Νέα

Εμείς και οι...Ρωσίδες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xristos1000
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 303
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είχατε ποτέ ή έχετε "δεσμό" με άτομο από το "πρώην Ανατολικό μπλοκ&quo

• Όχι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Ναι, Ρωσία.

• Ναι, Ουκρανία

• Ναι, Γεωργία

• Ναι, Τσεχία

• Ναι, Πολωνία

• Ναι, Ρουμανία

• Ναι, Βουλγαρία

• Ναι, Λευκορωσία

• Ναι, Λιθουανία

• Ναι, Μολδαβία

• Ναι, Αζερμπαϊτζάν

• Ναι, Καζακστάν

• Ναι, Ουζμπεκιστάν

• Ναι, Αλβανία

• Ναι, Κούβα

• Ναι, άλλη χώρα

• Όχι, και με τίποτα.

• Παντρεύτηκα άτομο από κει.

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Όπου έβλεπες γυαλιά ηλίου με μεγάλο σήμα της φίρμας στο πλάι, κραυγαλέων διαστάσεων , ανήκε σε ρωσσίδες . Όλες είχαν ψωνίσει από τα duty free γυαλιά DG , DKNY και δεν συμαζεύεται και τα μόστραραν. Παρομοίως και με τσαντάκια , πορτοφόλια , κινητά κτλ.

Οι ελεεινήδες μπροστά τους ήταν κυριλέ.

Το ίδιο και η εμετική χρήση κινητών. Μπροστά στις ρωσίδες που μιλούσαν συνέχεια τσιρίζοντας σε πισίνες και παραλίες (για να φαίνονται όσο γίνεται περισσότερο) οι ελεεινήδες ήταν φειδωλές!

Oh yes, έχω όμοια εμπειρία από Κύπρο και Νότια Γαλλία. Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση, υποτίθεται ότι ήταν και Ρωσσίδες της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν ξέρω αν έχεις έρθει από Περιστέρι,Αιγάλεω,Χαϊδάρι,Αγ.Αναργύρους πλευρά...Από τρώγλες "ξεπηδούν" κάτι τρελά μωρά!Με την τελευταία λέξη της μόδας στα ρούχα,με τα επώνυμα καλλυντικά από το παράρτημα του Hondos στο Περιστέρι,με κινητό των 300+ €...Τι και αν έχουν χρεώσει 2 πιστωτικές;Τι και αν δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;Προσδοκούν στον πλούσιο γαμπρό...Μια μέρα πέρναγα από ένα χαμόσπιτο,αυθαίρετο δεκαετίας 50-60 και βγαίνουν από μέσα 2 θεές...Στην "πένα"!Αυτές είναι που θα δεις στα "in μαγαζιά" και θα ψάχνουν να δουν μπρελόκ BMW,MERCEDES κλπ ακουμπημένα στον πάγκο...Και αν ανοίξουν το στόμα τους φεύγεις από την μπόχα της..πείνας!Το δε επίπεδο τους,μην περιμένεις να είναι υψηλό.Ξέρουν τα πάντα για τις σχέσεις της κάθε τραγουδιάρας και του κάθε "διάσημου" αλλά αγνοούν τον Καλλικράτη,τον Ικτίνο,και μόλις ακούσουν για Ansel Adams νομίζουν ότι είναι οι τσίχλες που κυκλοφορούσαν πριν κάποια χρόνια!!!
Πιθανόν, δεν ξέρω τι παίζει στις περιοχές που λες, ειλικρινά δε ξέρω και δεν με νοιάζει.
Αλλά δοκίμασε μια βόλτα σε προάστια της Σόφιας, στο Βουκουρέστι, Μόσχας, Βαρσοβίας κλπ κλπ να δεις τι γίνεται εκεί, είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα και πολύ πιο έντονη η μαλακία και η πόρωση με την ψευτογκλαμουριά απο ότι περιγράφεις εσύ για την δυτική Αθήνα. Είπαμε μένουν σε κοτέτσια και δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν βασικά πράγματα...αλλά κυκλοφορούν σαν την Britney Spears σε διαφήμιση για ιταλικές φίρμες.

OP
OP
X

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
ισως αυτο που ονομαζετε ψευτογκλαμουρια ειναι μονη λυση που εχουν δλδ:
αυτες οι γυναικες εχουν μεγαλωσει σε αθλιες συνθηκες αρα το μονο που εχουν στη ζωη ειναι η ομορφια τους και για αυτο να προσπαθουν να φαινονται περιποιημενες κλπ κλπ.

kukos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
.............................ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΔΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΟΥ (υπαρχει εξηγηση που δεν εχει σημασια). 

Παιζουν τα παρακατω σε διαφορετικο ποσοστο σε καθε περιπτωση :
  Οι Ρωσσιδες (οχι οι "Ρωσσιδες") ειναι πραγματι θερμες γυναικες και γουσταρουν το σεξ.
  Ειναι στη κουλτουρα τους να ικανοποιουν τον αντρα κι οχι μονο σεξουαλικα. Μου ελεγε πως για τον αντρα τους θελουν να ειναι περιποιημενες ακομα και οταν γερασουν κι οχι απο ματαιοδοξια (...)
  Ξερουν/ελπιζουν πως με το μουνι τους μπορουν να σε "δεσουν" (δοκιμασμενος τροπος απο αρχαιοτατων χρονων), ειναι ενα δυνατο χαρτι σε ενα "ξενο και πολλες φορες εχθρικο περιβαλλον"...                      

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν ήταν το κολλέγιο το ακριβότερο σχολείο τότε στην Αθήνα. Άλλο ήταν, στο οποίο κατέληγαν μπουμπούκια από παντού και τελείωναν όλα με καλό απολυτήριο !
Σήμερα δεν ξέρω τι ισχύει.
To άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Υπάρχει και το άλλο....
Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρωμαστάρια...... Οοοοοοοοολη η καλή κενωνία να προσπαθεί να χώσει το κωλόπαιδό της στο Κολλέγιο, με μέσα, βουλευτές, βύσματα, δωρεές..... Οταν έπεφτε η πόρτα τότε βέβαια εκεί μαζεύονταν και μαζεύονται όλα τα ΛΟΙΠΑ μπουμπούκια της ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΕΚΑΛΗΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΨΥΧΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ που έπερναν το απολυτήριο με 20........

"Ειστε όλοι μια παρέα και μονάχοι ξεφτιλίζεστε.........."
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Όταν λες "το ακριβότερο" και όχι απλά "ένα ακριβό" είναι σαν να το ονομάζεις. Το ακριβότερο είναι το Κολλέγιο Αθηνών.Το βρίσκω λίγο υπερβολικό να ασχολούνταν ΟΛΕΣ με τα κουτσομπολοπεριοδικά. Εγώ πήγα λύκειο σε "ένα απλώς ακριβό των ΒΠ" , αλλά όχι το ακριβότερο και υπήρχαν αρκετές γκόμενες που ασχολούνται σήμερα με επιχειρήσεις , έχουν γίνει ιατροί , δικηγόροι , συμβολαιογράφοι , οικονομολόγοι , μηχανικοί και τέλος πάντως δεν είναι τελειωμένα τσόκαρα. Βέβαια εγώ τελείωσα το σχολείο το 1990 , δεν ξέρω αν εσύ τέλειωσες το 2000 ή το 2005 , ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα , αλλά και πάλι , όσο κι αν έχει σκατέψει η κατάσταση , δεν νομίζω να έχουμε φτάσει στο επίπεδο στο ακριβότερο σχολείο να είναι όλες τσόλια. Υπάρχουν πάντα -θέλω να πιστεύω- κάποιες κυριλέ. Σίγουρα δεν ειναι προσιτές στο μέσο πελάτη της Φυλής , ειδικά με ... καμάκι στο άσχετο , αλλά τίποτε δεν χαρίζεται σε αυτή τη ζωή ...
Αφού λοιπόν δεν πήγες εκεί δεν μπορείς να έχεις άποψη για τις γκόμενές του.
Ακου λοιπόν γιατί το σινάφι το συγκεκριμένο το έζησα καλά στο πετσί μου......
Οταν ο/η μέση/μέσος Ελληνας προσπαθούσε με ατελείωτες ώρες διαβάσματος να μπει σε ένα ΑΕΙ, τα παιδάκια τα καλοαναθρεμένα με ΝΟΥ ΝΟΥ είχαν την εξής απλή λύση.... Ο μπαμπάς θα μας στείλει με τα φράγκα του σε πανεπιστήμιο του οξωτερικού (άλλωστε αυτό δεν έκανε και τόσα χρόνια στο σχολείο;), θα γυρίσουμε μορφωμένοι/καλογαμημένοι/γαμάουα, ο μπαμπάς με τα κονέ του ή θα μας βάλει Νο2 στη εταιρεία του, ή θα μας χώσει σε τρελλή θέση που άλλοι με βιογραφικό δικό μας και μηδέν εμπειρία ούτε κάν θα έκαναν αίτηση, θα μας έπαιρνε καλό αμαξάκι και όλα τζετ..... Κατά τα άλλα.. ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... Η γκόμενα που είναι PR manager σε μεγάλο κανάλι, είναι στην ηλικία σου και έχει τελειώσει το N-τυρί δεν είναι τσόλι. Είναι μια πολύ καλά μορφωμένη κοπέλα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο με ένα αδαμάντινο πατέρα που πήρε με την αξία της αυτό που εδικαιούτο.........ΟΚ.... πάσο..... Αλλά αυτά σ αυτούς που δεν ξέρουν μαγκάκι... Στα ψωμολύσσια που πάνε για καφέ στο Κεφαλάρι να μπλεχθούν με τη μεγάλη κενωνία..... Σε μας που γνωρίζομεν, έχομεν και κατέχομεν αυτά είναι  :jerking: :jerking: μεγαλοαστικές για να περνά η ώρα.......

thesspunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Κριτικές
6
Like
1.132
Πόντοι
376
Αφού λοιπόν δεν πήγες εκεί δεν μπορείς να έχεις άποψη για τις γκόμενές του.
Ακου λοιπόν γιατί το σινάφι το συγκεκριμένο το έζησα καλά στο πετσί μου......
Οταν ο/η μέση/μέσος Ελληνας προσπαθούσε με ατελείωτες ώρες διαβάσματος να μπει σε ένα ΑΕΙ, τα παιδάκια τα καλοαναθρεμένα με ΝΟΥ ΝΟΥ είχαν την εξής απλή λύση.... Ο μπαμπάς θα μας στείλει με τα φράγκα του σε πανεπιστήμιο του οξωτερικού (άλλωστε αυτό δεν έκανε και τόσα χρόνια στο σχολείο;), θα γυρίσουμε μορφωμένοι/καλογαμημένοι/γαμάουα, ο μπαμπάς με τα κονέ του ή θα μας βάλει Νο2 στη εταιρεία του, ή θα μας χώσει σε τρελλή θέση που άλλοι με βιογραφικό δικό μας και μηδέν εμπειρία ούτε κάν θα έκαναν αίτηση, θα μας έπαιρνε καλό αμαξάκι και όλα τζετ..... Κατά τα άλλα.. ΟΟΟΟΟΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ.... Η γκόμενα που είναι PR manager σε μεγάλο κανάλι, είναι στην ηλικία σου και έχει τελειώσει το N-τυρί δεν είναι τσόλι. Είναι μια πολύ καλά μορφωμένη κοπέλα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο με ένα αδαμάντινο πατέρα που πήρε με την αξία της αυτό που εδικαιούτο.........ΟΚ.... πάσο..... Αλλά αυτά σ αυτούς που δεν ξέρουν μαγκάκι... Στα ψωμολύσσια που πάνε για καφέ στο Κεφαλάρι να μπλεχθούν με τη μεγάλη κενωνία..... Σε μας που γνωρίζομεν, έχομεν και κατέχομεν αυτά είναι  :jerking: :jerking: μεγαλοαστικές για να περνά η ώρα.......
Σε ποιό ποσοστό ισχύουν αυτά που γράφεις;  Ετσι πως το παρουσιάζεις φαίνεται σαν να ισχύουν για όλους.  Αυτό πιστεύεις;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μαλακία. Αλλά ο Έλληνας δεν πεινάει και δεν μένει σε κοτέτσια. Στο πρώην ανατολικό μπλοκ μένουν ακόμη σε μπλοκς. Την γκλαμουριά και την φιγούρα την θέλουν όμως.

Υπενθύμισις: Εσύ που είσαι πολυταξιδεμένος και καλοαναθρεμένος......
Ελλάς δεν είναι μόνο η Κηφισιά, το Πανόραμα Βούλας, η Εκάλη, η Φιλοθέη, το Ψυχικό, η Βουλιαγμένη, το Κεφαλάρι και η Νέα Ερυθραία......

Είναι και το Περαμα, το Κερατσίνι, τα Ανω Λιόσια, τα Πατήσια, η Πλατεία Βάθης, ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, το Κορωπί, το Μενίδι, τα Σπάτα.......
Και σε πολλές από αυτές τις περιοχές που έχει τύχει να περάσω έχω δει και τρώγλες, και κοτέτσια και πείνα, και βρώμα.......

Ο Ελληνας δεν πεινάει. ΟΧΙ ρε τι λες......Η Στατισιτική Υπηρεσία κάνει λάθος στο μέτρημα όταν μας δηλώνει ότι το 25% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας... Κάνει τεράστιο λάθος που μετράει όλες τις παραπάνω περιοχές... Ελλάδα είναι μόνο τα ΒΠ και η παραλία........Αντε σκάρτα και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.....

Υ.Γ. Το βρίσκω τέλειο να ζεις σε γιάλα. Νιώθεις προνομιούχος. Ειδικά αν το γυαλί έχει υποστεί και αμμοβολή.............. Κάποια στιγμή βέβαια από την ταβανότρουπα μπαίνει η περιρέουσα μπόχα και αρρώστεια.... Εκεί έχεις 2 επιλογές.... Η ταπώνεις τη γιάλα και πεθαίνεις από ασφυξία, ή μαθαίνεις να ζεις όπως και όξω απ αυτήν......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σε ποιό ποσοστό ισχύουν αυτά που γράφεις;  Ετσι πως το παρουσιάζεις φαίνεται σαν να ισχύουν για όλους.  Αυτό πιστεύεις;
Οταν αναφέρεσαι στον κανόνα, αναφέρεσαι στον κοινό τόπο. Αυτό που περιγράφω είναι ο κοινός τόπος και ο κανόνας. Οι εξαιρέσεις υπάρχουν, απλά είναι εκεί για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Μάλιστα η κατάσταση αυτή χειροτερεύει με το πέρας του χρόνου... Αλλη η ποιότητα των αποφοίτων το 70, άλλη το 80, άλλη το 90 και άλλη το 2000..... Κάθε πέρισυ και καλύτερα που λέει και ο φτωχός λαός.

kukos

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
 Μπαγασες μετα απο ενα χρονο που παρακολουθω το site και καμια 20αρια που ανακατευομαι με τον πληρωμενο ερωτα (ειμαι 40) αυτο το θεμα με κεντρισε για να ενεργοποιησω λογαριασμο.    Λοιπον μετα απο δυο σχεσεις 4μηνη περιπου με ρωσσιδα και  3μηνη με ουκρανη (γκομεναρες, καμια σχεση με στρηπτηζουδες, με ανωτατη μορφωση, καλες σχετικα δουλειες γυρω στα 34 ) πριν μια τετραετια περιπου και αντιστοιχη παρεα με τις φιλες τους (απο ΕΣΣΔ), και  σημειωνοντας πως λογω επαγγελματος εχω μαθει να καταλαβαινω τι μερος του λογου ειναι ο αλλος, χωρις να πεφτω συνηθως εξω, εχω να συνοψισω τα εξης, παρ'ολα που εναι ενα θεμα που για να αναλυθει θελει ωρες:
Γενικα μιλωντας, και για διαφορους λογους καλυτερες περιπτωσεις οι Ρωσσιδες που ομως δεν ειναι τοσο συχνες περιπτωσεις γιατι οι περισσοτερες που δηλωνουν Ρωσσιδες ειναι απ'αλλου. Ακομα καλυτερες οι Λευκορωσσιδες, αλλα αυτες απλα δεν υπαρχουν εδω...  Χειροτερες απο το Καζακσταν. Μιλαμε παντα για αυτες που ξενιτευονται κι οχι για αυτες που ζουν στη χωρα τους. (Παιζει παντα βεβαια ρολο φυσικα η μορφωση, ηλικια, ποσα χρονια ειναι στην ελλαδα, γιατι ηρθαν κλπ).
Πρεπει να θυμαστε παντα σε μια τετοια σχεση οτι εχετε να κανετε με ατομο που ΠΡΕΠΕΙ να εχει το ενστικτο της επιβιωσης σε ξενο και πολλες φορες εχθρικο περιβαλλον, οποτε εισαστε  ετοιμοι να ακουσετε πολλες αλογομυγες.  Εκτιμουν ιδιαιτερα οταν τους δειχνετε σεβασμο γιατι ειναι κατι που στην πατριδα τους οι αντρες δεν τους τον δειχνουν ιδιαιτερα (μαλλον το αντιθετο). Εχουν αντιληψη πως μετρανε σαν γκομενες απο την πρωτη στιγμη που θα μπουνε σε λεωφορειο, και θα δουν γυρω τους τις ελληνιδες, οποτε ξεχαστε πως θα τη βγαλετε με πασατεμπο, δεν ειναι χαζες... Απλως στοιχιζουν λιγοτερο απο μια αντιστοιχης εμφανισης Ελληνιδα. Ναι, και αυτες οσο και να το παιζουν ανεξαρτητες, θελουν να σου κρεμαστουν σκουλαρικι.
Και στο ζουμι: Ολα αυτα τα χρονια που γυριζω και μυριζω, το πιο καλο κοριτσι που εχω γνωρισει ειναι ελληνιδα (μπορει να το παντρευτω κι'ολας, οταν μεγαλωσω, πριν καταλαβει τι κουμασι ειμαι), η πιο καριολα/πουτανα, ελληνιδα κι αυτη (τη καταρα μου). Ασχετο αλλα στο bourdela.com ειμαστε, η πιο καλη επαγγελματιας cg με μακροχρονια "σχεση" Ουκρανη (Ανια να σαι καλα οπου και να'σαι). ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ ΟΜΩΣ, ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΔΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΟΥ (υπαρχει εξηγηση που δεν εχει σημασια).  
   ΤΕΛΟΣ.

Τελικα μαμακια εκανα που ασχοληθηκα. Κλασσικη καταληξη τοπικ που παντα καταληγει στα αποθημενα μας και αλλα ντ'αλλων. Κριμα γιατι οι ιδιοι που γραφουν εντελλως off-topic, για τα σχολεια τους, το ποσο καλη δουλεια εχουν τα ποσα βγαζουν, το οτι σε ενα ταξιδι τους στο ανω σταρχιδισταν συναντησαν κατι καρακαξες που κανανε μπαμ πως ηταν γεννημενες 300 μετρα απο τη κοκκινη πλατεια,  (λες και ο Νεουρκεζος εχει καμμια σχεση με τους Rednecks, το Μιλανο με το Παλερμο, το Παρισι με τη Κορσικη κοκ η' οτι αυτες που πηγαν ταξιδακι στο Σταρχιδισταν  εχουν σοβαρη σχεση μ'αυτες που ζουν στην Ελλαδα), φαινεται οτι ειναι συγκροτημενα ατομα.
  Για το τι ειναι οι Ρωσσιδες γενικα βαρυνουσα ειναι η αποψη ατομων που ζουν εκει και respect.
  Για το τι ειναι οι Ρωσσιδες σε σχεση με μας αντιστοιχα αυτοι που συναναστραφηκαν γκομενικα η' φιλικα μαζι τους  ΕΔΩ.
  ΑΑΑ! μην το ξεχασω εχω και αποψη για τις Ρωσσοεβρεες (παμπολες) οταν περασα απο Ισραηλ και Αμερικη. Αν ομως το ανεφερα θα ημουν εντελλως OFF

ANTE  GEIA....

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
To άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
........
"Ειστε όλοι μια παρέα και μονάχοι ξεφτιλίζεστε.........."
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Ελλάς δεν είναι μόνο η Κηφισιά, το Πανόραμα Βούλας, η Εκάλη, η Φιλοθέη, το Ψυχικό, η Βουλιαγμένη, το Κεφαλάρι και η Νέα Ερυθραία.......... Η ταπώνεις τη γιάλα και πεθαίνεις από ασφυξία, ή μαθαίνεις να ζεις όπως και όξω απ αυτήν......

Πω πω κούραση....

Φαίνεται δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω. Επαναλαμβάνω λοιπόν, μήπως και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.

Η γνώμη μου για τις ανατολικές δεν προκύπτει από την σύγκρισή τους με τις Ελληνίδες. Το ξαναλέω, εγώ γουστάρω δυτικές. Και ό,τι αναφέρω για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά τα κράτη, επίσης δεν προκύπτει από συγκρίσεις με την Ελλάδα και το τι συμβαίνει ή όχι στην Ελλάδα, δεν αποτελεί επιχείρημα για την κατάσταση στα ανατολικά κράτη.

Ανεξάρτητα συγκρίσεων, το ανατολικό μπλοκ, παραμένει ακόμη μπλοκ με οτιδήποτε αυτό σημαίνει και προσωπικά το θεωρώ άδικο για τους λαούς εκεί, οι οποίοι ομολογουμένως φέρουν και την μικρότερη ευθύνη για το χάλι στο οποίο βρίσκονται.

Αυτό είναι ένα γεγονός και δεν έχει καμία σχέση με το που μένω εγώ, πόσο καλοθρεμμένος είμαι και τι χρώμα έχει η γυάλα μου και (επαναλμβάνω γνωρίζοντας ότι γίνομαι κουραστικός) δεν αναιρείται από το εάν ή όχι στην Ελλάδα ο κόσμος πειναέι.

Και επιτέλους, μπορείτε να κάνετε μία συζήτηση χωρίς να χτυπάτε επί προσωπικού? Μην αρχίσουμε πάλι τα εγώ έτσι, τα εσύ εκείνο κλπ κλπ, που ούτως ή αλλιώς δεν αποδεικνύονται.

Θα στο πω και αλλιώς. Εγώ ζω σε μία γυάλα, είμαι φλώρος απίστευτος, τα βρήκα όλα έτοιμα, δεν έχω ιδρώσει ποτέ στην ζωή μου, και ότι γράφω είναι παπαριές και δεν έχω ιδέα. Φαντάσου δεν τα γράφω καν, τα υπαγορεύω στην γραμματέα μου και τα περνάει αυτή στο forum για να μην χαλάσω το πεντικιούρ μου.

Εσύ είσαι περπατημένος και τα ξέρεις όλα, είσαι ο μεγαλύτερος μάγκας. Προσπάθησε να συζητήσεις και να μου δείξεις το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζομαι, με επιχειρήματα επί του θέματος της συζήτησης (Ανατολικές) και όχι με συγκριτικές αναφορές από τις συνθήκες στην Ελλάδα ή με "μαντείες" για το ποιος είμαι εγώ ή όχι.

Διαφορετικά, αρκεί ένα νήμα εδώ μέσα με θέμα "Είμαι μάγκας και σας γαμάω όλους" ή "Την έχω μεγαλύτερη από όλους σας και τα ξέρω όλα καλύτερα" και να βριζόμαστε/ειρωνευόμαστε επί προσωπικού εκεί μέσα.

Εάν όντως η ποιοτική μας διαφορά ήταν τέτοια όπως θέλεις να την παρουσιάσεις, τότε θα σου ήταν πολύ έυκολο να αποδείξεις ότι έχω λάθος με απλά επιχειρήματα επί της ουσίας. Προσωπικές επιθέσεις, κατά τη γνώμη μου, δηλώνουν κάτι άλλο.

Ρωσσίδα να ήσουνα, λιγότερο θα τα είχες πάρει με την άποψή μου.

Επισκέπτης
Η γκόμενα που είναι PR manager σε μεγάλο κανάλι, είναι στην ηλικία σου και έχει τελειώσει το N-τυρί δεν είναι τσόλι. Είναι μια πολύ καλά μορφωμένη κοπέλα σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο με ένα αδαμάντινο πατέρα που πήρε με την αξία της αυτό που εδικαιούτο.........ΟΚ.... πάσο..... Αλλά αυτά σ αυτούς που δεν ξέρουν μαγκάκι...

Ρε μεγάλε, ποιός σου μίλησε για Ελληνικά κανάλια;
Φοβερή διαπίστωση έκανες.
Λες και δεν το ξέρουμε ότι είναι μπουρδέλα και ότι στελεχώνονται από πουταναριά.
Ποιός μίλησε για κανάλια;

Αλλά τέλος πάντων υπάρχουν 35άρες και 35άρηδες που έχουν πετύχει πράγματα με την αξία τους, παρόλο που ο πατέρας τους μπορεί να μην δούλευε μυστρί/πυλοφόρι/γιαπί αλά ελληνική ταινία.
Πρόσφατα χειρουργήθηκαν οι γονείς μου και οι δύο. Και οι δύο από παλιούς συμμαθητές μου , που τελείωσαν ιδιωτικά σχολεία, σπούδασαν στην Ιατρική Αθήνας και στέκονται σήμερα επαγγελματικά άξια , χωρίς να είναι από τζάκια ιατρών.Κάτι αξίζουν τα άτομα. Σαφώς υπάρχουν και οι ρεμπεσκέδες, αλλά πάντα υπήρχαν και παντού.

Τώρα αν εσύ θέλεις να το βλέπεις ότι όλοι όσοι δεν έχουν γονείς εργάτες, είναι καθάρματα σαν το Μούτσιο και το Τζανετάκο στις  Ελληνικές ταινίες που τρέχουν όλη μέρα με τα καμπριολέ και ξενυχτάνε στα σκυλάδικα , ενώ τα παιδιά των βιοπαλαιστών είναι ο Ξανθόπουλος που σπουδάζει και δουλεύει λούστρος ταυτόχρονα, δικό σου θέμα, αλλά είναι λίγο απλουστευμένο και λίγο εκτός πραγματικότητας.Ποτέ δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Εγώ στο Ιδιωτικό πάντως, είχα απολυτήριο 15 και πέρασα στη Δεύτερη Δέσμη με την πρώτη.Μεγάλους βαθμούς χωρίς να αξίζουν, έπαιρναν στα ιδιωτικά όσοι έκαναν ιδαίτερα με τους καθηγητές του σχολείου, κάτι που δεν απαγορευόταν στα ιδιωτικά.
Από την άλλη , ο ξάδελφός μου, γιός πρασινοφρουρού, είχε 19,8 απολυτήριο σε Δημόσιο της Β' Πειραιώς και στις εισαγωγικές ο μεγαλύτερος βαθμός που είχε πάρει ήταν 7/20 στην Έκθεση , ενώ στα υπόλοιπα ήταν κάτω από 5/20.

