Ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Η ανταλλαγή απόψεων είναι κάτι πάρα πολύ καλό και χρήσιμο.
Έχω μια απορία που απευθύνω σε κάποιους που πρότειναν το Brazilian Jiu Jitsu. Στο βίντεο φαίνεται ότι παλεύουν δύο άτομα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Πόσο εύκολα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένας, καλού επιπέδου, τέτοιος μαχόμενος κάποια απειλή που δεν θα τηρούσε τους κανόνες του αθλήματός του; Δηλαδή πώς αντιμετωπίζονται τα χτυπήματα από κάποιον που έχει μάθει να μην χτυπά, να μην τον χτυπούν παρα μόνο να πιάνει τον αντίπαλο και να έχει άμυνες μόνο όταν τον πιάνουν; Δεν μειονεκτεί; Επίσης δεν θα είναι πάντοτε σίγουρο ότι θα μπορείς να μαχηθείς στο έδαφος καθώς ποτέ δεν ξέρεις το πού θα χρειαστεί να γίνει αυτό. Τέλος θεωρώ ότι έναντι πολλαπλών αντιπάλων κάποιος που είναι στο έδαφος με έναν, είναι εκτεθειμένος σε χτυπήματα άλλων...
Φυλησυχε το πιο καλο ειναι να ξεκινησεις με κικ μποξινγ ή μουαι ται και μετα απο χρονια κανεις μπραζιλιαν ζιου ζιτσου για να γινεις πιο ολοκληρωμενος.
Μια πολυ καλη σχολη μπραζιλιαν ειναι στην καλιθεα στον Γλετσακο .Εχω παει εκει για λιγο και γινεται καλη δουλεια.Ομως πρεπει να εισαι αρκετα γυμνασμενος γιατι στο μπραζιλιαν εχουν πολλους τραυματισμους.Παντως οι περισσοτεροι μπραβοι ξερουν μπραζιλιαν ζιου ζιτσου.Ερχοταν και ο Αντρεας ο Λεκτικος εκει και κατα βαθος ειναι καλη ψυχη.
Παντως οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ , πρεπει να αλλαζεις δασκαλους και σχολες γιατι αν εισαι καινουργιος δεν μπορεις να κρινεις ποιος αξιζει και ποιος οχι.
Ειχα την τυχη ο πρωτος μου δασκαλος να ειναι ο καλυτερος απο ολους τους μετεπειτα. .Την προπονηση που εκανα τοτε , ουτε στα Ουκ δεν την κανουνε.Την ωρα που καναμε δεν σε αφηνε να παρεις ανασα ουτε για ενα λεπτο, και αν σταματαγες λιγο στην ελεγε.Ηταν πολυ αυστηρος στην προπονηση αλλά οταν τελειωναμε στα αποδυτηρια συμπεριφεροταν σαν φιλος.Αυτος μου εμαθε σε τεσσερα χρονια τα παντα και μας ειχε φτιαξει μια αντοχη που βγαζαμε μαραθωνιο.
Να ναι καλα ο ανθρωπος
Μην φοβασαι την εντονη προσπαθεια και αν γινεται να την επιζητεις συν το γεγονος οτι μολις τελειωνεις την εντονη προπονηση ο οργανισμος σου παραγει φυσικα ναρκωτικα , ενδορφινες
που κανουν καλο στην υγεια σου.
Ector lopez σωστα τα λες και ισχυουν.
Παντως εγω δινω μια συμβουλη που μου την ειπε ενας δασκαλος μου αλλά την εφαρμοζα και προτου μου την πει.
Οταν βγαινεις εξω για καβγα θα πηγαινεις με μια σκεψη στο μυαλο σου
Να τον σκοτωσεις
Μπορει να φαινεται βιαιη αλλά στην ουσια ειναι αποτρεπτικη κινηση και σταματαει τον καβγα εν την γεννεση του
Εχω βγει το λιγοτερο πανω απο τριαντα φορες απο το αυτοκινητο για καβγα, ξερετε σε μαλακες που πανε επιτηδες σιγα σιγα με το ενα χερι εξω, αλλους που στριβουνε αποτομα χωρις φλας και εσυ εισαι ακριβως απο πισω τους ,οσοι οδηγατε καταλαβαινετε για ποιους μιλαω, που σημειωτεον αυτοι ειναι οι πιο μεγαλες κοτες.
Παταω κορνα εντονα αν κανουν μαλακια και αν δω οτι το συνεχιζουν ,τραβαω χειροφρενο βγαινω εξω και παω κατευθειαν πανω τους.
Με την σκεψη και το συναισθημα βεβαια οτι εχετε τελειωσει
Οσες φορες πηγα ετσι ουτε μια φορα δεν πλακωθηκα και ολοι τους τα μαζευανε.
Μην σκεπτεσθαι σκεψεις και που ξερω εγω τι κουβαλαει πανω του γιατι θα σας κοψει την φόρα.
Αλλωστε υπαρχουν 8 εκκατομμυρια τροποι να πεθανεις.Τελοσπαντων επειδη ειναι λεπτο το ζητημα και μπορει να παρω κανενα στον λαιμο μου δεν προτρεπω κανενα να τα ακολουθησει
Μια φορα ομως βγαινω απο ενα στενο και βλεπω οτι ερχεται αυτοκινητο αλλά ειναι μακρια. Ετσι μπαινω στην λωριδα.Αυτος ηταν το λιγοτερο 30 μετρα πισω και ενω πηγαινε σιγα αρχισε να μου παταει την κορνα εντονα.
Ειμαι εγω τωρα μπροστα του και παταω και εγω κορνα και του λεω απο τον καθρεπτη -τι εγινε ρε- με την λογικη οτι ουτε μπηκα αποτομα και ηταν πολυ πισω μου.Αυτος ξανακορναρει εντονα ,ξανακορναρω και εγω,επειτα μου ξανακορναρει, δεν αντεχω και βγαινω εξω και παω προς το αυτοκινητο του.
Μολις τον πλησιαζα , τα ειδα ολα.
Ο τυπος γυρω στα 35-40 διφυλλη ντουλαπα ,απο αυτους που οσο ξυλο και να φανε δεν καταλαβαινουν χριστο.
Αυτος δεν ειχε βγει απο το αυτοκινητο και εγω κατευθυνομουνα προς το μερος του. Λεω απο μεσα μου - Μαλιστα και τωρα-
Σκεφτομαι οτι αν σταματησω θα αναθαρηνει και θα με παρει φαλλαγγι.
Ετσι συνεχιζω και παω κατευθειαν πανω του. Αυτος δεν εχει βγει απο το αυτοκινητο, μολις φθανω στο παραθυρο του του λεω σε εντονο υφος
-καλα εισαι ενα χιλιομετρο μακρια και μου κορναρεις
Αυτος μου δινει την κουφη απαντηση
- ενταξει ρε φιλε θα μας δειρεις?
Το ελεγε αυτο σχετικα μαζεμενος
Σκεφτομαι απο μεσα μου -κοιτα να δεις και αυτος κοτα ηταν τελικα-
Δεν λεω τιποτα αλλο και ενω ετοιμαζομαι να φυγω
ενα αλλο αυτοκινητο απο πισω που περιμενε,μιας και ειχα κοψει την κινηση , μου λεει ο οδηγος σχετικα αποτομα
-αντε ρε φιλε να φυγουμε
Τον κοιταζω εντονα αλλά δεν λεω τιποτα και γυριζω στο αυτοκινητο
Οτι υπαρχουν γυρω μας τοσοι τυποι που θελουν κλωτσιδια ειναι γνωστον Εγω οτι μπορω κανω .