Νέα

Εορτοδανεια...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα corfugreece2018
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Θέμης88

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαρ 2021
Κριτικές
51
Like
5.496
Πόντοι
11.836
Καλα, δεν νομιζω οτι τηλεφωνουν επειδη ενδιαφερονται για την υγεια του οφειλετη
Δείχνουν ενδιαφέρον για να είσαι καλά να τους πληρώσεις αυτά που τους χρωστάς

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.856
Πόντοι
5.595
Πάντως γνωστός μου.. που ειχε παρει 3-4 καρτουλες τέτοιες.. κανενα 10ρικο συνολο... του κλασανε μια μαντρα...!!
Βεβαια δεν εχει τιποτα στο ονομα του.. κ ειναι κ ανεργος!!!
Οποτε.. το χρεος διαγραφικε λογικα... αφου σταματησαν κ τα ''τηλεφωνα''....

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Κριτικές
7
Like
1.199
Πόντοι
486
ολα καλα αν τα αποπληρωσες δεν μας ειπες ομως?

Σιγά μην υπήρχε άνθρωπος εκείνες τις εποχές που έπαιρνε ... εορτοδανεια και να τα ξεχρέωσε.....

Ουτως η αλλως καμμένοι εγκεφαλικά ήταν οι περισσότεροι που τ έκαναν αυτά....

Είναι ποτέ δυνατον ο αλλος να σου δινει τοσο ευκολα χρημα χωρίς αντίτιμο;;; Λίγο μυαλό ήθελε....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Πάντως γνωστός μου.. που ειχε παρει 3-4 καρτουλες τέτοιες.. κανενα 10ρικο συνολο... του κλασανε μια μαντρα...!!
Βεβαια δεν εχει τιποτα στο ονομα του.. κ ειναι κ ανεργος!!!
Οποτε.. το χρεος διαγραφικε λογικα... αφου σταματησαν κ τα ''τηλεφωνα''....

Καποια στιγμη θα του στειλουν μια επιστολη, που θα του λενε "δωστε μας 1.500 ευρω για να εξοφλησετε τα 10.000 και διαγραφουμε τα υπολοιπα" και ό,τι πιασουν
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Είναι ποτέ δυνατον ο αλλος να σου δινει τοσο ευκολα χρημα χωρίς αντίτιμο;;; Λίγο μυαλό ήθελε....
Ελα ομως που τελικα θα καταληξει να τα εχουν δωσει χωρις αντιτιμο, σιγα μην αποπληρωθούν ποτέ ολα αυτα

ΧΧΧ-Man

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Οκτ 2008
Κριτικές
47
Like
4.856
Πόντοι
5.595
Καποια στιγμη θα του στειλουν μια επιστολη, που θα του λενε "δωστε μας 1.500 ευρω για να εξοφλησετε τα 10.000 και διαγραφουμε τα υπολοιπα" και ό,τι πιασουν
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Παιζει να εχει γινει κ αυτο.... και να τους εγραψε επισης...!!!
Που να βρει 1500...???!!!!:buck2:

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.175
Πόντοι
456
Σιγά μην υπήρχε άνθρωπος εκείνες τις εποχές που έπαιρνε ... εορτοδανεια και να τα ξεχρέωσε.....

Ουτως η αλλως καμμένοι εγκεφαλικά ήταν οι περισσότεροι που τ έκαναν αυτά....

Τότε, στην προ κρίσεως εποχή, αρκούσε να έχεις φορολογική ενημερότητα και κάποιο σταθερό εισόδημα (μισθό ή ενοίκιο) για να σου βγεί δάνειο, χωρίς πολλά-πολλά, βασισμένο στα εισοδηματικά σου κριτήρια, τα οποία κριτήρια δεν καθόριζαν απαραίτητα και το ύψος του δανείου. Κυρίως για καταναλωτικά/εορτοδάνεια που ήταν κάτω απο τα 50 χιλιάρικα, δεν ζητούσαν όλες οι τράπεζες εγγυήσεις. Ακόμα πιο χαλαρά ήταν τα πράγματα αν έβγαζες πιστωτική. Με ένα ξερό μηνιάτικο σαν εισόδημα σου βγάζανε απο δύο κάρτες η κάθε τράπεζα.
Και ξεχρέωνα εγώ μετά, στη citibank, την πιστωτική του μακαρίτη του πατέρα μου, μέχρι το 2007. Γέρος ήτανε, δεν καταλάβαινε λεπτομέρειες, του την πήγε και κούριερ στο σπίτι... και πλήρωνα εγώ μετά για τρία χρόνια σχεδόν...
Υ.Γ. Αστείο συμβάν στην τελευταία δόση της κάρτας. Έχω πληρώσει αυτό που πίστευα οτι ήταν η τελευταία δόση, και ένα μήνα μετά μου σκάει λογαριασμός με υπόλοιπο οφειλής... 0.08 ευρώ. Οχτώ γαμημένα σέντς... πιό πολύ τους κόστισε η εκτύπωση και ταχυδρόμηση απο ότι θα έπαιρναν... σηκώνομαι ένα πρωϊ με το λογαριασμό στο χέρι και ένα δεκάλεπτο μέσα στο φάκελο, πάω στη citibank, περιμένω στην ουρά, φτάνω στο γκισέ, λέω "να πληρώσω τη δόση της κάρτας"... κοιτάει το χαρτί ο υπάλληλος, με κοιτάει κι εμένα... με μια απορία στο βλέμμα... αφήνω το δεκάλεπτο στο γκισέ, και λέω, δυνατά να ακουστώ "μην μου δώσεις ρέστα, βάλτο όλο στην εξόφληση"

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.922
Πόντοι
456
Τότε, στην προ κρίσεως εποχή, αρκούσε να έχεις φορολογική ενημερότητα και κάποιο σταθερό εισόδημα (μισθό ή ενοίκιο) για να σου βγεί δάνειο, χωρίς πολλά-πολλά, βασισμένο στα εισοδηματικά σου κριτήρια, τα οποία κριτήρια δεν καθόριζαν απαραίτητα και το ύψος του δανείου. Κυρίως για καταναλωτικά/εορτοδάνεια που ήταν κάτω απο τα 50 χιλιάρικα, δεν ζητούσαν όλες οι τράπεζες εγγυήσεις. Ακόμα πιο χαλαρά ήταν τα πράγματα αν έβγαζες πιστωτική. Με ένα ξερό μηνιάτικο σαν εισόδημα σου βγάζανε απο δύο κάρτες η κάθε τράπεζα.
Και ξεχρέωνα εγώ μετά, στη citibank, την πιστωτική του μακαρίτη του πατέρα μου, μέχρι το 2007. Γέρος ήτανε, δεν καταλάβαινε λεπτομέρειες, του την πήγε και κούριερ στο σπίτι... και πλήρωνα εγώ μετά για τρία χρόνια σχεδόν...
Υ.Γ. Αστείο συμβάν στην τελευταία δόση της κάρτας. Έχω πληρώσει αυτό που πίστευα οτι ήταν η τελευταία δόση, και ένα μήνα μετά μου σκάει λογαριασμός με υπόλοιπο οφειλής... 0.08 ευρώ. Οχτώ γαμημένα σέντς... πιό πολύ τους κόστισε η εκτύπωση και ταχυδρόμηση απο ότι θα έπαιρναν... σηκώνομαι ένα πρωϊ με το λογαριασμό στο χέρι και ένα δεκάλεπτο μέσα στο φάκελο, πάω στη citibank, περιμένω στην ουρά, φτάνω στο γκισέ, λέω "να πληρώσω τη δόση της κάρτας"... κοιτάει το χαρτί ο υπάλληλος, με κοιτάει κι εμένα... με μια απορία στο βλέμμα... αφήνω το δεκάλεπτο στο γκισέ, και λέω, δυνατά να ακουστώ "μην μου δώσεις ρέστα, βάλτο όλο στην εξόφληση"
Σου ρίχνω στα αυτιά.
Έιχα κάρτα Carrefour για χρόνια ,πολύ βολική γιατί σου έδινε επιστροφή καλή με δωροεπιταγες και (το κυριότερο) μπορούσες να την πληρώσεις στο σουπερμάρκετ χωρίς να κάθεσαι σε ουρές στις τράπεζες όλα καλα μεχρι που η καρφουρ σταματάει εντελώς της κάρτες.
Αντιος μπαρμπαντος οι τύποι.
Πάω και εγώ να κλείσω πληρωνω όλο το ποσό όπως έκανα πάντα ,χαιρετηθηκαμε με το προσωπικό ,φιληθηκαμε όλα καλά.
Δύο μήνες αργότερα μου έρχεται πάλι λογαριασμος από την Carrefour credit με υπόλοιπο 2 λεπτά ,ειλικρινά δεν ξέρω πως τους βγήκε αυτό το ποσό πλήρωνα πάντα όλο το ποσό πριν την λήξη αλλά τέλος πάντων πάω στα Carrefour να πληρώσω αλλά πεος.
Δεν δέχονται πια πληρωμές.
Διαβάζω τα ψιλά γράμματα και εκεί έλεγε ότι μπορεί να πληρωθεί μόνο σε δύο τράπεζες και αποκλειστικά σε ΑΤΜ που όμως δεν δέχονται κερματα.
Ε είτε το πιστεύετε είτε όχι μου έστελναν κάθε αρχή του μήνα το ίδιο χαρτί να τους πληρώσω αυτά τα 2 λεπτά επί 13 μήνες :headbaning1: .

