γιατί έχω την εντύπωση ότι Ελληνίδες δεν είναι φεμινίστριες ; μήπως το φεμινισμό,που είναι κατά βάση αριστερή ιδεολογία,τον ασπάζονται όσες είναι φτωχές και λιγότερο "εμφανίσιμες" και "ευνοημένες" κοινωνικά ; ας πούμε κάποιες ντίβες ΔΕΝ λένε κάτι φεμινιστικό.ούτε λένε κάτι για τα δικαιώματα της γυναίκας τόσο εύκολα υπάρχει ένα στερεότυπο στις ΗΠΑ ότι οι δεξιές είναι πιο "σέξι" από τις αριστερές που και καλά βάζουν όσες είναι "άσχημες",λεσβίες,τρανς κλπ επίσης λίγες ιερόδουλες συμμετέχουν σε σωματεία για τα δικαιώματά τους,μπας και όσες βγάζουν πολλά πχ βίζιτες νοιάζονται πιο πολύ για τα φράγκα που βγάζουν παρά το όσα τραβάνε με μερικούς σεξιστές πελάτες ; μήπως ορισμένες πολύ όμορφες γυναίκες επειδή μπορούν εύκολα να έχουν έναν φραγκάτο κλπ νιώθουν ότι "δε χρειάζονται φεμινισμό" ;
Καλησπέρα και να έχουμε μία όμορφη Κυριακή.
Ωραίο θέμα και Κυριακάτικο, αν και από τις απαντήσεις μερικών το θέμα θεωρείται είτε ξεκάθαρο, είτε αντίθετα, τροφή για σκέψη και ανάλυση.
Θυμήθηκα τον τραγουδιστή Χούλιο Ινγκλέσιας τον πατέρα του Ενρίκε που είχε δηλώσει σωστά, με αυτοκριτική και με ειλικρίνεια: "Ήμουν πολύ όμορφος για να γίνω κομμουνιστής"
Συμφωνώ με κάποιους προλαλήσαντες ότι ακολουθούμε τάσεις και ιδεολογίες για το ατομικό μας συμφέρον αλλά και για το συμφέρον της ομάδας των ομοιδεατών μας.
Όσο για εμένα η άποψη μου είναι ότι η σημερινή εποχή είναι καλύτερη για τις γυναίκες και εγώ χαίρομαι για αυτό αν και πρώτης όψεως φαίνεται εις βάρος των straight ανδρών. Επειδή τις αναγκάζει τις γυναίκες να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους που ακολουθούνται από τα δικαιώματα τους. Δεν είναι μόνο γυναίκες που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Πολλοί άνθρωποι άντρες και γυναίκες και κυρίως οι τεμπέληδες θα επικαλούνται τα δικαιώματά τους και θα αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους.
Η ελευθερία έχει το τίμημά της.
Κάποτε τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, εις βάρος όμως των γυναικών. Ο θεσμός του γάμου εξυπηρετούσε περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες. Οι γυναίκες σήκωναν τα περισσότερα βάρη στο παρελθόν. Τώρα η ελευθερία τους, τις κάνει να αρνούνται τον ενδεχόμενο ζυγό από έναν πιθανώς αλλοπρόσαλλο άνδρα. Εγώ χαίρομαι όταν όπως είπα που και οι γυναίκες έχουν πλέον την ελευθερία να επιλέγουν τη ζωή τους, αν και είναι εις βάρος των ανδρών που μένουν ανύπανδροι όπως εγώ. Από την άλλη αν και ο γάμος ήταν κάποτε βολικός για τους άνδρες, τώρα πια δεν είναι.
Έχω την υποψία ότι στη σημερινή εποχή ο γάμος ρίχνει την ποιότητα ζωής ενός άνδρα αντί να την ανεβάζει. Βασικά λάθος, δεν εννοούσα την ποιότητα ζωής, αλλά το βιοτικό επίπεδο ζωής. Ενώ η ποιότητα ζωής μπορεί κατά παράδοξο τρόπο να είναι λίγο καλύτερη λόγω της συντροφικότητας που είναι το αντίδοτο στην μοναξιά.
Πιστεύω στο κράτος δικαίου και σε μια δίκαιη κοινωνία. Πιστεύω ότι όταν είναι δίκαια τα πράγματα και για τις δύο πλευρές και υπάρχει ισονομία, θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής για τα ζευγάρια, αλλά και το βιοτικό επίπεδο θα παραμένει καλό και στους παντρεμένους, για τον άνδρα και τη γυναίκα αμφότερους. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται λιγότεροι γάμοι και θα γεννιούνται λιγότερα παιδιά. Αν και η υπογεννητικότητα φέρνει δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα, κανείς δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον. Θέλουμε να ζούμε το τώρα και αυτό με αρκετή κοντόφθαλμη λογική. Ίδωμεν.