Νέα

Ελλάς Ελλήνων...φυλακισμένων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Πρώτη σε υπερκορεσμό των σωφρονιστικών καταστημάτων η χωρά μας μεταξύ των 49 μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι πλέον κορεσμένες φυλακές σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδεικνύονται... πανηγυρικά οι ελληνικές, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το «προφίλ» των σωφρονιστικών καταστημάτων των 49 κρατών-μελών, που μόλις δημοσιοποιήθηκε.

Η έκθεση καταγράφει μία προς μία τις «παθογένειες» του ελληνικού σωφρονιστικού συστήματος, οι οποίες αφορούν τον υπερπληθυσμό των φυλακών, τον αριθμό-ρεκόρ κρατουμένων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπως και τα υψηλότατα ποσοστά αλλοδαπών κρατουμένων, αλλά και καταδικασθέντων σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, τα οποία έχουν ανανεωθεί και καλύπτουν έως και τον Σεπτέμβριο του 2006, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού είναι φαινόμενο που δεν συναντάται μόνον στη χώρα μας. Η τελευταία πάντως ανακηρύσσεται... πρωταθλήτρια στον υπερκορεσμό των σωφρονιστικών καταστημάτων, με ποσοστό που αγγίζει το 168%! Ακολουθούν η Αρμενία και η Ισπανία (140%), η Ουγγαρία (137%), το Βέλγιο και η Γεωργία (με περίπου 118%).

Με ρυθμό 19%
Στον κατάλογο που αποτυπώνει την αναλογία κρατουμένων-κατοίκων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30ή θέση, με τη Ρωσία να κατακτά με το... σπαθί της τον τίτλο της χώρας με τους περισσότερους εγκλείστους (610 κρατούμενοι ανά 100.000 κατοίκους).

Η χώρα μας, εξάλλου, δεν εμφανίζεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα... έκρηξης του πληθυσμού των φυλακών της, καθώς το ποσοστό αύξησης του αριθμού των κρατουμένων την τελευταία εξαετία κυμαίνεται στο 19%. Στην πλέον δυσχερή θέση βρίσκεται η Αλβανία, όπου το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 181%, ενώ ακολουθούν χώρες όπως η Κροατία (89,5%), το Λουξεμβούργο (81%) και τα Σκόπια (45%). Πολλά όμως είναι τα κράτη-μέλη που κατάφεραν να περιορίσουν τον πληθυσμό των φυλακών τους τα τελευταία έξι χρόνια, με πρώτες τη Σλοβακία (-45,9%), την Ιταλία (-29,7%), τη Ρουμανία (-24,5%), αλλά και την Τουρκία (-16,6%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στο top-5 των χωρών με τους περισσότερους αλλοδαπούς κρατούμενους. Πρόκειται για ένα θέμα Που απασχολεί έντονα την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία προωθεί δυναμικά συμφωνίες για τη μεταφορά κρατουμένων στα κράτη καταγωγής τους, τόσο στο πλαίσιο της Ε.Ε. όσο και διμερώς (τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ο υπουργός Σωτ. Χατζηγάκης είχε σχετική συνεργασία με τον Βρετανό ομόλογο του ΤζανΣτρο).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των αλλοδαπών που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές ανέρχεται στο 58,4%, το οποίο ξεπερνούν μόνον το Μονακό, η Ανδόρα, η Λιθουανία και η Ελβετία. Ιδιαίτερα υψηλά, άλλωστε, είναι τα ποσοστά των υποδίκων στη χώρα μας (30,3%, που μας τοποθετεί στην 9η θέση), αλλά και των βαρυποινιτών. Ειδικότερα, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία όσον αφορά τους καταδικασθέντες σε ποινές κάθειρξης άνω των 20 ετών, αλλά και τη δεύτερη θέση στις χώρες με τους περισσότερους ισοβίτες, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκοτία).

63% για ναρκωτικά
Τέλος, η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κρατών-μελών με τους περισσότερους κρατουμένους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών (στοιχείο πάντως που πρέπει να «ερμηνευτεί», λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες αποκλίσεις στην ποινική αντιμετώπιση των σχετικών αδικημάτων στην Ευρώπη).

Αναλυτικά, οι κρατούμενοι για ναρκωτικά στις ελληνικές φυλακές ανέρχονται σε 63%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτά που εμφανίζουν οι χώρες που έπονται, όπως η Ιταλία (29,4%), η Νορβηγία (29,1%), η Μάλτα (28,1%) και η Κύπρος ((27,5%).

ΑΙΣΧΟΣ

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Πρώτη σε υπερκορεσμό των σωφρονιστικών καταστημάτων η χωρά μας μεταξύ των 49 μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΑΙΣΧΟΣ
Δεν καταλαβαινω. Οταν ειναι καπου τελευταια η ΕΛλαδα γκρινιαζετε. Τωρα που ειναι καπου πρωτη παλι γκρινιαζετε !  :tooth: :bounce-glasses:

Επισκέπτης
μαθε να διαβαζεις..

"Στον κατάλογο που αποτυπώνει την αναλογία κρατουμένων-κατοίκων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30ή θέση, με τη Ρωσία να κατακτά με το... σπαθί της τον τίτλο της χώρας με τους περισσότερους εγκλείστους (610 κρατούμενοι ανά 100.000 κατοίκους)."

Υ.Γ αν δεν σου αρεσει η Ελλαδα,καλα θα κανεις να ξαναγυρισεις απο εκει που ηρθες..

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Και τι μας νοιάζει εμάς;;; Εμείς είμαστε έξω :cheesy:.

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
μαθε να διαβαζεις..

"Στον κατάλογο που αποτυπώνει την αναλογία κρατουμένων-κατοίκων, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30ή θέση, με τη Ρωσία να κατακτά με το... σπαθί της τον τίτλο της χώρας με τους περισσότερους εγκλείστους (610 κρατούμενοι ανά 100.000 κατοίκους)."

Υ.Γ αν δεν σου αρεσει η Ελλαδα,καλα θα κανεις να ξαναγυρισεις απο εκει που ηρθες..
Το ποστ μου ειχε φανερη δοση πλακας , οπως το 99% των ποστ μου.
Για το κυριως θεμα , εγω δεν αρνηθηκα τιποτα φιλαρακο απο αυτα που λες
Υ.Γ. Εσενα αν δε σου αρεσει η Ελλαδα ξεκουμπισου!

Επισκέπτης
Το ποστ μου ειχε φανερη δοση πλακας , οπως το 99% των ποστ μου.
Για το κυριως θεμα , εγω δεν αρνηθηκα τιποτα φιλαρακο απο αυτα που λες
Υ.Γ. Εσενα αν δε σου αρεσει η Ελλαδα ξεκουμπισου!
συγνωμη που δεν μπορω να κατανοησω το χιουμορ σου..εγω δεν εχω κανενα προβλημα με την ελλαδα..καποια στατιστικα στοιχεια παρεθεσα & τον αποτροπιασμο μου για την κατασταση που επικρατει σε ενα χωρο οπου διαβιωνουν συνανθρωποι μας..

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
συγνωμη που δεν μπορω να κατανοησω το χιουμορ σου..εγω δεν εχω κανενα προβλημα με την ελλαδα..καποια στατιστικα στοιχεια παρεθεσα & τον αποτροπιασμο μου για την κατασταση που επικρατει σε ενα χωρο οπου διαβιωνουν συνανθρωποι μας..
Ουτε εγω εχω προβλημα με την Ελλδα. Πως το συμπερανες αυτο ; Και οχι μονο δεν εχω προβλημα αλλα ειναι πολυ καλυτερη απο ολες τις χωρες σε πολλα θεματα. Και εγω την Ελλαδα δεν την βρισκω ακριβη οπως ολοι. Ισα ισα τη θεωρω απο τις πιο φθηνες χωρες.

Επισκέπτης
Ουτε εγω εχω προβλημα με την Ελλδα. Πως το συμπερανες αυτο ; Και οχι μονο δεν εχω προβλημα αλλα ειναι πολυ καλυτερη απο ολες τις χωρες σε πολλα θεματα. Και εγω την Ελλαδα δεν την βρισκω ακριβη οπως ολοι. Ισα ισα τη θεωρω απο τις πιο φθηνες χωρες.
στα μυνηματα σου,που τυχαια διαβαζω στα διαφορα θρεντς,διαπιστωνω μια συνεχη ταση εξυψωσης οτιδηποτε σοβιετικου-ρωσικου με ταυτοχρονο χλευασμο οτιδηποτε Ελληνικου..εσυ σιγουρα δικαιουσαι να θεωρεις αστεια τα εν λογω μυνηματα σου,αλλα επετρεψε & σε εμενα(αν θελεις) να εχω αντιθετη αποψη..

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
στα μυνηματα σου,που τυχαια διαβαζω στα διαφορα θρεντς,διαπιστωνω μια συνεχη ταση εξυψωσης οτιδηποτε σοβιετικου-ρωσικου με ταυτοχρονο χλευασμο οτιδηποτε Ελληνικου..εσυ σιγουρα δικαιουσαι να θεωρεις αστεια τα εν λογω μυνηματα σου,αλλα επετρεψε & σε εμενα(αν θελεις) να εχω αντιθετη αποψη..
Σου επιτρεπω  :grin:
Και αυτο ειναι χιουμορ μου. Μην αρπαζεσαι!  ;)

PanosK32

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2006
Like
4
Πόντοι
1
Σε λιγα χρονια , θα συμφερει καλυτερα να πας φυλακη (τσαμπα φαι,τσαμπα υπνος,παροχες),παρά να ζησεις στην αθηνα με μισθο υπαλληλου..

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Μην το λες. Αν έχεις συζητήσει με άτομο που έχει πάει φυλακή, η κατάσταση μέσα είναι πολύ πιο τραγική από ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί.

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Σε λιγα χρονια , θα συμφερει καλυτερα να πας φυλακη (τσαμπα φαι,τσαμπα υπνος,παροχες),παρά να ζησεις στην αθηνα με μισθο υπαλληλου..
Μην ξεχνας οτι στη φυλακη υπαρχει κι ενα αλλο βασικο προβλημα. Αν κρατιεσαι ακομα εμφανισιακα, συνηθως σε γαμανε. Το παρων αποτυπωνεται εξαιρετικα και στην ταινια του Σπαικ Λι ''25η Ωρα''.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom