Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Πιστεύω το μεγαλύτερο θέμα για τον Έλληνα έξω είναι η μοναξιά.Αν καταφέρει αυτό να το λύσει,θα προσπαθήσει να αναβαθμιστεί.Αν όμως καταλήξει πχ απομονωμένος και τον πάρει απο κάτω γενικώς,δεν ξέρω και τί κουράγια θα έχει να το παλέψει.
Οι μετανάστες της ιντερνετικής εποχής δεν θα έπρεπε να παραπονιούνται για μοναξιά. Έξω έχει ό,τι θες. Εγώ δίνω το μεγαλύτερο βάρος στη γλώσσα πάντως. Αν, ας πούμε, όλη η Ευρώπη μίλαγε ελληνικά, θα είχαν φύγει οι μισοί Έλληνες. Τώρα υπάρχει ο αδιόρατος φόβος του άγνωστου.

Και στην ηλικία μου, αν για οποιοδήποτε λόγο έπρεπε να μεταναστεύσω ξανά, δεν θα είχα πρόβλημα, αρκεί να μιλάω τη γλώσσα. Με τα υπόλοιπα θα έβρισκα άκρη.

Τώρα ο καιρός δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει κι αν μπορεί να σε πάρει από κάτω, γιατί δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Αν έπρεπε να πάω σε μια χώρα με άσχημες καιρικές συνθήκες, θα το έκανα για το βιογραφικό, ώστε στη συνέχεια να αναβαθμιστώ κάπου αλλού καλύτερα.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.723
Πόντοι
3.656
Στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα πολλές φορές ευκαιρίες να μην είσαι μόνος,ακόμη και αν δε μιλάς ακόμη την γλώσσα.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχουν ΚΑΘΕ ΣΚ, international βραδιές που πραγματικά γνωρίζεις κόσμο από παντού
και μη φανταστείτε τίποτα τριτοκοσμικούς.

Υπάρχουν facebook groups, που ονομάζονται π.χ."Νεοφερμένος στο Βερολίνο" και διοργανώνουν events,
δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Στα ίδια groups μπορείς να γράψεις "Με λένε τάδε,μου αρέσει το μπιλιάρδο και η τοξοβολία,
μένω στην τάδε περιοχή,αν ψήνεται κανένας ας στείλει pm".

Υπάρχουν facebook groups,για πάσης φύσεως ενδιαφέροντα.
Π.χ. group που πάει για σκι, απλά δηλώνεις συμμετοχή,συγκεντρώνεσαι με τα άλλα άτομα και πληρώνεις μόνο τα έξοδά σου.

Παίζουν ΔΩΡΕΑΝ ιστοσελίδες για κάθε συνοικία,όπου διοργανώνονται events,μπορείς ακόμη και να ανταλλάξεις υπηρεσίες, πουλήσεις/αγοράσεις πράγματα.

Τώρα ο κλασσικός Έλληνας θα σκεφτεί πως με το που γράψει τέτοιο μήνυμα στο fb, θα λάβει μόνο dickpicks από τράβελους,
ή ότι θα τον περάσουν για καθυστερημένο,αλλά δεν είναι έτσι.
Κανείς δε σε παρεξηγεί, ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί ξέρουν ότι είναι δύσκολο π.χ.για έναν Κολωνέζο σε μεταφοιτητική ηλικία,
να πάει στο Μόναχο και να κάνει κύκλο.

Υ.Γ. Να πω τέλος ότι έχω κάνει όλα τα άνωθεν και σπάνια έχω πετύχει Έλληνες/Ελληνίδες :confused:

Γιατί οι Έλληνες και οι ελλεεινίδες έχουν μάθει στην Ελλάδα να ζουν με τα 5 άτομα του κύκλου τους και δεν μιλάνε σε κανέναν άλλον.Για να κοινωνικοποιηθούν στο εξωτερικό θα πρέπει να ξεπεράσουν κι αυτά τα κόμπλεξ,κάτι που μάλλον δεν μπορούν να κάνουν.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.723
Πόντοι
3.656
Σε όλες τις μεγάλες και μικρές πόλεις στο εξωτερικό υπάρχουν πάμπολλα events, δρώμενα κλπ. δεν βαριέσαι ποτέ.. Μόνο εδώ στη χαβούζα είναι πληκτικά όλο τον χρόνο. :confused:

Στη χαβούζα πάλι κάτι βρίσκεις να κάνεις,έχει μαγαζιά,συναυλίες,θέατρα,κινηματογράφους,επαρχία είναι πληκτικά που δεν έχει τίποτα

Και καλοκαίρι έχεις θάλασσα σε μισή ώρα,που δεν έχει ο ευρωπαίος

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Στη χαβούζα πάλι κάτι βρίσκεις να κάνεις,έχει μαγαζιά,συναυλίες,θέατρα,κινηματογράφους,επαρχία είναι πληκτικά που δεν έχει τίποτα

Τυπε ξέρεις ότι η Ευρώπη έχει πόσες πόλεις που βρέχονται από θάλασσα έτσι;

Αν δεν ξέρετε γεωγραφία παιδιά πείτε το, δεν είναι ντροπή.

poutsolis

Μέγας
Εγγρ.
25 Ιουν 2008
Κριτικές
22
Like
1.107
Πόντοι
4.360
Σε όλες τις μεγάλες και μικρές πόλεις στο εξωτερικό υπάρχουν πάμπολλα events, δρώμενα κλπ. δεν βαριέσαι ποτέ.. Μόνο εδώ στη χαβούζα είναι πληκτικά όλο τον χρόνο. :confused:
Εμείς έχουμε πορείες και διαδηλώσεις :confused:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.723
Πόντοι
3.656
Ξαναλέω, νομίζεις ότι στην Ευρώπη δεν υπάρχουν άλλες χώρες με θάλασσα για μπάνιο;;

Μιλάμε για χώρες βορειας-κεντρικής Ευρώπης,όχι μεσογειακές

Πού κάνεις μπάνιο εκει πέρα;

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Μιλάμε για χώρες βορειας-κεντρικής Ευρώπης,όχι μεσογειακές

Πού κάνεις μπάνιο εκει πέρα;
Χαχαχα έλεος ρε φίλε..
Πρώτα λες, δεν έχει θάλασσα στην Ευρώπη.
Μετά λες ότι μιλάς μόνο για χώρες της μισής Ευρώπης, αποκλείοντας τη νότια Ευρώπη.

Εντάξει βγες και πες μετά ότι ψάχνεις χώρα με συγκεκριμένο χρώμα άμμου και που να έχει και φραπέ στο μπιτσομπαρο.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706

Η μετανάστευση είναι πλάνο ζωής. Βάζεις κάποιες προτεραιότητες που έχουν σημασία για σένα και ψάχνεις λύσεις για τα υπόλοιπα.

Να τα έχεις όλα δεν είναι εύκολο ή είναι δαπανηρό. Ας πούμε η Κυανή Ακτή φαντάζει ως ο τέλειος συνδιασμός: οργανωμένο κράτος, καλοί μισθοί, ήλιος και θάλασσα κλπ. Αν θέλεις όμως να ριζώσεις (να αφήσεις απογόνους) δεν κάνει, γιατί η Γαλλία σιγά σιγά ισλαμοποιείται.

Αυτό είναι πρόβλημα κι όχι πού θα βρει ο Γερμανός θάλασσα. Αρπάζει ένα αεροπλάνο και σε μία ή δυο ώρες πάει για διακοπές ή και για ΣΚ σε κάποιον προορισμό του Νότου. Τα εισιτήρια πτήσεων είναι αστεία. Μπορεί να περνάει καλύτερα κι από τον Έλληνα, αν θέλει. Νομίζεις ότι επειδή η Ελλάδα έχει πολλή θάλασσα, έχει νόημα να πλατσουρίζεις όλη μέρα σε μια παραλία; Θα πας όσο το έχεις ανάγκη.

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα πολλές φορές ευκαιρίες να μην είσαι μόνος,ακόμη και αν δε μιλάς ακόμη την γλώσσα.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις υπάρχουν ΚΑΘΕ ΣΚ, international βραδιές που πραγματικά γνωρίζεις κόσμο από παντού
και μη φανταστείτε τίποτα τριτοκοσμικούς.

Υπάρχουν facebook groups, που ονομάζονται π.χ."Νεοφερμένος στο Βερολίνο" και διοργανώνουν events,
δωρεάν και χωρίς περιορισμούς. Στα ίδια groups μπορείς να γράψεις "Με λένε τάδε,μου αρέσει το μπιλιάρδο και η τοξοβολία,
μένω στην τάδε περιοχή,αν ψήνεται κανένας ας στείλει pm".

Υπάρχουν facebook groups,για πάσης φύσεως ενδιαφέροντα.
Π.χ. group που πάει για σκι, απλά δηλώνεις συμμετοχή,συγκεντρώνεσαι με τα άλλα άτομα και πληρώνεις μόνο τα έξοδά σου.

Παίζουν ΔΩΡΕΑΝ ιστοσελίδες για κάθε συνοικία,όπου διοργανώνονται events,μπορείς ακόμη και να ανταλλάξεις υπηρεσίες, πουλήσεις/αγοράσεις πράγματα.

Τώρα ο κλασσικός Έλληνας θα σκεφτεί πως με το που γράψει τέτοιο μήνυμα στο fb, θα λάβει μόνο dickpicks από τράβελους,
ή ότι θα τον περάσουν για καθυστερημένο,αλλά δεν είναι έτσι.
Κανείς δε σε παρεξηγεί, ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί ξέρουν ότι είναι δύσκολο π.χ.για έναν Κολωνέζο σε μεταφοιτητική ηλικία,
να πάει στο Μόναχο και να κάνει κύκλο.

Υ.Γ. Να πω τέλος ότι έχω κάνει όλα τα άνωθεν και σπάνια έχω πετύχει Έλληνες/Ελληνίδες :confused:

Eχουν αλλη νοοτροπια εξω,καμια σχεση με Ελλαδα.Αν εισαι λιγο κοινωνικος,κανεις πολλες γνωριμιες.Το καλυτερο ειναι αυτο που εγραψες στο τελος,μακρια απο Ελλεινιδες/Ελληνες.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Έχω γεννηθεί στο εξωτερικό και η οικογένειά μου ήταν από αυτές που γύρισε...
Όσους ξέρω να γυρίσαν για να ανοίξουν κάτι, έχασαν τα λεφτά τους γιατί δεν είχαν
ιδέα από το ελληνικό σύστημα και την αγορά.
Πολλοί μάλιστα γύρισαν ξανά στο εξωτερικό.
Έχω τουλάχιστο 5 παραδείγματα σαν αυτά που λές.
Άλλο Ελλάδα άλλο έξω. Το να γυρίσεις πίσω και να ανοίξεις κάτι χωρίς να ξέρεις την αγορά, είναι τουλάχιστον αυτοκτονία!
Και εγώ είχα την ευκαιρία να ανοίξω κάτι στην Ελλάδα αλλά προτίμησα να είμαι επενδυτής στην εταιρεία που θα αγόραζα. Δεν βγήκα χαμένος με τίποτα.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Κάτι τέτοιο ήθελα να διαβάσω.Πραγματικα μου εξαφανισες οποίες μικρές αμφιβολίες είχα.Εννοειτε ότι το βασικό μου μέλημα είναι τα λεφτά.Γι αυτό άλλωστε δεν φεύγουν από την χώρα τους οι κοπέλες για να έρθουν στην Ελλάδα να γαμιουνται με χοντρούς,παππούδες κτλ?Για τα λεφτά φυσικά,όλα για αυτά γίνονται.Τρελη διασκέδαση δεν με ενδιαφέρει,έγραψα και πιο πίσω ότι απεχθάνομαι μπουζούκια,τσιπουραδικα,φραπέδες στην παραλία.Κανενα κλαμπ με ηλικιες πχ 25-30 και πάνω είναι το ιδανικό για μένα.Να μπορώ να πάω σε ένα μεγάλο φεστιβάλ μουσικής πχ Tomorrowland που είναι και διπλα.Τεσπα,αυτά θα τα βρω στην πορεία.Τσιγαρο το έχω κόψει εδώ και 3 χρόνια,το φαγητό είναι ένα θέμα μιας και δεν ξέρω να τηγανίζω ούτε αυγό.Εκει πρέπει να δω τι θα κάνω.Τα υπόλοιπα που είπες είναι όπως ακριβώς μου τα περιέγραψε και ο φίλος μου.

Αυτός πχ μου είπε ότι πλήρωνε 700€ για ένα σπίτι 55τμ συν 100-120 για αεριο-ρευμα.Θα βρω και φθηνότερα είπε οπότε καλά τα λες.Μου είπε επίσης ότι θα παίρνω 17€ την ώρα για 200 ώρες τον μήνα.Δεν θα με συμφέρει στην αρχή να δουλεύω περισσότερο στο εργοστασιο γιατί στην ασφαλιστική κατηγορία που θα είμαι θα έχω δυσανάλογες κρατήσεις.

Καλύτερα θα είναι να πηγαίνω αν θέλω τα ΣΚ ή κανένα απόγευμα να δουλεύω μαύρα με κανέναν ηλεκτρολόγο.Τον δεύτερο χρόνο θα πάει 20€ το 200ωρο και αν αρχίσω και δουλεύω και ΣΚ,θα φτάνω 4500€+.Είναι πολύ καλά λεφτά,θα μπορώ να προσφέρω ένα μέλλον στα παιδιά μου,αν ποτέ με αξιώσει ο Θεός και αποκτήσω.Εδω που είμαι δεν θα μπορώ να προσφέρω τίποτα απολύτως,κάπως έτσι το σκέφτομαι.Θα σου στείλω και πμ λίγο αργότερα αν δεν σε πειράζει.
Φίλε...Ε Φ Υ Γ Ε Σ!!

Reuzel

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2019
Κριτικές
3
Like
1.694
Πόντοι
486
Καλησπέρα και από εμένα. Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάει κάποιος ανειδίκευτος (έχω πτυχίο αλλά ουσιαστικά δε θα έλεγα ότι είναι χρήσιμο) να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό π.χ Γερμανία μιας και έχω κάποιες μικρές βάσεις όσον αφορά τη γλώσσα αλλά προσπαθώ πλέον να τη μάθω και μόνος μου.

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.368
Πόντοι
456
Καλησπέρα και από εμένα. Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το θέμα και ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να πάει κάποιος ανειδίκευτος (έχω πτυχίο αλλά ουσιαστικά δε θα έλεγα ότι είναι χρήσιμο) να ζήσει και να εργαστεί στο εξωτερικό π.χ Γερμανία μιας και έχω κάποιες μικρές βάσεις όσον αφορά τη γλώσσα αλλά προσπαθώ πλέον να τη μάθω και μόνος μου.
Γενικά ναι, υπάρχουν προοπτικές. Αλλά καλύτερα να ξέρεις κάποιον εκεί πριν πας.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.309
Πόντοι
4.546
Eχουν αλλη νοοτροπια εξω,καμια σχεση με Ελλαδα.Αν εισαι λιγο κοινωνικος,κανεις πολλες γνωριμιες.Το καλυτερο ειναι αυτο που εγραψες στο τελος,μακρια απο Ελλεινιδες/Ελληνες.
Να σε ρωτήσω ρε συ, εδώ πέρα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία?

Kostas(3)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2020
Like
1.966
Πόντοι
206
Να σε ρωτήσω ρε συ, εδώ πέρα είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία?

Ειμαι ηλεκτρολογος σε εκκοκκιστηριο βαμβακος.Η δουλεια μου ειναι 100χλμ πηγαινε ελα,μου δινει 900€ περιπου μισθο και μου πληρωνει και τα καυσιμα.Εκανα μαλακια το 2020 γιατι με πηγε απο ενα εργοστασιο στο οποιο ημουν δευτερος ηλεκτρολογος σε ενα καινουργιο για επικεφαλη ηλεκτρολογο και ο μαλακας δεν ζητησα αυξηση.Μου ειχε πει να παω σαν χαρη αν θελω γιατι δεν υπηρχε αλλος να το βαλει μπροστα το εργοστασιο,για 3 μηνες στην ουσια μεχρι να βρουμε καποιον αλλο.Αλλα μιας και εκει κανω κουμαντο πλεον,εκατσα μονιμα,μου αρεσει το κλιμα.Ειχε πει μονος του το αφεντικο για αυξηση αλλα περασε ενας χρονος και αυξηση δεν ειδα.Και να μου εκανε,θα εκανε κανενα κολπο οπως σε εναν αλλο,του εκανε 200€ στα μικτα και η τελικη αυξηση ηταν 70-80€ στα καθαρα.Χεστηκα για 100€,δεν ειναι το προβλημα μου 100€.Εγω θελω αυριο το πρωι να με παει 1500€ καθαρα.Γινεται?Δεν γινεται οποτε.......

Φαντασου το εκκοκκιστηριο που πηρε το 2020,ειχε αλλαξει 4-5 χερια μεχρι να το παρει ο εργοδοτης μου.2 μηχανικοι ομως ειναι εκει 20 χρονια,αλλαζανε οι ιδιοκτητες αλλα αυτοι εκει,συνεχιζουν με τον δικο μου εργοδοτη.Ειχαμε λοιπον προχθες ενα προβλημα,το εργοστασιο εχει δυο μοναδες παραγωγης,η μια ηταν σταματημενη απο το 2004,μονο η μια δουλευε.Αποφασισαμε φετος να βαλουμε μπρος και την αλλη.Για να δουλεψει χρειαζεται 1200-1250Α ρευμα σε φουλ λειτουργια.Εχει δυο μετασχηματιστες 20.000V->380V 800Α.Αυτοι παραλληλιζονται στις ιδιες μπαρες για να παρουν ολα τα μηχανηματα.Καποια στιγμη χαλασανε οι 2 γενικοι διακοπτες οι οποιοι ειναι 1000Α ο καθενας και στοιχιζουν 2500€ εκαστος.Εφεραν οι προηγουμενοι ιδιοκτητες καποιους ηλεκτρολογους,αυτοι μπερδεψαν τα καλωδια στην αλλαγη,σηκωσανε τον ενα γενικο,μολις πανε να σηκωσουν και τον αλλο,μπαμ λες και εσκασε θερμοβαρικη βομβα.Φοβηθηκαν οι ηλεκτρολογοι,το παρατησαν οπως ειναι και τους ειπαν δεν γινεται.Το παιρνουν αλλοι ιδιοκτητες,φερνουν εναν ηλεκτρολογο μηχανολογο,ψαχνει απο εδω,ψαχνει απο εκει,παει να σηκωσει,μπαμ τρελο.Φευγει και αυτος.Αυτα μου τα ελεγε ο ενας που εχει εκει 20 χρονια.

Παμε εμεις,φωναζουμε την ABB προχθες,τσεκαρει τους μετασχηματιστες (ειχε κανει διακοπη η ΔΕΔΔΗΕ),αλλαζει λαδια και κατι αλλα που χρειαζονταν,κομπλε λενε,δινουμε ρευμα.Παω εγω να σηκωσω τους γενικους,σηκωνω τον εναν,σηκωνω τον αλλον,μπαμ,δεν μπορεις να φανταστεις τι μπαμ ομως.Σας το ειπα ελεγε ο μηχανικος,εχουν προσπαθησει αρκετοι να το φτιαξουν και δεν γινεται.Ανοιγω τους γενικους,καθαριζω τις επαφες,ξανα δινω ρευμα με κλειστους γενικους και μετραω τις φασεις.Οι μαλακες τις ειχαν μπερδεψει και χτυπαγε η U με την V.Αλλαζω τα καλωδια,μετραω κομπλε.Μαζευεται ολο το εργοστασιο,ο ηλεκτρολογος θα δωσει ρευμα λεγανε.Αλλοι εκρυβαν τα ματια,αλλοι εκλειναν τα αυτια.Ανοιγω τον εναν,κομπλε,ανοιγω τον αλλον (ημουν λιγο σφιγμενος ειναι η αληθεια,χαχα) κομπλε,τους κοιταω,τους κανω κωλοδαχτυλο,με κοιταγανε με θαυμασμο.Δεν φτανει που του εφτιαξα την δουλεια που ειχαν προσπαθησει και αλλοι και δεν τα καταφεραν,του γλιτωσα και ενα 5χιλιαρο.Αν του πω ομως να μου δωσει 1500€ θα γελαει,ε ας παρει τα παπαρια μου απο Αυγουστο και ολα καλα.Λες να χασω εγω αμα βγω εξωτερικο?Δεν το νομιζω

eimaiogiatros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2017
Κριτικές
7
Like
353
Πόντοι
281
Φιλε Kostas(3), κατ αρχην ωραιος που εγραψες λεπτομερειες για την εμπειρια σου. Ειναι καλο να μοιραζομαστε προσωπικες εμπειριες για να καταλαβαινουμε ολοι τι παιζει στην αγορά. Στην περιπτωση σου, εχεις εναν οκ μισθο, αλλα απο οτι φαινεται αξιζεις περισσοτερα.

Καπου τωρα εγραψες για κολπο αυξησης στα μικτα. Φιλε, ακριβως αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα. Οταν εσενα θα σου δωσει ο εργοδοτης 1500 καθαρα, αυτά θα ειναι μικτα κοντα στα 2100, και συνολικά θα του κοστιζεις με ολες τις εργοδοτικες εισφορες πανω απο 3000 το μηνα.

Αυτη ειναι η αλητεια του κρατους Ελλαδα. Τρομερα υψηλες εισφορες για μετριους και χαμηλους μισθους. Και ολα αυτα για να εισπρατουν φορους και να πληρωνουν τους αμετρητους και ανεκδιηγητους δημοσιους υπαλληλους που εχουν μαζεψει για ψηφαλακια.

Τωρα αν μου βρεις πολλες εταιριες στην Ελλαδα που μπορουν να πληρωνουν 3000 το μηνα σε εναν υπαλληλο, τι να σου πω; Μονο οσες εχουν κονε με το κρατος ή όσες ειναι πολυεθνικες και φοροδιαφευγουν, οποτε μπορουν να δωσουν σε λιγα ατομα καλα λεφτα, για ξεκαρφωμα, να λενε πληρωνουν καλα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.863
Πόντοι
3.846
Φιλε Kostas(3), κατ αρχην ωραιος που εγραψες λεπτομερειες για την εμπειρια σου. Ειναι καλο να μοιραζομαστε προσωπικες εμπειριες για να καταλαβαινουμε ολοι τι παιζει στην αγορά. Στην περιπτωση σου, εχεις εναν οκ μισθο, αλλα απο οτι φαινεται αξιζεις περισσοτερα.

Καπου τωρα εγραψες για κολπο αυξησης στα μικτα. Φιλε, ακριβως αυτο ειναι το προβλημα στην Ελλαδα. Οταν εσενα θα σου δωσει ο εργοδοτης 1500 καθαρα, αυτά θα ειναι μικτα κοντα στα 2100, και συνολικά θα του κοστιζεις με ολες τις εργοδοτικες εισφορες πανω απο 3000 το μηνα.

Αυτη ειναι η αλητεια του κρατους Ελλαδα. Τρομερα υψηλες εισφορες για μετριους και χαμηλους μισθους. Και ολα αυτα για να εισπρατουν φορους και να πληρωνουν τους αμετρητους και ανεκδιηγητους δημοσιους υπαλληλους που εχουν μαζεψει για ψηφαλακια.

Τωρα αν μου βρεις πολλες εταιριες στην Ελλαδα που μπορουν να πληρωνουν 3000 το μηνα σε εναν υπαλληλο, τι να σου πω; Μονο οσες εχουν κονε με το κρατος ή όσες ειναι πολυεθνικες και φοροδιαφευγουν, οποτε μπορουν να δωσουν σε λιγα ατομα καλα λεφτα, για ξεκαρφωμα, να λενε πληρωνουν καλα.
Όλες οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν τους μάνατζερ στα λεφτά που λες και παραπάνω.
Είναι πολύ περισσότερες από αυτές που φαντάζεσαι.

Και επιπλέον όλες οι tech εταιρίες δίνουν αυτά τα φράγκα σε καλούς developers για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα, αφού ξέρουν ότι στο εξωτερικό θα παίρνουν 4-5 χιλιάρικα και βάλε.

eimaiogiatros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2017
Κριτικές
7
Like
353
Πόντοι
281
Όλες οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν τους μάνατζερ στα λεφτά που λες και παραπάνω.
Είναι πολύ περισσότερες από αυτές που φαντάζεσαι.

Και επιπλέον όλες οι tech εταιρίες δίνουν αυτά τα φράγκα σε καλούς developers για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα, αφού ξέρουν ότι στο εξωτερικό θα παίρνουν 4-5 χιλιάρικα και βάλε.
Ποσοι ειναι οι μανατζερς δηλαδη σε καθε μεγαλη εταιρια στην Ελλαδα; 10; 20; Και ποσες ειναι αυτες οι μεγαλες εταιριες στην Ελλαδα; 30; 50; Μιλαμε δηλαδη για 1000 μανατζερς σε ολοκληρη την χωρα;

Μην ξεχναμε επισης οτι για να κυνηγησεις τετοιες θεσεις στην Ελλαδα, πρεπει να εισαι ετοιμος να αντιμετωπισεις και 30% ανεργια. Εκτός αν εισαι δημοσιος υπαλληλος οποτε εχεις 0% ανεργια για παντα.

Το developping ειναι οντως κλαδος που πληρωνει αρκετα καλυτερα απο το μεσο ελληνικό μισθό και τυχαινει να ειναι σε εξαρση τωρα. Αν ημουν νεος θα ασχολιομουν σιγουρα με αυτο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom