, πχ 30-32 και ορεξατος να γαμηθεις στη δουλεια, ναι εκει δε γυρνας με τιποτα. Δεν ειανι ομως ολοι σε αυτη τη φαση.
Συμφωνώ. Αλλά δεν γυρνάς πίσω με την πρώτη δυσκολία. Πρέπει να έχεις φιλοσοφία νικητή και να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα πριν κάνεις πισωγύρισμα.
 

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Μηνύματα
843
Like
1.966
Πόντοι
206
Καλά και δεν μπορεί να δώσει πιο αξιοπρεπείς μισθούς? :confused:

Οχι φιλε μου,δυστυχως.Ετσι ειναι το συστημα του,γι αυτο ξεκινησε με 1 και εχει φτασει να εχει το 70% της Ελληνικης Βαμβακοβιομηχανιας.Υπηρχαν αλλοι εκκοκκιστες οπως ο Ακκας πχ που διναν διχιλιαρα μισθους στους υπαλληλους και τωρα δεν εχουν εργοστασιο,το πηρε ο εργοδοτης μου.
 

Jim85

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Μηνύματα
1.258
Like
1.630
Πόντοι
216
Οχι φιλε μου,δυστυχως.Ετσι ειναι το συστημα του,γι αυτο ξεκινησε με 1 και εχει φτασει να εχει το 70% της Ελληνικης Βαμβακοβιομηχανιας.Υπηρχαν αλλοι εκκοκκιστες οπως ο Ακκας πχ που διναν διχιλιαρα μισθους στους υπαλληλους και τωρα δεν εχουν εργοστασιο,το πηρε ο εργοδοτης μου.
Εντάξει, δεν είπαμε να δώσει διχίλιαρα και σε όλους. Αλλά στο εξειδικευμένο προσωπικό τουλάχιστον δεν θα μπορούσε ούτε ένα 1500άρι το μήνα?
Δεν είναι μλκία να είναι κανείς διπλωματούχος πολυτεχνείου και να παίρνει 900?
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.757
Κριτικές
1
Like
9.943
Πόντοι
2.356
Σε αυτο θα διαφωνησω. Ενας απο τους μεγαλυτερους "καημους" του μεταναστη ειναι το να βλεπει τα παιδια του να μεγαλωνουν ως Γερμανοι, Αγγλοι, Αμερικανοι, κλπ και οχι ως Ελληνες. Για αυτο και πολλοι επιστρεφουν οταν τα παιδια γινονται 5-6 χρονων που αρχιζουν και καταλαβαινουν τον κοσμο.
Χαρακτηριστικο το βιντεο με τον παρακατω γλυκυτατο μεταναστη που σπαει στο σημειο που τον ρωταει ο δημοσιογραφος για το αν τα παιδια του επιστρεψουν Ελλαδα:

O άνθρωπος είναι γενιά του πατέρα μου, λογικό να σκέφτεται έτσι.
Και ο πατέρας μου με κατέβασε κάτω 6 χρονών και καλά έκανε τότε.

Εγώ αναφέρομαι σε όσους έχουν κάνει παιδιά τα τελευταία 10χρόνια.
Αυτή η γενιά που είναι λίγο ή πολύ κάτω των 40,
ξέρει ότι τα παιδιά τους δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα.
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.422
Like
11.000
Πόντοι
3.556
Συμφωνώ. Αλλά δεν γυρνάς πίσω με την πρώτη δυσκολία. Πρέπει να έχεις φιλοσοφία νικητή και να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα πριν κάνεις πισωγύρισμα.
Εξαρταται τι εννοεις "πρωτη δυσκολια"
Εγω πχ μπορω να δουλευω 16 ωρες καθημερινα, αν τυχω σε περιβαλλον οπου απαιτειται πολλη δουλεια ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
Ομως αν τυχω σε περιβαλλον οπου εγω θα κληθω να δουλευω πχ για 100 και να εχω διπλα μου 2-3 λεσια, γλυφτες, ψευτομανατζερ, κλπ να δουλευουν για 20 λαμβανοντας περισσοτερα λεφτα απο μενα, και αισθανομενος οτι με δουλευουν πισω απο την πλατη μου, ειναι λογος αμεσης φυγης απο την εταιρια, ακομα και αν μπορω απο φυσικης αποψεως να δουλευω για το δεκαπλασιο.
Αν σου τυχουν 1-2 τετοιες εταιριες, εχεις γυρισει Ελλαδα με τη μια.
Και η αληθεια ειναι πως το παιχνιδι στο εξωτερικο ειναι στημενο ακριβως ετσι, ωστε εσυ ο "Πακιστανος" της Γερμανιας να δουλευεις για 100 και διπλα σου τα γλυφτρακια κυριως Γερμανοι να δουλευουν για 20 και να σου κανουν και μικρομανατζμεντ
Οσοι ειναι τυχεροι εννοειται συνεχιζουν. Οσοι ειναι πονηροι και διπλωματες συνεχιζουν και αυτοι. Οσοι ειναι εργασιακες μηχανες και ταυτοχρονα και γουμαρια-απαθεις και παλι συνεχιζουν για οσο παει. Και πολυ καλα κανουν βεβαια, ο καθενας ο,τι γουσταρει.
Εξαρταται και απο τις αναγκες του καθενος αλλα και το συνολικο βιογραφικο του.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.757
Κριτικές
1
Like
9.943
Πόντοι
2.356
Η ομορφια της Ελλαδας ειναι στην επαρχια. Φυση, απλα, ανεση, μεγαλα σπιτια, αραιοκατοικηση, μπαξεδες, κοτες, χωραφια, βολτες με το αμαξι χωρις φαναρια και κινηση, βουνα, θαλασσες, πρασινο, δαση, ηλιος, καθαρος αερας, κλπ
Οι πολεις της Ελλαδας και κυριως οι μεγαλουπολεις ειναι ανθρωπινα κολαστηρια
Τα 3/4 της Ελλάδας μένουν σε τέτοιες πόλεις κολαστήρια.
Ότι κατάφεραν τον Έλληνα να φύγει από την επαρχία και να χρεωθεί για να κλειστεί σε τσιμεντένια κουτιά,
είναι από τις μεγαλύτερες μαλακίες που κάναμε σαν χώρα τον προηγούμενο αιώνα...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom