Νέα

Ελλάδα-Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα karvelas007
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 49K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
και κάτι άλλο

Η ελλάδα συνορεύει με χώρες με τις οποιες αυτή τη στιγμή έχει κακές η σχεδόν εχθρικές σχέσεις. Με εξαίρεση τη Βουλγαρία

Αυτό είναι μια σημαντική αποτυχία που θα την πληρώσουμε, όταν η ντορούλα και όλο τις το σόι θα κάνουνε ski στο gstaad

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
ο λαός και οι αμερικανοί θέλουν με τρέλλα.
Ολοι οι άλλοι είναι δευτερευούσης σημασίας.

Επέτρεψε μου

Ο λαός δεν είναι σίγουρος

Και αν μπούν Αλβανία Σκοπια τότε οι Αμερικανοι θα έχουν δικά τους μαγαζί μέσα

Βεβαια η Τουρκια έχει άλλο μέγεθος και αν μπει θα τα γαμήσει όλα

Ο τωρινός Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ένα όραμα που είναι πολύ σωστό

Αλλα ίσως τελικά έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα για την ίδια το να μείνει εκτος

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
και κάτι άλλο

Η ελλάδα συνορεύει με χώρες με τις οποιες αυτή τη στιγμή έχει κακές η σχεδόν εχθρικές σχέσεις. Με εξαίρεση τη Βουλγαρία

Αυτό είναι μια σημαντική αποτυχία που θα την πληρώσουμε, όταν η ντορούλα και όλο τις το σόι θα κάνουνε ski στο gstaad
Eχουμε κακές σχέσεις γιατί είναι κακοί γείτονες.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Eχουμε κακές σχέσεις γιατί είναι κακοί γείτονες.

Η απάντηση σου είναι σωστή αν μιλάς για χωράφι

Όμως εδώ μιλάμε για κάτι πιο σημαντικό

Αν θες ψάξε λίγο να δεις ποιος είναι ο ρόλος του υπουργείου εξωτερικών σε μια κανονική χωρα, και γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτό θα έπρεπε να ήταν διπλωμάτες αντί για τσιράκια του κάθε αποτυχημένου πολιτικάντη

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επέτρεψε μου

Ο λαός δεν είναι σίγουρος

Και αν μπούν Αλβανία Σκοπια τότε οι Αμερικανοι θα έχουν δικά τους μαγαζί μέσα

Βεβαια η Τουρκια έχει άλλο μέγεθος και αν μπει θα τα γαμήσει όλα

Ο τωρινός Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έχει ένα όραμα που είναι πολύ σωστό

Αλλα ίσως τελικά έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα για την ίδια το να μείνει εκτος

όσο και αν σου φαίνεται παράλογο, μόνο οι ευρωπαίοι θα κερδίσουν από την είσοδο της τουρκίας.
θα πέσει τρελλό χρήμα, η αγορά είναι τεράστια σε όλους τους τομείς και ιο ευρωπαικές βιομηχανίες θα αντικαταστήσουν τους κινέζους με τούρκους

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Οι Τούρκοι βρήκαν τον Ερντογάν τους. Καθάρισε τα καριόλια του στρατού, προσπαθεί να λύσει το κουρδικό, τον πολέμησαν ανελέητα αλλά ακόμα κυβερνά. Το Σημίτη τον έφαγαν λάχανο. Τώρα, ποιός λαός είναι πιο μαλάκας δε θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε άλλος παρά μόνο η ιστορία.
Θλίβομαι όταν φαντάζομαι ότι η Ελλάς της πρώιμης ένταξης στην ΕΟΚ θα συγκρίνεται μόνο με την Αλβανία όταν σε καμμιά 20αριά χρόνια η τουρκία μας πάρει και τη θέση στην ΕΟΚ. Τη θέση στο ΝΑΤΟ μας την πήρε.
Τεσπα. Σε κουβέντα να βρισκόμεθα....
Συμφωνούμε πλήρως. Ιδίως για τον Ερντογάν - έχει balls και το ΄χει αποδείξει.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
όσο και αν σου φαίνεται παράλογο, μόνο οι ευρωπαίοι θα κερδίσουν από την είσοδο της τουρκίας.
θα πέσει τρελλό χρήμα, η αγορά είναι τεράστια σε όλους τους τομείς και ιο ευρωπαικές βιομηχανίες θα αντικαταστήσουν τους κινέζους με τούρκους

πως θα κερδίσουν?

Με βάση τον κανονισμό τις ΕΕ κάθε χωρα εκπροσωπείται από αριθμό βουλευτών που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της. Κάθε απόφαση μπορεί να την ελέγχει, να τη μπλοκάρει, να την προωθεί. Είδαμε τι έγινε με την Πολωνια που είναι και αυτή μεγάλο κράτος. Ένταξη της Τουρκίας θα οδηγήσει σε διάλυση όλους τους μηχανισμούς της ΕΕ.

την επομενη τις ένταξης εκατομμύρια τούρκων θα πάνε να βρούνε τους συγγενείς τους στη Γερμανία, στη βουλγαρία και στη Γαλλία.

Τέλος, για να μπει η τουρκια στην ΕΕ θα πρέπει να δαπανηθούν τριπλάσια χρήματα από όσα χρειάζεται για να μπούν Σερβία, Κροατία, Montenegro και Βοσνία ΜΑΖΊ.

Πολύ απλά τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν

Ο μονος τρόπος (κατά τη γνώμη μου πάντα) να κερδίσει η ευρώπη είναι η ειδική σχέση που ανέφερε η Merkel και ο Σαρκοζί

Όλα αυτά φυσικά είναι η γνώμη μου, θέλω να ακούσω και τη δικη σας

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ο Ερντογάν είναι πράγματι ηγέτης και το έχει αποδείξει. Είναι τυχερή η Τουρκια που βρήκε ηγέτη, όπως η Ρωσία που βρήκε το δικό της

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Δεν ξέρω αν η τουρκια μπει στην ΕΟΚ, ίσως γίνει και αυτό κάποια στιγμή.

Και μιας και μιλάμε για Τουρκια, δεν έχω αντιληφθεί ειλικρινή θέληση από μέρους της να μπει στην ΕΟΚ.
Θέλει μόνο όμως με προϋποθέσεις, δηλ να μην μπαίνουν ποτέ στην ατζέντα θέματα όπως ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.

Η Ευρώπη δε θέλει μια και θα πρέπει αλλάξει ολόκληρη αγροτική πολιτική - και μόνο με την ιδέα 60 εκ Τούρκων στην Ευρώπη τρέμουν. Άσε η δύναμη που θα έχει στο Ευρωκοινοβούλιο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
πως θα κερδίσουν?

Με βάση τον κανονισμό τις ΕΕ κάθε χωρα εκπροσωπείται από αριθμό βουλευτών που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της. Κάθε απόφαση μπορεί να την ελέγχει, να τη μπλοκάρει, να την προωθεί. Είδαμε τι έγινε με την Πολωνια που είναι και αυτή μεγάλο κράτος. Ένταξη της Τουρκίας θα οδηγήσει σε διάλυση όλους τους μηχανισμούς της ΕΕ.

την επομενη τις ένταξης εκατομμύρια τούρκων θα πάνε να βρούνε τους συγγενείς τους στη Γερμανία, στη βουλγαρία και στη Γαλλία.

Τέλος, για να μπει η τουρκια στην ΕΕ θα πρέπει να δαπανηθούν τριπλάσια χρήματα από όσα χρειάζεται για να μπούν Σερβία, Κροατία, Montenegro και Βοσνία ΜΑΖΊ.

Πολύ απλά τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν

Ο μονος τρόπος (κατά τη γνώμη μου πάντα) να κερδίσει η ευρώπη είναι η ειδική σχέση που ανέφερε η Merkel και ο Σαρκοζί

Όλα αυτά φυσικά είναι η γνώμη μου, θέλω να ακούσω και τη δικη σας

εγώ θεωρώ ότι η τουρκία είναι παρθένα από εργατικά χέρια και πόρους. θα πέσει χοντρό χρήμα και στον τουρισμό και στη βιομηχανία....
τα άλλα είναι για να περνά η ώρα που συζητάμε.
όλα για το μπαγιόκο γίνονται.
μην ξεχνάς ότι οι πολωνοί γυρίζουν όλοι πίσω απ΄την αγγλία.........μόλις μπήκε η πολωνία στην εε.....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
εγώ θεωρώ ότι η τουρκία είναι παρθένα από εργατικά χέρια και πόρους. θα πέσει χοντρό χρήμα και στον τουρισμό και στη βιομηχανία....

Και τώρα μπορεί να πέσει το χρήμα. Και είναι και λιγότερα ελεγχόμενο. Ωραιότατο ξέπλυμα

Και με βάση την τελωνειακή σύνδεση, τα τουρκικα προϊόντα πληρώνουν πολύ λίγους δασμούς

Το πείραμα της Βουλγαρίας που μπήκε για το φτηνό εργατικό της δυναμικό απέτυχε.

Η Πολωνια εκβίασε και εκβιάζει χώρες όπως η Γερμανία και έχει μπλοκάρει πολλές φορες σημεντικές αποφάσεις.

Τέλος, η ίδια η Τουρκια θα πρέπει να λύσει σημαντικά εσωτερικά θέματα που έχει

Ίσως σε 50 χρονια. Εγώ όμως δε θα ζω οποτε..

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Πιέζουν όμως οι γαμημένοι οι Αμερικάνοι - γεωστρατηγικά είναι από τους μεγαλύτερους στόχους που έχουν, δεδομένης της περιφερειακής δύναμης που διαθέτει ο στρατός της Τουρκίας στην περιοχή.

Αυτό το ξέρει η Ευρώπη και επειδή δε την παίρνει να φέρνει σαν επιχείρημα το γεγονός ότι θα φέρει τούμπα προγράμματα σταθερότητας χρόνων, πετάει τον μουσουλμανικό κίνδυνο για να φέρνει την Αμερική στα ίσα της.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Οι Αμερικανοι πιέζουν αλλα οι δυνατότητες που έχουν αυτή τη στιγμή δε μπορούν να αντισταθμίσουν την αντίσταση από τα μεγάλα κράτη-μέλη.

Ίσως όταν μπούνε και οι γύφτοι αλβανία και σκοπια η ισορροπία να αλλάξει. Αλλα και πάλι θα πάρει χρόνο

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Και αυτοι δυσκολα τους βλεπω να μπαινουν.. χωρες που εχουν πολυ δρομο μπροστα τους ακομη.

Και η τουρκια ακομη πιο δυσκολα..

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πρώτη θα μπει η κροατία. Και μετά παίζει Montenegro. Η Σερβία θα μπει αλλα αρκετά πιο μετά. Bosnia ίσως και να μην υπάρχει σαν κράτος μέχρι τότε

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ξέχασα ότι είναι και το Kosovo που θέλει να μπει

E ρε γέλια

Και όλοι αυτοί είναι γείτονες μας ρε πούστη

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
απαντάω συνολικά.
οι κουτοφραγκοι το πήραν το μήνυμα από Ελλάδα και Πορτογαλία.
δεν υπάρχει περιπτωση να ενταχθεί ξανά χώρα επί ίσοις όροις όπως έγινε με μας.......
δύο ταχυτήτων θα είναι το μαγαζί πολιτικά όπως και στα οικονομικά. θεωρώ ότι χώρες που δεν μπορούν να μείνουν εκεί που τις τοποθετούν θα παίρνουν πούλο όχι διοικητικά αλλά οικονομικά. Αυτό πονάει άλλωστε.
Η Ευρώπη θα αποκτήσει υπόσταση μόνο όταν αποκτήσει πολιτικά τη μορφή των ηνωμένων πολιτειών.
με κανένα άλλο σύστημα δε θα έχει ισχύ ούτε οικονομική ούτε πολιτική.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom