Νέα

Επιχειρηματικές (και άλλες) ανησυχίες του majestic69

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 75K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
(Αν εξαιρέσεις βέβαια την έξαρση με φούρνους και ειδικά καφέ που θα αρχίσουν να κλείνουν αγρίως τα επόμενα χρόνια)

Δεν θέλω να σ'απογοητεύσω

Οι άλλοι θα κλείσουν
Μόνο φούρνοι, σουβλάκια και καφετέριες θα μείνουν ( και οι δουλειές με το δημόσιο βεβαίως)

Μην σου μείνει και κανένα τρελλό χρέος προς εφορία/τράπεζες/ταμεία

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Τώρα έχουν βάλει και άλλες μορφές επιχειρήσεων οπως ΙΚΕ και κάτι τέτοια.

Και στην ΙΚΕ φίλε το 26%+10% δεν τον γλυτώνεις.Η μοναδική διαφορά της ΙΚΕ με τις άλλες κεφαλαιουχικές είναι ότι είναι υποχρεωμένος για ασφάλιση σε ΟΑΕΕ μόνο ο διαχειριστής ενώ στις υπόλοιπες για ποσοστό συμμετοχής πάνω από 3% υποχρεούσαι σε ασφάλιση.

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Τα ξερω τυπε κι εγω επιχείρηση εχω.

Τωρα βεβαια τα πραγματα εχουνε αλλαξει προς το αγριο.

Γιατι αν εισαι ατομικη και εμφανίσεις 30000 κέρδη καταστράφηκες.

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.

CROSSLOVER

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
1
Είσαι ένας ήρωας Ιάκωβε. Ελπίζω να πηγαίνει καλά η δουλειά σου. Τον ελέυθερο επαγγελματία τον καταδιώκουν συνεχώς.

Μας έχουνε σκίσει αδερφέ.Και να θέλεις να είσαι νόμιμος δεν γίνεται πλέον.Παλιότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβανε για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη.Σήμερα αναγκαστικά ψάχνεις να βρεις το τρόπο να κρύψεις,κλέψεις κτλ για να επιβιώσει η επιχείρησή σου.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.408
Πόντοι
2.356
Μας έχουνε σκίσει αδερφέ.Και να θέλεις να είσαι νόμιμος δεν γίνεται πλέον.Παλιότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλέβανε για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη.Σήμερα αναγκαστικά ψάχνεις να βρεις το τρόπο να κρύψεις,κλέψεις κτλ για να επιβιώσει η επιχείρησή σου.

Πάντως από τα να σαι σκλάβος καποιού καλύτερα δική σου δουλειά...

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Πάντως από τα να σαι σκλάβος καποιού καλύτερα δική σου δουλειά...

Και πάλι σκλάβος είσαι τύπε. Της εφορίας -- δηλαδή του Σαμαρά άρα της Μέρκελ...

Σκοτώνεσαι όλη μέρα για να τα παίρνουν από σένα και να τα τρώνε οι Γερμαναράδες. Ε όχι. >:(

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
Αυτό που λες ούτε λύση αποτελεί , ούτε δικαιολογία !

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.408
Πόντοι
2.356
Και πάλι σκλάβος είσαι τύπε. Της εφορίας -- δηλαδή του Σαμαρά άρα της Μέρκελ...

Σκοτώνεσαι όλη μέρα για να τα παίρνουν από σένα και να τα τρώνε οι Γερμαναράδες. Ε όχι. >:(

Στην Ελλάδα έτσι όπως την κάνανε το μόνο που αξίζει είναι να τα κάνεις όλα μαύρα και χωρίς απόδειξη, όλα παράνομα. - Δεν μπορεί ρε πούστη μου να παλευεις σα σκύλος και να έρχεται ο κάθε νόμος και να σου ζητάει ΟΑΕΕ, ενάρξεις κλπ. Ας δώσουν ένα περιθώριο 1 - 2 χρόνων μέχρι να ορθοποδήσει η επιχείρηση...

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Υπάρχουν πάντως τρόποι και χωρίς ή με μικρό κεφάλαιο να κάνεις κάτι πχ μέσω Internet .
Έχω γνωστούς developers που παραιτήθηκαν από μεγάλες εταιρίες που δούλευαν ,όταν τα δικά τους project-επιχειρήσεις άρχισαν να παράγουν το αντίστοιχο κέρδος.

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Ρε μαν θυμαμαι οταν ειχα πρωτογραφτει περιπου στο 2012 οτι ειχες κατι θεματα για το πως να πας λαντζερης στη Ν. Υορκη και πως την παλευεις χωρις φιλους, γονεις και με δουλεια τελειωμενη.
Πως βρεθηκες τωρα κονομημενος, εκανες πλουσιο γαμο η επιασες κανα τζοκερ;

Αδελφε σε αυτο το σαιτ εχω παραθεσει ενα εκατομμυρια θεματα.Αν ανοιγω ενα θεμα και η μεγαλυτερη μαλακια να ειναι υπαρχει κοσμος που θα το συζητησει.Δεν σημαινει ντε και καλα οτι κανω αυτο η ειμαι αυτο η οτι αλλο παει στο νου σου.Ενα θεμα σε ενα φορουμ ειναι για να ακους γνωμες ιδεες αποψεις και ενα πολυ καλο ''ερωτηματολογιο''.Τωρα για το τι κανω εγω για το που μενω για το που δουλευω και για για το αν ειμαι ανεργος η οχι πιστευω δεν εχει σημασια.Γιαυτο σε παρακαλω αν εχεις να πεις κατι σε σχεση με θρεντ ριχτω ακυρα λογια δεν νομιζω να εχουν καμια σημασια και για μενα και για τους αλλους τους αναγνωστες.Ευχαριστω!

Κατσε βρες ολα τα θρεντ που εχω ανοιξει και πες μου αν ειμαι πλουσιος φτωχος ανεργος χαζος κτλπ.....

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
Αδεφέ καλησπέρα και από εμένα.Έχεις δίκιο και είναι 26% φόρος εισοδήματος,στις μορφές που ανέφερες.Σε αυτά θα πρέπει να πρισθέσεις άλλο ένα 10% (δηλαδή σύνολο 36% ) φόρο διανομής κερδών.Και σε όλα αυτά φυσικά θα προσθέσεις και το 55% προκαταβολή φόρου.

Εκτός και κάνεις μη κεφαλουχική εταιρία (ΟΕ,ΕΕ) συντελεστή φόρου 26% με κέρδη έως 50000 και 33% από 50000 και πάνω.Φυσικά η προκαταβολή ισχύει 55%.

Σε ΑΕ που ειμαι μετοχος για να μην πληρωνω φορο στα μερισματα καθε χρονο 10% (το φορο διανομης κερδων) μου εχουν κανει προσληψη και μου τα δινουν ετσι.Στην συγκεκριμενη περιπτωση της ικε του τζιμ δυο ατομα θα ειμαστε ο φιλος στο τεβε και εγω εκτος.λογω φιλιας εγω θα τα παιρνω μαυριλα.Στις ΑΕ ΕΠΕ ΙΚΕ απο 50 χιλιαρικα και πανω ποσο ειναι ο φορος?παραμενει 26% ?Για το τζιμ τωρα εχουμε και λεμε αξιζει να γινει μονο συνεργασια με γυμναστες η να σκανε και 2 η 3 ατομα την ωρα και να γυμναζονται?Τα 20 ευρω την ωρα για περσοναλ που ειπε ο φιλος , 20 θα δινει ο πελατης ο γυμναστης ποσα θα παιρνει και ποσα εγω που εχω το χωρο.Στα κανονικα τζιμ το περσοναλ παει 30 15 ο γυμναστης 15 το τζιμ.Επισης για να γινει το τζιμ δεν ξερω αν κανω λαθος θα χρειαστει αδεια τεφατζη.Πρεπει σε καποιο ονομα τεφατζη να γραφτει η αδεια που τεφατζης δεν ειμαι ουτε εγω ουτε ο φιλος.Το ολο σχεδιο ειναι να μην υπαρχει προσωπικο στο χωρο να δουλευουνε ολα στον αυτοματο.Αν ειναι να μπει και ρεσεψιονιστ δεν συμφερει δεν θα βγαινει τιποτα.Σκοπος ειναι να βγαινει 100 ευρω την μερα καθαρα περιπου.Ακουω γενικα τις αποψεις σας....

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Όλα στον αυτόματο δε δουλεύουν

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Καντεεε Τουρισμοοοοο Η Ελλαδα μονο για Τουρισμο ειναι!!!!!!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Πάντως ζηλεύω (με τη καλή έννοια) τύπους σαν τον Majestic που έχουν τη δυνατότητα να υλοποιούν τις ιδέες τους, και εμείς έχουμε ιδέες, αλλά όχι χρήματα δυστυχώς...Τώρα που είναι η κρίση η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί τρελά. Αν κάποιος δεν εισπράττει από εισοδήματα και "επιχειρεί" θα αποδειχθεί ξεκάθαρα αν αξίζει... Πλέον ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι. (Αν εξαιρέσεις βέβαια την έξαρση με φούρνους και ειδικά καφέ που θα αρχίσουν να κλείνουν αγρίως τα επόμενα χρόνια)

τι παίζει με τους φούρνους ρε σεις; τόσο πολύ φτήνηναν τα υλικα;

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
δεν ξέρω, για να ανοίγουν τόσοι νέεοι φόυρνοι φαντάζομαι πως το κόστος των υλικών μάλλον έπεσε...

μπορει και να μην επεσε.μπορει να βαζουνε χειροτερα υλικα.παντως εγω το ψωμι το εχω κοψει εδω και 5 χρονια.

OP
OP
majestic69

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι