Νέα

Επιλογή Πολεμικής Τέχνης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα poly omorfos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 113K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Έχω περάσει από διάφορες σχολές και πρέπει να καταλάβεις έναν βασικό διαχωρισμό πριν αποφάσίσεις τι θα κάνεις.

Θέλεις να μάθεις να παλεύεις η θέλεις να ασχοληθείς με αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση Kung Fu, Karate κλπ.

Αν θέλεις να μάθεις να παλεύεις, πυγμαχία/κικ μποξ/myai thai συν κάποιο στυλ πάλης όπως brazilian jiu jitsu/sambo είναι ότι χρειάζεσαι. Μαθαίνεις πρακτικά πράγματα, γυμνάζεσαι για να παλεύεις ρεαλιστικά και εξασκείσαι με αντιπάλους σε ρινγκ. Σχολή ΜΜΑ που να τα συνδυάζουν όλα είναι ότι πρέπει. Αν βρείς στην Ελλάδα κάποιο ρεαλιστικό πρόγραμμα εκμάθησης άμυνας ενάντια σε όπλα και όχι τις βλακείες που διδάσκουν σε Καράτε/Κούνγκ Φου θα είσαι ολοκληρωμένος.

Αν θέλεις τώρα να κάνεις "παραδοσιακές" πολεμικές τέχνες έχουν τον χαβαλέ τους και μπόλικη φιλοσοφία αλλά μην περιμένεις ότι θα μάθεις να παλεύεις. Θα κάνεις πολλές φόρμες, στημένες ασκησούλες "αυτοάμυνας" και μία μέτρια γυμναστική. Επίσης κάποιες σχολές πλασσάρουν απίστευτες μαλακίες και ψέμματα για να βγάλουν χρήματα. Πιστεύω ένας ώριμος άνθρωπος που σκέφτεται δεν ψαρώνει, αλλά επειδή έχω δεί και 30άρηδες να μαλακίζονται έχε το νου σου. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν σχολές με πολλή μαγεία και ενδιαφέρον για να μελετήσεις σε βάθος τέχνες, και όχι μαχητικά συστήματα.

xymor

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Κριτικές
6
Like
520
Πόντοι
301
Απορω με εσας που κανεις δεν προτεινε την πιο αποτελεσματικη πολεμικη τεχνη ολωςν των εποχων. Brasilian Jiu Jitsu παρακαλω και δεν το συζηταω καν για το αν ειναι καλυτερη απο πυγμαχια ή kickbox. Στα πρωτα τοθρνουα που εγιναν στην Αμερικη (UFC) πρωταθλητης εβγαινε παντα αθλητης jiujitsu.

Στην Αθηνα υπαρχουν 2 σχολες, η μια στην Καλλιθεα. Παντως το πιο καλω για αυτοαμυνα ειναι συνδυασμος jiujitsu, ελληνορωμαικης και kickbox. Αν ομως πρεπει να διαλεξεις ενα τοτε με κλειστα ματια Βραζιλιανικο jiujitsu.

Δειτε το εν δραση σε cage fights

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Απορω με εσας που κανεις δεν προτεινε την πιο αποτελεσματικη πολεμικη τεχνη ολωςν των εποχων. Brasilian Jiu Jitsu παρακαλω και δεν το συζηταω καν για το αν ειναι καλυτερη απο πυγμαχια ή kickbox. Στα πρωτα τοθρνουα που εγιναν στην Αμερικη (UFC) πρωταθλητης εβγαινε παντα αθλητης jiujitsu.

Στην Αθηνα υπαρχουν 2 σχολες, η μια στην Καλλιθεα. Παντως το πιο καλω για αυτοαμυνα ειναι συνδυασμος jiujitsu, ελληνορωμαικης και kickbox. Αν ομως πρεπει να διαλεξεις ενα τοτε με κλειστα ματια Βραζιλιανικο jiujitsu.

πολυ

πολυ κατω ρε τυπε
σκουπιζεις ολο το εδαφος
ο μαρκεζ ειναι οντως καλος δασκαλος παντως

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975

Προπέτεια...Δεν κάνει κακό να διαβάζεις λίγο πριν να την πείς σε όλους. Ο Zero το έχει αναφέρει στην πρώτη σελίδα του θέματος.

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.910
Πόντοι
606
κικ μπόξινγκ, μάι τάι και το λεγόμενο street fighting είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματικότητα καθώς και σχετικά γρήγορα/εύκολα στην εκμάθηση (έχω προσωπική πείρα). Αν τα συνδιάσεις με λαβές/submission πιστεύω πως θα σαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ολοκληρωμένος
+1000
σε περιπτωσεις streetfighting ειναι απαραιτητο το κικ μποξινγκ κι εκτος αυτου ειναι πολυ καλη γυμναστικη...
το brazilian jiu jitsu που αναφερθηκε πιο πανω ειναι εξαιρετικη πολεμικη τεχνη και βασιζεται σε λαβες υποταγης
παντως σε περιπτωσεις καυγα πιο πολυ μετραει ποσο δυνατος striker εισαι και μετα τα υπολοιπα.
πλεον οι wrestlers επικρατουν στο ufc

tlakis

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Και τα μαχητικα σπορ και οι πολεμικες τεχνες εχουν τα καλα τους.Με τα μαχητικα σπορ ερχεσαι πολυ πιο γρηγορα σε επαφη,αρα πιο κοντα στην πραγματικοτητα.Με τις πολεμικες τεχνες (αναλογα και με την τεχνη και το δασκαλο βεβαια) αυτο γινεται πιο αργα αλλα μπορει να οδηγησει σε μεγαλα επιπεδα κατανοησης και ικανοτητας.
Οπως και να χει στο χωρο αυτο κυκλοφορει μεγαλη μουφα οποτε πρεπει να γινει ποοολυ προσεκτικη επιλογη σχολης αλλα ιδιως εκπαιδευτη.

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975
Και τα μαχητικα σπορ και οι πολεμικες τεχνες εχουν τα καλα τους.Με τα μαχητικα σπορ ερχεσαι πολυ πιο γρηγορα σε επαφη,αρα πιο κοντα στην πραγματικοτητα.Με τις πολεμικες τεχνες (αναλογα και με την τεχνη και το δασκαλο βεβαια) αυτο γινεται πιο αργα αλλα μπορει να οδηγησει σε μεγαλα επιπεδα κατανοησης και ικανοτητας.
Οπως και να χει στο χωρο αυτο κυκλοφορει μεγαλη μουφα οποτε πρεπει να γινει ποοολυ προσεκτικη επιλογη σχολης αλλα ιδιως εκπαιδευτη.
:thumbsup:

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
μα γιατί ψάχνετε τόσο πολύ?μία είναι η πολεμική τέχνη που σκοτώνει.....vyntra shotokan jiujitsu! :s&m_2:

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Με τις πολεμικες τεχνες (αναλογα και με την τεχνη και το δασκαλο βεβαια) αυτο γινεται πιο αργα αλλα μπορει να οδηγησει σε μεγαλα επιπεδα κατανοησης και ικανοτητας.

Αυτό, χωρίς παρεξήγηση, είναι μία από τις κλασικές μουφοατάκες για να τρώνε οι σχολές. Σε μία από τις πιο γνωστές σχολές kung fu της Ελλάδας ρώτησα τον δάσκαλο αν κάνουνε sparring. Μου τα μάσησε λίγο στην αρχή και έβαλε δύο υψηλόβαθμους μαθητές να παλέψουν. Ήταν σαν kick boxing για ΠΙΚΠΑ, δεν μπορούσαν ούτε να αγγίξουν ο ένας τον άλλον. Ένας άλλος δάσκαλος της ίδιας σχολής μου έλεγε ότι στα υψηλά επίπεδα χτυπάς τον άλλον με το "τσι" σου οπότε δεν χρειάζεται δύναμη, με ένα άγγιγμα τον αποτελειώνεις.

Παρακάτω είναι μία ωραία ιστοσελίδα που αποκαλύπτει απάτες στις πολεμικές τέχνες και μουφοσχολές, μερικά βίντεο είναι για πολύ γέλιο

Εγγρ.
19 Ιουλ 2007
Κριτικές
9
Like
1.266
Πόντοι
5.975

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε το μόνο που έχω να σου πω είναι να προσέχεις τους απατεώνες. Θα παραχωρήσεις σε κάποιον το σώμα σου, πρόσεξε να ξέρει τι κάνει.

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
το σκέφτομαι κ εγώ το θέμα αρκετό καιρό και κατέληξα στο να δοκιμάσω το Wing Chun Kung Fu, έχει ένα σύλλογο στον Πειραιά και με βολεύει. Θα πάω να δς κανα δυο φορές και αποφασίζω μετά. Αν θες όταν δω και ιδίοις όμασι θα σου πω παραπάνω. για τώρα να σου δώσω λινκ μόνο

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Αυτό, χωρίς παρεξήγηση, είναι μία από τις κλασικές μουφοατάκες για να τρώνε οι σχολές. Σε μία από τις πιο γνωστές σχολές kung fu της Ελλάδας ρώτησα τον δάσκαλο αν κάνουνε sparring. Μου τα μάσησε λίγο στην αρχή και έβαλε δύο υψηλόβαθμους μαθητές να παλέψουν. Ήταν σαν kick boxing για ΠΙΚΠΑ, δεν μπορούσαν ούτε να αγγίξουν ο ένας τον άλλον. Ένας άλλος δάσκαλος της ίδιας σχολής μου έλεγε ότι στα υψηλά επίπεδα χτυπάς τον άλλον με το "τσι" σου οπότε δεν χρειάζεται δύναμη, με ένα άγγιγμα τον αποτελειώνεις.

Αυτος  ο  μαστερ  δηθεν  χρησιμοποιει    τσι  και  τους  δερνει  ολους.
Ετσι  βαζει  στοιχημα  5000  δολλαρια  σε  οποιον  τον  κερδισει.
Ενας  πιτσιρικας    των  μικτων  πολεμικων    τεχνων 
τον  προσγειωνει  στην  πραγματικοτητα :pipa3: .

Ασχολουμαι    και  εγω  10  χρονια  με  το  kick  boxing  και  ειναι  πραγματι    η  καλυτερη  γυμναστικη.Εχω  κατεβει  και  σε  αγωνες    και  εκει  καταλαβα    οτι  αντεχω    το  πολυ  ξυλο :grin: :grin:

Παντως  συστηνω    σε  ολους    να  ασχοληθουν    με  μια  πολεμικη  τεχνη  γιατι  περνεις  παρα  πολλα  θετικα.Οτι  ηλικια  και  αν  ειστε  ,μην  το  σκεφτεστε    και  ξεκινηστε.
Εγω  δρω  πολυ  διαφορετικα  σε  καταστασεις  απο  οτι  λειτουργουσα  οταν  δεν  ηξερα .
Εχω    αλλαξει  γυρω  στους  6  δασκαλους  και  μονο  δυο  ηταν  πραγματικοι  δασκαλοι.Ετσι  και  εσεις  μην  κολλατε  σε  καποιον    αλλά  να  αλλαζετε    για να  καταλαβετε  την  διαφορα.

spyg

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.Εγώ έκανα 10 χρονια tae kwon do.Καποια στιγμη σιχάθηκα τις μαλακίες του δασκαλου της ομοσπονδίας κτλ καθως και το εμποριο που επαιζε και τα παράτηςα.Εψαχνα χρόνια να βρώ κάτι που με εκφράζει και τελικά ανακάλυψα το ninjutsu.Εμένα με εκφράζει απο όλες τις αποψεις

oso_nixtonei

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2009
Κριτικές
5
Like
16
Πόντοι
1
Φιλε αναλογως τι σκοπο θελεις να πετυχεις.Αν ειναι για το δρομο σου προτεινω κατι που να εχει αρκετη και ρεαλιστικη επαφη.

oso_nixtonei

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2009
Κριτικές
5
Like
16
Πόντοι
1
Πυγμαχια , Κικ μποξ , Μαι Ται ολα αυτα αν ειναι καλη η σχολη εχουν επαφη δεν ειναι αεροσαπουνα οπως σε πολλες αλλες τεχνες.

Αν το ευνοει η σωματοδομη σου η παλη επισης αλλα εξω καλυτερα να στεκεσαι ορθιος γιατι δεν εισαι σε ρινγκ μπορει να τον ριξεις να τον παλεψεις και να ερθει ενας φιλος του να σου κατσει δυο τρεις καλες στο κεφαλι.

Επισκέπτης
αυτο το ειχα γραψει οταν ξεκινισε το ιδι ιπαρχον θεμα!το ξαναπαραθετο λοιπον...

ολεσ οι πολεμικεσ τεχνεσ εχουν τιν δικι τουσ χαρι...
θα επελεγα ομοσ το kickboxing ι μαι ται...και επισισ κατι πιο πρακτικο τιν αυτοαμινα δρομου..εχουν βγαλει βεβεα πολλα σιστιματα για αυτοαμινα δρομου....ενα καλο σιστιμα αυτοαμινασ δρομου που το εκπροσοπι καπιοσ ελινασ δασκαλοσ εδο στιν πορνοχορα μασ ειναι το stretfighting....πολι πρακτικο με μεγαλι γκαμα κινισεον.....απο μαχι εδαφουσ(grampling) εοσ και ορθεια μαχι....με πολλα εξιπνα χτιπιματα με χερια,ποδια,αγκονεσ,γονατα....και οτι αλο φανταζεστε.

Stratocaster

Μέγας
Εγγρ.
21 Νοε 2007
Κριτικές
12
Like
1.678
Πόντοι
4.655
και εγω λοιποην kick boxing  κανω αλλά παλαιοτερα εκανα και λιγο shotokan (καράτε) ολα αυτα καλά φτανει να μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε στην πράξη και με λογικη και συνεπεια..Παντως ρε παιδια εχουμε ξεχασει ακομα μια τεχνικη...Ελληνικό βρωμόξυλο παντως εδαφους με καδρονι ή χωρίς..Θα εκανε θραυση πιστευω.. :rockon: :rockon:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Η ανταλλαγή απόψεων είναι κάτι πάρα πολύ καλό και χρήσιμο.
Έχω μια απορία που απευθύνω σε κάποιους που πρότειναν το Brazilian Jiu Jitsu. Στο βίντεο φαίνεται ότι παλεύουν δύο άτομα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πόσο εύκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας, καλού επιπέδου, τέτοιος μαχόμενος κάποια απειλή που δεν θα τηρούσε τους κανόνες του αθλήματός του; Δηλαδή πώς αντιμετωπίζονται τα χτυπήματα από κάποιον που έχει μάθει να μην χτυπά, να μην τον χτυπούν παρα μόνο να πιάνει τον αντίπαλο και να έχει άμυνες μόνο όταν τον πιάνουν; Δεν μειονεκτεί; Επίσης δεν θα είναι πάντοτε σίγουρο ότι θα μπορείς να μαχηθείς στο έδαφος καθώς ποτέ δεν ξέρεις το πού θα χρειαστεί να γίνει αυτό. Τέλος θεωρώ ότι έναντι πολλαπλών αντιπάλων κάποιος που είναι στο έδαφος με έναν, είναι εκτεθειμένος σε χτυπήματα άλλων...  :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom