Καλά μην ορκίζεσαι κι όλας! Πέραν του ότι ΟΥΤΕ οικονομικά ήταν καλύτερα, το ζήτημα των ατομικών ελευθεριών το παραβλέπεις;
Αλλά η λογική σου είναι "Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι!"
Επειδή στην Ελλάδα δεν λειτουργεί σωστά ο καπιταλισμός να καταφύγουμε στον "υπαρκτό";
Ποιος πρόκεψε μ' αυτόν; Κι αν πρόκοψε κάποιος, γιατί τον άλλαξε;
To oικονομικα ξερεις δεν ειναι και τοσο απολυτο. Καταρχην τη δεκαετια του 30 οταν ολος ο δυτικος κοσμος ψωμολυσαγε, η ΕΣΣΔ ειχε αναπτυξη και δε την αγιξε η κριση ( η αλλη χωρα που το ξεπερασε ηταν η ναζιστικη Γερμανια).
Επειτα κατα περιοδους κρατη με αυτο το συστημα εχουν ευημερησει. Πχ εισαι σιγουρος πως η Ελλαδα η η Πορτογαλια ή η Τουρκια ηταν πλουσιοτερες τις δεκαετιες του 50 και το 60 απο την Γιουγκοσλαβια η την Τσεχοσλοβακια?
Για τον αυταρχισμο δεν αντιλεγω. Ωστοσο , η δικαιολογια ειναι πως υπηρξε μια διαδικασια " πρωταρχικης συσσωρευσης " σε πιο συμπυκνωμενο χρονο, ενω στα κρατη του δυτικου καπιταλισμου αυτη η διαδικασια διηρκεσε και πιο πολυ στο χρονο αλλα και μπορει να μην ηταν στο πολιτικο επιπεδο, ωστοσο υφιστατο στο χαμηλοτερο επιπεδο της παραγωγης.
Μπορει στην επιφανεια να φαινοταν μια " φιλελευθερη πολιτισμενη Αγγλια" αλλα στα υπογεια της κοινωνικης δομης, ποσο περισσοτερο ελευθερια ειχαν απο τη σοβιετικη ενωση οι αγγλικες εργατικες ταξεις του 19ου αιωνα? Μη διαβαζεις αριστερους. Διαβασε τις εκθεσεις της τοτε επιθεωρησης εργασιας και διαφορες αλλες μαρτυριες και αναφορες. Το ιδιο φυσικα και στην Γαλλια, τη Γερμανια κλπ.
Να μη παμε στην αποικιοκρατια φυσικα που ισχυε για αιωνες.