Νέα

Ελληνική Αστυνομία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα GEORGEG
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12K
  • Εμφανίσεις 404K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Μηνύματα
175
Like
0
Πόντοι
1
Συγγνωμη εσυ που βρισκεις αντιθετο σε αυτα που λεω .για πες και εσυ την σκεψη σου περι εξουσιας και μπατσων .
 

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Μηνύματα
175
Like
0
Πόντοι
1
καλα μες εκοψες φιλε απολυτο αρσενικο αλλα με την σωστη εννοια της λεξης αυτης.
 

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Μηνύματα
175
Like
0
Πόντοι
1
το ειδα το ποστακι και τι εννοεις με αυτο μην μιλας με μισα λογια.
 

pabp13

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2012
Μηνύματα
175
Like
0
Πόντοι
1
βασικα σταματαω εδω γιατι δεν θελω να μιλαω με ατομα που δεν σεβονται αυτα που γραφει καποιος και μαλιστα κοροιδευουν και την ιδεολογια καποιου εγω δεξιος ή προδοτης της βαρκιζας δεν ημουν ουτε θα γινω ποτε μου.
 

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Μηνύματα
8.362
Like
4
Πόντοι
66
βασικα σταματαω εδω γιατι δεν θελω να μιλαω με ατομα που δεν σεβονται αυτα που γραφει καποιος και μαλιστα κοροιδευουν και την ιδεολογια καποιου εγω δεξιος ή προδοτης της βαρκιζας δεν ημουν ουτε θα γινω ποτε μου.
καληνυχτα τυπε...που σαι ξαξε για τον παπαζολη και τον λακη.με αυτους θα ταιριαξεις.ο πρωτος ειναι του σκαριου σου. :2funny: :2funny:
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Έξι χρόνια μετά συνελήφθη ο Αλβάνος δράστης της στυγερής δολοφονίας στα Γιάννενα

Έξι χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία στο Πέραμα, ο ένας από τους δύο δράστες βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον... ανακριτή προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ήταν 29 Ιουνίου του 2006, όταν η δολοφονία του 40χρονου Δ.Μ. συγκλονίζει τα Γιάννινα. Ο 40χρονος διατηρούσε περίπτερο. Το είχε κλείσει μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όμως δεν έφτασε ποτέ.

Το πτώμα του βρέθηκε μακριά από το χωριό, δίπλα στο νεκροταφείο, με πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιριές σε όλο το σώμα του. Το αυτοκίνητό του και οι εισπράξεις του περιπτέρου δεν βρέθηκαν. Η περιοχή είναι ερημική και το πτώμα τότε εντοπίστηκε τυχαία από διερχόμενη γυναίκα, που ειδοποίησε την αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά από εξονυχιστική έρευνα είχε φτάσει στην ταυτότητα των δραστών, όχι όμως και στη σύλληψή τους, αφού είχαν καταφέρει να διαφύγουν.

Το βράδυ του Σαββάτου, έξι χρόνια μετά συνελήφθη ο ένας εκ των δύο. Πρόκειται για έναν 24χρονο σήμερα Αλβανό.

Ο εντοπισμός του έγινε στην Κακαβιά, όταν προσπάθησε να περάσει από το Ελληνικό Τελωνείο. Από τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία.

Ο 24χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Ιωαννίνων και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν είπε ούτε μία λέξη για την πράξη του. Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η απολογία του στον Ανακριτή όπου θα οδηγηθεί τη Δευτέρα.

metsovitis.blogspot.com/
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, για την εξάρθρωση του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που δρούσε σε δεκατρείς νομούς της χώρας, στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Σαράντα τέσσερα άτομα βρέθηκαν να εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αρχαίων αντικειμένων που είχε  "έδρα" την Κεντρική Μακεδονία.

Τα μέλη της πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης "όργωναν" πολλές περιοχές ιδίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ψάχνοντας για αρχαία νομίσματα και αντικείμενα ενώ η σπείρα φαίνεται πως είχε συνεργούς σε  ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια.Μετά από 4 μήνες παρακολούθησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν 44 άτομα. Αναμεσά τους βρίσκεται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 66χρονος, που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης  και 43 κύρια και περιφερειακά μέλη, ηλικίας από 25 έως 74 ετών.

Στους συλληφθέντες, που είναι όλοι Έλληνες, περιλαμβάνονται συνταξιούχοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.


Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 66χρονος είχε συστήσει την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εμπορία αρχαίων αντικειμένων, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού. Τα αρχαία αντικείμενα προέρχονταν από παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, που ενεργούσαν τα μέλη της οργάνωσης, σε διαφορές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία αλλά και τη Στερεά Ελλάδα.

Ο 66χρονος, αφού παραλάμβανε τα αρχαία αντικείμενα, τα αξιολογούσε και τα προωθούσε για πώληση σε χώρες του εξωτερικού, μέσω δικτύου που είχε αναπτύξει. Για το σκοπό αυτό ταξιδευε ο ίδιος στο εξωτερικό ή τα απέστελνε, μέσω εταιρειών, σε ειδικό φάκελο και σε μικρό αριθμό για να μην κινήσουν υποψίες, λόγω του βάρους τους. Ο 66χρονος όπως προέκυψε ταξίδευε συχνά σε Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία και Αγγλία και έχουν εντοπιστεί χρηματικά εμβάσματα από το εξωτερικό, με παραλήπτη τον ίδιο.

Όπως διαπιστώθηκε το πεδίο δράσης της εγκληματικής ομάδας εκτείνεται σε 13 νομούς της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Φθιώτιδα.

Σε έρευνες που στα σπίτια των συλληφθέντων  βρέθηκαν πλήθος όπλων, περίπου 8000 αρχαία νομίσματα, πολλά αρχαία αντικείμενα, ανιχνευτές μετάλλων αλλά και βιβλία αρχαιοτήτων.

Ανάμεσα τους και ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα της Αρχαίας Μακεδονίας που απεικονίζει από την μια πλευρά τον Μέγα Αλέξανδρο και από την άλλη έναν αετό.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των διατάξεων για την αρχαιοκαπηλία, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της παράβασης των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται σε εθνικό επίπεδο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εξακριβωθεί για ποσο χρονικό διάστημα δρούσε η εγκληματική οργάνωση αλλά και να προσδιοριστεί ο αριθμός των αρχαίων αντικειμένων που διοχετεύθηκαν παράνομα στο εξωτερικό.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Απίστευτος αριθμός συλλήψεων σε ένα μήνα στην Αθήνα

Μόνο σε έναν μήνα, τον Φεβρουάριο οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια... μικρή πόλη! Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο συγκέντρωσαν μετά τις συλλήψεις και επέστρεψαν στους ιδιοκτήτες τους ... μια καραβιά αυτοκίνητα!

Τα νούμερα είναι απίστευτα. Συνελήφθησαν ... 3.940 άτομα για διάφορα αδικήματα, οι αστυνομικοί έπιασαν από ανθρώπους που κατηγορούνται για δολοφονίες μέχρι και άτομα που απλά παραβίασαν τον ΚΟΚ ωστόσο οι αριθμοί δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο από μια πραγματική έκρηξη στην εγκληματικότητα.

Η παγκόσμια στατιστική λέει πως ο Νόμος βάζει στο χέρι μόλις το 1/10 των κακοποιών, ποσοστό που μπορεί να αποδείξει το μέγεθος της εγκληματικότητας στην Αττική.

Άλλωστε είναι ενδεικτικό πως μόλις το περασμένο 24ωρο τρεις γυναίκες, θύματα ληστών, κατέληξαν στο νοσοκομείο (διαβάστε εδώ) , ενώ σε μια περίπτωση οι ληστές (μέρα μεσημέρι και σε αυτή την περίπτωση), άδειασαν κοσμηματοπωλείο χωρίς καν τη χρήση όπλων και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι (διαβάστε εδώ)

Δείτε πόσους και γιατί συνέλαβαν οι αστυνομικοί και τι είχαν στην κατοχή τους:

Tέσσερα (4) άτομα για ανθρωποκτονία.

Πεντακόσια δέκα εννέα (519) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.

Τετρακόσια είκοσι ένα (421) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί ναρκωτικών».

Εξήντα τέσσερα (64) άτομα για ληστείες.

Δεκαέξι (16) άτομα για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Δύο (2) άτομα για παράβαση του Ν. «περί αρχαιοτήτων».

Πενήντα επτά (57) άτομα για παράβαση του Ν. «περίεκδιδομένων προσώπων».

Εκατόν δύο (102) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί όπλων».

Χίλια είκοσι άτομα (1.020) άτομα για παραβάσεις του Ν.«περί αλλοδαπών».

Εκατόν πενήντα ένα (151) άτομα για παραβάσεις του Ν.«περί παιγνίων».

Τριάντα έξι (36) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Εννιακόσια είκοσι ένα (921) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα.

Ογδόντα οκτώ (88) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.

Πεντακόσια τριάντα εννέα (539) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κ.λπ.).

Εξιχνιάσθηκαν :


Δύο (2) ανθρωποκτονίες.

Μία(1) απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δύο (2) περιπτώσεις απαγωγής αλλοδαπών.

Τρείς (3) ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Τριάντα (30) κλοπές οχημάτων Ι.Χ.Ε. – μοτοσυκλετών.

Ογδόντα επτά (87) διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Πενήντα έξι (56) ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών οικιών, πρατηρίων καυσίμων, καταστημάτων, πεζών .

Διακόσιες ενενήντα μία (291) διαρρήξεις διαμερισμάτων, καταστημάτων, αποθηκών οικιών.

Δέκα (10) περιπτώσεις ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.


Εξαρθρώθηκαν συνολικά δεκαεπτά (17) σπείρες από τις οποίες:


Επτά (7) σπείρες διακίνησης ναρκωτικών.

Μία (1) σπείρα που διέπραττε ληστείες σε κοσμηματοπωλεία.

Μία (1) σπείρα που διέπραττε ληστείες σε περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων

Δύο (2) σπείρες που διέπρατταν ληστείες – κλοπές σε οικίες και καταστήματα.

Μία (1) σπείρα που προέβαινε σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. (με τη μέθοδο skimming).

Μία (1) σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες.

Μία (1) σπείρα που διέπραττε ληστείες σε βάροςηλικιωμένων.

Δύο (2) σπείρες που διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Μία (1) σπείρα παράνομης διακίνηση αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:


Κάνναβη : -280.790 γραμμ.

Ηρωίνη : -7.921 γραμμ.

Κοκαΐνη : -6.416 γραμμ.

Ναρκωτικά χάπια : -2.941

Μεθαδόνη : -168- γραμμ.

Ζυγαριές ακριβείας: -15-

Πιστόλια-περίστροφα: -18-

Κυνηγετικά όπλα: -8-

Πολεμικά όπλα : -1-

Φυσίγγια : -465-

Χειροβομβίδες : -1-

Πιστόλια κρότου :-1-

Μαχαίρια : -74-

Οχήματα: -43-

Παιγνιομηχανήματα: -245-

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές: -92-

Κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ( CD – DVD ) : -4.889-

Πλαστά χαρτονομίσματα : -14-

Χρηματικό ποσό : 87.080 ευρώ

Κινητά τηλέφωνα : -137-

Αρχαία αντικείμενα :-2-

Πακέτα τσιγάρα : -194.616
Ανευρεθέντα - κλαπέντα οχήματα: -444- .




 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Κρήτη: 506 συλλήψεις μόνο το Φεβρουάριο

Τα 506 άτομα συνελήφθησαν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, για διάφορα αδικήματα...

Ανάμεσά τους, ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 62 άτομα για κλοπές και διαρρήξεις, 41 για ναρκωτικά και 179 άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί αλλοδαπών.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, κατασχέθηκαν συνολικά μεταξύ άλλων πάνω από 630 γραμμάρια ηρωίνης, πάνω από 160 γραμμάρια χασίς, 10 χασισόδεντρα, 19 κυνηγετικά όπλα, 1412 φυσίγγια,

Επίσης, από το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, βεβαιώθηκαν συνολικά 1,252 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας...

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που πήγαν να τους συλλάβουν

Περιπετειώδη κατάληξη είχε η επιχείρηση σύλληψης τριών ομογενών οι οποίοι επιχείρησαν χθες το βράδυ να ληστέψουν... διαμέρισμα στον Εύοσμο.

Οι τρεις διαρρήκτες ηλικίας 35, 37 και 28 ετών, αφού παραβίασαν την πόρτα του διαμερίσματος αφαίρεσαν από το εσωτερικό, χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Ωστόσο οι αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν για την κίνηση των δραστών αντιμετώπισαν όχι απλά την αντίσταση τους αλλά οι τρεις διαρρήκτες τους επιτέθηκαν, ενώ ο 35χρονος αποπειράθηκε να διαφύγει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

spnews.gr/
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Έπιασαν τους 9 αδίστακτους ληστές με τα πολυτελή τζιπ!

Είχαν σαρώσει κοσμηματοπωλεία και σπίτια και μάλιστα είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό αστυνομικού στο Μεγάλο Πεύκο.

Οι επονομαζόμενοι και ληστές με τα πολυτελή τζιπ ήταν τόσο αμείλικτοι που στα μέσα Φεβρουαρίου δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον ενός αστυνομικού στη Νέα Πέραμο. Στην πλειοψηφία τους είναι έλληνες.

Στις 14 Φεβρουαρίου,οπλισμένοι με καλάσνικοφ μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο στην οδό 28ης Οκτωβρίου 237 στη Νέα Πέραμο. Αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη πήραν κοσμήματα και λεφτά.

Βγαίνοντας όμως από το κοσμηματοπωλείο οι ληστές προσπάθησαν να διαφύγουν με δύο τζιπ και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν αστυνομικό .

Μόλις τον είδαν αμέσως πυροβόλησαν προς το μέρος του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην κοιλιά.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Μεγάλη η δράση των δύο κυκλωμάτων

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση των δύο κυκλωμάτων που εξαρθρώθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένων δράσεων της αστυνομίας σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Προς το παρόν η αστυνομία στην Αττική έχει προβεί σε εννέα συλλήψεις, ενώ αναμένεται να σχηματισθεί δικογραφία για τουλάχιστον 9 επιπλέον άτομα. Πρόκειται για Ρομά, οι οποίοι φέρονται να ενέχονται στη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Πέραμο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυμάτισαν αστυνομικό και τρεις πολίτες με καλάσνικοφ. Η δράση τους, πλούσια, καθώς εμπλέκονται και σε κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ. Ειδικότερα, οι ίδιοι φέρονται να ευθύνονται για το «ξήλωμα» του ΑΤΜ στο Θριάσιο τον περασμένο Νοέμβριο. Ορισμένοι εκ των συλληφθέντων έχουν ήδη ομολογήσει τις πράξεις τους.

Όσον αφορά για το κύκλωμα της Στερεάς Ελλάδας, ο εγκέφαλός του καθώς και μέλη του, διέμεναν σε πλούσιες περιοχές των Βορείων Προαστίων, και είχαν «ρημάξει» σπίτια στα παράλια περιοχών όπως Βοιωτία, Εύβοια και Αττική. Ο εγκέφαλος κατάγεται από την Αλβανία, καθώς και άλλοι δύο συνεργοί του που αναζητούνται, οι οποίοι το τελευταίο τετράμηνο είχαν προχωρήσει σε 15 τουλάχιστον εισβολές και ληστείες σε σπίτια. Στο σπίτι του «εγκεφάλου» της σπείρας, βρέθηκε και η τεράστια ποσότητα χασίς.
Η ίδια οργάνωση φέρεται να εμπλέκεται και στην αιματηρή ληστεία της 22ας Ιανουαρίου σε μονοκατοικία στην παραλία Αυλίδος, κατά την οποία σκότωσαν έναν 68χρονο, φιλοξενούμενο στο σπίτι, ο οποίος είχε αντιληφθεί την παρουσία τους.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Έβρος: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στα σύνορα

Ακόμη ένα επεισόδιο προκλήθηκε στον Έβρο, από διακινητή που στην προσπάθειά του να περάσει στην χώρα μας με βάρκα ομάδα μεταναστών, απείλησε με όπλο αστυνομικούς και αξιωματούχους του FRONTEX, που περιπολούσαν στην παρέβρια περιοχή Τυχερού.

Ο διακινητής που μετέφερε από την Τουρκία σε φουσκωτή λέμβο τους μετανάστες, έγινε αντιληπτός την ώρα που αποβίβαζε στην ελληνική όχθη 16 άτομα. Για να αποφύγει την σύλληψη και στην προσπάθεια του να διαφύγει προς την Τουρκία, άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς και τους άνδρες του FRONTEX, με πιστόλι.

Οι αστυνομικοί αφού αρχικά τον κάλεσαν να παραδοθεί στην συνέχεια πυροβόλησαν την εξωλέμβια μηχανή για να ακινητοποιήσουν την βάρκα, αλλά ο διακινητής κατάφερε να διαφύγει με τη φουσκωτή λέμβο, προς την τουρκική όχθη.

Οι 16 μη νόμιμοι μετανάστες (επτά υπήκοοι Αλγερίας, τρεις Ακτής Ελεφαντοστού, δύο Σενεγάλης, δύο Τόγκο και δύο Μαρόκου και Γουϊνέας) συνελήφθησαν, ενώ εναντίον του διακινητή που αναζητείται σχηματίσθηκε δικογραφία.

Σημειώνεται πως είναι το τέταρτο επεισόδιο συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και διακινητών που συμβαίνει στην περιοχή Τυχερού Έβρου μέσα στην τελευταία χρονιά.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
26 χτυπήματα, ένας άνδρας νεκρός – Απίστευτη η δράση της σπείρας

Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί... έκοψαν πρώτα το κεφάλι. Έπιασαν τον αρχηγό, τον εγκέφαλο μια σπείρας που τους τελευταίους μήνες σκορπούσε τον τρόμο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Κέρκυρα.

Λείπουν ακόμη τα μέλη της σπείρας, παραμένουν ασύλληπτα, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν ισχυρό πλήγμα περνώντας χειροπέδες στον 31χρονο που θεωρείται ο αρχηγός της συμμορίας.

Στο σπίτι του άλλωστε βρέθηκαν πάνω από 70 κιλά χασίς, δεκάδες κλοπιμαία και ολόκληρο οπλοστάσιο.

Χτυπούσαν μονοκατοικίες – Δεν δίσταζαν να σκοτώσουν

Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα επέλεγε σχεδόν πάντα απομονωμένα σπίτια. Μονοκατοικίες κυρίως ηλικιωμένων και υπερηλίκων τους οποίους θεωρούσαν “εύκολα θύματα”Φρόντιζαν μάλιστα σχεδόν πάντα να αναγκάσουν τα υποψήφια θύματά τους να βγουν από το σπίτι κάνοντας θορύβους έτσι ώστε στη συνέχεια και με την απειλή των όπλων να εξαναγκάσουν τους άτυχους ανθρώπους να τους παραδώσουν ό,τι πολύτιμο είχαν.

Οπλοφορούσαν πάντα και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, όπως στην περίπτωση του άτυχου 68χρονου στην παραλία Αυλίδας τον οποίο δεν δίστασαν να σκοτώσουν εν ψυχρώ.
Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες είχαν κάνει 26 χτυπήματα, ο κατάλογος της δράσης τους σοκάρει:

Ανθρωποκτονία την 22-01-2012 το βράδυ στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας από τρεις δράστες, ένας από τους οποίους πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ημεδαπό
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι, σε βάρος 69χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 01-10-2011 στη Συκάμινο Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 58χρονης ημεδαπής, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 02-10-2011, στον Αυλώνα Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 68χρονης ημεδαπής που συνέβη νωρίς το πρωί της 02-10-2011 στο Μίλεσι Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 54 και 25 ετών αντίστοιχα, που συνέβη νωρίς το πρωί της 17-10-2011 στο Χαλκούτσι Ωρωπού Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, που συνέβη το απόγευμα της 22-11-2011 στην Κερατέα Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 77χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 07-10-2011 στο Καπανδρίτι Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος ανδρόγυνου, ηλικίας 70 ετών ο άνδρας, 62 η σύζυγός του και 59χρονου συγγενικού τους προσώπου, που συνέβη το βράδυ της 11-11-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 62χρονης ημεδαπής που συνέβη το απόγευμα της 20-11-2011 στον Ωρωπό Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 32χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 23-11-2011 στο Κορωπί Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 69χρονου ημεδαπού, που συνέβη το βράδυ της 02-12-2011 στη Συκάμινο Ανατολικής Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 69χρονου ημεδαπού και της 64χρονης συζύγου του, που συνέβη το βράδυ της 05-12-2011 στον Κάλαμο Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 76χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το απόγευμα της 07-12-2011 στον Ωρωπό Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 64χρονης ημεδαπής, που συνέβη το απόγευμα της 28-12-2011 στην Ραφήνα Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 22χρονης ημεδαπής, που συνέβη το βράδυ της 28-12-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, που συνέβη το βράδυ της 28-12-2011 στο Πικέρμι Αττικής.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος πέντε ημεδαπών ενοίκων, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 02-10-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 80χρονου ημεδαπού, που συνέβη το βράδυ της 20-11-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 66χρονου ημεδαπού και της 58χρονης συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 25-11-2011 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 62χρονου ημεδαπού και της 61χρονης συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 09-12-2011 στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 59χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη νωρίς το πρωί της 03-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 65χρονου ημεδαπού και της συζύγου του, που συνέβη το απόγευμα της 08-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
Ένοπλη ληστεία σε σπίτι σε βάρος 67χρονης ημεδαπής και του 73χρονου Γαλλικής καταγωγής συζύγου της, που συνέβη το απόγευμα της 16-11-2011 στην Κέρκυρα.
Κλοπή σε οικία 68χρονης ημεδαπής που έγινε το χρονικό διάστημα από 22-01-2012 έως 23-01-2012 στο Δήλεσι Βοιωτίας.
Κλοπή σε οικία 51χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 09-12-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
Κλοπή σε οικία 77χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 24-11-2011, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.
Κλοπή σε οικία 86χρονης ημεδαπής που έγινε νωρίς το πρωί της 10-01-2012, στην Παραλία Αυλίδας Ευβοίας.

Η λεία, σύμφωνα με την αστυνομία από όλα αυτά τα “χτυπήματα ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα κοσμήματα αλλά και οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν αρπάξει.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Πυροβολισμοί και τραυματισμός αστυνομικού στην Καλλιθέα

Aιματηρή καταδίωξη ληστών σημειώθηκε στις 11.45 το πρωί στην περιοχή της Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. επεχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο δύο ύποπτα άτομα, στη συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Θησέως.

Οι άνδρες, που, όπως αποδείχθηκε, φορούσαν περούκες, προσπάθησαν να διαφύγουν, ακολούθησε καταδίωξη, πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός αστυνομικού. Τελικά, οι δύο δράστες, οι οποίοι είναι σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν, ο ένας εκ των οποίων στην οδό Λυκούργου.

Απ' ό,τι φαίνεται, η υποψία των αστυνομικών απέτρεψε ενδεχόμενη ληστεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ένοπλοι σχεδίαζαν να ληστέψουν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Καρτέρι σε οδηγούς στα φανάρια

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας από την Αλγερία, ο οποίος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, έστηνε καρτέρι σε φανάρια στο κέντρο της πρωτεύουσας και, μόλις τα Ι.Χ. σταματούσαν στο κόκκινο, άνοιγε τις πόρτες και αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα.

Ο 22χρονος Αλγερινός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Συντάγματος στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης. Νωρίτερα είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει αντικείμενα από αυτοκίνητο που είχε σταματήσει σε φανάρι στην οδό Ν. Μεταξά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών από οχήματα στις οδούς Ν. Μεταξά, Αγίου Κωνσταντίνου, Σωκράτους και Μάρνη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών.


 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Τον δολοφόνησαν για 100 ευρώ και μια χρυσή αλυσίδα! Δείτε την ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε συνέχεια του από 11-3-2012 δελτίου τύπου της Υπηρεσίας μας, με το οποίο γνωστοποιήθηκε η ανεύρεση πτώματος 50χρονου ημεδαπού άνδρα, ο οποίος έφερε πολλαπλές...κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνελήφθησαν τις νυχτερινές ώρες της 11-3-2012 στην Κοζάνη, ένας 29χρονος αλλοδαπός και μια 43χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι φέρονται ως δράστες της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες έρευνες, μεθοδικότητα, αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες αλλοδαποί με σκοπό την ληστεία, παρέσυραν το θύμα σε κτήμα ιδιοκτησίας του, πλησίον της πόλης της Κοζάνης, όπου ο 29χρονος με την χρήση μεταλλικού σωλήνα του προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα. Αμέσως μετά αφαίρεσαν από τον θύμα το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ περίπου, μία (1) χρυσή αλυσίδα και πήγαν στο σπίτι της 43χρονης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι της 43χρονης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα (1) παντελόνι που ανήκε στον 29χρονο και το οποίο αυτή έπλυνε, με σκοπό την αφαίρεση κηλίδων αίματος του θύματος, καθώς και η χρυσή αλυσίδα του θύματος.

Από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, ο 29χρονος βρισκόταν παράνομα στη χώρα και η 43χρονη διευκόλυνε τη διαμονή του, φιλοξενώντας τον στο σπίτι της.

Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Την 12:00΄ ώρα σήμερα (12-03-2012), θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης (Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου).

kozanilife.gr
 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων, ενώ προσήχθησαν συνολικά εξήντα εννέα άτομα και συνελήφθησαν δώδεκα εξ αυτών.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριάντα οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και δέκα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

 

CIM

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2005
Μηνύματα
8.493
Like
30
Πόντοι
66
Κινηματογραφική καταδίωξη στην Πρέβεζα και συλλήψεις για ναρκωτικά

Ένα γερό «χτύπημα» στα κυκλώματα των εμπόρων ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας...έπειτα από καταδίωξη που θύμιζε... κινηματογραφική ταινία.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες, πως θα γινόταν διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, με δύο ΙΧ αυτοκίνητα, από την ελληνοαλβανική μεθόριο με προορισμό την Ελευσίνα.

Στον Αρχάγγελο είχαν στήσει «μπλόκο» με τη συνδρομή και της ομάδας ΔΙΑΣ. Έκαναν σήμα στα ύποπτα οχήματα να σταματήσουν, ωστόσο οι οδηγοί τους δεν υπάκουσαν. Ακολούθησε καταδίωξη, η οποία έληξε επιτυχώς για τους αστυνομικούς σε σημείο επί της Ε.Ο. κοντά στα Φλάμπουρα.

Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, τρεις άντρες και μία γυναίκα. Οι τρεις είναι Ρομά, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες διέμεναν στην περιοχή μας.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στο ένα αυτοκίνητο 98 δεμάτια ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους 105 κιλών και 300 γραμμαρίων και στο άλλο 96 δεμάτια, συνολικού βάρους 113 κιλών και 700 γραμμαρίων. Κατέσχεσαν και 7 κινητά τηλέφωνα, που μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στην περαιτέρω έρευνα, όπως επίσης και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.
atpreveza.gr
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom