Κοίτα νά δείς... σέ γενικές γραμμές πέρασα καλά...
Δέν συνάντησα πολλούς ξένους, άλλά κανένα πρόβλημα μέ τούς λίγους πού συνάντησα...
Τό ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα ήταν μέ τούς άγγλοσάξωνες. Ξένους καί Άμερικάνους μέ άγγλικές καί γερμανικές ρίζες. Μέσα βάζω όλλανδούς, σκανδιναυούς, αύστριακούς καί έλβετούς...
Μιλάμε γιά ΠΟΛΥ μεγάλο μίσος γιά ότιδήποτε Έλληνικό. Άν δέν μέ προστάτευε ή πολύ καλή νομοθεσία θά μέ είχαν πετάξει στούς καρχαρίες...
Είλικρινά δέν μπορώ νά καταλάβω πώς ό ΜΑΛΑΚΑΣ νεο-Έλληνας όδηγεί γερμανικά άμάξια, καί πληρώνει στό ΑΒ νά τρώει έλβετικά καί όλλανδικά τυριά καί ότι άλλα σκατά παράγουν στίς μουχλιασμένες κωλοχώρες τους έκεί πάνω...
Μισώ τούς τούρκους μέ όλη μου τήν δύναμη, άλλά τούς δυτικο-βορειο-εύρωπαίους τούς μισώ άκόμα πιό πολύ καί τούς καταριέμαι κάθε μέρα.
Κάποτε τά έβλεπα διαφορετικά τά πράματα, άλλά μέ τήν άκαδημαϊκή μου κατάρτηση, τίς έργασιακές έμπειρίες μου, τά ταξείδια μου κλπ., ΜΙΣΗΣΑ τούς εύρωπαίους, έβγαλα τρομερό σεβασμό γιά τούς Έβραίους (
) , καί έγινα Έθνικιστής...
ο νεοέλληνας οδηγεί Γερμανικά αμάξια αγαπητέ γιατί τα κομμούνια κατέστρεψαν μαζί με τους συνδικαληστές κάθε σοβαρή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ( ΒΛ. εργοστάσιο αυτοκινήτων στον Βόλο της δεκαετία του 80' )....
Η μάστιγα του νεοελληνικού κράτους ακούει προτευόντως στο όνομα ''κομμουνισμός'' και στα παραγωγά του πχ συνδικαλισμός, συνδικάτα, ενώσεις, συλλογικότητες, κλπ κλπ .
Και δευτερευόντως, στο ότι η κυρίαρχη αστική τάξη , με λίγες λαμπρές εξαιρέσεις ( βλ Σκλαβενίτης, εφοπλιστής Μαρτίνος και λίγοι ακόμα) ήταν ανήθικη, πομπώδης στα λούσια της, αποτελούμενη από λαμόγια και άρπαγες πρώην βλάχους που ανακάλυψαν το έυκολο χρήμα και την καλή ζωή μέσα σε μία δεκαετία ( 80-90 κατά βάση)....
( αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει πολλάκις και εδώ ...)
Για αυτό μάς γλεντάνε οι Βάρβαροι του Βορρα με τις βαριές βιομηχανίες.
Στο θέμα μας, εντύπωση μού κάνει το μίσος που λές πως έχεις νιώσει από τους Β. Ευρωπαίους ( τους γερμανικούς λαούς δηλ.).
Διερωτώμαι, οφείλεται σε κόμπλεξ που έχουν κατά της χώρας μας, ή απλά και μίσος λόγω της οικονομικής κρίσης που μάς χτυπά και επομένως της ιδέας που τούς έχουν περάσει ότι οι Λαμογιοέλληνες τους έφαγαν τα λεφτα που τα σκορπάνε στο αλκοόλ και τις γυναίκες κατά Νταϊσελμπλούμ...;;
Εγώ στην Αγγλία 1 χρόνο δεν ένιωσα κάποιο μίσος από Αγγλους κατά των ελλήνων, ίσα ίσα δηλαδή, κάποιοι ήταν και sympathetic που θα λέγαμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. . Σε μια παρέα Γερμανών υψηλά μορφωμένων που είχα γνωρίσει, για παράδιεγμα , μόυ έκανε εντύπωση ο άκρατος φιλλεληνισμός τους, και η γνώση τους περί των ελληνικών πραγμάτων, αλλα και η εκτίμηση που έτρεφαν προς τον ελληνικό λαό.
Θα λεγα μάλιστα, ότι με τους Γερμανούς ίσως να χουμε περισσότερα κοινά, αν θεωρήσουμε ότι και οι 2 λαοί είναι κατά βάση νοικοκύριδες και κολλάνε στις οικογενειακές παραδόσεις και έθιμα. .
ΟΙ Ολλανδοί δεν μάς συμπαθούν , οκ, το έχω δει αυτό, αλλά οι Ολλανδοί δεν συμπαθούν τα άντερά τους, όχι μόνο εμάς...
Οι Γάλλοι είναι ψωνισμένοι με την κουλτούρα τους, και αναγκαστικά μάς αποδέχονται ως πηγή αρχαίου πολιτισμού.
Οι Άραβες μά συμπαθούν , οι Πέρσες περισσότερο.
Οι Αλβανοί θεωρούν ότι τους κλέψαμε τον Μεγαλέξανδρο που ήταν Αλβανός, αλλά και το ....1821 που ήταν αλβανικό έπος ( με δαύτους δε βγάζεις άκρη).
Οι Σκοπιανοί το ίδιο και χειρότερα.
Πάντως, εκεί την δεκαετία του 1820- 1830 που καιγόταν ο κώλος μας, αυτοί που μάς βοήθησαν και θυσίασαν και τις ζωές τους για εμάς ήταν Ευρωπαίοι κατά βάση , Βαυαροί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, λίγοι Ελβετοί και Αυστριακοί κλπ. Δεν ήταν ουτε οι Άραβες, ούτε άλλοι.. ...
Οπότε γιατί τώρα τέτοιο μίσος κατά της Ελλάδος ;