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.932
Πόντοι
3.556
για να μαθαίνουν οι νεότεροι: Το τραπεζικό σύστημα μέχρι το 2008 "επέτρεπε" αυτά τα φαινόμενα. Ήταν απίστευτα εύκολο να πάρεις πιστωτική ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ, να πάρεις καταναλωτικό ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ,η δε Εθνική είχε υπηρεσία που έκανες τηλεφώνημα (δεν υπήρχε e banking τότε) και σου έδιναν καταναλωτικό.
Και φυσικά όταν σε λαό χωρίς παιδεία που έχει μάθει στην ατιμωρησία δίνεις εύκολα και αβίαστα λεφτά, τι περιμένεις να γίνει; Άντρες και γυναίκες τα έφαγαν στα γούστα.

Και μετά ήρθε ο λογαριασμός.
Ειχα φιλο με 900 μισθο που χρεωθηκε πανω απο 100.000
Σε μια εβδομαδα 6 καρτες και 2 δανεια απο διαφορετικες τραπεζες.
Του κουτρουλη ο γαμος γινοτανε

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
16.215
Πόντοι
3.846
αυτό εξηγεί πως τόσοι άνθρωποι έπαθαν τόσο απότομη καθίζηση στα οικονομικά τους. Ένας φίλος που ζει μόνιμα Ελβετία με είχε ρωτήσει "μα καλά πώς είναι δυνατόν από εκεί που όλοι είχαμε σπίτια και αμάξια να μην έχουμε λεφτά;"

Η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα ήταν μία σουρεάλ οικονομία που δε βασιζόταν στην ανάπτυξη αλλά στα κενά του συστήματος. Πηγαινοερχόταν αέρας αντί για κανονικός πλούτος για αυτό και έτρεχαν μετά όλοι σαν τρελοί (και τρέχουν ακόμη) να πουλήσουν για να επιβιώσουν.
Μια μέρα θα διδάσκεται στις οικονομικές σχολές όπως και το κεφάλαιο Ολυμπιακοί Αγώνες 2004.

OP
OP
C

corfugreece2018

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2018
Like
180
Πόντοι
1
Κοίτα εγώ χρωστάω πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ .σε τράπεζες εφορίες ασφαλιστικά και εταιρείες διάφορες ...μου έχουν κάνει κατάσχεση σε ένα σπίτι στο χωριό .έτσι κ έτσι δεν πάω στο χωριό πότε .οικογένεια δεν έχω έχουν πεθάνει όλοι .δουλεύω κανονικά και πάω διακοπές κανονικά μαύρες δουλειές ούτε εφορίες ούτε τίποτα δεν πληρώνω .δηλώνω μηδέν εφορία. Έχω δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία φάρμακα .περνώ και 200 ευρώ Κέα επίδομα .και όλα τα επιδόματα που δίνουν τα περνώ εγώ .και έχω και την δουλειά μου που την κάνω μαύρα .δεν ειμε τρολ .οποίος θέλει να γνωριστούμε ειμε κάθε μέρα για καφέ Μοναστηράκι Ερμού .κάθε μέρα οποίος θέλει να έρθει για παρέα να κολλήσουμε σε καμία φοιτήτρια η παντρεμένη .κάθε μέρα οποίος θέλει να του πω που πηγαίνω μαγαζιά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom