Και ιδου, τα συμπερασματα της πραγματογνωμοσυνης που προσκομισε ο Ηρακλης στην Επιτροπη για να παρει αδεια, ως προς την βιωσιμοτητα της ΠΑΕ...Τα συμπερασματα δικα σας.
1. Βιωσιμότητα μεγέθους
Η ΠΑΕ Ηρακλής:
Α. Διαθέτει έμμεσα τη διαχείριση ενός σημαντικού γηπέδου, όπως αυτό του Καυταντζογλείου σταδίου.
Β. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι απόλυτα αξιοποιήσιμες από το δυναμικό της ομάδας.
Γ. Στο πλαίσιο της εταιρείας λειτουργούν ήδη ποδοσφαιρικές ακαδημίες με δυνατότητα αξιοποίησης ταλέντων και παραγωγής παικτών.
Δ. Στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, εκδίδονται κατά μέσο όρο 2.400-2.600 εισιτήρια σε κάθε αγώνα, ενώ σε ετήσια βάση πωλούνται από 4.300 έως και 6.500 κάρτες διαρκείας.
Ε. Θεωρείται η τρίτη ομάδα σε αριθμό οπαδών, στο πλαίσιο μιας μεγαλούπολης όπως η Θεσσαλονίκη, ενώ η οπαδική της βάση εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ελλάδας.
Το σύνολο των παραπάνω στοιχείων, αποδεικνύει απόλυτα ότι η ΠΑΕ Ηρακλής διαθέτει καταρχήν το μέγεθος προκειμένου με χρηστή διαχείριση, να μπορεί να λειτουργήσει βιώσιμα.
2. Διασφαλίσεις οικονομικών προβλέψεων
Από την έρευνα των πραγματογνωμόνων, προέκυψαν τα εξής :
Α. Η ΠΑΕ Ηρακλής, ήδη διαθέτει διασφαλισμένα έσοδα (τηλεοπτικά, επιχορηγήσεις, δόσεις συμβολαίων μεταγραφών, χορηγίες κτλ.) της τάξης των €4.099.000 περίπου για την επόμενη χρήση. Σημειώνεται ότι με τον όρο «διασφαλισμένα» εννοούνται «συμβολαιοποιημένα».
Β. Η τρέχουσα, σκοπούμενη φιλόδοξη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κατά 16,85 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζει ήδη, επίσης διασφαλισμένη κάλυψη σε ποσοστό 25%, η οποία προέρχεται, τόσο από τη μετοχοποίηση οφειλών, όσο και από καταβολές υφιστάμενων μετόχων, οι οποίες προορίζονται για το συγκεκριμένο σκοπό.
Γ. Παρά το γεγονός ότι στο πλάνο 2011/2012 προϋπολογίζεται το ετήσιο κόστος του ποδοσφαιρικού ρόστερ, σε ύψος της μεγαλύτερο από 4,8 εκατ. ευρώ (συνυπολογιζομένων και των σχετικών φόρων), το πραγματικό του κόστος μπορεί να κλείσει στο τέλος της περιόδου σε ποσό μικρότερο των 4 εκατ. ευρώ, με σημαντικές προοπτικές βελτίωσής του ακόμη περαιτέρω.
Δ. Οι οικονομικές καταστάσεις της ενδιάμεσης διαχειριστικής περιόδου 01.07.2010-31.12.2010, καθώς και η έρευνα που πραγματοποιήσαμε στο σύνολο των οργανικών δαπανών μέχρι και την τελευταία ημέρα έκδοσης της πραγματογνωμοσύνης μας, καταδεικνύουν μια συγκροτημένη προσπάθεια εξορθολογισμού και συγκράτησης των δαπανών στο σύνολό τους.