Νέα

Επιχειρηματικές (και άλλες) ανησυχίες του majestic69

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 75K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Το χαρτόσημο συνήθως γίνεται deal να το πληρώνει ο ενοικιαστής από τα συμβόλαια εξαρχής.

Το 55% προκαταβολή δε θα συμψηφιστεί με το νέο έτος?
Όντως δίκιο έχεις μπορεί να πλήρωσε 2.000 και να πληρώσει λιγότερα του χρόνου ,μία ή άλλη.

Παλιοτερα που παιζανε τρελα ενοικια και οι υποψηφιοι ενοικιαστες κανανε ουρα το χαρτοσημο οντως το πληρωνε ο ενοικιαστης

Στις μερες μας χλωμο.Ολοι κοιτανε να εχουνε νοικασμενα οτι τελος παντων νοικιαζουνε και να παιρνουνε το ενοικιο.Για το χαρτοσημο κανουνε τουμπεκι.

Αν ερχονταν καποιος και σου ελεγε 1000 τον μηνα τυπε αλλα το χαρτοσημο δικο σου....θα του ελεγες οχι?

Στην επομενη χρονια θα προστεθει η νεα προκαταβολη και θα αφαιρεθει η παλια δηλαδη -530 ευρω αλλα και παλι η μια η αλλη, γιατι την καλυπτει η εκτακτη εισφορα (συνολικο εισοδημα ανω των 12000 )

Γαμησε τα.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
10300697_10203526235067310_4235135404457413496_n.jpg

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
iakovos παίζουν διάφοροι παράγοντες πχ πολύ σημαντικός η εμπορικότητα του δρόμου

Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Like
4
Πόντοι
0
Ρε πατρίδα majestic,

100 σελίδες κοντεύει το νήμα, με τις διάφορες ιδέες σου για δουλειές που θέλεις να κάνεις.
Γιατί δεν πας να πιάσεις μια κανονική δουλειά?
Να μαζέψεις κανα καρπούζι στη Μανωλάδα?
Να ξεφορτώσεις κανα φορτηγό στη λαχαναγορά?
Να κουβαλήσεις λάσπη σε κανα γιαπί?
Να πλύνεις καναμάξι σε βενζινάδικο?

Να βγάλεις μεροκάματο εννοώ.
Το έχεις σκεφτεί αυτό?

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
Ρε πατρίδα majestic,

100 σελίδες κοντεύει το νήμα, με τις διάφορες ιδέες σου για δουλειές που θέλεις να κάνεις.

Το έχεις σκεφτεί αυτό?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.462
Πόντοι
2.606
Ρε πατρίδα majestic,

Το έχεις σκεφτεί αυτό?
..αυτα ομως δεν παραγουν υπεραξια... :grin:

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Ρε πατρίδα majestic,

Το έχεις σκεφτεί αυτό?

Αυτα πεστα στον Παγκαλο αδελφε.Εδω ειναι το θρεντ μου και λεμε για διαφορες δουλειες και οποιος θελει διαβαζει.Δεν ξερω αν εισαι παλιος η νεος στο φορουμ βαριεμαι να κοιταω αλλα καπου εχω παραθεσει τα εισοδηματα μου και ειναι πολυ πανω απο χιλιαρικο.Τωρα το αν κανω κατι με εναν φιλο επειδη εχουμε τους χωρους δικους μας και τα οργανα καθονται σε αποθηκες το κανω και για να βοηθησω το φιλο και για να βγαζουμε και ακτι παραπανω.Αστο μην ψαχνεις.

ΥΓ : Για τις 100 σελιδες που ειπες μακαρι σε ενα πορνοσαιτ να ειναι οι επιχειρηματικες ιδεες μου πρωτες.ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΕΧΩ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

Παμε τωρα στο ζουμι ξεκιναω με τα ενοικια η προκαταβολη φορου οντως ισχυει γιατι την δινω και εγω αλλα τα λεφτα τα παιρνεις απο τον νοικιαρη.δεν ειναι φορος οπως το ενφια που τα δινω απο την τσεπη μου.Παλιοτερα ειχα παραθεσει οτι επειαρνα 11 χιλιαριακ το μηνα απο επαγγελματικο ακινητο και με πιστολιαζε ο νοικιαρης και ενω δεν ειχα παρει φραγκο μου εσκασε φορος προκαταβολης του επομενου χρονου.τελος παντων για τα ενοικια σε σπιτια ειναι 10% μεχρι 12 χηνες και 33% πανω απο 12.Παμε τωρα στην μπιζνα ο δρομος ειναι γειτονια στους εμπορικους ειναι τα τζο ουαντερ τα μεγκα τζιμ τα πλανετ τζιμ και ολα αυτα.δεν νομιζω οτι θα ειναι ανταγωνιστες μου.το θεμα ειναι να καταληξουμε στην τιμη γιατι τα 30 το μηνα που ειπε ενας φιλος τοσο ειναι και στα αλλα γυμναστηρια.δηλαδη θα μου δινεις 30 θα εισαι και μονος σου θα γαμας και την γυμναστρια?μηπως να σκαω και εγω στην ωρα σου να με ξεκολιαζεις και εμενα ?? χαχαχαχαχα!!!  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Ρε πατρίδα majestic,

Το έχεις σκεφτεί αυτό?

Τύπε ο majestic δείχνει ευκατάστατος.Δε ψάχνει δουλειά ,δημιουργεί δουλειές για άλλους.

Στο θέμα μας τώρα.
Αυτό που σου πρότεινε ο drclaw για ερωτηματολόγιο είναι πολύ σωστό,αλλά πρέπει να γίνει στη περιοχή που σκοπεύεις να ανοίξεις.
Στη Βουλιαγμένη και τη Βούλα πληρώνουν και 50ευρώ για personal,στο Πέραμα ακόμα και τα 10 μπορεί να τους φαίνονται πολλά.
Καθαρά προσωπική άποψη εάν χρεώνει 20ευρώ/ώρα ο γυμναστής θεωρώ είναι καλή ανταγωνιστική τιμή.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Παλιοτερα που παιζανε τρελα ενοικια και οι υποψηφιοι ενοικιαστες κανανε ουρα το χαρτοσημο οντως το πληρωνε ο ενοικιαστης

Στις μερες μας χλωμο.Ολοι κοιτανε να εχουνε νοικασμενα οτι τελος παντων νοικιαζουνε και να παιρνουνε το ενοικιο.Για το χαρτοσημο κανουνε τουμπεκι.

Αν ερχονταν καποιος και σου ελεγε 1000 τον μηνα τυπε αλλα το χαρτοσημο δικο σου....θα του ελεγες οχι?

Στην επομενη χρονια θα προστεθει η νεα προκαταβολη και θα αφαιρεθει η παλια δηλαδη -530 ευρω αλλα και παλι η μια η αλλη, γιατι την καλυπτει η εκτακτη εισφορα (συνολικο εισοδημα ανω των 12000 )

Γαμησε τα.

Πο πο τι μου θύμησες με τα χαρτόσημα... Θυμάμαι πριν χρόνια ήθελα να νοικιάσω ένα δυάρι και μου λέει ο ιδιοκτήτης 80 χιλιάρικα. Οκ τα συμφωνήσαμε και πάμε να κάνουμε τα συμβόλαια. Μου λέει δώσε μου 170 χιλιάδες, δηλαδή ένα ενοίκιο εγγύηση και ένα να τρέχει. Τα 10 χιλιάρικα ήτανε 2 μήνες χαρτόσημο !  :headbang:

Τελικά δε το νοίκιασα το σπίτι γιατί ούτε εγώ το πλήρωνα το χαρτόσημο ούτε εκείνος !

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Τύπε ο majestic δείχνει ευκατάστατος.Δε ψάχνει δουλειά ,δημιουργεί δουλειές για άλλους.

Στο θέμα μας τώρα.
Αυτό που σου πρότεινε ο drclaw για ερωτηματολόγιο είναι πολύ σωστό,αλλά πρέπει να γίνει στη περιοχή που σκοπεύεις να ανοίξεις.
Στη Βουλιαγμένη και τη Βούλα πληρώνουν και 50ευρώ για personal,στο Πέραμα ακόμα και τα 10 μπορεί να τους φαίνονται πολλά.
Καθαρά προσωπική άποψη εάν χρεώνει 20ευρώ/ώρα ο γυμναστής θεωρώ είναι καλή ανταγωνιστική τιμή.

Σωστό. Ή μπορεί να συσχετίσει το ερωτηματολόγιο και με το εισόδημα που έχει αυτός που συμπληρώνει είτε ρωτώντας απευθείας (πόσα βγάζεις το χρόνο) είτε έμμεσα - πχ αν το ανεβάσει εδώ μπορεί να ρωτάει "Πόσες φορές το μήνα πάτε σε μπουρδέλο;" ή "Πάτε μεταξουργείο, φυλής, στούντιο, CG ή CT;"

Βέβαια αυτά δεν είναι και τόσο αξιόπιστα γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που για να πηγαίνουν μέρα παρά μέρα στο μπουρδέλο θα προτιμούσαν να μείνουν νηστικοί (ή ακόμα και να κάνουν χειρότερα πράγματα)  :2funny:

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Δεν ξερω αν εισαι παλιος η νεος στο φορουμ βαριεμαι να κοιταω αλλα καπου εχω παραθεσει τα εισοδηματα μου και ειναι πολυ πανω απο χιλιαρικο.

Ρε μαν θυμαμαι οταν ειχα πρωτογραφτει περιπου στο 2012 οτι ειχες κατι θεματα για το πως να πας λαντζερης στη Ν. Υορκη και πως την παλευεις χωρις φιλους, γονεις και με δουλεια τελειωμενη.
Πως βρεθηκες τωρα κονομημενος, εκανες πλουσιο γαμο η επιασες κανα τζοκερ;

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Βέβαια αυτά δεν είναι και τόσο αξιόπιστα γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που για να πηγαίνουν μέρα παρά μέρα στο μπουρδέλο θα προτιμούσαν να μείνουν νηστικοί (ή ακόμα και να κάνουν χειρότερα πράγματα)  :2funny:

χααχα πολύ σωστός!

Πάντως δύσκολα στο ερωτηματολόγιο να ρωτησεις ποσα κάνεις,ακόμα και τι δουλειά κάνεις.Μπαίνει σε defensive mode ο άλλος.
Άσε που αυτοί που έχουν προσπαθούν να το κρύψουν, ενώ όσοι δεν έχουν υπερβάλλουν προς τα πάνω.

Από προσωπική εμπειρία σε πωλήσεις, όταν  ρωτάς μέχρι πόσα $$ σε παίρνει/μπορείς να ξοδέψεις πχ για συνδρομή 1 μήνα σε γυμναστήριο,θα λάβεις σε μεγάλο ποσοστό ηλίθια απάντηση πχ 10ευρώ/μήνα παρόλο που i)θα είναι ήδη γραμμένος σε gym και θα δίνει  50/μήνα.ii)Το κόστος του gym μπορει να είναι 150.000.Όλοι θέλουν να τη βγάλουν τζάμπα.

Καλύτερα να γυρίσεις τα γυμναστήρια της περιοχής να ρωτήσεις τι ζητάνε για personal ,πιάσε και μπιρι μπιρι με τους γυμναστές που δουλεύουν εκεί.Αυτοί γνωρίζουν το market που απευθύνεσαι καλύτερα.

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
ΑΕ, ΕΠΕ & ΙΚΕ
Συντελεστής φόρου 26%

Αδεφέ καλησπέρα και από εμένα.Έχεις δίκιο και είναι 26% φόρος εισοδήματος,στις μορφές που ανέφερες.Σε αυτά θα πρέπει να πρισθέσεις άλλο ένα 10% (δηλαδή σύνολο 36% ) φόρο διανομής κερδών.Και σε όλα αυτά φυσικά θα προσθέσεις και το 55% προκαταβολή φόρου.

Εκτός και κάνεις μη κεφαλουχική εταιρία (ΟΕ,ΕΕ) συντελεστή φόρου 26% με κέρδη έως 50000 και 33% από 50000 και πάνω.Φυσικά η προκαταβολή ισχύει 55%.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
χααχα πολύ σωστός!

Πάντως δύσκολα στο ερωτηματολόγιο να ρωτησεις ποσα κάνεις,ακόμα και τι δουλειά κάνεις.Μπαίνει σε defensive mode ο άλλος.
Άσε που αυτοί που έχουν προσπαθούν να το κρύψουν, ενώ όσοι δεν έχουν υπερβάλλουν προς τα πάνω.

Από προσωπική εμπειρία σε πωλήσεις, όταν  ρωτάς μέχρι πόσα $$ σε παίρνει/μπορείς να ξοδέψεις πχ για συνδρομή 1 μήνα σε γυμναστήριο,θα λάβεις σε μεγάλο ποσοστό ηλίθια απάντηση πχ 10ευρώ/μήνα παρόλο που i)θα είναι ήδη γραμμένος σε gym και θα δίνει  50/μήνα.ii)Το κόστος του gym μπορει να είναι 150.000.Όλοι θέλουν να τη βγάλουν τζάμπα.

Καλύτερα να γυρίσεις τα γυμναστήρια της περιοχής να ρωτήσεις τι ζητάνε για personal ,πιάσε και μπιρι μπιρι με τους γυμναστές που δουλεύουν εκεί.Αυτοί γνωρίζουν το market που απευθύνεσαι καλύτερα.

Εντάξει υποτίθεται θα είναι ανώνυμο το ερωτηματολόγιο... Και αυτοί που θα το συμπλήρωναν θα το έκαναν επειδή τους ενδιαφέρει όχι για χαβαλέ.

Αλλιώς ναι και το να κάνει επιτόπια ερεύνα αγοράς έχει νόημα. Πάντως σε κάθε περίπτωση θέλει αρκετό ψάξιμο πριν ανοίξεις κάτι τέτοιο γιατί δεν υπάρχει και είναι μεγάλο ρίσκο να το προχωρήσεις στα ξεκάρφωτα!

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
Αδεφέ καλησπέρα και από εμένα.Έχεις δίκιο και είναι 26% φόρος εισοδήματος,στις μορφές που ανέφερες.Σε αυτά θα πρέπει να πρισθέσεις άλλο ένα 10% (δηλαδή σύνολο 36% ) φόρο διανομής κερδών.Και σε όλα αυτά φυσικά θα προσθέσεις και το 55% προκαταβολή φόρου.

Εκτός και κάνεις μη κεφαλουχική εταιρία (ΟΕ,ΕΕ) συντελεστή φόρου 26% με κέρδη έως 50000 και 33% από 50000 και πάνω.Φυσικά η προκαταβολή ισχύει 55%.

Με 2500 χιλιαρικα τον μηνα που θελει ο αλλος να βγαζει  ΑΕ και τα συναφή  δεν παιζρυν

Με 25-30000 τζιρο τον χρονο μονο ατομικη επιχειρηση σε παιρνει.

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Με 2500 χιλιαρικα τον μηνα που θελει ο αλλος να βγαζει  ΑΕ και τα συναφή  δεν παιζρυν

Με 25-30000 τζιρο τον χρονο μονο ατομικη επιχειρηση σε παιρνει.

Φίλε Ιάκωβε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Με τη λεπτομέρεια ότι παλιά (παλιά παλιά πριν από μνημόνια και μαλακίες και φορολογικές μεταρυθμίσεις κτλ) ανάλογα τα υπόλοιπα εισοδήματα που είχες(αν ήταν υψηλά δηλαδή), σε συνέφερε η περίπτωση του να κάνεις μία Ε.Ε. (με συγκεκριμένο τρόπο) και αντί να πληρώνεις τον υψηλό ατομικό φόρο εισοδήματος να πληρώνεις το χαμηλότερο εταιρικό.

Δεν είμαι λογιστής αλλά επιχειρηματίας που το έχω δει και κάνει πολλά χρόνια στη πράξη.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.408
Πόντοι
2.356
Φίλε Ιάκωβε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Με τη λεπτομέρεια ότι παλιά (παλιά παλιά πριν από μνημόνια και μαλακίες και φορολογικές μεταρυθμίσεις κτλ) ανάλογα τα υπόλοιπα εισοδήματα που είχες(αν ήταν υψηλά δηλαδή), σε συνέφερε η περίπτωση του να κάνεις μία Ε.Ε. (με συγκεκριμένο τρόπο) και αντί να πληρώνεις τον υψηλό ατομικό φόρο εισοδήματος να πληρώνεις το χαμηλότερο εταιρικό.

Δεν είμαι λογιστής αλλά επιχειρηματίας που το έχω δει και κάνει πολλά χρόνια στη πράξη.

Τώρα έχουν βάλει και άλλες μορφές επιχειρήσεων οπως ΙΚΕ και κάτι τέτοια.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.408
Πόντοι
2.356
Πάντως ζηλεύω (με τη καλή έννοια) τύπους σαν τον Majestic που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν τις ιδέες τους, και εμείς έχουμε ιδέες, αλλά όχι χρήματα δυστυχώς...Τώρα που είναι η κρίση η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί τρελά. Αν κάποιος δεν εισπράττει από εισοδήματα και "επιχειρεί" θα αποδειχθεί ξεκάθαρα αν αξίζει... Πλέον ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. (Αν εξαιρέσεις βέβαια την έξαρση με φούρνους και ειδικά καφέ που θα αρχίσουν να κλείνουν αγρίως τα επόμενα χρόνια)

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606

Τα ξερω τυπε κι εγω επιχείρηση εχω.

Τωρα βεβαια τα πραγματα εχουνε αλλαξει προς το αγριο.

Γιατι αν εισαι ατομικη και εμφανίσεις 30000 κέρδη καταστράφηκες.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.408
Πόντοι
2.356

Stories

Νέο!