Νέα

Ελληνική Αστυνομία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα GEORGEG
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 404K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Αλεξανδρούπολη: Στα χέρια της Αστυνομίας κύκλωμα που έφερνε λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν 5 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις Βούλγαρους ηλικίας 53, 40 και 25 ετών, έναν 25χρονος Αλβανό και μία 25χρονη Ελληνίδα.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τα συγκεκριμένα άτομα και έστησε ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη ενός 35χρονου Αλβανού και ενός ακόμα ατόμου αγνώστων στοιχείων.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ο 30χρονος Βούλγαρος, ο οποίος μετέφερε με ένα  αυτοκίνητο έξι λαθρομετανάστες.Ο 25χρονος Αλβανός και η 25χρονη Ελληνίδα ήταν σε άλλο αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός.
Επίσης, χειροπέδες περαστηκαν και στους δύο Βούλγαρους ηλικίας 40 και 53 ετών, οι οποίοι έβγαλαν εισιτήρια του ΚΤΕΛ, για τους μη νόμιμους μετανάστες, με προορισμό την Αθήνα.Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι, ο 35χρονος Αλβανός, μαζί με έναν αγνώστων στοιχείων δράστη, σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, μετέφεραν με βάρκα από την Τουρκία στη Χώρα μας, τους έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών καθώς επίσης και αξιωματούχοι του FRONTEX .

Συνολικά κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, δύο εισιτήρια του ΚΤΕΛ
και έξι κινητά τηλέφωνα.Σε βάρος του 25χρονου Αλβανού εκκρεμεί μία καταδικαστική απόφαση.
Οι συλληφθέντες, που κατηγορούνται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης "ροζ πάνθηρες" οι αλλοδαποί πιστολάδες της Καλλιθέας

Η παρατηρητικότητα των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ προχθές στην Καλλιθέα, έβγαλε τελικά λαβράκι.
Οι δυο Σέρβοι που όπως φάνηκε δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν και να εμπλακούν σε μάχη με τους αστυνομικούς δεν ήταν τυχαίοι.

Οι πληροφορίες λένε πως ο ένας από τους δύο είναι ο υπαρχηγός του... παραρτήματος στην Ελλάδα της εγκληματικής οργάνωσης “Ροζ Πάνθηρες” που χτυπά κοσμηματοπωλεία σε όλον τον κόσμο.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως και ο δεύτερος είναι μέλος της σπείρας και πως τελικά στόχος τους ήταν ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο και όχι τα ΕΛΤΑ στην οδό Ιφιγένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί μετά από έρευνες ουσιαστικά εντόπισαν δύο από τα κρησφύγετα της σπείρας, ένα στην Καλλιθέα και ένα στον Χολαργό. Στα δύο σπίτια βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, σχοινιά αναρρίχησης αλλά και πλήθος κλοπιμαίων.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε μια γυναίκα που διατηρεί σχέσεις με τον έναν από τους δύο ανεβάζοντας έτσι των αριθμό των συλληφθέντων μελών των “ροζ πανθήρων” στην Ελλάδα σε επτά.

Ο ένας από τους δράστες της Καλλιθέας ήταν καταζητούμενος από τον περασμένο Νοέμβριο όταν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τέσσερις “ροζ πάνθηρες” μετά από “χτύπημα” σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Μηνύματα
82
Κριτικές
2
Like
1
Πόντοι
0
φιλαράκι ο πάνος σόμπολος είσαι??? ποια η χρησιμότητα αυτού του τόπικ  :headbang: :think:??
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Άδειασαν δέκα αποθήκες πολυκατοικιών

Τέσσερις διαρρήκτες από τη Γεωργία συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην Αγία Παρασκευή

Οι τέσσερις δράστες μόλις είχαν διαρρήξει τις εισόδους δυο πολυκατοικιών με σκοπό να κλέψουν τις αποθήκες, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Οι αστυνομικοί τους πρόλαβαν.

Όπως αποδείχθηκε μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα έχουν διαπράξει δέκα διαρρήξεις αποθηκών, που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών στη περιοχή της Αγίας Παρασκευής, από τις οποίες είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικά εργαλεία, ποδήλατα, ρούχα, συσκευασίες με λάδι κλπ.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Φωκίδα: Το αυτοκίνητο έκρυβε πλήθος κλοπιμαίων!

