Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά θέλω να μοιραστώ κάποια πράγματα...
1. Η Ελλάδα ως χώρα και πολιτισμός έχει προσφέρει πολλά και σε μας αλλά και στην ανθρωπότητα
2. Οι νεοέλληνες (είναι καινούργια φάρα αυτή) και ειδικά μετά τον πόλεμο, έστησαν ένα κράτος αλλά και ένα σύστημα που είναι βλητό αλλά και ελλειπές. Ειδικότερα στο κομμάτι νομθεσίας, έχουμε το ρεκόρ νόμων σε σχέση με άλλα κράτη.
Υποδομές με πρόβλεψη για το μέλλον 0 (μηδέν). Ακόμη και πρόσφατα έργα έχουν περιορισμένη διάρκεια. Λ.Χ. διάβασα συναγωνιστή να λέει για την Αττική Οδό. Δρομάρα...είπε...Τρομάρα λέω εγώ γιατί α) αν πάθεις ατύχημα πείτε μου ποιό service road διαθέτει? β) Σε 3 χρόνια θα είναι πήχτρα σαν την Πατησίων (και τώρα αν φύγετε για Σ.Κ. ή τριήμερο πήχτρα θα είναι...
3. Πώς εξηγείται ότι ενώ όλοι παίρνουν χαμηλούς μισθούς, οι περισσότεροι έχουν καλά αμάξια, γκόμενες, cg, ct, κωλάδικα, ταβέρνες, βόλτες, εξοχικά και άλλα? Η εξήγηση δύναται να δοθεί από το πόσο χρωστάμε στις τράπεζες ή πόσες μεσιτείες (μεσάζοντες) και λοβιτούρες γίνονται.
4. Η ανοχή μας και η προτίμηση μας σε ακριβές υπηρεσίες αλλά και προϊόντα που τα τιμούμε δεόντως... Ποιός διαμαρτύρεται? Ουδείς... Γι' αυτό το γάλα θα το πληρώνουμε ακριβότερα από ότι στην Γαλλία που το εξάγουμε π.χ., ή θα μας πιάνουν τον κώλο με ένα φραπεδάκι στα 5 ευρώ με κόστος στα 35 λεπτά (cents) και μάλιστα άμα το πίνουμε και σε in cafe ρουφάμε με αγαλίαση γιατί εκεί τον ήπιαμε (τον καφέ εννοείται πονηροί
)
5. Οι επιλογές που κάνουμε στους πολιτικούς. (Χωρίς λόγια)
6. Τι κάνουμε εμείς...Λούφα, κοπάνα, λίγη εργασία ή υπερεργασία? Και πάλι ενωμένοι αν μας πούνε και τίποτε θα βγούμε σε πορείες, απεργίες για τα δικαιώματά μας...χμ!
7. Τι κάνουμε εμείς... Τον μαλάκα γιατί είμαστε σταρχιδιστές αλλά και ωχαδερφιστές!!!
8. Αναφέρθηκε για την πρόοδο των αλλοδαπών (δεν θα ονομάσω γιατί δεν είναι μόνον αυτοί που προκόψανε). Γιατί άραγε προκόψανε? Μήπως δουλεύουνε περισσότερο? Ή έχουν εντοπίσει δουλειές που εμείς τις φτύνουμε και τις κάνουν εκείνοι και οικονομάνε τις κάλτσες τους. Π.Χ. ο μπαμπάς ή η μαμά λέει..."το παιδί μου θα γίνει γιατρός, δικηγόρος..." κ.ο.κ. δεν λέει ποτέ μογιατζής, βοθρατζής, υδραυλικός, αλουμινάς ή κάτι άλλο...γιατί? Γιατί αυτά δεν είναι κυριλέ επαγγέλματα. Χμ...
Για καλέστε κανά υδραυλικό ή κανένα αλουμινά ή μαραγκό και μετά πείτε μου πόσα σας πήρε και πόσο δούλεψε...εεεεε?
9. Γκρίνια... Το εθνικό μας σπορ...
10. Ξερόλες... Τα ξέρουμε όλα αλλά τίποτε δεν αναδεικνύεται εδώ, πρέπει να βγεις εκτός Ελλάδας για να διαπρέψεις. Εδώ το πολύ πολύ να γίνεις πτυχιούχος κάτι... Έξω μπορεί να γίνεις ίσως και Διευθυντής της NASA (και αυτό είναι γεγονός και όχι μαλακίες)...
Μη γράψω περισσότερα και κουράσω ή τουλάχιστον να με βρίσουν κάποιοι λιγότερο
Γι αυτό
Είπων
gent007