τι να βιάζομαι ρε γέρο?
έχει 3 ώρες που σε εγκαλώ και συ από
σε
πας!
εντάξει δείχνω κατανόηση αλλά πολλές μπούρδες μας λες!
ο ΠΠ δεν ασχολείται με κοπρολαγνίες ούτε με σκ...ά...
αν θες να κολυμπάς σ' αυτά και στις εξυπνάδες σου κολύμπα.
η απάντηση του ΠΠ επί της ουσίας:
χαίρομαι που κατάφερα να σε ηρεμήσω καταρχήν!
θα το θεωρούσα δε ως μεγάλη που επιτυχία αν σε κάνω να ξεστομίζεις μόνο επιχειρήματα και όχι μόνο βρισιές, νομίζοντας έτσι ότι παίρνεις μπόι και επιχειρηματολογείς! ;)
άδικα χαίρεσαι φασιστοπουστράκι!
τπτ δεν κατάφερες, γιατί απλώς δεν μπορείς.
ο ΠΠ επιχειρηματολογεί σε όσους μιλάνε ανθρώπινα και βρίζει τα φασιστοπουστράκια και τα λιμα.
στο θέμα μας λοιπόν.
καταλήξαμε στο ότι η σημαία ως σύμβολο μπορεί να υφίσταται και τιμές και βεβηλώσεις, ανάλογα με το κράτος στο οποίο ζεις και ανάλογα τη νομοθεσία του....
εδώ λοιπόν καταλήξαμε.
Ας το προχωρήσουμε λίγο ακόμα:
Η σημαία ως σύμβολο υφίσταται τιμές και βεβηλώσεις και η διαφορετική νομική μεταχείριση είναι θέμα πολιτικο-ιδεολογικών συσχετισμών σε κάθε κράτος.
Όπου τα πράγματα είναι πιο «φιλελεύθερα» δεν ποινικοποιείται η έμπρακτη κριτική (βεβήλωση) της σημαίας (πχ ΗΠΑ). Υπερισχύει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.
Όπου τα πράγματα είναι πιο αυταρχικά (πχ ελλάδα) και οι «πατριώτες» πιο φοβικοί υπερισχύει η προστασία του «συμβόλου» και περιορίζεται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Γι’ αυτό και στην αμερική οι προσπάθειες ποινικοποίησης συνδέονται με την πολιτική άνοδο του Ρήγκαν και των μπάσταρδών του και εντάθηκαν μετά την υστερία που ακολούθησε την 9/11.
Συμφωνάς φασιστοπουστράκι?
δε σημαίνει όμως, όπως πολύ σωστά συμφώνησες πως υπάρχει μία και μόνη αντικειμενική, ηθική πάνω στο θέμα αυτό.
άσχετα αν τελικά παραδέχεσαι ότι υπάρχουν θέματα όπως αυτό του φόνου ή της περιουσίας στο οποίο μπορούμε να έρθουμε σε λίγο, που η νομική και ηθική αντικειμενικότητά τους είναι υπεράνω της όποιας κοσμοαντίληψης!
και γω σου λέω λοιπόν ότι η σημαία σαν σύμβολο ενός κράτους και ενός έθνους σε πολλές περιπτώσεις (όπως στη δική μας) θα έπρεπε να ανήκουν σ αυτήν την κατηγορία της νιμικής και ηθικής αντικειμενικότητας!
εσύ λες όχι.
δεκτό.
δεν ενδιαφέρομαι να σου αλλάξω την κοσμαντίληψη.
όπως κι εσύ δεν μπορείς ν’ αλλάξεις τη δική μου.
μου αρκεί η παραδοχή της σχετικότητας της προστασίας του ιερού πανιού.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΑΣΙΣΤΟΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ότι «η σημαία ως σύμβολο μπορεί να υφίσταται και τιμές και βεβηλώσεις» και αυτό μου αρκεί.
Για ηθική και νομική αντικειμενικότητα δεν ομίλησα εγώ και αυτά που λες δε με εκφράζουν και δεν έχουν νόημα ΙΜΗΟ.
προσπάθησε λοιπόν να εξηγήσεις τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα κομμάτι πανί για το οποίο οι πρόγονοί σου έχυσαν το αίμα τους, δεν είναι ικανό να σε συγκινήσει και να το βάλεις στη λίστα των (τουλάχιστον) ηθικά, προστατευμένων...αντικειμένων?
είναι η στάθμιση των αγαθών στην οποία προβαίνω.
Το ιερό πανί είναι ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να μπορεί να κερδίζει από μόνο του το σεβασμό και όχι με ποινικό καταναγκασμό.
Προέχει η ελευθερία της έκφρασης στο δικό μου αξιακό πλαίσιο.
μήπως είναι όλα αυτά που ανέφερε κι ο σόισιξ παραπάνω?
γιατί τότε βρίσκεστε σε πλάνη και μπορώ να (σας) βοηθήσω...
οι περί «πλάνης» και «βοήθειας» αντιλήψεις δεν αφορούν τον ΠΠ και φυσικά δε νομίζω ότι η τόση υπεροψία σου υποστηρίζεται από τα κυβικά σου.