You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ενοίκιο ή αγορά;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 54
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
Αν μπορείς να αγοράσεις το κάνεις.Με την αγορά,γλυτώνεις πολλά.Με το ενοίκιο μπορεί να πληρώνεις λιγότερο από μια δόση δανείου,αλλά ποτέ δεν αποκτάς το σπίτι.Είσαι όμηρος της καύλας του κάθε ιδιοκτήτη που μπορεί να σε διώξει γιατί παντρεύει την κόρη του,να σου ζητήσει τρελά ποσά για ανανέωση συμβολαίου,να μην έρχεται να φτιάξει τις φθορές που παρουσιάζονται,και ένα σωρό άλλα.
αν υπαρχουν λεφτα φυσικα και αγορα.με την αγορα σπιτιου μπορει να εχεισ τα δανεια αλλα εχεισ κατι δικο σου που μπορεισ να το κανεισ οτι θελεισ, να μεινεισ να το ενοικιασεισ και θα ειναι για παντα δικο σου και σε καοια στραβη ενω το ξεχρεωσεισ το πουλασ(στην χειροτερη περιπτωση)το ενοικιο ειναι πιο φθηνο αλλα θα χαλασ τα λεφτα σου καθε μηνα για κατι που δεν ειναι δικο σου και απο την μια στιγμη στην αλλη μπορει να βρεθεισ στο δρομο που λεει ο λογοσ.αγορα και παλι αγορα. σκεψου οτι το σπιτι ειναι και κατι που μενει σε παιδια συγγενεισ κτλ....
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
εγώ είμαι της λογικής ότι εάν υπάρχει σίγουρα λογος για μόνιμη εγκατάσταση σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο , π.χ. σταθερή δουλειά, και υπάρχει κάποια οικονομική ευχέρια τότε σίγουρα ναι να το πάρεις. αλλά σκέψου ότι το σπίτι θα ζητάει ενώ δεν θα σου προσφέρει τίποτα εννοώ από ρευστό.
το ενοίκιο είναι μια λύση γιατί καταλήγει να είναι πιο φθηνό το μήνα από το δικό σου που θα το αγοράσεις αλλά είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν να μετακομίσεις πολλές φορές.
υποκειμενικά σου λέω ότι δάνειο δεν υπάρχειπερίπτωση να πάρω για σπίτι γιατί
1ον δεν μπορείς να κάνεις παζάρια στην τιμή του σπιτιού εφόσον δεν έχεις τα λεφτά ντουκου, ασχετο αν θα τα πάρει από την τράπεζα ο ιδιοκτήτης αμέσως
2ον μπορεί να το πάρεις εσύ το δάνειο και να το ξεπληρώσουν τα παιδιά σου 30-40-50 χρόνια
3ον ανεβαίνουν τα επιτόκια τόσο πολύ που μπορεί να πληρώσεις πολλά κερατιάτικα στην αποπληρωμή του δανείου
και
4ον αν σου τύχει μια σρταβή και δεν μπορέσεις να αποπληρώσεις το δάνειο τότε θα σου το παρουν για ένα κομμάτι ψωμι.
(ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΆ μιλώντας πάντα.)
επειδή εν ξέρω και σε ποιο μέρος θες να πάρεις σπίτι θα σου πω τα εξής:
καλήτερα να μέινεις σε ενοίκιο 4-5 χρόνια ακόμα, να κάνεις λίγη οικονομία παραπάνω, δηλαδή όχι διακοπές μπουρδέλα περιττά έξοδα και τέτοια, να αγοράσεις σε μια καλή περιοχή οικόπεδο και να το χτίσεις σιγά σιγά με το πάσο σου και με τα λεφτά που βγάζεις. έτσι θα έχεις την σπιταρόνα σου με τον κήπο σου για τα παιδιά σου να παίζουνε και δεν θα ζεις κλεισμένος σε μια άχαρη πολυκατοικία που εγώ προσωπικα τις απεχθάνομαι. σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις έξοδα παραπάνω για το οικόπεδο, ίσως και πολλά , αλλά και λίγα ναάλογα με την περιοχή, αλλά θα έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις ότι υλικά θέλεις ,υπάρχουν φθηνά υλικά και αντοχής(ytong, aquatechnic σωλίνες,κεραμισκεπή αντί για 2η πλάκα, σιδιροκατασκευή αντί για τσιμεντένιες κολώνες) που θα σου έρθουν πιο φθηνά από στο χτίσιμο του σπιτιού απ' ότι θα πλήρωνες για να το αγοράσεις(εεεε να βγάλει και ο ιδιοκτήτης κάτι τις) συν το ότι θα το έχεις φτιάξει και διαρυθμήσει μόνος σου(και πολλά συν γιατί το σπίτι θα είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ)
λίγη οικονομία παραπάνω όμως ίσως ένα μικροδάνειο γυρω στα 30.000 για βοήθεια και ΠΑΡΑ πολύ τρέξιμο δυστυχώς και ταλαιπωρία στο να κυνηγάς τους μαστόρους. (η επαχία έχει αυτήν τη στιγμή τις πιο φθηνές προσφορές σε κόστος κατασκευής από αθήνα, εκτός κρήτης φυσικά και υπόλοιπων νησιών, μην δυστάσεις να φέρεις συνεργία από επαρχία με μειωμένες τιμές, υπάρχει κρίση στην αγορά της επαρχίας αυτήν τη στιγμή)
Υ.Γ. ορθογραφικά λάθη βαριέμαι να διορθώσω λόγο κούρασης και ακατάλληλης ώρας (νυστάζω). ελπίζω να μην σας βγουν τα μάτια
το ενοίκιο είναι μια λύση γιατί καταλήγει να είναι πιο φθηνό το μήνα από το δικό σου που θα το αγοράσεις αλλά είναι πολλοί παράγοντες που μπορούν να σε κάνουν να μετακομίσεις πολλές φορές.
υποκειμενικά σου λέω ότι δάνειο δεν υπάρχειπερίπτωση να πάρω για σπίτι γιατί
1ον δεν μπορείς να κάνεις παζάρια στην τιμή του σπιτιού εφόσον δεν έχεις τα λεφτά ντουκου, ασχετο αν θα τα πάρει από την τράπεζα ο ιδιοκτήτης αμέσως
2ον μπορεί να το πάρεις εσύ το δάνειο και να το ξεπληρώσουν τα παιδιά σου 30-40-50 χρόνια
3ον ανεβαίνουν τα επιτόκια τόσο πολύ που μπορεί να πληρώσεις πολλά κερατιάτικα στην αποπληρωμή του δανείου
και
4ον αν σου τύχει μια σρταβή και δεν μπορέσεις να αποπληρώσεις το δάνειο τότε θα σου το παρουν για ένα κομμάτι ψωμι.
επειδή εν ξέρω και σε ποιο μέρος θες να πάρεις σπίτι θα σου πω τα εξής:
καλήτερα να μέινεις σε ενοίκιο 4-5 χρόνια ακόμα, να κάνεις λίγη οικονομία παραπάνω, δηλαδή όχι διακοπές μπουρδέλα περιττά έξοδα και τέτοια, να αγοράσεις σε μια καλή περιοχή οικόπεδο και να το χτίσεις σιγά σιγά με το πάσο σου και με τα λεφτά που βγάζεις. έτσι θα έχεις την σπιταρόνα σου με τον κήπο σου για τα παιδιά σου να παίζουνε και δεν θα ζεις κλεισμένος σε μια άχαρη πολυκατοικία που εγώ προσωπικα τις απεχθάνομαι. σε αυτήν την περίπτωση θα έχεις έξοδα παραπάνω για το οικόπεδο, ίσως και πολλά , αλλά και λίγα ναάλογα με την περιοχή, αλλά θα έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις ότι υλικά θέλεις ,υπάρχουν φθηνά υλικά και αντοχής(ytong, aquatechnic σωλίνες,κεραμισκεπή αντί για 2η πλάκα, σιδιροκατασκευή αντί για τσιμεντένιες κολώνες) που θα σου έρθουν πιο φθηνά από στο χτίσιμο του σπιτιού απ' ότι θα πλήρωνες για να το αγοράσεις(εεεε να βγάλει και ο ιδιοκτήτης κάτι τις) συν το ότι θα το έχεις φτιάξει και διαρυθμήσει μόνος σου(και πολλά συν γιατί το σπίτι θα είναι ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ)
λίγη οικονομία παραπάνω όμως ίσως ένα μικροδάνειο γυρω στα 30.000 για βοήθεια και ΠΑΡΑ πολύ τρέξιμο δυστυχώς και ταλαιπωρία στο να κυνηγάς τους μαστόρους. (η επαχία έχει αυτήν τη στιγμή τις πιο φθηνές προσφορές σε κόστος κατασκευής από αθήνα, εκτός κρήτης φυσικά και υπόλοιπων νησιών, μην δυστάσεις να φέρεις συνεργία από επαρχία με μειωμένες τιμές, υπάρχει κρίση στην αγορά της επαρχίας αυτήν τη στιγμή)
Υ.Γ. ορθογραφικά λάθη βαριέμαι να διορθώσω λόγο κούρασης και ακατάλληλης ώρας (νυστάζω). ελπίζω να μην σας βγουν τα μάτια
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
και
1)Σαφώς και μπορείς να κάνεις παζάρια για το σπίτι που αγοράζεις.Ο πωλητής,όπως είπες,θα τα πάρει αμέσως τα λεφτά.Δεν σου βάζει αυτός δόσεις.
2)Ναι αλλά θα τους μείνει κάτι.Με το ενοίκιο δε θα έχουν τίποτα.
3)Τα επιτόκια ανεβαίνουν,όπως και οι ορέξεις του ιδιοκτήτη που ζητάει συνεχώς αυξήσεις.Και μετά από τα 3 χρόνια με συμβόλαιο,από π.χ 500€ μπορεί να σου ζητήσει 800€.
4)Οι τράπεζες ακόμα και αν δεν πληρώσεις 2-3 δόσεις,δε σε πετάνε έξω.Αν έχεις να πληρώσεις πολύ καιρό έχεις πρόβλημα,αλλά σκέψου ότι ο ιδιοκτήτης,από τα δικά σου λεφτά για το ενοίκιο ζει,και αν δεν του πληρώσεις και μία δόση μπορεί να σου κάνει έξωση.
βυζολάγνος
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2007
- Κριτικές
- 18
- Like
- 5.746
- Πόντοι
- 5.035
To θέμα δεν είναι τόσο απλό...
Μπορείς να ακολουθήσεις την ορθολογιστική προσέγγιση κάνοντας αξιολόγηση της επένδυσης με διάφορες μεθόδους, αλλά τα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να είναι από εμπειρικά έως αυθαίρετα και να πέσεις έξω.
Αν δεν χρησιμοποιήσεις μολύβι και χαρτί και αποφασίσεις διαισθητικά πάλι μπορεί να πέσεις έξω κατά πολύ.
Ο κανόνας λέει "αν μπορείς να αγοράσεις αγόρασε". Ειδικά απ'τη στιγμή που leasing στην αγορά ακινήτων (κατοικιών) δεν υπάρχει (αν κάνω λάθος να με διορθώσετε).
Επειδή όμως είμαι πνεύμα αντιλογίας, αφού οι άλλοι πρότειναν αγορά εγώ προτείνω ενοίκιο!!!
Αστεία αστεία κάτι άκουσε το μάτι μου ότι αυτή τη στιγμή συμφέρει το ενοίκιο αλλά δεν παίρνω και όρκο...
Μπορείς να ακολουθήσεις την ορθολογιστική προσέγγιση κάνοντας αξιολόγηση της επένδυσης με διάφορες μεθόδους, αλλά τα δεδομένα που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να είναι από εμπειρικά έως αυθαίρετα και να πέσεις έξω.
Αν δεν χρησιμοποιήσεις μολύβι και χαρτί και αποφασίσεις διαισθητικά πάλι μπορεί να πέσεις έξω κατά πολύ.
Ο κανόνας λέει "αν μπορείς να αγοράσεις αγόρασε". Ειδικά απ'τη στιγμή που leasing στην αγορά ακινήτων (κατοικιών) δεν υπάρχει (αν κάνω λάθος να με διορθώσετε).
Επειδή όμως είμαι πνεύμα αντιλογίας, αφού οι άλλοι πρότειναν αγορά εγώ προτείνω ενοίκιο!!!
Αστεία αστεία κάτι άκουσε το μάτι μου ότι αυτή τη στιγμή συμφέρει το ενοίκιο αλλά δεν παίρνω και όρκο...
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
....1)Σαφώς και μπορείς να κάνεις παζάρια για το σπίτι που αγοράζεις.Ο πωλητής,όπως είπες,θα τα πάρει αμέσως τα λεφτά.Δεν σου βάζει αυτός δόσεις.
2)Ναι αλλά θα τους μείνει κάτι.Με το ενοίκιο δε θα έχουν τίποτα.
3)Τα επιτόκια ανεβαίνουν,όπως και οι ορέξεις του ιδιοκτήτη που ζητάει συνεχώς αυξήσεις.Και μετά από τα 3 χρόνια με συμβόλαιο,από π.χ 500€ μπορεί να σου ζητήσει 800€.
4)Οι τράπεζες ακόμα και αν δεν πληρώσεις 2-3 δόσεις,δε σε πετάνε έξω.Αν έχεις να πληρώσεις πολύ καιρό έχεις πρόβλημα,αλλά σκέψου ότι ο ιδιοκτήτης,από τα δικά σου λεφτά για το ενοίκιο ζει,και αν δεν του πληρώσεις και μία δόση μπορεί να σου κάνει έξωση.
1) η τράπεζα δεν σου δίνει ποτέ λεφτά στο χέρι σε τέτοιες περιπτώσεις , και ο ιδιοκτήτης συνήθως μηχανικός σε περιπτώσεις νέων οικοδομών ρωτάει αν είναι μέσω χρηματοδότησης τα λεφτά οπότε δεν σου αφήνει περιθώριο παζαριών. το ρευστό έχει μεγάλη πάρα πολύ μεγάλη δύναμη πλέον
2) μπορεί να μείνει σε μικρότερο και πιο φθνό όπως και λίγο παλιότερο σπίτι
3) μπορείς να επικαλεστείς την νόμιμη αύξηση που είναι 5%
4) αν έχεις κάνει συμβόλαιο ποτέ δεν σε πετάει έξω ούτε κλητήρας πριν από τους 6 μήνες απλήρωτους στο σπίτι. με μία δόση της τράπεζας απλήρωτη έχει το κάθε δικαίωμα βάσει νόμου να σου πάρει το σπίτι. και είναι πολλοί που κλαίγονται κατά καιρούς στα κανάλια γιατί τους πήραν το σπίτι για 200 ψορο-ευρώ
ενολικιο συμφέρει σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση ακόμα σε σπίτια νεόδμητα για αγορά.To θέμα δεν είναι τόσο απλό...
σε πόλεις όπως την δική μου(αγρίνιο) όπου υπάρχει τεράστιος κορεσμός παίρνεις πλέον σπίτι πολύ φθηνά γιατί δεν έχουν που να τα δώσουν, το ξέρω από 1ο χέρι καθώς ο πατέρας μου παίρνει εργολαβίες για υδραυλικές εγκαταστάσεις σε πολυκατικίες
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
........αντί για τσιμεντένιες κολώνες......
Μια μικρή παρατηρησούλα μόνο....κολώνες από σκυρόδεμα ή έστω beton, όχι από τσιμέντο, δεν μπορώ να το βλέπω, βγάζει μάτι!
[size=8pt](το τσιμέντο είναι μόνο ένα συστατικό του σκυροδέματος)[/size]
[size=8pt](είναι και πρωί, είναι και Δευτέρα, είναι και πρώτη μέρα του μήνα, και πρώτη μέρα επίσημα μετά τις διακοπές....κακοκεφιές και γκρίνια γενικά)[/size]
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
beton arme άμα το θες έτσι και οπλισμένο ζωσμένο με εκρηκτικά άμα λάχει.Μια μικρή παρατηρησούλα μόνο....κολώνες από σκυρόδεμα ή έστω beton, όχι από τσιμέντο, δεν μπορώ να το βλέπω, βγάζει μάτι!
[size=8pt](το τσιμέντο είναι μόνο ένα συστατικό του σκυροδέματος)[/size]
[size=8pt](είναι και πρωί, είναι και Δευτέρα, είναι και πρώτη μέρα του μήνα, και πρώτη μέρα επίσημα μετά τις διακοπές....κακοκεφιές και γκρίνια γενικά)[/size]
καλό μήνα.
Nefeli_cool
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 0
Bάλε κεραμύδι πάνω απ το κεφάλι σου λέγανε οι παπούδες μας και είχανε δίκιο μου φαίνεται.
θίχτηκε ο μηχανικός που είπαν τις κολώνες τσιμεντένιες.και καλά έκανε δηλαδή άλλα δεν έχουν όλοι ρε γιώργο τις ειδικές γνώσεις,δείξε επιείκια.όσον αφορά την αγορά μέ ρευστό,ο εργολάβος διαπραγματεύεται καλύτερα την τιμή γιατί απλά γλυτώνει χρήματα από την εφορία,γιατί θα δηλώσει μόνο τα χρήματα της αντικειμενικής αξίας και όχι περισσότερα όπως στην περίπτωση δανείου
imaginas.gr
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Απρ 2008
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5
- Πόντοι
- 616
....
1) η τράπεζα δεν σου δίνει ποτέ λεφτά στο χέρι σε τέτοιες περιπτώσεις , και ο ιδιοκτήτης συνήθως μηχανικός σε περιπτώσεις νέων οικοδομών ρωτάει αν είναι μέσω χρηματοδότησης τα λεφτά οπότε δεν σου αφήνει περιθώριο παζαριών. το ρευστό έχει μεγάλη πάρα πολύ μεγάλη δύναμη πλέον
2) μπορεί να μείνει σε μικρότερο και πιο φθνό όπως και λίγο παλιότερο σπίτι
3) μπορείς να επικαλεστείς την νόμιμη αύξηση που είναι 5%
4) αν έχεις κάνει συμβόλαιο ποτέ δεν σε πετάει έξω ούτε κλητήρας πριν από τους 6 μήνες απλήρωτους στο σπίτι. με μία δόση της τράπεζας απλήρωτη έχει το κάθε δικαίωμα βάσει νόμου να σου πάρει το σπίτι. και είναι πολλοί που κλαίγονται κατά καιρούς στα κανάλια γιατί τους πήραν το σπίτι για 200 ψορο-ευρώ
ενολικιο συμφέρει σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση ακόμα σε σπίτια νεόδμητα για αγορά.
σε πόλεις όπως την δική μου(αγρίνιο) όπου υπάρχει τεράστιος κορεσμός παίρνεις πλέον σπίτι πολύ φθηνά γιατί δεν έχουν που να τα δώσουν, το ξέρω από 1ο χέρι καθώς ο πατέρας μου παίρνει εργολαβίες για υδραυλικές εγκαταστάσεις σε πολυκατικίες
1)Αυτό που λες είναι πέρα για πέρα λάθος.Η τράπεζα σου δίνει ένα ποσό-πολύ σπάνια έως ποτέ ολόκληρο-για να αγοράσεις το σπίτι βάσει της εκτίμησης των εκτιμητών της.Αν π.χ έχεις κανονίσει να αγοράσεις ένα σπίτι στα 100.000€ και η τράπεζα το εκτιμά στα 80.000€ σου δίνει το ποσό,βάζεις και από την τσέπη σου και δίνεις την επιταγή στον πωλητή και τελειώνεις.Τραπεζική επιταγή=μετρητά.Απλώς η τράπεζα σου το προσημειώνει.Τα όποια επιπλέον έξοδα ή τα πληρώνεις εσύ μετρητά,ή στα χρηματοδοτεί η τράπεζα.
2)Κι εδώ,μπορείς να αγοράσεις ένα μικρότερο σπίτι και παλαιότερο.Δεν σε περιορίζει κανείς.
3)Το 5% είναι η αύξηση στη διάρκεια του συμβολαίου.Όταν λήξει μετά από π.χ 3 χρόνια το συμβόλαιο,το επαναδιαπραγματεύεσαι.Εξάλλου,5% κάθε χρόνο,δεν ανεβαίνουν τα επιτόκια.
4)Η τράπεζα δεν ενδιαφέρεται για το σπίτι σου.Ενδιαφέρεται για τα λεφτά της.Οπότε κοιτάζει να σου βρει τρόπο να αποπληρώσεις το δάνειο όχι να σου το πάρει.Οι τράπεζες σε έναν δανειολήπτη βλέπουν έναν εν δυνάμει μόνιμο πελάτη.Δε θέλουν να τον χάσουν.Πολλές φορές εκτός από ένα στεγαστικό μπορεί να έχει και καταναλωτικό και λογ/σμούς καταθέσεων και ένα σωρό άλλα προϊόντα.Αυτοί που κλαίγονται στα κανάλια,δεν χρωστάνε μόνο 200€.Χρωστάνε πολλά,έχουν πάρει ρύθμιση από την τράπεζα,και συνεχίζουν να μην πληρώνουν.Ποτέ να μην ακούς την μία πλευρά μόνο για να βγάλεις συμπέρασμα.
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
θίχτηκε ο μηχανικός που είπαν τις κολώνες τσιμεντένιες.και καλά έκανε δηλαδή άλλα δεν έχουν όλοι ρε γιώργο τις ειδικές γνώσεις,δείξε επιείκια.
Να τις πούμε τότε κολώνες από άμμο....πιο πολύ άμμο από τσιμέντο έχουν πάντως...
[size=8pt](είπαμε ρε....Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, είναι δυνατόν να μην έχω ακεφιές?)[/size]
Καλό μήνα, μάγκες!
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
είναι και 2 κακα μαζί,και δευτέρα και 1η σεπτεμβρίου.ο συνδυασμός αυτός δικαιολογεί τα πάντα,σε καταλαβαίνω.και για να το κάνω λίγο χειρότερο:KAΛO ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!
...από εχθές το βράδυ αντλούμε νερό από ταμπάνι μπας και δουλέψουμε...άσε με σου λέω...
Επισκέπτης
ολοι λετε αν υπαρχουν λεφτα πατε για αγορα αυτο και αν ειναι λαθος και θα κανω μια προσεγιση. για να παρουμε ενα καινουργιο διαμερισμα γυρω στα 90με95 τετραγωνικα οπου και να το παρεις στην αθηνα θες πανω απο 200χιλιαρικα. αν αυτα τα λεφτα τα κλεισεις και περνεις τους τοκους τοτε νοικιαζεις διαμερισματαρα σε αυτα τα τετραγωνικα με θεα τη θαλασσα η το βουνο οτι θελει ο καθενας οποτε γουσταρει και παλιωσει σε μια πενταετια παει αλλου και σε αλλη περιοχη και του μενει και το κεφαλαιο των 200χιλιαδων. ;)
free
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 150
- Like
- 2.937
- Πόντοι
- 6.925
Η σωστότερη σκέψη αλλά όχι η απλούστερη δεδομένου ότι θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα για μονοκατοικία. Για παράδειγμα : για ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. θέλεις περίπου 350,000 Ευρώ. Για ένα οικόπεδο που χτίζει 120 τ.μ. θα θέλεις μόνο για το οικοπεδο 220,000 + 120 τ.μ. + 60 υπόγειο που θα σου βγει το όλον 450,000 με μέτρια υλικά. Οταν χτίζεις όμως σε πιάνει κάτι και αρχίζεις να λες την κλασσική έκφραση μία φορά το χτίζω δεν βάζω καλή θυροτηλεόραση, δεν βάζω ρολά ελεγχόμενα, instabus τώρα να μην έχω, ε ένα καλό πλακάκι θα το βάλω (σύζυγος) ε θα φτιάξουμε κουζίνα καλή (σύζυγος) το υπογειάκι να μην το κάνουμε σπίτι (αντί αποθήκες - garage + 500/τ.μ.) την σοφιτούλα να πάει χαμένη τόσο ύψος έχει η στέγη (+ 15000 για ένα δωματιάκι) και δεν συμαζευεται.
Αν πας συντηρητικά θα σε φασκελώνουν όλοι, θα χάνεις από αξία (πουλάς το ίδιο 120 τ.μ. και το ίδιο 120τ.μ.+80υπόγειο+40σοφίτα?) άσε που δεν θα βρεις φτηνό οικόπεδο γιατι αποτιμώνται με βάση την παραπάνω αναλυση απόδοσης (120+80+40).
Καλή επίσης λύση τα παλιά σπίτια τα οποία τα συντηρείς, καλή λύση αυτήν την εποχή ξεπόυλημα διαμερισματος από στριμωγμένο εργολάβο (πολλοι υπάρχουν).
Το δάνειο σε πνίγει αλλά νιώθεις ότι δεν πάνε τα χρηματα σου πεταμένα. Αν τα έχεις και μπορουν να αποδώσουν καλυτερα αλλού (???) μείνε στο νοικι (τα οποία ανεβαίνουν πολύ τελευταια)
free
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 150
- Like
- 2.937
- Πόντοι
- 6.925
ολοι λετε αν υπαρχουν λεφτα πατε για αγορα αυτο και αν ειναι λαθος και θα κανω μια προσεγιση. για να παρουμε ενα καινουργιο διαμερισμα γυρω στα 90με95 τετραγωνικα οπου και να το παρεις στην αθηνα θες πανω απο 200χιλιαρικα. αν αυτα τα λεφτα τα κλεισεις και περνεις τους τοκους τοτε νοικιαζεις διαμερισματαρα σε αυτα τα τετραγωνικα με θεα τη θαλασσα η το βουνο οτι θελει ο καθενας οποτε γουσταρει και παλιωσει σε μια πενταετια παει αλλου και σε αλλη περιοχη και του μενει και το κεφαλαιο των 200χιλιαδων. ;)
Τα λεφτά για 95 τ.μ. είναι > 240,000 με παράνομα τ.μ. μέσα του (ημιυπαίθριους) Θα τα κλείσεις με 6% στην καλύτερη αλλά με πληθωρισμό 4% και δείκτη αύξησης οικοδομικών υλικών τον περασμένο μήνα 9% χάνεις τρελά, το κεφάλαιο σου εξανεμίζεται δυστυχώς.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 22
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 21
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 308
- Εμφανίσεις