Οι κοπρίτες τέλος που έρχονταν κατά εκατοντάδες με μεταγραφή από Ρουμανία/Βουλγαρία/Σερβία σε Ιατρική/Οδοντιατρική Αθήνας τη δεκαετία του '90 , επί πρωθυπουργίας του νάνου Εβραίου , δεν ήταν απόφοιτοι ιδιωτικών , ούτε κάτοικοι Β.Π. , τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Απλοί ρουφιάνοι του ΠΑΣΟΚ ήταν ...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Πήγα προσωπικά στο ακριβότερο σχολείο της Ελλάδας και ήμουν άριστος μαθητής, αλλά έμαθα από τις Ρωσσίδες πάρα πολλά. Οσο για τις γκόμενες του σχολείου μου (Β.Π. και έτσι) ασχολιόντουσταν μόνο με την εσπρέσσο

Ακόμη μία απόδειξη ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την μόρφωση και ότι το ακριβότερο σχολείο της Ελλάδας δεν προσφέρει αναγκαστικά την καλλίτερη εκπαίδευση.
Διότι αν ο άριστος μαθητής δεν γνωρίζει την έννοια του πλεονασμού (εκτός και αν θέλει να κάνει σαφή διαφοροποίηση με τα alter ego - κλώνους του που μάλλον δεν θα πήγαν στο ίδιο σχολείο), αλλοίμονο μας για το συντακτικό ή την γραμματική που έμαθαν οι υπόλοιποι απόφοιτοι.

Οπότε μάλλον είναι δικαιολογημένοι οι άριστοι όταν μιλάνε για έννοες όπως η φτώχεια με τέτοια επχειρήματα:

Ελλάς δεν είναι μόνο η Κηφισιά, το Πανόραμα Βούλας, η Εκάλη, η Φιλοθέη, το Ψυχικό, η Βουλιαγμένη, το Κεφαλάρι και η Νέα Ερυθραία......

Είναι και το Περαμα, το Κερατσίνι, τα Ανω Λιόσια, τα Πατήσια, η Πλατεία Βάθης, ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, το Κορωπί, το Μενίδι, τα Σπάτα.......
Και σε πολλές από αυτές τις περιοχές που έχει τύχει να περάσω έχω δει και τρώγλες, και κοτέτσια και πείνα, και βρώμα.......

Ο Ελληνας δεν πεινάει. ΟΧΙ ρε τι λες......Η Στατισιτική Υπηρεσία κάνει λάθος στο μέτρημα όταν μας δηλώνει ότι το 25% είναι κάτω από το όριο της φτώχειας... Κάνει τεράστιο λάθος που μετράει όλες τις παραπάνω περιοχές... Ελλάδα είναι μόνο τα ΒΠ και η παραλία........Αντε σκάρτα και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.....

Υ.Γ. Το βρίσκω τέλειο να ζεις σε γιάλα. Νιώθεις προνομιούχος. Ειδικά αν το γυαλί έχει υποστεί και αμμοβολή.............. Κάποια στιγμή βέβαια από την ταβανότρουπα μπαίνει η περιρέουσα μπόχα και αρρώστεια.... Εκεί έχεις 2 επιλογές.... Η ταπώνεις τη γιάλα και πεθαίνεις από ασφυξία, ή μαθαίνεις να ζεις όπως και όξω απ αυτήν......

Διότι δεν διδάχθηκαν βασικά οικονομικά ή στατιστική για να είναι σε θέση να κατανοήσουν το πώς ορίζεται η φτώχεια όπως την εννοεί η Eurostat και αναγκαστικά και η ΕΣΥΕ (60% του διάμεσου του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος).
Και βέβαια θα πρέπει να ξέρει κανένας για το πώς μετριούνται τα μεγέθη, σε ποια νούμερα στηρίζονται τα αποτελέσματα, πως γίνεται η έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΣΥΕ , αν μετριέται η μαύρη εργασία , τις έννοιες της απόλυτης και σχετικής φτώχειας, δείκτες Gini και άλλα πολλά και εξόχως ενδιαφέροντα.

Εγώ θα παραμείνω σε μία μελέτη του ΕΚΚΕ με στοιχεία του 2004 η οποία στηρίζεται σε δειγματοληπτική έρευνα και η οποία θεωρείται κλασσική στο είδος της.

Όπου βέβαια οι ερευνητές ρώτησαν και μερικές σωστές ερωτήσεις και είχαμε ορισμένα άκρως διαφωτιστικά αποτελέσματα. Όπως αυτό:

Από την άλλη όμως, το 64% των φτωχών μένει σε μονοκατοικίες, το 96% έχει σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και έγχρωμη τηλεόραση, ένας στους δύο έχει αυτοκίνητο, το 80% διαθέτει πλυντήριο ρούχων και το 13% προσωπικό υπολογιστή.

Οπότε χωράει πολύ συζήτηση για το τι είναι φτωχός στην Ελλάδα . Και βέβαια αν στο Κορωπί και τα Σπάτα ζούνε σε παράγκες.
Εγώ πάντως γελάω όταν βλέπω τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ για τα δηλωθέντα εισοδήματα και βλέπω τι δηλώσανε στις φορολογικές τους δηλώσεις στην Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο ή στις Νότιες Κυκλάδες και τι στο Υπόλοιπο Αττικής.

FROID

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
16
ωραιο θεμα ανοιξΑτε για ουκρανεζες τι λετε?
εχω  γνωρισει μια 33χρονη ουκρανεζα απο παρεα οχι απο νυχτα
ωραιο κομματι σπεσιαλ
και λεω να της την πεσω
αλλα οταν την ρωτησα τι εκανε πριν και καλα απο δουλεια
τι μου πε...?
μου τα μασαγε οτι ειχε περιστασιακες δουλειες εξαλου ειχε σχεση....
και πανω κατω καταλαβα οτι θελει  γκομενο   χορηγο
οποτε λεω να το αναβαλω γιατι αμα ειναι να την πλερωνω παω και στα ιδρυματα
με τριβουν στο ντιβανι και γαμαω καθε εβδομαδα και αλλη χωρις να μου τα πρηζουν....
πιο φθηνα θα μου ρθει.
τι λετε?
γεια πειτε ρε μαγκες καμια γνωμη
ετσι ειναι ολες οι ρωσιδες γουσταρουν κερασματα
και χορηγιες ειναι φυσικο στη ρωσια να πλερωνει πανατ ο αντρας?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ακόμη μία απόδειξη ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την μόρφωση και ότι το ακριβότερο σχολείο της Ελλάδας δεν προσφέρει αναγκαστικά την καλλίτερη εκπαίδευση.
Διότι αν ο άριστος μαθητής δεν γνωρίζει την έννοια του πλεονασμού (εκτός και αν θέλει να κάνει σαφή διαφοροποίηση με τα alter ego - κλώνους του που μάλλον δεν θα πήγαν στο ίδιο σχολείο), αλλοίμονο μας για το συντακτικό ή την γραμματική που έμαθαν οι υπόλοιποι απόφοιτοι.

Οπότε μάλλον είναι δικαιολογημένοι οι άριστοι όταν μιλάνε για έννοες όπως η φτώχεια με τέτοια επχειρήματα:

Διότι δεν διδάχθηκαν βασικά οικονομικά ή στατιστική για να είναι σε θέση να κατανοήσουν το πώς ορίζεται η φτώχεια όπως την εννοεί η Eurostat και αναγκαστικά και η ΕΣΥΕ (60% του διάμεσου του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματος).
Και βέβαια θα πρέπει να ξέρει κανένας για το πώς μετριούνται τα μεγέθη, σε ποια νούμερα στηρίζονται τα αποτελέσματα, πως γίνεται η έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΣΥΕ , αν μετριέται η μαύρη εργασία , τις έννοιες της απόλυτης και σχετικής φτώχειας, δείκτες Gini και άλλα πολλά και εξόχως ενδιαφέροντα.

Εγώ θα παραμείνω σε μία μελέτη του ΕΚΚΕ με στοιχεία του 2004 η οποία στηρίζεται σε δειγματοληπτική έρευνα και η οποία θεωρείται κλασσική στο είδος της.

Όπου βέβαια οι ερευνητές ρώτησαν και μερικές σωστές ερωτήσεις και είχαμε ορισμένα άκρως διαφωτιστικά αποτελέσματα. Όπως αυτό:

Από την άλλη όμως, το 64% των φτωχών μένει σε μονοκατοικίες, το 96% έχει σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και έγχρωμη τηλεόραση, ένας στους δύο έχει αυτοκίνητο, το 80% διαθέτει πλυντήριο ρούχων και το 13% προσωπικό υπολογιστή.

Οπότε χωράει πολύ συζήτηση για το τι είναι φτωχός στην Ελλάδα . Και βέβαια αν στο Κορωπί και τα Σπάτα ζούνε σε παράγκες.
Εγώ πάντως γελάω όταν βλέπω τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ για τα δηλωθέντα εισοδήματα και βλέπω τι δηλώσανε στις φορολογικές τους δηλώσεις στην Ζάκυνθο, στο Ηράκλειο ή στις Νότιες Κυκλάδες και τι στο Υπόλοιπο Αττικής.
Θα σου απαντήσω σοβαρά γιατί απαντάς και σοβαρά.
Κλώνο δεν είχα δεν εχω και ούτε θα αποκτήσω. Το εάν ένας μαλάκας άρρωστος με την παρτη μου θεωρεί ότι είμαι κλώνος επειδή ποστάρω από το νικ της κοπελιάς μου σε έχω για πιό έξυπνο, οπότε δεν έχει λόγο να το συνεχίσουμε.
Για τα λοιπά θα παραθέσω και στοιχεία (απ΄το ΕΚΚΕ που σ αρέσει), αλλά και αυτό που βλέπω κάθε μέρα στο δρόμο. Οι συνταξιούχοι υποφέρουν, οι φοιτητές το ίδιο μαζί και οι γονείς τους, οι νέοι κάνουν συμβάσεις της πλάκας για 700 ευρώ, οι καλοί επιστήμονες στην πλειοψηφία τους παίρνουν τον πούλο για όξω και οι αγρότες φυτοζωούν τυλιγμένοι στη απαξίωση των ελληνικών προιόντων λόγω Ευρώ και μέτρων της ΕΕ.
Εχω ζήσει για σύντομα χρονικά διατήματα σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης και την Αμερική και η ποιότητα ζωής είναι ασύγκριτη.
Εάν λοιπόν εσύ θεωρείς ότι σε χώρα
1.
όπου όλες οι βιοτεχνίες έχουν κλείσει και έχουν μεταναστεύσει σε φτηνές βαλκανικές χώρες,
2.
όπου οι μεγάλες βιομηχανίες (πχ γάλακτος) και τράπεζες έχουν όλες περιέλθει σε χέρια ξένων
3.
όπου το μισό ελληνικό χρηματιστήριο ελέγχεται από ξένα κεφάλαια
4.
οπου το 70% των ελληνικών νοικοκυριών ζει με δανεικά
5.
όπου δεν υπάρχει ίχνος βαρειάς βιομηχανίας με απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων
6.
οπου το 7% του ΑΕΠ πάει χαμένο στη γραφεικρατία του Δημοσίου

κριτήριο είναι η δήλωση εισοδήματος στη Ζάκυνθο, τις Νότιες Κυκλάδες και το Ηράκλειο εγώ απαντώ με αυτά που διαβάζω......
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζορίζονται υπερβολικά για να τα βγάλουν πέρα στοιχειωδώς
Οι πιο φτωχοί της Ευρώπης
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ
Μπορεί η φτώχεια να φέρνει τη στέρηση, αλλά η στέρηση δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι κάποιος είναι φτωχός. Στην Ελλάδα, όμως, τα έχουμε και τα δύο. Είμαστε πρώτοι σε ποσοστό πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια και δεύτεροι σε στερήσεις βασικών ανέσεων της εποχής μας, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τα κοινοτικά στοιχεία , ένας στους πέντε Ελληνες βρίσκεται στα πρόθυρα της φτώχειας. Τα νοικοκυριά στη χώρα μας των οποίων τα εισοδήματα δεν υπερβαίνουν το 60% του μέσου εθνικού όρου εισοδημάτων αντιστοιχούν στο 21% του πληθυσμού. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των «25», παρέα με τη Σλοβακία και την Ιρλανδία. Δεύτερη είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 20% και τρίτη η Ιταλία με 19%.

Από πλευράς στοιχειωδών ανέσεων, ένας στους τρεις Ελληνες τις στερείται. Συγκεκριμένα, μόνο το 38% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να πάει μία εβδομάδα διακοπές σε ξενοδοχείο κάθε χρόνο, να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού ή τη δόση του δανείου χωρίς καθυστερήσεις, να μπορεί να έχει ως γεύμα κάθε δύο ημέρες κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι και να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό με εξαίρεση την Πορτογαλία. Το 26% του ελληνικού πληθυσμού δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά τουλάχιστον μία από τις προαναφερθείσες «ανέσεις», το 21% έχει τη δυνατότητα να καλύψει δύο και το 9% τρεις.

Επίσης, το 12% των Ελλήνων αδυνατεί να αγοράσει αυτοκίνητο, δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό μετά την Πορτογαλία (17%). Οσον αφορά «ανέσεις» που έχουν σχέση με την κατοικία (έλλειψη υγρασίας, ηλιοφάνειας, εσωτερικής τουαλέτας...), το 27% δηλώνει ότι τις στερείται. Το αντίστοιχο ποσοστό των Πορτογάλων είναι 39%.
Από την άλλη πλευρά, άλλο φτωχός στη Σουηδία ή στη Δανία και άλλο στην Ελλάδα. Στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά το 20% αντιμετωπίζει επίσης το φάσμα των στερήσεων, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό φτάνει στο 60%...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Απαιτείται δίκαιη κατανομή πόρων
Η ακτινογραφία της φτώχειας στην Ελλάδα μέσα από έρευνα του ΕΚΚΕ
Στις λαϊκές γειτονιές των αστικών κέντρων μεταναστάνευει ο κοινωνικός αποκλεισμός και η φτώχεια
Αθήνα
Οξύνεται το πρόβλημα της κοινωνικής ανισότητας στην Ελλάδα. Το ποσοστό του 21% -από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ- αγγίζει η ομάδα του πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρά τη σημαντική άνοδο των κρατικών κονδυλίων που δαπανώνται τα τελευταία χρόνια για την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών.
Στην «κορυφή» των κοινωνικών ανισοτήτων βρίσκονται περιφέρειες της Ηπείρου με ποσοστό πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας 37%, της Στερεάς Ελλάδας με 32%, καθώς και της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας με 31%. Στον αντίποδα βρίσκονται η Αττική με ποσοστό πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας 12%, η Κρήτη με 18% και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 22%.
Στα συμπεράσματα αυτά καταλήγει μεταξύ άλλων πολυσέλιδη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) που δημοσιεύεται στο Βήμα της Τρίτης. Η έρευνα καταδεικνύει ότι η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός μεταναστεύουν από την περιφέρεια της χώρας στα γκέτο και στις λαϊκές γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων.
Μελετώντας τη φτώχεια που πλήττει την τρίτη ηλικία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι περίπου 500.000 άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες.
Ωστόσο, το 79% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, ζουν σε νοικοκυριά που μετρούν τουλάχιστον έναν εργαζόμενο. «Έτσι δεν εκπλήσσει το ότι τα άτομα ηλικίας από 18 ως 64 ετών πλήττονται επίσης από τη φτώχεια» τονίζουν οι ερευνητές του ΕΚΚΕ.
Παράλληλα, παρατηρείται ότι στην Ήπειρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο μισός πληθυσμός των αγροτικών περιοχών ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δηλαδή σε σύνολο 131.000 κατοίκων των αγροτικών περιοχών της Ηπείρου, οι 76.000 βρίσκονται κάτω από τη γραμμή της φτώχειας, ήτοι ποσοστό 57,8%!
Την τελευταία 30ετία ενώ υπήρξε στην Ελλάδα σημαντική οικονομική ανάπτυξη, η κατάσταση των οικονομικά ευπαθών ομάδων δεν παρουσίασε ανάλογη βελτίωση, διότι μόνο ποσοστό «20,4% από την αύξηση της κατανάλωσης ήταν προς όφελος των φτωχών», ενώ το 79,6% δόθηκε στους προνομιούχους!
Στις ομάδες υψηλού κινδύνου φτώχειας, σύμφωνα με την έρευνα, συγκαταλέγονται τα νοικοκυριά με έναν εργαζόμενο που είναι απόφοιτος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι.

Βεβαίως θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το Υπόλοιπο Αττικής, οι Κυκλάδες και το Ηράκλειο δεν πεινάνε........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πω πω κούραση....

Φαίνεται δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω. Επαναλαμβάνω λοιπόν, μήπως και καταφέρουμε να συνεννοηθούμε.

Η γνώμη μου για τις ανατολικές δεν προκύπτει από την σύγκρισή τους με τις Ελληνίδες. Το ξαναλέω, εγώ γουστάρω δυτικές. Και ό,τι αναφέρω για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά τα κράτη, επίσης δεν προκύπτει από συγκρίσεις με την Ελλάδα και το τι συμβαίνει ή όχι στην Ελλάδα, δεν αποτελεί επιχείρημα για την κατάσταση στα ανατολικά κράτη.

Ανεξάρτητα συγκρίσεων, το ανατολικό μπλοκ, παραμένει ακόμη μπλοκ με οτιδήποτε αυτό σημαίνει και προσωπικά το θεωρώ άδικο για τους λαούς εκεί, οι οποίοι ομολογουμένως φέρουν και την μικρότερη ευθύνη για το χάλι στο οποίο βρίσκονται.

Αυτό είναι ένα γεγονός και δεν έχει καμία σχέση με το που μένω εγώ, πόσο καλοθρεμμένος είμαι και τι χρώμα έχει η γυάλα μου και (επαναλμβάνω γνωρίζοντας ότι γίνομαι κουραστικός) δεν αναιρείται από το εάν ή όχι στην Ελλάδα ο κόσμος πειναέι.

Και επιτέλους, μπορείτε να κάνετε μία συζήτηση χωρίς να χτυπάτε επί προσωπικού? Μην αρχίσουμε πάλι τα εγώ έτσι, τα εσύ εκείνο κλπ κλπ, που ούτως ή αλλιώς δεν αποδεικνύονται.

Θα στο πω και αλλιώς. Εγώ ζω σε μία γυάλα, είμαι φλώρος απίστευτος, τα βρήκα όλα έτοιμα, δεν έχω ιδρώσει ποτέ στην ζωή μου, και ότι γράφω είναι παπαριές και δεν έχω ιδέα. Φαντάσου δεν τα γράφω καν, τα υπαγορεύω στην γραμματέα μου και τα περνάει αυτή στο forum για να μην χαλάσω το πεντικιούρ μου.

Εσύ είσαι περπατημένος και τα ξέρεις όλα, είσαι ο μεγαλύτερος μάγκας. Προσπάθησε να συζητήσεις και να μου δείξεις το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζομαι, με επιχειρήματα επί του θέματος της συζήτησης (Ανατολικές) και όχι με συγκριτικές αναφορές από τις συνθήκες στην Ελλάδα ή με "μαντείες" για το ποιος είμαι εγώ ή όχι.

Διαφορετικά, αρκεί ένα νήμα εδώ μέσα με θέμα "Είμαι μάγκας και σας γαμάω όλους" ή "Την έχω μεγαλύτερη από όλους σας και τα ξέρω όλα καλύτερα" και να βριζόμαστε/ειρωνευόμαστε επί προσωπικού εκεί μέσα.

Εάν όντως η ποιοτική μας διαφορά ήταν τέτοια όπως θέλεις να την παρουσιάσεις, τότε θα σου ήταν πολύ έυκολο να αποδείξεις ότι έχω λάθος με απλά επιχειρήματα επί της ουσίας. Προσωπικές επιθέσεις, κατά τη γνώμη μου, δηλώνουν κάτι άλλο.

Ρωσσίδα να ήσουνα, λιγότερο θα τα είχες πάρει με την άποψή μου.
Yorgos,
οταν δε διαφωνώ δε χρειάζεται να γράφω ότι συμφωνώ. Είναι αυτονόητο ότι σε σύγκριση με τις δυτικές δεν υπάρχει συζήτηση.
Δεν χτυπάω επί προσωπικού.... Διαφωνώ απλά μαζί σου σε ορισμένα θέματα.
Μαγκιά σου να περνάς καλά, να εχεις τα λεφτά και τουτου του μπαμπά, γαμάτη δουλειά και γκόμενες.
Το θέμα μου δεν είναι να την πω σε αυτούς που ζουν καλά (άλλωστε κι εγώ δεν εξαιρούμαι), αλλά να τονίσω ότι στην Ελλάδα διογκώνονται επικίνδυνα ο συγκεντρωτικός πλουτισμός και η αστική φτώχεια. Με τους ρυθμούς μάλιστα που ακολουθούμε οδεύουμε προς Αργεντινή... Πτυχιούχοι ρακοσυλλεκτες στην Ομόνοια και το Καστρι/Φιλοθέη μαντρωμένα με δική τους ιδιωτική αστυνομία.... Εάν αυτό είναι το μοντέλο που σας αρέσει και πάλι μαγκιά σας... Εγώ προσωπικά θλίβομαι και εκνευρίζομαι αφάνταστα να βλέπω δούλους 12ώρου με 700 ευρώ αποζημίωση, συνταξιούχους να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στα ράτζα και δεκάδες καγιέν να περιφέρονται με μαύρα τζάμια μέσα στα στενά της Κυψέλης όπου ο ένας κοιμάται πάνω στον άλλον. 
Τέλος να πω ότι το χειρότερο δεν είναι να φτάσουμε στο σημείο να διαφωνούμε/συγκρίνουμε τις Ρωσσίδες μετανάστριες χορεύτριες με τις Ελληνίδες, αλλά να φτασουν λ.χ. οι Γερμανοί να συγκρίνουν τις Ελληνίδες μετανάστριες χορεύτριες με τις Γερμανίδες

Αυτά και peace mate.... δεν είναι προσωπικό το θέμα. Κοινωνικό και ευρύ είναι. ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε μεγάλε, ποιός σου μίλησε για Ελληνικά κανάλια;
Φοβερή διαπίστωση έκανες.
Λες και δεν το ξέρουμε ότι είναι μπουρδέλα και ότι στελεχώνονται από πουταναριά.
Ποιός μίλησε για κανάλια;
Λάκ ένα παράδειγμα έφερα. Δεν είπα ότι μιλάμε μόνο γι αυτά....

Αλλά τέλος πάντων υπάρχουν 35άρες και 35άρηδες που έχουν πετύχει πράγματα με την αξία τους, παρόλο που ο πατέρας τους μπορεί να μην δούλευε μυστρί/πυλοφόρι/γιαπί αλά ελληνική ταινία.
Πρόσφατα χειρουργήθηκαν οι γονείς μου και οι δύο. Και οι δύο από παλιούς συμμαθητές μου , που τελείωσαν ιδιωτικά σχολεία, σπούδασαν στην Ιατρική Αθήνας και στέκονται σήμερα επαγγελματικά άξια , χωρίς να είναι από τζάκια ιατρών.Κάτι αξίζουν τα άτομα. Σαφώς υπάρχουν και οι ρεμπεσκέδες, αλλά πάντα υπήρχαν και παντού.
Είπα εγώ όχι; Αλλά αυτό ακριβώς που αναφέρεις είναι και η κατάντια της νεοελληνικής πραγματικότητας. Λέγεται γνωριμία, μέσο, άκρη, δόντι κλπ..... Οι γονείς σου καλώς και σωστά χειρουργήθηκαν από παλιούς συμμαθητές σου που είναι άριστοι επιστήμονες.
Οι λοιποί γονείς που δεν έχουν ούτε την οικονομική ευχέρεια, ούτε τις γνωριμίες μπορούν να πεθάνουν στο ράτζο ως πειράματα ειδικευομένων γιατρών του ΙΚΑ.

Τώρα αν εσύ θέλεις να το βλέπεις ότι όλοι όσοι δεν έχουν γονείς εργάτες, είναι καθάρματα σαν το Μούτσιο και το Τζανετάκο στις  Ελληνικές ταινίες που τρέχουν όλη μέρα με τα καμπριολέ και ξενυχτάνε στα σκυλάδικα , ενώ τα παιδιά των βιοπαλαιστών είναι ο Ξανθόπουλος που σπουδάζει και δουλεύει λούστρος ταυτόχρονα, δικό σου θέμα, αλλά είναι λίγο απλουστευμένο και λίγο εκτός πραγματικότητας.Ποτέ δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Συ είπας. Εγώ απλά ανέφερα μια πραγματικότητα που είναι κοινός τόπος στα σχολεία και στις περιοχές που ανέφερες... Οχι πως δεν υπάρχουν και διαμάντια....Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται.

Εγώ στο Ιδιωτικό πάντως, είχα απολυτήριο 15 και πέρασα στη Δεύτερη Δέσμη με την πρώτη.Μεγάλους βαθμούς χωρίς να αξίζουν, έπαιρναν στα ιδιωτικά όσοι έκαναν ιδαίτερα με τους καθηγητές του σχολείου, κάτι που δεν απαγορευόταν στα ιδιωτικά.
Από την άλλη , ο ξάδελφός μου, γιός πρασινοφρουρού, είχε 19,8 απολυτήριο σε Δημόσιο της Β' Πειραιώς και στις εισαγωγικές ο μεγαλύτερος βαθμός που είχε πάρει ήταν 7/20 στην Έκθεση , ενώ στα υπόλοιπα ήταν κάτω από 5/20.
Εγώ δλδ που τελείωσα με απολυτήριο 19.2 και μπήκα με μέσο όρο πανελληνίων 19 με σειρά και με την πρώτη στην πρώτη επιλογή μου στην Α' δέσμη και πήρα πτυχίο με άριστα απαγορεύεται να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ;

Οι κοπρίτες τέλος που έρχονταν κατά εκατοντάδες με μεταγραφή από Ρουμανία/Βουλγαρία/Σερβία σε Ιατρική/Οδοντιατρική Αθήνας τη δεκαετία του '90 , επί πρωθυπουργίας του νάνου Εβραίου , δεν ήταν απόφοιτοι ιδιωτικών , ούτε κάτοικοι Β.Π. , τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους. Απλοί ρουφιάνοι του ΠΑΣΟΚ ήταν ...
Ε κάποια στιγμή σ αυτή τη γαμημένη χώρα έπρεπε να φάνε και κάποιοι άλλοι κοπρίτες εκτός των Β.Π.
Εδώ ισχύει η διαδική λογική του "Πας μη Χουντικός, κομμουνιστής". Η αλλιώς οι κοπρίτες των Β.Π. έχουν ασυλία και γαλάζιο αίμα, ενώ οι κοπρίτες πρασινοφρουροί να θανατώνονται πάραυτα. ΟΚ με κάλυψες. 

OP
OP
X

xristos1000

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
ειρηνη μαγκες και ας επιστρεψουμε στο θεμα μας.
Η καταντια της χωρας μας ειναι γεγονος,ομως πρεπει να το ξεπερασουμε ψυχολογικα και να κοιταξουμε τους εαυτους μας και το πως μπορουμε να περασουμε μια ομορφη ζωη.

Επισκέπτης
ειρηνη μαγκες και ας επιστρεψουμε στο θεμα μας.
Η καταντια της χωρας μας ειναι γεγονος,ομως πρεπει να το ξεπερασουμε ψυχολογικα και να κοιταξουμε τους εαυτους μας και το πως μπορουμε να περασουμε μια ομορφη ζωη.

Να φυγουμε απο αυτη την κολοχωρα αδερφε.Μενωντας στην Ελλαδα και εχοντας σαν ονειρο τον διορισμο στο δημοσιο ειναι σαν να ζεις σε μια γυαλα οπως λεει και ο Περσονας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom