Νέα

Επανεγκατασταση παλιου κλιματιστικου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα urlauber
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Εχω ενα παλιο κλιματιστικο ,περίπου 14-15 χρονων παλιο.
Για καποιο λογο απεγκατασταθηκε κ σκεφτομαι να το εγκαταστησω παλι.
Αλλα μου ειπαν πως ειναι πλεον παλια τεχνολογια κ θελει φρεον κτλ που ειναι ακριβο κ δεν συμφερει.
Ισχυει κατι τετοιο?

Τι λεει η τεχνικη υποστηριξη του σαιτ σχετικα με αυτο?

stebaba

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2011
Κριτικές
11
Like
461
Πόντοι
291
Εχω ενα παλιο κλιματιστικο ,περίπου 14-15 χρονων παλιο.
Για καποιο λογο απεγκατασταθηκε κ σκεφτομαι να το εγκαταστησω παλι.
Αλλα μου ειπαν πως ειναι πλεον παλια τεχνολογια κ θελει φρεον κτλ που ειναι ακριβο κ δεν συμφερει.
Ισχυει κατι τετοιο?

Τι λεει η τεχνικη υποστηριξη του σαιτ σχετικα με αυτο?
Θα σου πρότεινα να πάρεις καινούργιο λόγω της κατανάλωσης σε σχεση με το παλιό,καθώς και της απόδοσης.Επιπλέον,ενδέχεται να έχει κάποιες φθορές λόγω μη χρήσης.

OP
OP
urlauber

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Δλδ στην απεγκατασταση, το φρεον χανεραι κ πρεπει βα βαλεις αλλο?

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.115
Πόντοι
6.256
Δλδ στην απεγκατασταση, το φρεον χανεραι κ πρεπει βα βαλεις αλλο?
Επειδή το χω κάνει παλαιότερα ,δε χανεται το φρέον, το θέμα είναι μόνο η κατανάλωση ρευματος,
Αν το θες για κάποιες μερες και ωρες καυσωνα δεν υπάρχει θέμα, βολευεσαι, αν όμως η χρήση θα ναι συστηματική δε συμφέρει

amilo

Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
110
Πόντοι
1
Αν την απεγκατασταση την εκανε τεχνικος δεν χαθηκε το φρεον αλλα οπως σου ειπε και ο απο πανω λογο παλαιοτητας θα καιει πολυ ρευμα για συνεχομενη χρηση.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Αν την απεγκατασταση την εκανε τεχνικος δεν χαθηκε το φρεον αλλα οπως σου ειπε και ο απο πανω λογο παλαιοτητας θα καιει πολυ ρευμα για συνεχομενη χρηση.
Σωστος , και νομιζω οτι στην διαφορά το ποσο ρεύμα θα κάψει είναι μεγάλη διαφορά στο air condition , ενω παράδειγμα ενα παλιό ψυγείο με ενα καινουριο έχουν μεν διαφορές αλλα μικρότερες.

Δηλαδη θέλω να πω οτι και ιδια να ειναι η διαφορά πχ το παλιο ψυγειο να καει τα διπλα απο το καινουργιο , και το air condition το παλιό πάλι τα διπλά , αλλα στην περίπτωση του air condition μιλάμε για πολυ μεγαλύτερα νουμερα σε watt.

Εν το μεταξυ μόλις θυμηθηκα οτι εκαναν πρόσφατα οι pcsteps βίντεο σχετικό με τα κλιματιστικά οπότε ας το βάλω αν θέλει κάποιος να το δει.

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.548
Πόντοι
11.445
και εγω εχω παλιο 12-13 χρονων και σκεφτομαι να βαλω A++ , ξερει κανεις ποσο οικονομια θα εχω ?? :think: (το δουλεύω χειμωνα καλοκαιρι )

Peacful_Warrior

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2011
Κριτικές
1
Like
238
Πόντοι
36
και εγω εχω παλιο 12-13 χρονων και σκεφτομαι να βαλω A++ , ξερει κανεις ποσο οικονομια θα εχω ?? :think: (το δουλεύω χειμωνα καλοκαιρι )

Τυπε πιστευω σιγουρα θα δεις καποια διαφορα με το καινουριο σε σχεση με το παλιο που εχεις

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316

για να καταλάβεις χονδρικά θα δεις τι τιμές δίνει το παλιό μοντέλο για EER (δείκτης ενεργειακής απόδοσης) στην ψύξη και COP στην θέρμανση. Δες στο ταμπέλακι του κλιματιστικού, αν δεν το γράφει δες αν γράφει ονομαστική ισχύ (σε btu ή σε kW) και input power σε kW. Στην ουσία το ΕΕR (nominal power/input power) σου δείχνει την απόδοση (συνήθως οι κατασκευαστές δίνουν μετρήσεις για +7 βαθμούς κελσίου εξωτερική θερμοκρασία). Αν πχ σε ενα παλιό κλιματιστικό το ΕΕR ειναι 2,5 σημαίνει ότι για κάθε kWh που απορροφά την αποδίδει σε ψυκτική ισχύ 2,5 φορές. Στα καινούργια κλιματιστικά μετά από οδηγία της ΕΕ χρησιμοποιείται ο εποχικός βαθμός απόδοσης SEER για την ψύξη και τα σύγχρονα μηχανήματα έχουν SEER περίπου στο 8 με 9. Αν θες να το συγκρίνεις με το παλio EER πολαπλάσιαζεις το SEER με 0,6
Άρα στις ίδιες συνθήκες λειτουργίας ένα παλιό κλιματιστικό αποδίδει περίπου 2,5 την κάθε κιλοβατόρα που απορροφάει
ενώ ένα σύγχρονο inverter αποδίδει περίπου 5 φορές σε ιδανικές συνθήκες (+7 βαθμοί εξωτερική θερμοκρασία).

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
"Δες στο ταμπέλακι του κλιματιστικού, αν δεν το γράφει δες αν γράφει ονομαστική ισχύ (σε btu ή σε kW) και input power σε kW."

Και δεν τ'ανεβαζεις εδω να δουμε και οι υπολοιποι να σου πουνε και την γνωμη τους κατ ευθειαν οι ειδικοι.
EER/KWH/SEER κλπ κλπ θα μπερδευτεις, και θα το πεταξεις ενω θα ηταν κελεπουρι. Η θα το κοτσαρεις και θα κλαις την εγκατασταση μετα.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Ναι χάνεται αφού αποσυνδέονται οι σωλήνες.Βασικά το αδειάζεις πριν την απεγκτάσταση.
Βασικα αυτό που ειπαν πιο πάνω , οτι αν το αποσυνδεσει ψυκτικός αφήνει μέσα το φρεον , το εχω ακουσει και εγω (λογικα θα ισχυει) μάλλον θα υπάρχει κάποιο κόλπο , ξερω γω κανενα βανάκι η κάτι άλλο που αν το ξέρεις μπορεις να αφησεις μέσα το φρεον.
Αλλα αμα το αποσυνδεσει απλα καποιος που ξέρει να δουλευει εναν καβουρα , η ενας θερμουδραυλικος που δεν ασχολειται με κλιματιστικα θα χαθουν.

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.875
Πόντοι
11.585
Και ειδικος να μην εισαι, στο γκουγκλε μπορεις να μαθεις πως να μαζεψεις το φρεον και να αποσυνδεσεις τις σωληνες, αν ομως το ξυλωσε καποιος που δεν ηξερε και εριξε το φρεον στην ατμοσφαιρα, τωρα για να το ξαναπερασεις θες καινουριο φρεον, αν ειναι παλιο κλιματιστικο με 22αρι φρεον περνει εως και 3 κιλα μεσα, ενω τα καινουρια περνουν μαξιμουν 1κιλο, αν ειναι συμβατικο με νεο φρεον  4**αρι, παλι πας στο κιλο σε πληρωση, οποτε με τιμη φρεον στα 30€το κιλο, θες μονο 60€ για το φρεον στην χειροτερη, συν τα περαστικα. Μετα πας στην καταναλωση, τα συμβατικα καινε τα 3πλα σε σχεση με ενα ινβερτερ. Παρε ενα καινουριο, αν το καις συνεχεια θα το κανεις αποσβεση σε σχεση με το να βαλεις το συμβατικο παλιο κλιματιστικο.

Manolis6969

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2018
Like
63
Πόντοι
1
Το πολύ στα 20 χρόνια τα φτύνει το μοτέρ, μην το σκεφτείς καν, δεν αξίζει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom