- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Πιστευεις οτι η ενισχυμενη αναλογικη εμποδισε ποτέ καποιον πολιτικο σχηματισμο να αναπτυχθει?
Τον καθυστέρησε. Κ η αναβολή πολλές φορές φέρνει την ακύρωση.
Πιστευεις οτι η ενισχυμενη αναλογικη εμποδισε ποτέ καποιον πολιτικο σχηματισμο να αναπτυχθει?
Ποιον ας πούμε? Την Χρυση Αυγη? το Ποταμι? τους ΑΝΕΛ?Τον καθυστέρησε. Κ η αναβολή πολλές φορές φέρνει την ακύρωση.
Απλη αναλογικη και πλαφον πώς γινεται?
Μαθηματικα γυριζεις παλι στην ενισχυμενη, απλως εχεις ικανοποιησει το αλλοθι σου περι απλης αναλογικης, ψευδεπιγραφα.
αυτο ειναι δημοκρατια αλα β.κορεα τυπεΤην εχουμε ξανακανει αυτη τη συζητηση.
Θα μπορουσε με τη λογικη αυτη, καποιος να σου πει "και γιατι ειναι δημοκρατια να κυβερναει το 51% επι του 49%? Να υποχρεωθει να κυβερναει και το 100%".
Δεν βγαινει ακρη ετσι. Αυτα ειναι ζητηματα πολυσυζητημενα, και εν πολλοις λυμενα πλεον.
Οταν ομως ο οικολογος με 0,5% μπορει να βγαλει εδρα, θα γινει δελεαστικος για το αριστερο κομμα, να τον καλεσει να προσχωρησει. Και αντιστοίχως ο εθνικιστής για το δεξιο κομμα. Αυτο εννοω. Και αρχιζουν αλισβερίσια.Δεν πάει έτσι καθόλου, υπάρχουν κ άλλα ιδεολογικά ρεύματα σε κάθε κοινωνία.
Κ Εθνικιστές, κ Φιλελεύθεροι, κ Οικολόγοι.
τυπε ο τζι εβγαλε 2 εδρεςΟταν ομως ο οικολογος με 0,5% μπορει να βγαλει εδρα, θα γινει δελεαστικος για το αριστερο κομμα, να τον καλεσει να προσχωρησει. Και αντιστοίχως ο εθνικιστής για το δεξιο κομμα. Αυτο εννοω. Και αρχιζουν αλισβερίσια.
Εγω παντως εννοειται οτι ειμαι υπερ των πολυσυλλεκτικων κομματων και οχι της πολυδιασπασης, ετσι κι αλλιως.
Όλοι οι ψήφοι έχουν την ίδια αξία.
Τα πλαφόν δίνουν μεγαλύτερη αξία σε κάποιες.
Θεωρώ ότι τα δέκα κόμματα που αναφέρεις, το αναφέρεις για να δώσεις έμφαση.
Αυτό που θα γινόταν πρακτικά είναι ότι θα γινόντουσαν συμμαχίες σε χαμηλό επίπεδο.
Αντί πχ για Πασοκ-Δημαρ-Ποτάμι, ΠασοκοΔημαροΠοταμός.
Αντί πχ για Δράση-Δημιουργία Ξανα-Φ.Σ, Γέφυρες.
Αντί πχ για Δραχμή-Επαμ-Σχέδιο Β, Επαμ Σχέδιο Β για Δραχμή.
Απλά πράγματα.
Το δευτερο σκελος, ενδιαφερον.Μια χαρά γίνεται.
Απλή αναλογική μεταξύ των κομμάτων που συγκεντρώνουν τουλάχιστον πχ 5% ... καμία πριμοδότηση σε πρώτα κόμματα και λοιπές γελιότητες παυλόπουλου ούτε καργκιοζιλίκια "ευρείας περιφέρειας" του παρελθόντος.
20 συγκροτημένες εναλλακτικές κυβερνητικές απόψεις είναι υπέρ-αρκετές για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Κομματίδια διαμαρτυρίας και λοιπές τρίχες, τα κουβαδάκια τους και σ'άλλη παραλία.
Εάν κάποιοι δεν μπορούν να συνεργαστούν ώστε να πετύχουν το 5% προεγκλογικά δεν δίνουν κανένα εχέγγυο ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν μετεκλογικά σε κυβερνητικό επίπεδο. ΟΞΩ λοιπόν.
Οταν ομως ο οικολογος με 0,5% μπορει να βγαλει εδρα, θα γινει δελεαστικος για το αριστερο κομμα, να τον καλεσει να προσχωρησει. Και αντιστοίχως ο εθνικιστής για το δεξιο κομμα. Αυτο εννοω. Και αρχιζουν αλισβερίσια.
Εγω παντως εννοειται οτι ειμαι υπερ των πολυσυλλεκτικων κομματων και οχι της πολυδιασπασης, ετσι κι αλλιως.
...εθνικιστες?Αμα δεν σου κάνει εντύπωση ότι αναντίστοιχα με την υπόλοιπη ευρώπη δεν έχουμε συγκροτημένους αξιόλογα ούτε Οικολόγους ούτε Φιλελευθερους πάω πάσο.
...εθνικιστες?
Δεν εχω αντιρρηση να εκφραζονται οι εθνικιστες. Αυτο ελειπε. Εχω αντιρρηση για συγκεκριμενο πολιτικο φορεα.Από το 04. Κ εχουμε 14.
Κ θα έχεις για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.
Το δευτερο σκελος, ενδιαφερον.
Ομως δεν νομιζω οτι θα επειθες κανεναν για τις ευγενείς σου προθέσεις περι αναλογικοτητας της ψηφου, αν ειχες τη δυνατοτητα να το επιβαλλεις.
Στις ακραιες περιπτωσεις ομως που εχεις 10 κομματα του 4%, τι κανεις?
Ας πουμε οπως ειναι τωρα η Ελλαδα, θα αφηνες εξω το 30% του εκλογικου σωματος. Ποιον θα επειθες οτι επιθυμεις...απλη αναλογικη?
Η συνταγματικη αναθεωρηση οπως προωθειται, συμφωνω οτι ειναι "αναθεωρηση για την αναθεωρηση" πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.Πιστεύω ότι εαν υπήρχε αντίστοιχο πλαφόν σε συνδυασμό με απλή αναλογική θα υπήρχαν συγχωνεύσεις/συμπράξεις κομμάτων που τώρα δεν υπάρχουν.
Πάντως ετσι κι αλλιώς τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να γίνει ... δεν είδες τι τρίχες προτείνουν στα πλαίσια της Συνταγματικής αναθεώρησης?
Αντί για μια αναθεώρηση που θα αλλάξει την όψη της χώρας ασχολούνται με τρίχες ...
Δεν εχω αντιρρηση να εκφραζονται οι εθνικιστες. Αυτο ελειπε. Εχω αντιρρηση για συγκεκριμενο πολιτικο φορεα.
Παρεμπιπτοντως εξακολουθεις να υποστηριζεις τα περι 14%?Κ μένα δεν με νοιάζει πως εκφράζονται οι Δεξιοί.
Φτάνει να καταστραφεί η Ν.Δ, του Πασοκ οι συνεταίροι.
Όπως καταστράφηκε κ ο έτερος συνεταίρος του Πασοκ ο Καρατζαφέρης.
Μια χαρά γίνεται.
Απλή αναλογική μεταξύ των κομμάτων που συγκεντρώνουν τουλάχιστον πχ 5% ... καμία πριμοδότηση σε πρώτα κόμματα και λοιπές γελιότητες παυλόπουλου ούτε καργκιοζιλίκια "ευρείας περιφέρειας" του παρελθόντος.
20 συγκροτημένες εναλλακτικές κυβερνητικές απόψεις είναι υπέρ-αρκετές για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Κομματίδια διαμαρτυρίας και λοιπές τρίχες, τα κουβαδάκια τους και σ'άλλη παραλία.
Εάν κάποιοι δεν μπορούν να συνεργαστούν ώστε να πετύχουν το 5% προεγκλογικά δεν δίνουν κανένα εχέγγυο ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν μετεκλογικά σε κυβερνητικό επίπεδο. ΟΞΩ λοιπόν.
Παρεμπιπτοντως εξακολουθεις να υποστηριζεις τα περι 14%?
Ο Κασι μεταξυ 8 και 12% θα ειναι, το πολυ.