Νέα

Επιχειρηματικές (και άλλες) ανησυχίες του majestic69

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 75K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Αυτό που λες ούτε λύση αποτελεί , ούτε δικαιολογία !

Το πρόβλημα είναι ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω ανηλεούς-εξωφρενικής φορολόγησης.
Λύση έστω και προσωρινή είναι να ακολουθήσει κάποιος τον τρόπο αυτό για να μείνει ανοιχτή.Αν παραμείνει ανοιχτή τότε εκ του αποτελέσματος ΕΙΝΑΙ μία προσωρινή λύση.

Διακιολογία για ποιό πράγμα?
Για να τη χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που σε πιάσουν?Ανώφελο και αφελές.
Για να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδυα?Μιά χαρά κοιμάμαι και χωρίς τέτοιου είδους δικαιολογίες.
Για να νομιμοποιήσω "κοινωνικά" την άποψή μου?Θα το χρειαζόμουν αυτό μόνο στη περίπτωση που κατέβαινα ως πολιτικός για να διεκδικήσω τη ψήφο της κοινωνίας.

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Σε ΑΕ που ειμαι μετοχος για να μην πληρωνω φορο στα μερισματα καθε χρονο 10% (το φορο διανομης κερδων) μου εχουν κανει προσληψη και μου τα δινουν ετσι.Στην συγκεκριμενη περιπτωση της ικε του τζιμ δυο ατομα θα ειμαστε ο φιλος στο τεβε και εγω εκτος.λογω φιλιας εγω θα τα παιρνω μαυριλα.Στις ΑΕ ΕΠΕ ΙΚΕ απο 50 χιλιαρικα και πανω ποσο ειναι ο φορος?παραμενει 26% ?Για το τζιμ τωρα εχουμε και λεμε αξιζει να γινει μονο συνεργασια με γυμναστες η να σκανε και 2 η 3 ατομα την ωρα και να γυμναζονται?Τα 20 ευρω την ωρα για περσοναλ που ειπε ο φιλος , 20 θα δινει ο πελατης ο γυμναστης ποσα θα παιρνει και ποσα εγω που εχω το χωρο.Στα κανονικα τζιμ το περσοναλ παει 30 15 ο γυμναστης 15 το τζιμ.Επισης για να γινει το τζιμ δεν ξερω αν κανω λαθος θα χρειαστει αδεια τεφατζη.Πρεπει σε καποιο ονομα τεφατζη να γραφτει η αδεια που τεφατζης δεν ειμαι ουτε εγω ουτε ο φιλος.Το ολο σχεδιο ειναι να μην υπαρχει προσωπικο στο χωρο να δουλευουνε ολα στον αυτοματο.Αν ειναι να μπει και ρεσεψιονιστ δεν συμφερει δεν θα βγαινει τιποτα.Σκοπος ειναι να βγαινει 100 ευρω την μερα καθαρα περιπου.Ακουω γενικα τις αποψεις σας....

Κάποιος πληρώνει όμως φίλε μου τις εισφορές του ΙΚΑ.Οι οποίες φτάνουν 45,5% επί των αποδοχών(σύνολο εργαζόμενος-εργοδότης μέχρι πρόσφατα,κάτι άκουσα ότι έχει αλλάξει προς τα κάτω μία μονάδα αλλά δεν είμαι σίγουρος).
Ο φόρος παραμένει από όσο γνωρίζω ίδιος σε κεφαλαιουχικές ανεξαρτήτως κέρδους.

Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω και δεν μπρώ να σε βοηθήσω φίλε μου.

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Δεν θέλω να σ'απογοητεύσω

Οι άλλοι θα κλείσουν
Μόνο φούρνοι, σουβλάκια και καφετέριες θα μείνουν ( και οι δουλειές με το δημόσιο βεβαίως)

Μην σου μείνει και κανένα τρελλό χρέος προς εφορία/τράπεζες/ταμεία
Έχει και θα έχει πολύ ψωμί η υπόθεση ψωμί  :thumbsup:
Οι μισές αλυσίδες απολλώνιο, αρτόπολις, χωριάτικο κλπ φτιάχνουν σκατά προϊόντα, οι παραδοσιακοί φούρνοι είναι για να παίρνεις μόνο μια φρατζόλα και να φεύγεις. Όποιος ανοίξει προσεγμένο μαγαζί, με καμιά αξιοπρεπή συνταγή ψωμιού πχ καλό προζυμένιο, και με χώρο να πίνουν και κανέναν καφέ οι πελάτες, θα τυπώνει χρήμα ανεξάρτητα από το που θα το ανοίξει και πόσα θα δίνει για ενοίκια, φραντσάιζ κλπ - και υπάρχουν περιοχές φιλέτα που είναι ακόμα αφουρνάριστες ή που τις λυμαίνονται τραγικά χαμαιτυπεία που φτιάχνουν φρατζόλα από αφρολέξ και κουλούρια χεσμένα στο κακό βούτυρο/λάδι

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Απλώς ότι και να κάνετε μη βασίζεστε στην κατανάλωση... ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ... ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Ο καθένας ακόμα και το 1 ευρώ σκέφτεται...

Μην μπαίνετε σε λογικές "να ανοίξω καφέ" γιατί έχει σε κάθε γωνία... κρίμα είναι να σκάσει η φούσκα στα χέρια σας.

Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να έχεις επιχείρηση - εταιρεία που να βασίζεται στο να παρέχει υπηρεσίες σε χαμηλή τιμή και να απευθύνεται σε πολύ κόσμο. Τα καφέ δεν είναι τέτοια.... Κάντε κάτι πιο δύσκολο. Καφέ έχουν ανοίξει όλοι πλέον...σε κάθε στενό όμως... Και φούρνους φυσικά...

Καλά για γυμναστήρια που διάβασα πιπ πάνω ούτε για πλάκα... πεταμένα λεφτά.. όλοι ψάχνουν το ΤΖΑΜΠΑ. Αυτό είναι το point.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.429
Πόντοι
2.356
Στην Ελλάδα η κατανάλωση είναι πολύ πιο χαμηλή εν συγκρίσει με άλλες χρονικές περιόδους. Επίσης αν σκεφτείς ότι το 2015 θα έχουμε 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, 1,3 ανέργους και δεν ξέρω άλλους πόσους φοιτητές, μαθητές, ανήλικους κλπ θα καταλάβεις ότι αυτοί που θα εργάζονται (όποιοι και όπως θα εργάζονται με ανύπαρκτους μισθούς) θα είναι οι εν ενεργεία δυνατοί καταναλωτές... Όλοι πλέον έχουν στην οικογένειά τους από 2 - 3 ανέργους...Και συνταξιούχοι παντού...

Με αυτές τις συνθήκες δεν έχεις πολύ μέλλον ότι επιχείρηση και να κάνεις.

Και κάτι ακόμα. Εδώ στην Ελλάδα παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΟΡΜΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ...

Στις ημέρες μας οι επίδοξοι επιχειρηματίες έχουν αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει και δεν βρίσκουν κάτι της προκοπής, όλοι οι εργοδότες ζητάνε σκλάβους με χαμηλούς μισθούς (μέχρι 600 ευρώ μήνα και όλη μέρα) και σε αναγκάζουν να ζεις με κόστος ζωής που είναι πάνω από 800 ευρώ το μήνα... Καλά για οικογενειάρχες είναι ότι χειρότερο...

Κατά τη δική μου γνώμη όποιος θέλει να επενδύσει πρέπει να είναι προσεκτικός, να σέβεται τους  υπαλλήλους του, να είναι δίκαιος και όχι κάθαρμα και να ρισκάρει σωστά.

Επίσης οι κλίκες και οι μαφίες που υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα τυπικά ή άτυπα πρέπει να διαλυθούν αγρίως και με μανία. Δεν μπορεί μια παρέα συντεχνειών να διαμορφώνει την αγορά: Μπες εσύ, βγες εσύ, εσύ μην ανοίξεις κλπ...

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
να ξερεις κοκα αλευρι και ζαχαρη τα τρια λευκα σκοτωνουν τον αθρωπο....Μηπως να το κοψεις γιατι δεν προσφερει τιποτα?  :think: :think: :think: :think:

Θυμάμαι εκπομπή Ευαγγελάτου πού έδειχνε πώς έφτιαχναν κάποιοι φούρνοι το μαύρο ψωμί (ολικής) ρίχνοντας χρώμα στο αλεύρι για να γίνει σκούρο  :headbang:

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Θυμάμαι εκπομπή Ευαγγελάτου πού έδειχνε πώς έφτιαχναν κάποιοι φούρνοι το μαύρο ψωμί (ολικής) ρίχνοντας χρώμα στο αλεύρι για να γίνει σκούρο  :headbang:

το αλευρι δεν ειναι μαυρο κ το λευκαιουν? η ειπα μαλακια?

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Μαγκες να ρωτησω κατι ποια μαγαζια μπορουν να ειναι ανοικτα κυριακες χωρις κανενα προβλημα??

Δηλαδη ψιλικατζιδικα και μινι μαρκετ τυπου ειναι νομιμα ανοικτα τις κυριακες?

γωνριζει κανεις τι παιζει?

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Μαγκες να ρωτησω κατι ποια μαγαζια μπορουν να ειναι ανοικτα κυριακες χωρις κανενα προβλημα??

Δηλαδη ψιλικατζιδικα και μινι μαρκετ τυπου ειναι νομιμα ανοικτα τις κυριακες?

γωνριζει κανεις τι παιζει?
Αυτα που ανεφερεs ναι..............Τα αλλα προs το παρον μεχρι την αναθεωρηση του νομου ειναι κλειστα

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Στην Ελλάδα η κατανάλωση είναι πολύ πιο χαμηλή εν συγκρίσει με άλλες χρονικές περιόδους. Επίσης αν σκεφτείς ότι το 2015 θα έχουμε 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους, 1,3 ανέργους και δεν ξέρω άλλους πόσους φοιτητές, μαθητές, ανήλικους κλπ θα καταλάβεις ότι αυτοί που θα εργάζονται (όποιοι και όπως θα εργάζονται με ανύπαρκτους μισθούς) θα είναι οι εν ενεργεία δυνατοί καταναλωτές... Όλοι πλέον έχουν στην οικογένειά τους από 2 - 3 ανέργους...Και συνταξιούχοι παντού...

Με αυτές τις συνθήκες δεν έχεις πολύ μέλλον ότι επιχείρηση και να κάνεις.

Και κάτι ακόμα. Εδώ στην Ελλάδα παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

ΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΟΡΜΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ...

Στις ημέρες μας οι επίδοξοι επιχειρηματίες έχουν αυξηθεί καθώς οι άνθρωποι έχουν απηυδήσει και δεν βρίσκουν κάτι της προκοπής, όλοι οι εργοδότες ζητάνε σκλάβους με χαμηλούς μισθούς (μέχρι 600 ευρώ μήνα και όλη μέρα) και σε αναγκάζουν να ζεις με κόστος ζωής που είναι πάνω από 800 ευρώ το μήνα... Καλά για οικογενειάρχες είναι ότι χειρότερο...

Κατά τη δική μου γνώμη όποιος θέλει να επενδύσει πρέπει να είναι προσεκτικός, να σέβεται τους  υπαλλήλους του, να είναι δίκαιος και όχι κάθαρμα και να ρισκάρει σωστά.

Επίσης οι κλίκες και οι μαφίες που υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα τυπικά ή άτυπα πρέπει να διαλυθούν αγρίως και με μανία. Δεν μπορεί μια παρέα συντεχνειών να διαμορφώνει την αγορά: Μπες εσύ, βγες εσύ, εσύ μην ανοίξεις κλπ...

+1000000000000000

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
μαγκες ολοι υπηρεσιες θελουν να προσφερουν..ασχοληθειτε με τουρισμο ή παραγωγη πρωτων υλών πχ λαχανικα, φρουτα κλπ.. μόνο για τέτοια είμαστε στην Ελλάδα.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
μαγκες ολοι υπηρεσιες θελουν να προσφερουν..ασχοληθειτε με τουρισμο ή παραγωγη πρωτων υλών πχ λαχανικα, φρουτα κλπ.. μόνο για τέτοια είμαστε στην Ελλάδα.
Τύπε έχουμε εμπράργκο τώρα δεν αξίζει :S

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Αυτα που ανεφερεs ναι..............Τα αλλα προs το παρον μεχρι την αναθεωρηση του νομου ειναι κλειστα

ναι απλα ρωτησα τον δημο για τα συγκεκριμενα καταστηματα και μου ειπαν ναι μεν ειναι ανοικτα κυριακες αλλα αμα σου φερουν την αστυνομια σε κλεινουν.Οποτε υπαρχει μαγαζι που να ειναι ανοικτο κυριακες νομιμα χωρις να φοβασαι τιποτα?

χρηστος1011

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Like
2.614
Πόντοι
606
ματζεστικ θελω 10000  ευρω δανικα να παιξω την ελλαδα ασσο με την βορεια ιρλανδια σε 90 λεπτα θα στα δωσω πισω τα δανικα :)

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
θελω να μου πειτε οποιος ξερει ποια προιοντα ειναι τα καλυτερα και πιο υγιεινα για χρηση στα παρακατω.

1.Οδοντοκρεμα
2.Αφρολουτρο
3.Σαμπουαν

το εχει ψαξει κανεις η πατε σαν τα προβατα και παιρνετε του σουπερ μαρκετ?

maverick77

Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2013
Like
1
Πόντοι
6
θελω να μου πειτε οποιος ξερει ποια προιοντα ειναι τα καλυτερα και πιο υγιεινα για χρηση στα παρακατω.

1.Οδοντοκρεμα
2.Αφρολουτρο
3.Σαμπουαν

colgate,fa,wash and go

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.699
Πόντοι
2.606
sheep.jpg

Ποια ειναι τυπε?

Εγω αγοραζω τα πιο φθηνα.

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090

1.Οδοντοκρεμα
2.Αφρολουτρο
3.Σαμπουαν

Ότι έχει προσφορά στα LIDL...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom