Φίλε
@lycienr
Σου εύχομαι ολόψυχα να έχεις υγεία και εσύ και όλοι οι φίλοι, μέλη και επισκέπτες που μας και με διαβάζουν τώρα. Δεν είμαι σπάνιος. Είμαι ίδιος με εσένα. Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου - είναι ιδιαίτερα κολακευτικά και θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν με συγκινούν.
Με αφορμή το σχόλιό σου θέλω να πω μερικά πράγματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν το άτομό μου.
Όπως έχω διατυπώσει λίγο "περίεργα" και παλαιότερα, πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι ο Θεός είναι Νεκρός. Είναι νεκρός γιατί επί της ουσίας μας έχει εξουσιοδοτήσει να τον ανασταίνουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας.
Όχι, δεν με λες θρήσκο, απλά έχω μια πίστη ιδιότυπη, βαθιά, εσωτερική, όχι εγωκεντρική. Όταν στέκομαι μπροστά σε κάποιο εικόνισμα ντρέπομαι.
Θεωρώ, χωρίς ίχνος μετριοπάθειας αλλά με πλήρη ειλικρίνεια πως είμαι προικισμένος με την Βασιλική Τιμή που λέγεται ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ταπεινότητα δεν διδάσκεται, με αυτήν γεννιέσαι ή την παίρνεις στα πρώτα χρόνια της ζωής σου από τους γονείς σου. Πολύ δύσκολα μπορείς να μάθεις να είσαι ταπεινός. Η ταπεινότητα με ακολουθεί σαν σκιά παντού. Με έχει βοηθήσει αλλά και με έχει γαμήσει.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 01
Αυτές τις ημέρες ξεκινάω να εργάζομαι ως φύλακας ασφαλείας (security) σε μια μεγάλη εταιρεία. Ο μισθός μου θα είναι κοντά στα 630€. Η φύλαξη είναι σχετικά κοντά στο σπίτι μου. Ωστόσο έχει βάρδιες, νύχτες κλπ. Δεν είναι ήσυχη φύλαξη. Έχει βαβούρα με ευθύνες, ελέγχους κλπ.
Από βδομάδα όμως έχω και ένα δοκιμαστικό ως αποθηκάριος σε μια εταιρεία με χρήματα άνω των 700€ και ίσως είναι καλύτερα. Μακάρι να ορθοποδήσω και εγώ.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 02
Στη ζωή δεν έχω καταλήξει αν έχω έναν άγγελο που με προστατεύει από τις κακοτοπιές ή έναν "Θεό" που με χέζει πατόκορφα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 03
Ελπίζω να τα καταφέρω γενικά στη ζωή μου. Δεν ζητάω πολλά γενικά. Και αν μου φανούν δύσκολα τα πράγματα μακάρι οι ουλές από τα βιώματά μου να με βοηθήσουν να νικήσω.
Μενέδημος