Νέα

Ελληνικός Στρατός και Αλητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 137K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
1 μέσα 3 έξω ήταν στον Λαγό Έβρου τύπε και την ίδια εποχή στη Ρόδο ήταν 5 μέσα 1 έξω. Και ο τύπος έβαλε βύσμα να μην πάει Έβρο και να έρθει Ρόδο. Γι' αυτό λέω μη νομίζετε όσοι δεν έχετε υπηρετήσει ακόμα ότι το βύσμα σας εγγυάται καλύτερη θητεία εκτός αν είναι χοντρό και σας φέρει Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού ή φωτοτυπά στο ΓΕΣ. Και στη Ρόδο την ίδια εποχή με μένα σε άλλο στρατόπεδο έπαιζε 11 μέσα 1 έξω για 1,5 μήνα.
''νταρι νταρι, νταρι νταρι, στο λαγο πετουν φανταροι.....'' λεγαμε τοτε, τωρα αν βελτιωθηκαν οσο τα πραγματα τι να πω!!

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ένας φαντάρος με ένα ψιλο-φιλότιμο θα περάσει πολύ καλύτερα από έναν με καρα-βύσμα, τον οποίο μπορώ να βρω χίλιες δικαιολογίες και τρόπους να τον ταλαιπωρώ όσο είναι μέσα με αντάλλαγμα "βυσματικές εξόδους"..
Και υστερα ηρθαν οι μελισσες.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Και για να συνεχισω, οσο πιο πολυ φιλοτιμο εχεις στον στρατο τοσο πιο πολυ φανταζεις σαν ευκολος στοχος για να ριξουν τις δουλειες πανω σου. Μπορει να εισαι τυχερος και καποιος να αναγνωρισει την προσπαθεια σου. Συνηθως ομως θα περασεις πιο δυσκολα λογου αυτου του "μειονεκτηματος" που εχεις.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Κλασικές θολοκουλτουριάρικες απόψεις. Πας εσύ διοικητής λόχου και να κρατάς και ένα γραφείο σε μονάδα εκστρατείας με 1000 ευρώ;
αν δεν μου φτανει ο μισθος τα βρονταω και κανω αλλη δουλεια. το οτι δεν παιρνω οσα θα ηθελα δεν μου δινει το δικαιωμα να τα παιρνω χωρις να κανω τιποτα.
απλα τα πραγματα

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Πίστεψέ με ο πολιτικός ή ο στρατηγός δε θα είναι εκεί όταν θα τρέχεις και δε θα φτάνεις για να σε σώσει... Και πραγματικά έχω πολλά χρόνια ακόμη για να γίνω στρατηγός άρα το βύσμα σου την καριέρα μου δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να την επηρεάσει. Επίσης αν το βύσμα σου είναι στρατιωτικό να είσαι σίγουρος ότι ξέρω πως θα του μιλήσω ώστε να καταλάβει ότι δεν "τρέχω μόνο εσένα" αλλά όλο το στρατόπεδο και αν δεν είσαι γυιος του τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πιστέψει.

Φιλικά εντελώς

Θα συμφβνησω μερικως. Εγω ημουν γραφειο ΥΕΘΑ και εβλεπα οτι οταν χρειαζοταν, περναν τηλεφωνο οι υπασπιστες τους διοικητες των μοναδων και τους μιλαγαν ασχημα οταν το βυσμα κακοπερναγε. ενιοτε, ζηταγαν και συγνωμη. Μιλαμε βεβαια για πολυ γερα ονοματα. Με συνεχη ενασχοληση. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι αν το βυσμα ειναι μεγαλο ο φανταρος εξαφανιζεται. Α5 ΓΕΚ, Μουσεια, Λέσχες, Γραφεια Υπουργων, Βρυξέλες.  Ουτε μοναδες ουτε τιποτα. 1 παρουσια το μηνα. Αυτα βεβαια, το 1992. Φανταζομαι θα εχουν αλλαξει πολλα από τοτε.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
66
αν δεν μου φτανει ο μισθος τα βρονταω και κανω αλλη δουλεια. το οτι δεν παιρνω οσα θα ηθελα δεν μου δινει το δικαιωμα να τα παιρνω χωρις να κανω τιποτα.
απλα τα πραγματα
Αξιωματικός δε γίνεσαι για τα λεφτά. Και επίσης ποιός σου είπε ότι δεν κάνουν τίποτα; Έχεις παραδείγματα από τον κύκλο σου; Γιατί εγώ έχω δύο αξιωματικούς της Αεροπορίας στην οικογένειά μου και δεν τους βλέπω να κάθονται και πολύ. Ούτε οι γνωστοί μου αξιωματικοί σε Πεζικό και Ναυτικό κάθονται. Αν θες να βρεις δημοσίους υπαλλήλους που κάθονται ψάξε στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα πανεπιστήμια (προνομιακοί χώροι της αριστεράς).

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Αν θες να βρεις δημοσίους υπαλλήλους που κάθονται ψάξε στην τοπική αυτοδιοίκηση και στα πανεπιστήμια (προνομιακοί χώροι της αριστεράς).

το ενα δεν αναιρει το αλλο.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Μια συμβουλή από εμένα.

Είμαι αξ/κος στρατού αρκετά χρόνια και υπηρετώ σε κάποια από Ειδικές Δυνάμεις (που συγκεκριμένα δεν έχει σημασία)

Μόνο μια συμβουλή έχω να δώσω: Μή μας πρήζετε.

Δηλαδή: αφού θα έρθεις που θα έρθεις με το ζόρι, μή μας ταλαιπωρείς.

Έχω δει άπειρους φαντάρους. Παιδιά με βύσμα, χωρίς βύσμα, με λεφτά, χωρίς κλπ κλπ. Ακόμη και ο πιο κομπλεξικός, έναν που είναι στοιχειωδώς εντάξει δεν πρόκειται να τον βασανίσει. Ίσα ίσα που σαν αξ/κος εγώ θα κυνηγούσα έναν Ε.ΠΟ.Π ή Ε.Μ.Θ γιατί ήρθε να εργαστεί και να πληρωθεί, και δεν πρόκειται να φύγει.

Όσο δε θες εσύ να έρθεις τόσο δε σε θέλω στη δουλειά μου. Κι όμως είμααστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια αλλά και κάθε τι που σε αφορά.
Ένας φαντάρος με ένα ψιλο-φιλότιμο θα περάσει πολύ καλύτερα από έναν με καρα-βύσμα, τον οποίο μπορώ να βρω χίλιες δικαιολογίες και τρόπους να τον ταλαιπωρώ όσο είναι μέσα με αντάλλαγμα "βυσματικές εξόδους"..

Ακόμη και βύσμα να βάλεις, υπάρχει τρόπος. Ο καλός, δηλαδή να μην προκαλείς και ο κακός ο επιδεικτικός ο μάγκικος τύπου "έχω βύσμα και σας γαμάω".
Πίστεψέ με ο πολιτικός ή ο στρατηγός δε θα είναι εκεί όταν θα τρέχεις και δε θα φτάνεις για να σε σώσει... Και πραγματικά έχω πολλά χρόνια ακόμη για να γίνω στρατηγός άρα το βύσμα σου την καριέρα μου δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να την επηρεάσει. Επίσης αν το βύσμα σου είναι στρατιωτικό να είσαι σίγουρος ότι ξέρω πως θα του μιλήσω ώστε να καταλάβει ότι δεν "τρέχω μόνο εσένα" αλλά όλο το στρατόπεδο και αν δεν είσαι γυιος του τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα σε πιστέψει.

Φιλικά εντελώς

Εκανα τη θητεια μου στις ειδικες δυναμεις και εχω να πω τα εξης:

Αν εισαι σωστος,σοβαρος και ικανος καταδρομεας (η' απλος στρατιωτης) μονο τοτε θα κερδισεις τον σεβασμο των ανωτερων σου λοχαγου κλπ...

Αν εισαι μαλακας ασοβαρος με γελοια συμπεριφορα τοτε ακομα και ξυλο θα φας και καλως θα το φας......(ατομικα καψωνια)...
Μιλαμε τωρα για περιπτωσεις.....οχι αστεια!

Τα βυσματα ειναι για τα μουνια!
Ακομα και αν ειχα βυσμα δεν θα το χρησιμοποιουσα ποτε διοτι ειναι θεμα αυτοσεβασμου......τα βυσματα στο στρατο ειναι τοσο μισητα οσο και ενας πουστης!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ:

==================================================

4ο ΕΤΕΘ
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Ray

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
79
Like
538
Πόντοι
360
Ακόμη κι αν "τα ξύνω" στις Ειδικές Δυνάμεις όπως γνωρίζεις πολύ καλά, με το να έρχεσαι ως φαντάρος και να νομίζεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου, και πως επειδή πήγες στρατό πρέπει να ασχολούμαστε όλοι μαζί σου δημιουργείς πρόβλημα.

Η πλειοψηφία έρχεται, κάνει αυτό που είναι να κάνει, κάνει και μερικούς φίλους παίρνει και ένα κωλόχαρτο για να μπει ειδικός φρουρός ή σε κάποιες υπηρεσίες του λιμενικού και μας χαιρετάει.

Όταν όμως έρχεσαι, κάνεις τσαμπουκάδες, βαράνε τα τηλέφωνα, το παίζεις ράμπο ή χρυσαυγίτης ή δημιουργείς προβλήματα οποιασδήποτε μορφής τότε απλά έρχεσαι στη δουλειά μου και με πρήζεις φίλε... Και δεν έχω καμιά όρεξη να ασχολούμαι μαζί σου, δεν ξυπνάω το πρωί σκεπτόμενος την ταλαιπωρία κανενός, απλά κάπως πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι το κέντρο του κόσμου και να σταματήσεις να μας κάνεις να ασχολούμαστε μαζί σου, στην αρχή με το καλό και μετά με το άσχημο.

Τώρα όταν πέσεις στον κομπλεξάρα Ε.ΠΟ.Π. ή Ε.Μ.Θ. ή κάποιον Υπ/αξ εκεί οφείλω να ομολογήσω ότι υπάρχει θέμα. Ειδικά άμα ο άχρηστος ο Ε.ΠΟ.Π. κάνει καψόνια εκτός προγράμματος ή εκπαίδευσης απλά και μόνο για να κλατάρεις και να σακατευτείς και να παριστάνει αυτός τον και καλά εκπαιδευτή που "κόβει"...

Επίσης μπορεί να έχεις όσο βύσμα θέλεις και να σε αφήσω με μία "σκάντζα" στη θέση σου και να παίζεις 5 μέσα μία έξω και να "μην μπορώ να κάνω κάτι" και να επικαλούμαι ότι "έγινε λάθος" και τελικά να μη σε βάζω να κάνεις τίποτα όλη μέρα εκτός από το να είσαι "μέσα".... Βυσματική θέση?! Δεν είναι?

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.344
Πόντοι
12.756
Εκανα τη θητεια μου στις ειδικες δυναμεις και εχω να πω τα εξης:

Αν εισαι σωστος,σοβαρος και ικανος καταδρομεας (η' απλος στρατιωτης) μονο τοτε θα κερδισεις τον σεβασμο των ανωτερων σου λοχαγου κλπ...

Αν εισαι μαλακας ασοβαρος με γελοια συμπεριφορα τοτε ακομα και ξυλο θα φας και καλως θα το φας......(ατομικα καψωνια)...
Μιλαμε τωρα για περιπτωσεις.....οχι αστεια!

Τα βυσματα ειναι για τα μουνια!
Ακομα και αν ειχα βυσμα δεν θα το χρησιμοποιουσα ποτε διοτι ειναι θεμα αυτοσεβασμου......τα βυσματα στο στρατο ειναι τοσο μισητα οσο και ενας πουστης!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ:

==================================================

4ο ΕΤΕΘ
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

:S :S

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.344
Πόντοι
12.756
πιστεψε με δεν θα ηθελες να μαθεις να παρελαυνεις ετσι ......
θα ησουν στο 401 σχεδον καθε μερα
προσεχε τι ζητας

επικαιρη απολυτα η παροιμια "τα αγαθα κοποις κτωνται......".

:grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom