Το θέμα λοιπόν είναι η νίκη με κάθε κόστος; Με απώτερο σκοπό........ τι;
Καταρχήν μιλάμε γενικά. Η Νίκη είναι εργαλείο. Για την εφαρμογή ιδεολογιών.
Εκεί θα κριθεί λοιπόν η κάθε ιδεολογία. Στην εφαρμογή της. Και μόνο εκεί. Η πολιτική χωρίς απτό αποτέλεσμα, είναι μακαρονάδα χωρίς μακαρόνια.
Ποιος μπορεί μετα να εγγυηθεί στον οποιοδήποτε δύσπιστο πως η επόμενη "νίκη" δεν θα είναι ενάντια στις δικές του ελευθερίες;
Δύσπιστοι είμαστε παντού το ίδιο; Ή το όποιο σύστημα σε έχει κάνει έντεχνα λίγο πιο δύσπιστο σε κάποιους;
Μήπως τελικά είναι πιο εύκολο να την πατήσουμε εκεί όπου δεν είμαστε δύσπιστοί από εκεί που είμαστε;
Εγω ακούω "νίκη" και θυμάμαι αυτούς που ήταν από την άλλη πλευρα, του ηττημένου, στην Χιτλερική Γερμανία, στην Σταλινικη Ρωσία,στην Αμερική των κονκισταδόρων και τον καουμπόηδων, ή στην Ευρώπη της Ιεράς Εξέτασης.
Εγώ σε αυτήν την τοποθέτηση βλέπω ιστορισμό. Δλδ την κριτική της ιστορίας με τα γυαλιά του σήμερα.
Επίσης βλέπω, ότι πέρα απο το ανωτέρω, η πιθανότητα να μπορούν εν έτει 2014, με τις απεριόριστες δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, να μεταβληθούν σύγχρονες δυτικές κοινωνίες όπως η ελληνική σε ότι παραπάνω περιγράφεις, συγνώμμη κ για την έκφραση κιόλας, αλλά αν μη τι άλλο φαιδρό και γελοίο. Εντελώς ρεαλιστικά μιλώντας πάντα.
Όσοι υποστηρίζουν τέτοια πράγματα είναι εξίσου γραφικοί με όσους μιλούν για τανκς στο σύνταγμα κτλ.
Γραφικούς νομίζω ότι έχουν όλοι. Δεν το έχει κανείς μονοπώλιο.
Οπότε θέλει πολύ προσοχή κατά την γνώμη μου να μην πέσεις στο τρυπάκι του να γίνεις εξίσου γραφικός με ότι γραφικό μπορεί να πολεμάς.