Νέα

Ελλάδα-Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα karvelas007
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 49K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
αν και ο συγκεκριμένος είναι ξεπερασμένος κατά τη γνώμη μου, η φράση αυτή είναι σωστή

Επιδέχεται όμως ερμηνειών
υπαρχει και το αλλο :ο πολεμος ειναι η συνεχιση της διπλωματιας με αλλα μεσα του ιδιου

υγ.ο κλαουζεβιτς μαλλον φιλοπολεμος ηταν..

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Σωστός εντοπισμός. Το διάβασα και εγώ το πρωί.

Κατά τη γνώμη μου καλά έκαναν οι Τούρκοι. Aλλο ελευθερια τις έκφρασης και άλλο η προσβολή εθνικών συμβόλων

Οι Aγγλοι όπου πάνε τα κάνουν κώλο.

Υπάρχει μια σύγχυση γενικώς

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Στην ελευθερία της έκφρασης για θέματα

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
υπαρχει και το αλλο :ο πολεμος ειναι η συνεχιση της διπλωματιας με αλλα μεσα του ιδιου

υγ.ο κλαουζεβιτς μαλλον φιλοπολεμος ηταν..

ο συγκεκριμένος αναφέρεται σε αρχές μιας μορφής πολεμου που ανήκει πλέον στο παρελθόν

Δε λέω ότι λέει λάθος πράγματα, απλά ίσως πλέον να έχουν περισσότερο εγκυκλοπαιδική αξια

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Στην ελευθερία της έκφρασης sometimes

συμφωνώ

Σε χώρες με περιορισμένη παράδοση δημοκρατίας οι γραμμές ανάμεσα στη λογοκρισία και την ασυδοσία είναι δυσδιάκριτες. Και μερικές φορες ορίζονται με βάση προσωπικές γνώμες, η γνώμες τρίτων - τις εκκλησιας ας πούμε.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Οπότε λέμε ότι στη χώρα μας δεν έχουμε Δημοκρατία :)

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Σηκώνουν πολύ νερό τα άρθρα gl - διάβασα μόνο αυτό περί έρευνας του δρος Γκόλνα κλπ. Από αχ βαχ και διαπιστώσεις, έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε.

Ερώτηση:
Ο ίδιος έχει πάει φανταράκος να δει πως λειτουργεί ο Ελληνικός Στρατός? Ε?

Για να γίνουν αυτά που λέει, πρέπει άτομα σαν κι αυτόν να έρθουν να εδώ και σαν think tanks δίπλα από έναν Σημίτη του μέλλοντος (μην αρχίσετε τίποτα παπαριές γιατί δεν είμαι ΠΑΣΟΚ), να αλλάξει μια νοοτροπία που έχει διαβρωθεί από τη μη-παραγωγικότητα, από το συνδικαλισμό (που ξεκινάει από το γυμνάσιο) και από τη μη αξιολόγηση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Αν αυτός βρει έναν πολιτικό σχηματισμό με ανθρώπους που θα έχουν στομάχι από τσίγκο, εγώ θα τους ψηφίσω. Αν περιμένει από ευχολόγια, σωθήκαμε. Τα γράφουν κι οι δικοί μας εδώ μια ζωή στις φυλλάδες, μόνο που στο βάθος (deep down που λένε) - ούτε αυτοί, αλλά ούτε κι εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε ν' αλλάξει τίποτα γύρω μας.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
ο συγκεκριμένος αναφέρεται σε αρχές μιας μορφής πολεμου που ανήκει πλέον στο παρελθόν

Δε λέω ότι λέει λάθος πράγματα, απλά ίσως πλέον να έχουν περισσότερο εγκυκλοπαιδική αξια
:thumbsup:ετσι ειναι

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι συνήθειες αυτές επικράτησαν μετά το '85

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Σηκώνουν πολύ νερό τα άρθρα gl - διάβασα μόνο αυτό περί έρευνας του δρος Γκόλνα κλπ. Από αχ βαχ και διαπιστώσεις, έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε.

Ερώτηση:
Ο ίδιος έχει πάει φανταράκος να δει πως λειτουργεί ο Ελληνικός Στρατός? Ε?

Για να γίνουν αυτά που λέει, πρέπει άτομα σαν κι αυτόν να έρθουν να εδώ και σαν think tanks δίπλα από έναν Σημίτη του μέλλοντος (μην αρχίσετε τίποτα παπαριές γιατί δεν είμαι ΠΑΣΟΚ), να αλλάξει μια νοοτροπία που έχει διαβρωθεί από τη μη-παραγωγικότητα, από το συνδικαλισμό (που ξεκινάει από το γυμνάσιο) και από τη μη αξιολόγηση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.

Αν αυτός βρει έναν πολιτικό σχηματισμό με ανθρώπους που θα έχουν στομάχι από τσίγκο, εγώ θα τους ψηφίσω. Αν περιμένει από ευχολόγια, σωθήκαμε. Τα γράφουν κι οι δικοί μας εδώ μια ζωή στις φυλλάδες, μόνο που στο βάθος (deep down που λένε) - ούτε αυτοί, αλλά ούτε κι εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε ν' αλλάξει τίποτα γύρω μας.
ε στα αρθρα ολοι λενε θεωριες φιλε,αλλα η θεωρια απο την πραξη απεχει πολυ και ειναι μεγαλη συζητηση τι πρεπει να αλλαξει,ισως πρεπει ολοι να αλλαξουμε εμεις οι ιδιοι ...ατομικα ο καθενας...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αλλά ούτε κι εμείς οι υπόλοιποι θέλουμε ν' αλλάξει τίποτα γύρω μας.

να μιλάς για τον εαυτό σου.
Εγώ ό,τι με πειράζει το αλλάζω με προσωπικό κόστος. Αλλοτε οικονομικό, άλλοτε συναισθηματικό, άλλοτε οικογενειακό, άλλοτε ποινικό.
Αναλαμβάνω τις συνέπειες των πράξεών μου. Αρκετά με τους αλαλαγμούς σ αυτή τη χώρα κι από πράξη γιόκο τσόκο.

Εχει καταστήσει όλη η χώρα αφηρημένες έννοιες ως πανάκεια στις πουστιές και τα δεινά του τόπου...
Φταίνε: η πολιτικη, οι θεσμοί, η αστυνομία, οι κουκούλες, η κρίση, η ακρίβεια, η πουτάνα η ζωή, ο άνεμος, η λαθρομετανάστευση, η μίζα.

Το πούτσο κλαίγανε δλδ. Οταν βέβαια κερδίζει ο γαβεοβάζελος ο σφετερισμός είναι ολοκληρωτικός: Σας γάμησα το κωλαράκι, σας έσκισα, σας πήρα τα σώβρακα.

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Και να πράττεις αναλόγως. Κοινωνική και ηθική ανάταση χωρίς προσωπική ευθύνη και προσωπική εξέλιξη ΔΕΝ υπάρχει.

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
  Έλληνες βατραχάνθρωποι των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών(Ο.Υ.Κ.)βρήκαν και παρέδωσαν σε επιτελείς του ΓΕΝ το γαλλικό sonar της τουρκικής κορβέτας Βodrum F-501.Η κορβέτα συνοδεία δύο αρματαγωγών προσέκρουσε σε ξέρα εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή πραγματοποιούσε (αβλαβή διέλευση), μεταξύ νήσων Στρογγυλής-Καστελλορίζου-Ρω και τουρκικών ακτών.Σε κάποια φάση πλησίασε στο Καστελλόριζο για να ελέγξει αν υπάρχουν στο λιμάνι Ελληνικά πολεμικά πλοία και την πούτσησε.Το sonar βρέθηκε  σε βάθος τριών μέτρων στην ξέρα που βρίσκεται πενήντα μέτρα νοτίως της βραχονησίδας Ψωμί.Την επομένη μέρα και μετά το συμβάν με την συνδρομή και την συνοδεία ρυμουλκού αποκολλήθηκε απο την ξέρα και μπήκε στον τουρκικό ναύσταθμο Ακσάς.
  Οι κινήσεις αυτές ήταν υπό την διακριτική παρακολούθηση απο την Ελληνική πλευρά.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Να μιλάς για τον εαυτό σου. Και να πράττεις αναλόγως. Κοινωνική και ηθική ανάταση χωρίς προσωπική ευθύνη και προσωπική εξέλιξη ΔΕΝ υπάρχει.
Γιατί δεν κατεβαίνεις στις εκλογές ρε παίχτη?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Γιατί δεν κατεβαίνεις στις εκλογές ρε παίχτη?

έχω καταλήξει ότι η φιλοσοφία ζωής μου δεν ταιριάζει με την μέση νεοελληνική νοοτροπία.
Εχω καταλήξει ότι αυτά για τα οποια σε άλλες χώρες είναι θέσφατα, στην Ελλάδα όταν τα λες και τα παίρνεις κράνα και ζητάς να αλλάξουν είσαι γραφικός, και εν γένει καργκιόζης.
Εσύ έχεις μυαλό, άποψη δε συμφωνουμε πάντα, αλλά σε σέβομαι. Το κακό είναι ότι σέβομαι αυτούςε οι οποίοι πάντα αποτελούν τη μειοψηφία.
Η πολιτική είναι σάπια. Οπως προείπα μόνο μια αλλαγή με σοκ και δέος θα αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα.
Οι Τούρκοι βρήκαν τον Ερντογάν τους. Καθάρισε τα καριόλια του στρατού, προσπαθεί να λύσει το κουρδικό, τον πολέμησαν ανελέητα αλλά ακόμα κυβερνά. Το Σημίτη τον έφαγαν λάχανο. Τώρα, ποιός λαός είναι πιο μαλάκας δε θα το κρίνω ούτε εγώ ούτε άλλος παρά μόνο η ιστορία.
Θλίβομαι όταν φαντάζομαι ότι η Ελλάς της πρώιμης ένταξης στην ΕΟΚ θα συγκρίνεται μόνο με την Αλβανία όταν σε καμμιά 20αριά χρόνια η τουρκία μας πάρει και τη θέση στην ΕΟΚ. Τη θέση στο ΝΑΤΟ μας την πήρε.
Τεσπα. Σε κουβέντα να βρισκόμεθα....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δεν ξέρω αν η τουρκια μπει στην ΕΟΚ, ίσως γίνει και αυτό κάποια στιγμή.

Μέχρι τότε όμως θα έχουν μπει Κροατία, Montenegro, Σκοπια και Αλβανία

Οι παραπάνω χώρες θα μπούν τα επόμενα 5 - 7 χρονια. Η Κροατία θα περάσει την Ελλάδα σε παρα πολλούς τομείς, όπως έκανε και η Slovenia. Το Montenegro ίσως ισορροπήσει σε μια κατάσταση μέτρια όπως η ελλάδα.

Για τις άλλες 2 δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός επειδή τις σιχαίνομαι.

σίγουρα μέχρι το 2020 η κατάσταση γύρω από την ελλάδα θα έχει αλλάξει σαφώς όχι υπέρ μας

Και μιας και μιλάμε για Τουρκια, δεν έχω αντιληφθεί ειλικρινή θέληση από μέρους της να μπει στην ΕΟΚ.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Δεν ξέρω αν η τουρκια μπει στην ΕΟΚ, ίσως γίνει και αυτό κάποια στιγμή.

Μέχρι τότε όμως θα έχουν μπει Κροατία, Montenegro, Σκοπια και Αλβανία

Οι παραπάνω χώρες θα μπούν τα επόμενα 5 - 7 χρονια. Η Κροατία θα περάσει την Ελλάδα σε παρα πολλούς τομείς, όπως έκανε και η Slovenia. Το Montenegro ίσως ισορροπήσει σε μια κατάσταση μέτρια όπως η ελλάδα.

Για τις άλλες 2 δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός επειδή τις σιχαίνομαι.

σίγουρα μέχρι το 2020 η κατάσταση γύρω από την ελλάδα θα έχει αλλάξει σαφώς όχι υπέρ μας

Και μιας και μιλάμε για Τουρκια, δεν έχω αντιληφθεί ειλικρινή θέληση από μέρους της να μπει στην ΕΟΚ.
θεληση μπορει να εχει αλλοι δεν την  θελουν με τιποτα...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
θεληση μπορει να εχει αλλη δεν την  θελουν με τιποτα...

ναι ούτε τη θέλουν αλλα ούτε και θέλει

Ο λόγος που το ανέφερα αυτό είναι ότι η ελλάδα σα χωρα δεν έχει κανένα πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκια εκτος του veto σε περίπτωση ένταξης.

Γι αυτό και κατά καιρούς βλέπουμε διαφημιστικές καταχωρήσεις με τη μορφή δήθεν ειδήσεων τύπου "μήνυμα του τάδε προς Τουρκια"

Τα μηνύματα αυτά είναι μονο για εσωτερική κατανάλωση των χάνων εντός συνόρων και ουδεμία αξια έχουν πέραν αυτών

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom