Καλησπερα παιδια..
Λοιπον να πω κι εγω την γνωμη μου μια και εχω ασχοληθει αρκετα με καποιες τέχνες πριν καταληξω σε αυτην που προχωρησα...
Αρχησα με taekwon do,για μενα απο τις ποιο βλακειες τεχνες,η ελαχιστη χρηση των χεριων ειναι μεγαλο μειωνεκτημα
Μετα δοκιμασα kick boxing ,αρκετά μονοτονη τεχνη....Με το μειωνεκτημα οτι δεν εχει σχεδον καθολου λαβες και καμια εντελως φιλοσοφια.
Μετα moui tai,ειναι ποιο ενδιαφερον απο το kick boxing αλλα ακολουθει πανω κατω τις ιδιες βασικες αρχες οποτε μια απο τα ιδια.
Τελικά κατεληξα στο okinawa karate οπου και εφτασα μεχρι την μαυρη ζωνη πριν πνιγω λιγο απο την δουλεια και σταματησω.Αυτη η τέχνη είχε μια φιλοσοφια,ειχε απο ολα,χτυπηματα με τα χερια,με τα ποδια,εκπαιδευση σε οπλα,εκμαθηση αντιμετωπησης ενοπλου ,πολλες λαβες,σημεια πιεσης για ποιο αποτελεσματικα χτυπηματα,πραγματα τα οποια ειναι εφαρμοσιμα σε πολλες πραγματικες περιπτωσεις και ειδικα αν εισαι μικροσωμος βοηθανε.Μου έχουν χρησιμευσει αυτα που έμαθα καποιες φορες σε πραγματικες συνθηκες και μπορω να πω οτι ειμαι και ευχαριστημενος απο αυτα που εκανε αυτη η τεχνη για το σωμα μου.
Α και κατι τελευταιο ,kung fu,αυτο δεν το έχω δοκιμάσει εκανε ομως ο ξαδερφος μου για 3-4 χρονια,κατα την γνωμη μου μαθαινεις να κανεις εντυπωσιακα πραγματα αλλα δεν νομιζω το ιδιο χρησιμα.Ξαναλεω οτι την τεχνη αυτη δεν την εχω δοκιμασει οποτε δεν εκφερω hands on γνωση.
Πιστευω μια ανατολιτικη τέχνη οπως okinawa karate,shotokan-ryu karate,ninjitsu,Jeet kun do ισως να ειναι ποιο χρησιμες...