Νέα

Εκδιδόμενες και θρησκεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα flying foxes
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 384
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ας δούμε λοιπόν, κείμενο γραμμένο από τα αρμόδια χέρια, τι θεωρείται Αίρεση.
Ο Μέγας Βασίλειος λέγει εν προκειμένω «Οι παλαιοί ονόμασαν αιρέσεις μεν τους παντελώς αποσπασμένους και κατά την ίδια την Πίστη αποξενωμένους· σχίσματα δε αυτούς που διαφοροποιήθηκαν για κάποιες εκκλησιαστικές αιτίες και μεταξύ τους ζητήματα, θεραπεύσιμα» 2.
Αξιοσημείωτη είναι και η εξής διάκριση: «Για να στοιχειοθετηθεί [κατά τους ι. Κανόνες] το αδίκημα της αιρέσεως, απαιτείται η άρνηση  ή διαστροφή των κανόνων,  ήτοι 1) να εκδηλωθεί εξωτερικώς, είτε εγγράφως (δια συγγράμματος κ.λπ.), είτε προφορικώς (δια κηρύγματος κ.λπ.), είτε εμπράκτως (δια παραλείψεως  ή προσθήκης φράσεων  ή συμβολικών κινήσεων στο τελετουργικόν της Θ. Λειτουργίας κ.λπ.),  
Με λίγα λόγια. Τη στιγμή που ΕΓΓΡΑΦΩΣ δηλώνεις ότι ενώ γνωρίζεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι το σεξ εκτός γάμου θεωρείται ΠΟΡΝΕΙΑ από την Ορθόδοξη Εκκλησία, επί της ουσίας διαστρέφεις τους κανόνες της. Αιρετικός λοιπόν, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη Ορθόδοξη Σελίδα. Θα ιδωθούμε στην Κόλαση. πηγή

Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρον!

Αξίζει (κατά την άποψή μου) να σημειωθεί ότι, αν αφήσουμε κατά μέρος τη στοιχειοθέτηση της αίρεσης, κάτι που χρειάζονταν, αν δεν απατώμαι, οι αρμόδιες αρχές, αν την αφήσουμε λοιπόν στην άκρη στο βαθμό που δεν εκπροσωπούμε κάποιες, οποιεσδήποτε, αρχές,

τότε μας μένουν δύο μοναχά λεξούλες:
Αποσπασμένοι, και
Αποξενωμένοι ("κατά την ίδια την Πίστη").

Και ρωτάω τώρα ο αφελής: τι μπορεί να σημαίνει αποσπασμένος στο πλαίσιο των τοτινών συμφραζομένων; Κάποιος που η εσωτερική προσοχή του αποσπάται, και αν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτή η εσωτερική προσοχή, σε τι χρησιμεύει στους πιστούς κατά την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων (τι κακή λέξη),

είναι εν τέλει αυτό που νομίζουμε σε πρώτη άποψη όλοι, όπως για καλή ώρα εγώ, που βιάστηκα, ο προπετής, να καρφώσω το νόημα ανασύροντάς το απ' τους βυθούς των σκοτεινότατων βυζαντινών αιώνων, εγώ το ξεφτέρι,

ή μήπως δεν είμαι παρά ένας απλός βλαξ που σκέφτεται σύμφωνα με τα μέτρα και τα σταθμά μιας άλλης, τελείως άγνωστης στον Μέγα Βασίλειο, μελλοντικής εποχής;

Θέλει πολύ διάβασμα το πράγμα, αν και τίποτα δεν αποκλείει την απλή, προφανέστατη ερμηνεία αυτού του "αποσπασμένου".

Με τους Πατέρες δεν παίζουμε πάντως, αυτό είναι σίγουρο.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656

Θα ζήσουμε κι οι δυό τις ζωές μας γαμώντας όποια μπορούμε και αντέχει το πορτοφόλι μας. Απλά εγώ δεν νιώθω ότι κάνω κάτι κακό, ενώ εσύ ισχυρίζεσαι ότι η ζωή αυτή είναι συμβατή με την Ορθόδοξη πίστη, την οποία δηλώνεις ότι ακολουθείς. Κάτι σαν Ινδουιστής που δεν έχει πρόβλημα να τρώει τις Ιερές Αγελάδες, ή σαν Μουσουλμάνος που απολαμβάνει ψητό γουρουνόπουλο πίνοντας κρασί

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Κι εγω ειμαι κατά ολων των στρατών τύπε, θελω παγκοσμια ειρηνη και συναδελφωση, αλλά πληρωνω για να εχουμε στρατο ενώ διαφωνω

Επισης ουδεποτε θα χρησιμοποιησω κρατικο νοσοκομειο αλλά παλι τα πληρωνω

Πολλοι φασισμοι μαζεμενοι
με την θρησκεια ειναι ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
δεν ειναι κρατος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, γιατι στην ουσια ειναι πιο κρατος απο το κρατος, το κρατος μας εχει κατακτηθει αλλα οι παπαδες εμειναν στην θεση τους.

ειπε ο στρατος που ελευθερωσε την χωρα με αιμα χιλιαδων κολοκοτρωναιων κλπ "οστις θελει οπισω μου ερθει" "¨να γυρισετε και το αλλο μαγουλο" και αλλα τετοια ωραια που δεν τα τηρουν???????????

την υποκρισια καυτηριαζουμε. αλλο να λες δωσε 10 γιατι πολεμησαμε και σκοτωθηκαμε για να σου εξασφαλισουμε αυτα και αυτα.

και αλλο να λες εισαι ελευθερος να μην εισαι μαζι μας αλλα θα εισαι μαζι μας γιατι αλλιως θα τσακωνεσαι με την μανα σου, με την γυναικα σου και με ολο το χωριο σου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Θα ζήσουμε κι οι δυό τις ζωές μας γαμώντας όποια μπορούμε και αντέχει το πορτοφόλι μας. Απλά εγώ δεν νιώθω ότι κάνω κάτι κακό, ενώ εσύ ισχυρίζεσαι ότι η ζωή αυτή είναι συμβατή με την Ορθόδοξη πίστη, την οποία δηλώνεις ότι ακολουθείς. Κάτι σαν Ινδουιστής που δεν έχει πρόβλημα να τρώει τις Ιερές Αγελάδες, ή σαν Μουσουλμάνος που απολαμβάνει ψητό γουρουνόπουλο πίνοντας κρασί
Καλη φαση ε?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
και αλλο να λες εισαι ελευθερος να μην εισαι μαζι μας αλλα θα εισαι μαζι μας γιατι αλλιως θα τσακωνεσαι με την μανα σου, με την γυναικα σου και με ολο το χωριο σου
Ενταξει ρε τύπε, χαλαρωσε

Πιο ανεκτικη θρησκεια απο τον χριστιανισμο δεν υπαρχει

Στην Ινδονησια μαστιγωνουν οποιον εχει εξωσυζυγικες σχεσεις, εδω δεν σου κανει κανενας τιποτα, μην τα κανουμε και ολα ισωμα

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Μπορείς απλά να παραθέσεις επίσημη Ορθόδοξη σελίδα, η οποία να ισχυρίζεται ότι η Πορνεία δεν είναι αμαρτία και να με κουτουπώσεις. Ευκολάκι. Περιμένω με αγωνία, θα ελέγξω και θα απαντήσω. Μέχρι στιγμής οι πηγές μου λένε ξεκάθαρα ότι οι πόρνοι, οι Μοιχοί και οι Αρσενοκοίτες πάνε κόλαση. Γράψε αντίλογο, αφού ισχυρίζεσαι ότι κάνω λάθος. Και η διήγηση για την πόρνη που αναφέρεις μιλάει για την τεράστια δύναμη της μετάνοιας. Δολοφόνος κατά συρροή και βιαστής παιδιών αν μετανοήσει ειλικρινά πάει Παράδεισο.
η πορνεια ειναι αμαρτια και οχι αιρεση
ο πορνος δεν ειναι αιρετικος αλλα αμαρτωλος
το που θα παει συμφωνα με τη θεια κριση δεν το ξερω ουτε εγω, ουτε εσυ, ουτε ο αποστολος παυλος, ουτε το μπλογκ μονη παντοκρατορος, ουτε ο πατερ κλεομενης, ουτε κανεις αλλος

οι φαρισαιοι επι ιησου που τον παρεδωσαν στους ρωμαιους πηγαν τσιφ στην κολαση και ο ληστης ηταν ο πρωτος που μπηκε στον παραδεισο

η ορθοδοξια και η πιστη δεν ειναι μαθηματικα

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656

Κάλιστη. Αρκεί τα λόγια μας να ταιριάζουν με τα έργα μας. Αλλά θα μου πεις, ποιος νοιάζεται πια  για ντόμπρες φράσεις, για αντρικούς λόγους τιμής και τέτοια παρωχημένα. Σαν Οικονομολόγος γνωρίζω καλώς ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Άλλα μακρινή, άλλα σύντομη

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

Στην Ινδονησια μαστιγωνουν οποιον εχει εξωσυζυγικες σχεσεις, εδω δεν σου κανει κανενας τιποτα, μην τα κανουμε και ολα ισωμα
ειμαστε καλυτερα απο ασια και αφρικη, αλλα χειροτερα απο ευρωπη και αμερικη.

εγω προσωπικα εχω πληρωσει 1500 ευρω σε τελετες αυτης της θρησκειας που δεν ασπαζομαι.
πως θα σου φαινοταν εσενα αν σου ελεγαν επειδη εισαι κατοικος αυστριας πληρωσε 1500 ευρω για να παντρευτεις και να κηδεψεις τον ανθρωπο σου με  τελετες καθολικων χριστιανων(ο οποιος επισης δεν ηταν καθολικος χριστιανος)

θα σου αρεσε? ή θα εκραζες και εσυ σε ενα φορουμ?

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Τα θεία να τα βρίζετε. Τους πατέρες μη βρίζετε. Οι άνθρωποι έτρωγαν σίδερα.

Και τους απανταχού αγίους - οποιασδήποτε θρησκείας.
Είναι οι προαιώνιοι αθλητές των πάντων.

Κλείνει η παρένθεση.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Μπορείς απλά να παραθέσεις επίσημη Ορθόδοξη σελίδα, η οποία να ισχυρίζεται ότι η Πορνεία δεν είναι αμαρτία και να με κουτουπώσεις. Ευκολάκι. Περιμένω με αγωνία, θα ελέγξω και θα απαντήσω. Μέχρι στιγμής οι πηγές μου λένε ξεκάθαρα ότι οι πόρνοι, οι Μοιχοί και οι Αρσενοκοίτες πάνε κόλαση. Γράψε αντίλογο, αφού ισχυρίζεσαι ότι κάνω λάθος. Και η διήγηση για την πόρνη που αναφέρεις μιλάει για την τεράστια δύναμη της μετάνοιας. Δολοφόνος κατά συρροή και βιαστής παιδιών αν μετανοήσει ειλικρινά πάει Παράδεισο.

o παιδοκτονος συζυγοκτονος κλπ Μεγας Κωνσταντινος μετανοησε πριν τον κανουν αγιο?

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
ειμαστε καλυτερα απο ασια και αφρικη, αλλα χειροτερα απο ευρωπη και αμερικη.

εγω προσωπικα εχω πληρωσει 1500 ευρω σε τελετες αυτης της θρησκειας που δεν ασπαζομαι.
πως θα σου φαινοταν εσενα αν σου ελεγαν επειδη εισαι κατοικος αυστριας πληρωσε 1500 ευρω για να παντρευτεις και να κηδεψεις τον ανθρωπο σου (ο οποιος επε=ισης δεν ηταν καθολικος χριστιανος)

θα σου αρεσε? ή θα εκραζες και εσυ σε ενα φορουμ?
εχεις δικιο
αλλα αυτο θα επρεπε να γινει για ολες τις εκφανσεις της ζωης
π.χ. εγω γιατι να πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες υγειας που ειμαι γυμνασμενος και δεν θα τις παρω πισω;
να πληρωνεις μονο εσυ που εισαι χοντρος σαν κεφτες και θα παθεις εμφραγμα στα 50

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.627
Πόντοι
12.756
εχεις δικιο
π.χ. εγω γιατι να πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες υγειας που ειμαι γυμνασμενος και δεν θα τις παρω πισω;
να πληρωνεις μονο εσυ που εισαι χοντρος σαν κεφτες και θα παθεις εμφραγμα στα 50
:2funny: :2funny: :2funny:

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.921
Πόντοι
606
εχεις δικιο
:2funny:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
η πορνεια ειναι αμαρτια και οχι αιρεση
ο πορνος δεν ειναι αιρετικος αλλα αμαρτωλος
το που θα παει συμφωνα με τη θεια κριση δεν το ξερω ουτε εγω, ουτε εσυ, ουτε ο αποστολος παυλος, ουτε το μπλογκ μονη παντοκρατορος, ουτε ο πατερ κλεομενης, ουτε κανεις αλλος
οι φαρισαιοι επι ιησου που τον παρεδωσαν στους ρωμαιους πηγαν τσιφ στην κολαση και ο ληστης ηταν ο πρωτος που μπηκε στον παραδεισο
η ορθοδοξια και η πιστη δεν ειναι μαθηματικα

Αιρετικό χαρακτήρισα τον Άλεξ ο οποίος έγραψε ότι είναι μόδα να χαρακτηρίζουμε αιρετικό όποιον δεν ακολουθεί κατά γράμμα την Ορθόδοξη Πίστη. Για το λόγο αυτό κατέβασα το κειμενάκι από τη σελίδα, όπου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Αν ισχυρίζεσαι ότι δεν δέχεσαι τα γραπτά του Απόστολου Παύλου,  ο οποίος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι φωτίστηκε από τον ίδιο τον Ιησού, αυτόματα χρίζεσαι αιρετικός. Αν βέβαια κάνεις ερώτηση σε Ορθόδοξη Σελίδα και πάρεις θετική απάντηση, κοινοποίησέ την. Πληροφορίες ψάχνω κι εγώ. Κάτι μου λέει πάντως ότι είτε τρολάρεις είτε έφτιαξες κι εσύ θρησκεία ΙΚΕΑ. Ανέκδοτο με δύο λέξεις. Χριστιανός Μπουρδελιάρης

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

Κλείνει η παρένθεση.
θες να σου κανω ενα καταλογο εγκληματιων αγιων?
κωνσταντινος ο μεγας δολοφονησε το παιδι του γιατι το υποψιαζοταν οτι πηγαινε να του φαει τον θρονο.

θεοδοσιος ο μεγας ηθικος αυτουργος και εντολεας στην σφαγη χιλιαδων οπαδων στον ιπποδρομο της θεσσαλονικης.

αγιος κυριλλος και αγιος αθανασιος, ηθικοι αυτουργοι στην δολοφονια της εξαιρετου μαθηματικου, αστρονομου και τελευταιας διευθυντριας της βιβλιοθηκης της αλεξανδριας, Υπατιας.

...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656

Κλείνει η παρένθεση.

ποιον είδες να βρίζει πατέρες άνθρωπέ μου; αυτοί οι άνθρωποι βεβαίωσαν σε όλους τους τόνους ότι η πορνεία (σύμφωνα με τον ορισμό της Ορθοδοξίας) σε στέλνει κόλαση

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εχεις δικιο
μεσα , ειμαι και εγω κατα της υποχρεωτικης δημοσιας παροχης υγειας.
αν θες πληρωνε κρατος αν θες αλλου,
οι περισσοτεροι πληρωνουμε τελικα αλλου και τα δημοσια νοσοκομεια τα χρησιμοποιουν αλλαδαποι και τσιγγανοι

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Αιρετικό χαρακτήρισα τον Άλεξ ο οποίος έγραψε ότι είναι μόδα να χαρακτηρίζουμε αιρετικό όποιον δεν ακολουθεί κατά γράμμα την Ορθόδοξη Πίστη. Για το λόγο αυτό κατέβασα το κειμενάκι από τη σελίδα, όπου επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μου. Αν ισχυρίζεσαι ότι δεν δέχεσαι τα γραπτά του Απόστολου Παύλου,  ο οποίος ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι φωτίστηκε από τον ίδιο τον Ιησού, αυτόματα χρίζεσαι αιρετικός. Αν βέβαια κάνεις ερώτηση σε Ορθόδοξη Σελίδα και πάρεις θετική απάντηση, κοινοποίησέ την. Πληροφορίες ψάχνω κι εγώ. Κάτι μου λέει πάντως ότι είτε τρολάρεις είτε έφτιαξες κι εσύ θρησκεία ΙΚΕΑ. Ανέκδοτο με δύο λέξεις. Χριστιανός Μπουρδελιάρης
κανενα κειμενακι δεν επιβεβαιωνει κανεναν ισχυρισμο σου

δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις και τι λεει το κειμενακι με την επιφανειακη γνωση που εχεις

το να μην ακολουθεις κατα γραμμα τη διδασκαλια της θρησκειαα δεν σε καθιστα αιρετικο αλλα αμαρτωλο

οσο για την θεια κριση στο απαντησα
δεν την γνωριζει ΚΑΝΕΙΣ

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656

Ανεκτική είναι αφού ο Ροβεσπιέρος κι η παρέα του τους έκοψαν τα κεφάλια. Μέχρι τότε έκαιγαν ζωντανούς ανθρώπους, αφού τους είχαν βασανίσει φρικτά κι είχαν ομολογήσει ότι ήταν αιρετικοί, κάποιους σαν του λόγου σου δηλαδή

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom