Νέα

Έληξε η απεργία πείνας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Upogeios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 457
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
Για τους μετανάστες; Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα με την έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής (και κάθε άλλλου είδους πολιτικής) τα τελευταία 20 χρόνια, δυστυχώς ή που πρέπει να απελαθούν ΟΛΟΙ ή θα υπάρξει τέτοιος αναβρασμός και τέτοια ένταση στις όποιες σχέσεις ελλήνων μεταναστών που λόγο πλέον θα εχει η άκρατη και τυφλή βία. Κάτι άλλο εγώ δε βλέπω. Δε λέω ότι είναι και το σωστό, αλλά όταν έχεις αφήσει κάτι ανεξέλεκτο μετά τα μέτρα που πέρνεις είναι πολύ δυσάρεστα (δες οικονομία και χρέος). Θεωρώ ότι η πρόταση περί ποσόστωσης είναι γελοία και αποτυχημένη στο παρελθόν από χώρες πολύ πιο οργανωμένες από την Ελλάδα (Αμερική δεκαετία του 1920) και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη είσοδο λαθρομεταναστών.Έτσι όπως έχουν τα πράγματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλη λύση πλην της απέλασης δε βλέπω. Ή αυτό ή που σε λίγα χρόνια θα αρχίσουν οι σφαγές. Και από το να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι λόγο της ανικανότητας 300 προτιμώ να εκδιωχτούν γύρω στα 2εκ αλλά με την ελπίδα ότι κάπου άλλου θα έχουν μεγαλύτερη τύχη. Όχι δεν αυνανίζομαι στη σκέψη της εκδίωξης των μεταναστών (για να προλάβω μερικούς). Εξάλλου στη γωνιά της γης που είμαι εδώ και 30 μήνες είμαι και εγώ ένα είδος μετανάστη.
Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαικές χώρες ότι η Ελλάδα είναι το μπάφερ (ή ένα από τα μπάφερ) για να μη μπαίνουν οι μετανάστες στις χώρες τους και πως πρέπει και αυτές να συνδράμουν. Σωστή φύλαξη των συνόρων. Τι σκατά θέλουν τόσους λιμενικούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη; Για να κανονίζουν την κυκλοφορία όταν φτάνει το Μπλου Σταρ Πάρος στον Πειραιά; Ο μεγαλύτερος αριθμός των λιμενικών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα λιμάνια πύλες (Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κρήτη). Το ναυτικό τι σκατά το έχω; Για να κάθεται;
Τους φαντάρους στον Έβρο γιατί τους έχω; Για να κοιτάνε μη μπει ο Τούρκος; Έχει κανείς την άποψη ότι οι Τούρκοι θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα πού "δε κάνουμε ένα ντου να σπάσουμε πλάκα;" Ο συγχρονος πόλεμος είναι οικονομικοενεργειακός. Τα όπλα θα ταα πάρουν όταν δουν ότι τον έχουν χάσει. Προς το παρόν τον κερδίζουν και για πλάκα μάλιστα. Αυτα φυσικά και κοστίζουν.
Για τους πολιτικούς; Άλλη πρόταση πλην του μη ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και λοιπά κόμματα δεν έχω. Και βεβαίως αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων. ΟΥΤΟΠΙΣΤΙΚΟ; Τελείως όμως.
Για να έχω προτάσεις θα πρέπει να γνωρίζω το θέμα σε βάθος και να έχω άποψη για όλες τις παραμέτρους. Πράγμα που δεν το έχω και ούτε έχω σκοπό να κάτσω να κάνω.

Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Like
4
Πόντοι
0
....Θα βρίζουμε τον ΓΑΠ, αύριο τον συγκάτοικό του στο πανεπιστήμιο (Σαμαρά), το ΛΑΟΣ, την Αριστερά και όταν έρθει η ώρα θα πάμε και θα ψηφίσουμε τους ίδιους πάλι και όταν μας ρωτάνε "μα καλά γιατί;" εμείς θα λέμε "μπας και υπάρχει κανένας άλλος;"

Επιβεβαιώνω, και θα σας πω και την εξής ιστορία που έχω ακούσει από γνωστούς μου:

Πρόκειται για γνωστή, και από "παράδοση" οικογένεια πολιτικών της Θεσσαλίας, που δηλαδή σήμερα είναι η τρίτη γενιά στην πολιτική (και στη Βουλή νομίζω).
Δεν είναι ιδιαίτερα "πλούσιοι" άνθρωποι, με την έννοια ότι δεν έχουν τα χιλιάδες στρέμματα που άλλοι έχουν. Κάτι έχουν βέβαια, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο.

Σε κάποια φάση λοιπόν, ο "πατέρας" πολιτικός, σε "κυριακάτικη οικογενειακή συνεστίαση" ευρείας συμμετοχής στο "αρχοντικό" τους, και υπό την ευθυμία του κρασιού, ΕΙΠΕ στο νεαρό βλαστό του, προκειμένου να τον "συνετίσει" και να τον "οδηγήσει στο σωστό δρόμο":

"Άκου παιδί μου, εγώ δεν έχω χωράφια να σου αφήσω, όπως ο τάδε και ο τάδε και ο τάδε. Επομένως αν θέλεις να προκόψεις στη ζωή σου, πρέπει να τη φροντίσεις μόνος σου. Εγώ το μόνο που έχω να σου αφήσω είναι τα 25.000 πρόβατα που ξέρεις. Άμα δε μάθεις να τα προσέχεις, να τα φροντίζεις, να τα κανακεύεις, θα σ' αφήσουν να φύγουν και θα μείνεις στο δρόμο. Πρόσεχε λοιπόν κακομοίρη μου, και άκου τον πατέρα σου όταν σου μιλάει, γιατί ΑΥΤΗ είναι η περιουσία που έχω να σου αφήσω, και όχι χωράφια, βαπόρια και εργοστάσια".

Τι ήταν τα 25.000 πρόβατα που έλεγε ο πατέρας - πολιτικός? (γιατί ούτε ζώα είχε στον κάμπο)

Ήταν οι 25.000 σταυροί που μάζευε κάθε φορά στις εκλογές!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
καλά... η απεργάι έληξε και οι παράνομοι μετυανάστες πήραν τα @@ του καράμπελα...

Οι κυβερνητικοί απατεώνες αθετούν τη συμφωνία με τους απεργούς πείνας
από Αλληλέγγυος 12:29μμ, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
(Τροποποιήθηκε 2:04μμ, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ανακοίνωση της ΚΟΝΤΡΑ

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το πρωί της Παρασκευής 11 Μάρτη, η συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση, αντιπροσωπευόμενη από τους υπουργούς Ραγκούση, Παπουτσή και Λοβέρδο και την υφυπουργό Νταλάρα, με αντιπροσωπεία των 300 απεργών πείνας μεταναστών, αργά το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μάρτη, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς κυβερνητικά στελέχη, με προεξάρχοντα τον Ραγκούση, επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι οι μετανάστες ηττήθηκαν, καθώς δέχτηκαν αυτό που από την αρχή τους είχε προτείνει η κυβέρνηση. Δηλαδή, το καθεστώς «υπό ανοχήν», όπως ακριβώς περιγράφεται στο νόμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πασόκοι κάνουν κωλοτούμπα. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός. Ομως, εν προκειμένω κανείς δεν δικαιούται να παίζει. Οι απεργοί πείνας έδωσαν ένα σκληρό αγώνα επί 44 μέρες. Οι απεργοί πείνας δεν εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας. Είναι εδώ, παρόντες, έντιμοι ως προς την υπογραφή τους, και σ’ αυτούς ανήκει πλέον ο λόγος. Αυτοί πρέπει να επιβάλουν την τήρηση της συμφωνίας και όλοι οφείλουμε να τους στηρίξουμε και πάλι στη συνέχιση του αγώνα, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην υπαναχώρησή της.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Συμβιβασμός - μερική νίκη

Κατά τη δική μας άποψη, αλλά και κατά την άποψη πολλών απεργών πείνας, αυτός ο αγώνας μπορούσε να φτάσει σε μια περιφανή νίκη. Δηλαδή, να πάρουν οι 300 απεργοί πείνας μια καθαρή άδεια παραμονής και εργασίας. Η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στη γωνία. Ολες οι απόπειρες καταστολής είχαν αποτύχει. Κι ήταν πολλές από την αρχή αυτού του αγώνα. Η περίοδος της Νομικής, το τελεσίγραφο για 15ήμερο στην «Υπατία», η «βόμβα λοιμώξεων» και η απόπειρα εισβολής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι διώξεις κατά των αλληλέγγυων και των απεργών πείνας, η προσπάθεια εκβιαστικής μεταφοράς όλων των απεργών πείνας στα νοσοκομεία.

Τι άλλο έμενε στην κυβέρνηση; Να επιχειρήσει μια γενικευμένη επίθεση καταστολής, με σύλληψη και διαδικασία απέλασης ανθρώπων που συμπλήρωναν ενάμιση μήνα απεργία πείνας, πολλοί από τους οποίους μετά βίας στέκονταν στα πόδια τους; Δεν είχε τα κότσια να το επιχειρήσει, γιατί φοβόταν τη διεθνή κατακραυγή. Αλλά κι αν το επιχειρούσε, μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε. Κι αν δεν μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με τις φυσικές μας δυνάμεις, λύση και πάλι δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση, γιατί η απεργία πείνας θα συνεχιζόταν στα κέντρα κράτησης και οι μετανάστες ήταν έτοιμοι να τη σκληρύνουν, μετατρέποντάς την και σε απεργία δίψας.

Ομως, ενώ οι απεργοί πείνας άντεξαν σε κάθε απόπειρα καταστολής, δεν μπόρεσαν ν’ αντέξουν μέχρι το τέλος στην εσωτερική υπονόμευση, που ήταν συνεχής το τελευταίο εικοσαήμερο. Μια πίεση στην κατεύθυνση ενός συμβιβασμού, που βόλευε περισσότερο την κυβέρνηση παρά τους μετανάστες.  Επί μέρες απέκρουαν τις πιέσεις προς αυτό το συμβιβασμό. Στο τέλος, με 80 απεργούς πείνας στα νοσοκομεία (πολλοί χωρίς να το χρειάζονται), με τα νεύρα τεντωμένα, με συνεχείς προσπάθειες καταρράκωσης του ηθικού τους, ακόμα και με την απειλή της διάσπασης του εσωτερικού τους μετώπου (για όλ’ αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά στα επόμενα φύλλα μας), δέχτηκαν να συζητήσουν μια συμβιβαστική λύση, η οποία θα ήταν προωθητική προς τα δικά τους αιτήματα. Η απόφασή τους έγινε σεβαστή από εμάς, όπως και όλες οι προηγούμενες. Ετσι όπως αποφάσισαν να τη διαπραγματευθούν, οδηγούσε σε μια μερική νίκη του αγώνα τους.

Η συμφωνία

Οταν δόθηκε το σήμα, ένα πρωτοφανές σε μέγεθος κυβερνητικό κλιμάκιο κατέβηκε στη ΓΣΕΕ, για να διαπραγματευθεί με νέα παιδιά, ταλαιπωρημένα από 44 μέρες απεργίας πείνας. Οι ατσαλάκωτοι υπουργοί, με πρώτο τον Ραγκούση, αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω απ’ αυτά που με non paper διοχέτευαν την προηγούμενη μέρα σε εφημερίδες και κανάλια. Ο Ραγκούσης είχε διαρρεύσει κυβερνητική πρόταση με τρία σημεία: καθεστώς «υπό ανοχήν» ανανεούμενο, δυνατότητα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής, 12ετία για τη νομιμοποίηση για «εξαιρετικούς λόγους».

Το τελευταίο, βέβαια, ήταν για γέλια. Διότι η 12ετία υπάρχει στο νόμο, επομένως δεν ήταν κάτι που προσφερόταν στους απεργούς πείνας. Απλώς, το έβαζε έτσι για να μπορέσει να το κατεβάσει την επομένη. Αλλωστε –για να τα λέμε όλα– ο ίδιος είχε τηλεφωνήσει στον Τσίπρα και του είχε μιλήσει για 5ετία. Κι ήταν αυτή η διαρροή, που μεταφέρθηκε στους απεργούς πείνας, που έγειρε αποφασιστικά την πλάστιγγα, γιατί άνοιγε την προοπτική για κανονική νομιμοποίηση αρκετών (μ’ ένα σωρό λεφτά για αγορά ενσήμων, βέβαια). Την επομένη, όμως, ξανατηλεφώνησε στον Τσίπρα και του είπε ότι έκανε λάθος και πως η 12ετία θα γίνει 8ετία!

Οι απεργοί πείνας προσήλθαν στη διαπραγμάτευση με την πρότασή τους για άδεια παραμονής. Ο Ραγκούσης παρουσίασε το κυβερνητικό τρίπτυχο και πάνω σ’ αυτό έγινε συζήτηση, με τη συμμετοχή και του Παπουτσή και της Νταλάρα. Με τις ερωτήσεις που έκαναν οι απεργοί πείνας και τις εγγυήσεις που ζήτησαν, διαμορφώθηκε το τελικό πλαίσιο, το οποίο θα ετίθετο για έγκριση στη συνέλευση των απεργών πείνας. Αυτό το πλαίσιο είναι το εξής:

* Χορήγηση στους 300 απεργούς πείνας («πακέτο») καθεστώτος μη απέλασης αορίστου χρόνου, με σαφή διατύπωση που θα κάνει το υπουργείο Προ Πο. Με την κάρτα που θα πάρουν θα έχουν το δικαίωμα νόμιμης εργασίας. Στην κάρτα που θα πάρουν θα αναγράφεται και ο ακριβής χρόνος άφιξής τους στην Ελλάδα.

* Εξασφάλιση της δυνατότητας να ταξιδεύουν στις πατρίδες τους, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα.

* Μετατροπή της 12ετίας σε 8ετία, με τροποποίηση του σχετικού νόμου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία αυτή ανακοινώθηκε αμέσως μετά στη συνέλευση των απεργών πείνας, ενημερώθηκε η Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία και αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή, απόφαση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά στον Ραγκούση.

H υπαναχώρηση

Κι ενώ στην «Υπατία» ξέσπασαν πανηγυρισμοί κι άρχισε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί, ο Ραγκούσης άρχισε τη μεθόδευση της κυβερνητικής υπαναχώρησης.

Στο πρώτο κιόλας δελτίο Τύπου που εξέδωσε, όχι μόνο δεν ανέφερε τα σημεία της συμφωνίας, αλλά δήλωσε πως οι απεργοί πείνας δέχτηκαν την παλιά κυβερνητική πρόταση, η οποία… διευκρινίστηκε. Στη συνέχεια, ειδικά μετά τις επιθέσεις του Καρατζαφέρη και της ΝΔ, ο κυβερνητικός λόγος σκλήρυνε, υποστηρίζοντας ότι οι απεργοί πείνας δεν πήραν τίποτα. Αντε και τη δυνατότητα ενός μόνο ταξιδιού στη χώρα τους, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως δήλωσε η Νταλάρα. Ακόμα και την 8ετία, ο Ραγκούσης την έκανε «11ετία, το πολύ 10ετία».

Ο αγώνας συνεχίζεται

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας απολογισμός του αγώνα. Αν οι απεργοί πείνας είχαν πάρει αυτά που συμφωνήθηκαν στη διαπραγμάτευση με τους τέσσερις υπουργούς, θα μιλούσαμε για μια σημαντική νίκη, παρά το μερικό της χαρακτήρα. Θα ήταν η πρώτη νίκη μιας ομάδας εργατών, στη μετά το Μνημόνιο εποχή. Μια νίκη που καταχτήθηκε με σκληρό αγώνα, τα χαρακτηριστικά του οποίου πρέπει να αναδειχτούν, για να γίνουν κοινή πείρα ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Υπάρχει, βέβαια, και το γνωστό ρητό που λέει πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποια κι είναι τελικά η εξέλιξη, αυτός ο αγώνας θ’ αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες στους πρωτοπόρους ανθρώπους του εργατικού κινήματος της Ελλάδας. Ομως, κάθε τέτοια προσέγγιση, αυτή τη στιγμή, θα ήταν καθαρά ηθικολογική και υποκριτική. Γιατί ένας συγκεκριμένος αγώνας δεν δίνεται για ν’ αφήσει γενικές παρακαταθήκες στο κίνημα, αλλά για να κερδίσει τα αιτήματα που διατυπώνει. Οταν αφήνεις στη μπάντα τα αιτήματα και ικανοποιείσαι με τις παρακαταθήκες, χωρίς να προσπαθείς ν’ αλλάξεις την κατάσταση, τότε γίνεσαι συνένοχος του αντίπαλου.

Η δική μας πρόταση προς τους 300 απεργούς πείνας είναι καθαρή, όπως καθαρές ήταν όλες οι προτάσεις που τους κάναμε μέχρι τώρα.

* Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν «δέθηκε» όπως έπρεπε και σ’ αυτό δεν έχουν ευθύνη οι τρεις απεργοί πείνας που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία.
    *  Ολα όσα συμφωνήθηκαν είναι στον αέρα. Αν οι απεργοί πείνας εγκαταλείψουν την Αθήνα, χωρίς να έχουν πάρει τα συμφωνηθέντα, θα έχουν χάσει τα πάντα.
    *  Πρέπει να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι, αν δεν υλοποιήσει άμεσα τα συμφωνηθέντα, η απεργία πείνας θα αρχίσει πάλι, με αίτημα την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο λόγος ανήκει στους απεργούς πείνας. Αυτοί θ’ αποφασίσουν, όπως αποφασίζουν μέχρι τώρα. Εμείς τους διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι θα είμαστε δίπλα τους, όπως ήμασταν από την αρχή αυτού του αγώνα. Οχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά για πάντα.

Οι αγωνιστικοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα είναι ακατάλυτοι, γιατί στηρίζονται στην ανιδιοτέλεια, στη συντροφικότητα, στο ταξικό συμφέρον.

και τώρα ΚΛΑΨΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ τσυριζάκια..

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
E τι νομιζαν? οτι μονο τους Ελληνες θα δουλευαν? ΙMO παντως δικαια ή αδικα το θεμα ειχε γελοιοποιηθει στην κοινη γνωμη, καλα εκαναν και βγηκαν, ηταν θεμα χρονου να βγουν και σχετικα ανεκδοτα (αν δεν κυκλοφορησαν ηδη).

Αυτη την μαλακια για τους χαμενους αγωνες που δεν δοθηκαν ποιος την σκεφηκε? :jerking:
Τελειως ακυρο...

maximilian

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2009
Like
34
Πόντοι
16
Από την αρχή ακουγόταν για ανέκδοτο. Αυτοί που επί 30 χρόνια κοροϊδεύουν 10000000 Έλληνες θα άφηναν 300 λαθρομετανάστες??

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Οι αγωνιστικοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν στη διάρκεια αυτού του αγώνα είναι ακατάλυτοι, γιατί στηρίζονται στην ανιδιοτέλεια, στη συντροφικότητα, στο ταξικό συμφέρον

Αυτα τα ακουω βερεσε...Την επομενη αναμενω να δω και τους αλληλεγγυους σε απεργια πεινας σε ενδειξη συμπαραστασης. Ετσι γινονται αυτα, οχι αλλοι managers εχουμε ηδη πολλους!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αυτα τα ακουω βερεσε...Την επομενη αναμενω να δω και τους αλληλεγγυους σε απεργια πεινας σε ενδειξη συμπαραστασης. Ετσι γινονται αυτα, οχι αλλοι managers εχουμε ηδη πολλους!

καλά.. θα περιμένεις για πολύ...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

φαντάζεσαι τον πορδόπαπο και τον υπερπόντικα παρέα με τον παπαζόλη και την ισιδώρα σε απεργία πείνας έξω από τα προπύλαια???????????????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
καλά.. θα περιμένεις για πολύ...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

φαντάζεσαι τον πορδόπαπο και τον υπερπόντικα παρέα με τον παπαζόλη και την ισιδώρα σε απεργία πείνας έξω από τα προπύλαια???????????????  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Θα ηθελα να τους φανταζομαι μπας και τους παρω σοβαρα. Το βλεπω πολυ χλωμο παντως οχι μονο για απεργια πεινας, αλλα εστω να δινουν 50 λεπτα για να τους κανουν τα τζαμια στο αυτοκινητο. Ο μονος που πιστευω οτι σκεφτεται ανθρωπιστικα ειναι ο PZ γιατι ειναι μαλακοκαβλης (φιλικα παντα pz)

Προσωπικα αν εκαναν ροκαδες απεργια πεινας γιατι δεν τους αφηνουν να πανε σε λαιβ ξενων χωρων Θα ημουν εκει και θα πεθαινα της πεινας μαζι με τα αδερφια! :rockon: :rockon: :rockon:
( Δατς δε σπιριτ :2funny: )

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Στα αρχίδια μας.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Δε μιλάς εεε;;;; :s&m_2:

Τί να πεις που για άλλη μία φορά ξεσκεπάστηκε η προπαγάνδα σου!!! :s&m_1:

Υ.Γ.Πέρα από την πλάκα: με τους μαλάκες εκεί στο ΠΑΣΟΚ/ΝΔ όπως το πάνε θα έχουμε πρωθυπουργό τον Καρατζαφέρη καποιά στιγμή κ θα τραβάμε τα βυζιά μας... :headbang:
μαλακοκαυλη,

δεν εχεις μαθει ακομη να μην αμφισβητεις το μεμακο?  :s&m_2:

public_martios.3jpg.jpg

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Πω ρε φίλε, που τη βρηκες αυτη τη δημοσκόπηση;;;;
Τοσο αρνητικά για την Αλέκα? δεν πάμε καλά!!!
Θα κάνω καμιά εισήγηση στο Π.Γ.  >:(
Θα μας περάσει κι ο Τσιπρας  :headbang: :headbang: :headbang:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

πες της να πάει μια βόλτα στον Φουστάνο γαι λίφτινγκ, ανόρθωση στήθους και κώλου και αμα τελειώσει να βάλει κανένα μίνι, κανένα ξώβυζο.. όλο και καλύτερα θα πάει..
για γρήγορα αποτελέσματα φωνάξτε την Ντάρια από το paradise και κάντε την γενική γραμματέα.. είμαι σίγουρος ότι θα σπάσει τα κοντέρ των δημοσκοπήσεων..

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Φορουσε μινι ο κωστακης που ψηφιζες τοσα χρονια;  :cheesy:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
μαλακοκαυλη,

δεν εχεις μαθει ακομη να μην αμφισβητεις το μεμακο?  :s&m_2:

public_martios.3jpg.jpg
Είπα να κάνω ελιγμό αλλά δεν μου βγήκε... :sunglasses:

Λοιπόν η εταιρία είναι φασιστική-καπιταλιστική κ τα αποτελέσματα φτιαχτά.- :birdman:

Άντε πια γαμώ την αριστερά μου... :2funny: :2funny: :2funny:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η Γ.Γ. του κόμματος. :sunglasses:

Ακόμα κ την Ντάρια να ορίσουνε ως νέα που λέει κ το πτώμα καλύτερα θα πάνε. :sunglasses:

antipa

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει η Γ.Γ. του κόμματος. :sunglasses:

Ακόμα κ την Ντάρια να ορίσουνε ως νέα που λέει κ το πτώμα καλύτερα θα πάνε. :sunglasses:

Κι εσυ ρε συντροφάκι στην παγίδα του lifestyle?
γι αυτο σε βλέπω και κλίνεις προς τον cool Alexi  :s&m_2:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom