Ειμαι ηλεκτρολογος σε εκκοκκιστηριο βαμβακος.Η δουλεια μου ειναι 100χλμ πηγαινε ελα,μου δινει 900€ περιπου μισθο και μου πληρωνει και τα καυσιμα.Εκανα μαλακια το 2020 γιατι με πηγε απο ενα εργοστασιο στο οποιο ημουν δευτερος ηλεκτρολογος σε ενα καινουργιο για επικεφαλη ηλεκτρολογο και ο μαλακας δεν ζητησα αυξηση.Μου ειχε πει να παω σαν χαρη αν θελω γιατι δεν υπηρχε αλλος να το βαλει μπροστα το εργοστασιο,για 3 μηνες στην ουσια μεχρι να βρουμε καποιον αλλο.Αλλα μιας και εκει κανω κουμαντο πλεον,εκατσα μονιμα,μου αρεσει το κλιμα.Ειχε πει μονος του το αφεντικο για αυξηση αλλα περασε ενας χρονος και αυξηση δεν ειδα.Και να μου εκανε,θα εκανε κανενα κολπο οπως σε εναν αλλο,του εκανε 200€ στα μικτα και η τελικη αυξηση ηταν 70-80€ στα καθαρα.Χεστηκα για 100€,δεν ειναι το προβλημα μου 100€.Εγω θελω αυριο το πρωι να με παει 1500€ καθαρα.Γινεται?Δεν γινεται οποτε.......
Φαντασου το εκκοκκιστηριο που πηρε το 2020,ειχε αλλαξει 4-5 χερια μεχρι να το παρει ο εργοδοτης μου.2 μηχανικοι ομως ειναι εκει 20 χρονια,αλλαζανε οι ιδιοκτητες αλλα αυτοι εκει,συνεχιζουν με τον δικο μου εργοδοτη.Ειχαμε λοιπον προχθες ενα προβλημα,το εργοστασιο εχει δυο μοναδες παραγωγης,η μια ηταν σταματημενη απο το 2004,μονο η μια δουλευε.Αποφασισαμε φετος να βαλουμε μπρος και την αλλη.Για να δουλεψει χρειαζεται 1200-1250Α ρευμα σε φουλ λειτουργια.Εχει δυο μετασχηματιστες 20.000V->380V 800Α.Αυτοι παραλληλιζονται στις ιδιες μπαρες για να παρουν ολα τα μηχανηματα.Καποια στιγμη χαλασανε οι 2 γενικοι διακοπτες οι οποιοι ειναι 1000Α ο καθενας και στοιχιζουν 2500€ εκαστος.Εφεραν οι προηγουμενοι ιδιοκτητες καποιους ηλεκτρολογους,αυτοι μπερδεψαν τα καλωδια στην αλλαγη,σηκωσανε τον ενα γενικο,μολις πανε να σηκωσουν και τον αλλο,μπαμ λες και εσκασε θερμοβαρικη βομβα.Φοβηθηκαν οι ηλεκτρολογοι,το παρατησαν οπως ειναι και τους ειπαν δεν γινεται.Το παιρνουν αλλοι ιδιοκτητες,φερνουν εναν ηλεκτρολογο μηχανολογο,ψαχνει απο εδω,ψαχνει απο εκει,παει να σηκωσει,μπαμ τρελο.Φευγει και αυτος.Αυτα μου τα ελεγε ο ενας που εχει εκει 20 χρονια.
Παμε εμεις,φωναζουμε την ABB προχθες,τσεκαρει τους μετασχηματιστες (ειχε κανει διακοπη η ΔΕΔΔΗΕ),αλλαζει λαδια και κατι αλλα που χρειαζονταν,κομπλε λενε,δινουμε ρευμα.Παω εγω να σηκωσω τους γενικους,σηκωνω τον εναν,σηκωνω τον αλλον,μπαμ,δεν μπορεις να φανταστεις τι μπαμ ομως.Σας το ειπα ελεγε ο μηχανικος,εχουν προσπαθησει αρκετοι να το φτιαξουν και δεν γινεται.Ανοιγω τους γενικους,καθαριζω τις επαφες,ξανα δινω ρευμα με κλειστους γενικους και μετραω τις φασεις.Οι μαλακες τις ειχαν μπερδεψει και χτυπαγε η U με την V.Αλλαζω τα καλωδια,μετραω κομπλε.Μαζευεται ολο το εργοστασιο,ο ηλεκτρολογος θα δωσει ρευμα λεγανε.Αλλοι εκρυβαν τα ματια,αλλοι εκλειναν τα αυτια.Ανοιγω τον εναν,κομπλε,ανοιγω τον αλλον (ημουν λιγο σφιγμενος ειναι η αληθεια,χαχα) κομπλε,τους κοιταω,τους κανω κωλοδαχτυλο,με κοιταγανε με θαυμασμο.Δεν φτανει που του εφτιαξα την δουλεια που ειχαν προσπαθησει και αλλοι και δεν τα καταφεραν,του γλιτωσα και ενα 5χιλιαρο.Αν του πω ομως να μου δωσει 1500€ θα γελαει,ε ας παρει τα παπαρια μου απο Αυγουστο και ολα καλα.Λες να χασω εγω αμα βγω εξωτερικο?Δεν το νομιζω