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο στην Ιτέα ένα ΙΧ, μέσα στο οποίο ήταν 5 άτομα.
Οδηγούσε ένας 33χρονος Αλβανός και μαζί του ήταν τέσσερις συμπατριώτες του...

Ο οδηγός αντί να σταματήσει, πάτησε γκάζι και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 33χρονο οδηγό ενώ οι υπόλοιπο κατάφεραν να το σκάσουν στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων:

- Πέντε τηλεοράσεις και τρία τηλεχειριστήρια.
- Τέσσερα DVD  και δύο τηλεχειριστήρια.
- Μία φορητή παιχνιδομηχανή και μία φωτογραφική μηχανή.
- Δύο συστήματα πλοήγησης, δύο φακοί και ένα ρολόι τοίχου.
- Δύο ηλεκτρικά εργαλεία με τις θήκες τους (δράπανοκασάβιδο και τρυπάνι).
- Δύο ζευγάρια γάντια, μάλλινοι σκούφοι και ένας ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε είδη ρουχισμού και διάφορα μπουκάλια με κρασί, τσίπουρο και μαστίχα. Το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, κάνει έρευνα για να διαπιστωθεί η προέλευση των κλοπιμαίων και σε ποιες αξιόποινες πράξεις εμπλέκονται οι δράστες.

Το Ι.Χ., που ανήκει στην σύζυγο του 33χρονου, κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων.Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του ενώ ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή στον Ανακριτή Άμφισσας.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιχείρηση «σκούπα» στη Λαμία

Σε εξέλιξη βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Λαμίας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, του Αστυνομικού Τμήματος και της Τροχαίας έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο κέντρο αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης και προχώρησαν σε προσαγωγές αλλοδαπών. Αυτή την ώρα βρίσκονται στο κτήριο της Α.Δ. Φθιώτιδας όπου ελέγχονται.

Πηγή:lamiastar
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνελήφθησαν έμποροι ναρκωτικών

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών αποτελούμενη από τέσσερα άτομα Αλβανικής καταγωγής με «αρχηγό» 34χρονο κρατούμενο στις φυλακές, εξαρθρώθηκε από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.

Στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά 840 γραμμάρια. ηρωίνης σε «φιξάκια» έτοιμα να διατεθούν σε τοξικομανείς του νησιού Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η δράση της ομάδας φέρεται να ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2011 και σε αυτήν οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκεκριμένους «ρόλους», με αρχηγό τον 34χρονο Αλβανό ο οποίος ήταν έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, «προμηθευτή» 26χρονο ομοεθνή του και «πωλητές» τον 19χρονο και τον 21χρονο.

Πηγή: ΑΠΕ
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη με ένα νεκρό

Σε έναν απλό έλεγχο ρουτίνας το Σάββατο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος ζήτησαν από τον οδηγό ενός μαύρου Golf να σταματήσει.
Ωστόσο, ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη άτομα, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Στη διάρκεια της καταδίωξης ,οι καταδιωκόμενοι χτύπησαν ένα περιπολικό που επιχείρησε να τους κλείσει το δρόμο και κατέφυγαν πίσω από ένα βενζινάδικο στην περιοχή. Εκεί, τους έφτασαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, όταν ένας από αυτούς είδε μία λάμψη και άνοιξε πυρ που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι ένας από τους αλλοδαπούς.

Αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται η καταδίωξη των συνεργών του, ενώ στο αυτοκίνητο με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν βρέθηκαν 30 κιλά ινδικής κάνναβης.

Πηγή: thousandnews.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Στις φυλακές δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν δύο πρώην ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσαν στη Χαλκιδική και κρίθηκαν από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ότι ήταν μέλη του «ηγετικού πυρήνα» του μεγαλύτερου δικτύου παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που αποκαλύφτηκε στην Ελλάδα.

Το κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του το μεσημέρι της Παρασκευής, καταδικάζοντας τον πρώην διοικητή του τμήματος Κασσανδρείας σε κάθειρξη 9 ετών, ενώ τον συνάδελφό του πρώην διοικητή ασφαλείας Πολυγύρου σε κάθειρξη 8 ετών. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορίας, πλαστογραφίας και κατάχρησης εξουσίας, ενώ τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το ποσό της αξίας των λαθραίων τσιγάρων και αποτέλεσαν προϊόντα λαθρεμπορίας. Η ίδια χρηματική ποινή αναγνωρίστηκε σε όλους όσοι καταδικάστηκαν για λαθρεμπορία.

Η μεγαλύτερη ποινή, των 21 χρόνων κάθειρξης, επιβλήθηκε στον 55χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας σεκιούριτι, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ότι ήταν «εγκέφαλος» της συμμορίας λαθρεμπορίας, ενώ επιπλέον καταδικάστηκε και για μία απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στα άλλα δύο χαρακτηριζόμενα μέλη του ηγετικού πυρήνα της οργάνωσης επιβλήθηκαν ποινές 9 ετών κάθειρξης και οδηγήθηκαν και αυτοί στις φυλακές.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, εκτός τεσσάρων που κρίθηκαν αθώοι, καταδικάστηκαν σε ποινές από τρία μέχρι πέντε χρόνια φυλάκισης και τους δόθηκε η δυνατότητα αναστολής στην έφεσή τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε φυλάκιση 3 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, για τους οποίους κρίθηκε ότι είχαν περιφερειακή εμπλοκή στην οργάνωση. Όλοι τους αθωώθηκαν για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Το κύκλωμα της λαθρεμπορίας αποκαλύφτηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, ύστερα από πολύμηνες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, και ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που οργάνωσε το τμήμα δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Επί μήνες παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των περισσότερων εμπλεκομένων, ύστερα από πληροφορίες που έδωσαν στους επιτελείς του ΣΔΟΕ οι τελωνειακές αρχές της Γερμανίας, όπου εντοπίστηκε το πρώτο λαθραίο φορτίο τσιγάρων.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν να πληροφορηθούν ότι το κύκλωμα είχε στήσει εργοστάσιο τσιγάρων στα ορεινά της Σίβηρης, που όμως καταστράφηκε από φωτιά κατά τη διάρκεια της έρευνας στις αρχές Ιουνίου του 2010. Ακόμη και μετά το γεγονός αυτό όμως συνέχισαν τη δραστηριότητά τους, όπως κατηγορούνται και έστησαν νέο εργοστάσιο στη Φώκαια, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του οποίου έγινε η μεγάλη έφοδος της ασφάλειας.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών αυτοκινήτων

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σπείρα ληστών που παραμόνευε σε δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, άνοιγε αιφνιδιαστικά τις πόρτες των αυτοκινήτων που ήταν σταματημένα σε φανάρια και άρπαζε διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Η σπείρα έσπαγε τα τζάμια παρκαρισμένων οχημάτων και αφαιρούσε χρήματα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν την Κυριακή στον Νέο Κόσμο. Λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από Ι.Χ. που ήταν σταματημένο σε φανάρι την τσάντα της οδηγού.

Το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει 16 κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα και τρεις κλοπές από προσωρινά ακινητοποιημένα οχήματα λόγω κόκκινων φαναριών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στο Κουκάκι βρέθηκε πληθώρα κλοπιμαίων, όπως κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, συσκευές ήχου και πλοήγησης, φωτογραφικές μηχανές, γυαλιά ηλίου και ρολόγια.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Βίαζε και λήστευε...

Μετά από εντατικές έρευνες, συνελήφθη (18-3-2012) στην περιοχή του Ζωγράφου, ένας 37χρονος κατηγορούμενος για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, σε βάρος γυναικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο συλληφθείς πρωινές ώρες ακινητοποιούσε με απειλή περιστρόφου γυναίκες την ώρα που εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν και τις εξανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους, όπου στη συνέχεια προέβαινε σε ληστεία και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς έχει διαπράξει κατά το τελευταίο τρίμηνο, στις περιοχές του Ζωγράφου και Αμπελοκήπων πέντε (5) ληστείες και μία (1) απόπειρα ληστείας, σε δύο (2) από τις οποίες προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος γυναικών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσε από τις παθούσες, ένα (1) περίστροφο με έξι (6) φυσίγγια κρότου, ένα (1) μαχαίρι, μια (1) συσκευή-σπρέυ με αναισθητικό υγρό, μια (1) κουκούλα τύπου full face, δυο (2) ζεύγη γαντιών, ένα (1) ξύλινο ρόπαλο, δυο (2) μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ, μια (1) σιδερογροθιά, 129 κροτίδες, 51 φυσίγγια κρότου, ένα (1) πιστόλι φωτοβολίδων, 13 φυσίγγια των 6 mm, και ένα (1) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εξάρθρωση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Το απόγευμα της Τρίτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές του Κορυδαλλού και του Ελληνικού, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις άνδρες, εκ των οποίων τρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 46, 52, 41 και 38 ετών αντίστοιχα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., αξιοποιώντας πληροφορία για δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν.

Κατασχέθηκαν:
• Ποσότητα ΗΡΩΪΝΗΣ βάρους –92,8- γραμμ.
• Ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους –134,8- γραμμ.
• Ποσότητα ΚΟΚΑΪΝΗΣ βάρους –5,3- γραμμ.
• Το χρηματικό ποσό των –12.080- ευρώ.
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
• Τρείς (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
• Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Ζημιά 24.500 ευρώ στον ΟΤΕ είχε προκαλέσει σπείρα Βουλγάρων που έκλεβε καλώδια

Εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές εναερίων καλωδίων του ΟΤΕ, στην ευρύτερη περιοχή... της Αρκαδίας.

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στις Ρίζες Τεγέας, τρεις Βούλγαροι 32, 30 και 17 ετών, όλοι μέλη της εγκληματικής ομάδας και μέσα το όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κουλούρες με εναέρια καλώδια του ΟΤΕ, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, από την περιοχή «Χάνι Κούβλι» στις Ρίζες Αρκαδίας.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, καθώς και εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την κοπή των καλωδίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από τον Δεκέμβριο του 2011, οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει άλλες δεκατέσσερις κλοπές εναερίων καλωδίων, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης και η συνολική ζημία στο δίκτυο του ΟΤΕ, από τη δράση της εγκληματικής ομάδας, υπολογίζεται πάνω από 24.500 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τρίπολης.
pelop.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών στη Χίο

Εξαρθρώθηκε την Παρασκευή εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Συνελήφθησαν, τρεις υπήκοοι Αλβανίας (εκ των οποίων δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 26, 21 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί, διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές-διαρρήξεις:

1. Πρωινές ώρες της 22/03/2012 μπήκαν, παραβιάζοντας παράθυρο με σιδηρολοστό, σε οικία 39χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 5000 ευρώ.
2. Πρωινές ώρες της 22/03/2012, μπήκαν, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, σε οικία 42χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Βερβεράτου Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 4000 ευρώ.
3. Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, μπήκαν και πάλι με την ίδια μέθοδο, σε οικία 46χρονης ημεδαπής, στη περιοχή των Χαλκειών Χίου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 20.000 ευρώ.

Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν προσωρινά καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
- το σύνολο των παραπάνω κοσμημάτων
- το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
- μια ζυγαριά ακριβείας
- ένας σιδηρολοστός, ένα κατσαβίδι και ένα πακέτο γάντια μιας χρήσεως, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως διαρρηκτικά μέσα.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης κλοπών.

Επίσης, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκε, σε έρευνα που του έγινε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και των 1200 LEK Αλβανίας.

Από τα στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι τρεις αλλοδαποί ενέχονται στη διάπραξη 63 διαρρήξεων σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και του Ηρακλείου Κρήτης και σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Συνελλήφθη σπείρα Αλβανών με 52 καταδικαστικές αποφάσεις!

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 52 καταδικαστικές αποφάσεις από όλη την Ελλάδα εκκρεμούν σε βάρος των δυο Αλβανών ηλικίας 20 και 21 χρόνων και της... 26χρονης συμπατριώτισσάς τους, που έκαναν ταξίδια- «αστραπή» παραβίαζαν σπίτια και έφευγαν με πλούσια λεία!

Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Λιγότερο από ένα 24ωρο έμειναν στη Χίο οι νεαροί διαρρήκτες, αλλά πρόλαβαν να χτυπήσουν τρία σπίτια στις περιοχές του Βασιλειώνικου και του Βερβεράτου, από τα οποία άρπαξαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ και 1.100 ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα, τα είχαν συσκευάσει μέσα σε μια βαλίτσα και ήταν έτοιμοι για αναχώρηση.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Χίου τους εντόπισαν μέσα σε ένα ασημί VW και τους εγκλώβισαν, αλλά οι κακοποιοί προσπάθησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν στο κέντρο της πόλης, μαζί με μία ζυγαριά ακριβείας.

Σε βάρος των δραστών, εκτός από τις καταδίκες, εκκρεμούσαν και εντάλματα σύλληψης για διαρρήξεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Τρεις αλλοδαποί πίσω από πέντε διαρρήξεις στην Αρκαδία

Πρόκειται για δύο 28χρονους και έναν 29χρονο από την Αλβανία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική ομάδα ήταν καλά οργανωμένη και από τις αρχές του χρόνου έκανε διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας.

Χθες, έκαναν το τελευταίο τους "χτύπημα" σε δύο σπίτια όπου από το ένα έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό ενώ από το άλλο πήραν χρυσαφικά και κοσμήματα.
Στη συνέχεια, αφού μπήκαν στο αυτοκίνητο του 29χρονου. Την ώρα που έφευγαν όμως τους κατάλαβαν αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 29χρονο.
Οι άλλοι δύο, οι οποίοι διέφυγαν, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα από αστυνομικούς στο Λεβίδι Αρκαδίας και συνελήφθησαν. Και οι τρεις αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, προέκυψε ότι είχαν κάνει επιπλέον και τις εξής διαρρήξεις - κλοπές σπίτιών:

Στις 28-01-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν  χρηματικό ποσό.
Την ίδια μέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε σπίτι γυναίκας, έκλεψαν κοσμήματα, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.
Στις 28-02-2012, πάλι πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε σπίτι έκλεψαν χρηματικό ποσό και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

 

topkouzoulos84

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2011
Μηνύματα
210
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Οι δύο φίλοι, ένας 26χρονος πρώην ειδικός φρουρός κι ένας 23χρονος ειδικός φρουρός της άμεσης δράσης, επέστρεφαν χθες τις πρωινές ώρες από διασκέδαση και έκαναν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητο.
Όταν επέστρεψαν στο σπίτι του 23χρονου για ύπνο, ο 26χρονος πρώην
ειδικός φρουρός πέθανε. Στην έρευνα που έγινε για τις συνθηκες θανάτου του 26χρονου προέκυψε πως ο 23χρονος ένκανε και αυτός χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Ο 23χρονο ειδικός φρουρός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 23χρονου Ειδικού Φρουρού, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

 

topkouzoulos84

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2011
Μηνύματα
210
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Έντονες διαμαρτυρίες των Αστυνομικών για την εξαίρεσή τους από τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος»
Κύριε Υπουργέ,
Η Π.Ο.Α.Σ.Υ, με ανακοίνωσή της
μεταφέρει τις έντονες διαμαρτυρίες για την εξαίρεση των Αστυνομικών από την χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, σύμφωνα με το άρθρο 3 τoυ Νόμου 4051/2012, γεγονός το οποίο όπως τονίζουν, αποτελεί ενέργεια απαξίωσης της καθοριστικής συμβολής της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διασφάλιση της ομαλότητας διεξαγωγής των εκλογών και ιδιαίτερα των επικείμενων, Βουλευτικών εκλογών.
Το Αστυνομικό Προσωπικό, τιθέμενο σε καθημερινή νυχθημερόν υπηρεσία χιλιάδων απλήρωτων εργατοωρών σε μέτρα – υπέρμετρα, τα οποία θα ενταθούν καθώς η συμμετοχή των αστυνομικών στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας είναι καθοριστική καθ’ όλη την διάρκεια της εκλογικής περιόδου με υπερεργασία πέραν των συνήθων καθηκόντων τους (φρούρηση εκλογικών τμημάτων και εκλογικών κέντρων, συνοδεία - μεταφορά εκλογικών σάκων, μέτρα τάξης και ασφάλειας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, επίδοση της αλληλογραφίας για τον διορισμό αντιπροσώπων κ.λ.π.).
Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:
- Υπάρχει η βούληση να αναθεωρηθεί η εξαίρεση των αστυνομικών, να εξευρεθούν οι πόροι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ώστε να χορηγηθεί για την δεδομένη υπερεργασία τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, το εκλογικό επίδομα;

Ο  Ερωτών Βουλευτής
Άγγελος Κολοκοτρώνης
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom