Νέα

Εκδιδόμενες και θρησκεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα flying foxes
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 384
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
η επιστημη ειναι η συνισταμενη της ανθρωπινης γνωσης σε μια συγκεκριμενη εποχη
σημαντικη αλλα οχι πανακεια
πχ στην αρχαιοτητα οι επιστημονες πιστευαν οτι ο ηλιος κινειται γυρω απο τη γη και στον μεσαιωνα οι γιατροι ανοιγαν τρυπες στα κρανια για να αντιμετωπισουν τον πονοκεφαλο
Ρε πουλί μου, καλή η αμπελοφιλοσοφία αλλά στην αρχαιότητα και τον μεσαίωνα δεν υπήρχαν επιστήμονες.

σημερα με τετοια επιστημονικη εξελιξη, και παλι στον μικροκοσμο υπαρχει ενα τειχος που δεν μπορουμε να διαπερασουμε
οσο αυξανουμε την ποσοτητα στη μελετη ηλεκτρονιων, τοσο μειωνεται η ακριβεια
και οσο αυξανουμε την ακριβεια, τοσο μειωνεται η ποσοτητα

Ωχ, κάπου εδώ ο Χάϊζεμπεργκ αναποδογύρισε στον τάφο του.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Ρε πουλί μου, καλή η αμπελοφιλοσοφία αλλά στην αρχαιότητα και τον μεσαίωνα δεν υπήρχαν επιστήμονες.

Ωχ, κάπου εδώ ο Χάϊζεμπεργκ αναποδογύρισε στον τάφο του.
1) απο την αρχαιοτητα υπηρχαν επιστημονες τρελεα μου. απο την κλασσικη ελλαδα και μετα σιγουρα. απο τη στιγμη που καποιος μελετα το φυσικο κοσμο και χρησιμοποιει την παρατηρηση και το πειραμα για την εξηγηση του ονομαζεται επιστημονας. δε χρειαζεται να φοραει ασπρη ποδια και να παιζει με δοκιμαστικους σωληνες. απο τον αριστοτελη και μετα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ υπαρχουν επιστημονες. αστρονομοι σιγουρα και πιο πριν

2) ο χαιζενμπεργκ δεν θα κανει τιποτα στον ταφο του
το πολυ πολυ να ξανακανει κολαμπ με τον τζεσσυ να βγαλουν νιου μπλου σταφ στις πιατσες
για αρχη δες αυτο και οταν κατανοησεις τι λεμε περι τειχους στον μικροκοσμο, θα σου συστησω και βιβλιογραφια

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Άστο να πάει ρε τύπε.

Η φράση "ποσοτητα στη μελετη ηλεκτρονιων" δεν λέει τίποτε με όρους Φυσικής.

Είναι ακριβώς σα να μιλάς για Ενοχικό με την πιλοτάρα μας.
νταξει ρε επιστημονα
βαλε ταχυτητα και θεση αντι της ποσοτητας

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Ή θα πιστεύεις στη Μεντελική ή στο "καθ' εικόνα και ομοίωση". Ότι σου ταιριάζει. Αρκεί να μην προσπαθείς αφιονισμένος να δείξεις ότι οι απέναντι λανθάνουν.
Τώρα, λόγω και του νήματος, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει αν η Μαγδαληνή ήταν όντως αγιοποιηθείσα εκδιδομένη ή σύντροφος του Ιησού, που στα μετέπειτα οι έξαλλοι, με την είσοδο στα δώματα της Εκκλησίας γυναικών, Ευαγγελιστές την "στόλισαν" κατάλληλα.
Το γιατί να μην είναι μια γυναίκα του επαγγέλματος και θρησκευόμενη δεν το κατανοώ. Απολύτως λογικό το βρίσκω.

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.951
Πόντοι
1.056
Την Καλησπερα στους Φιλους......
"Σας διαβεβαιωνω οτι οι Τελωνες και οι Πορνες πηγαινουν πριν απο εσας στην Βασιλεια του Θεου"
Καλα να περνατε Ολοι.....

sensualist

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2016
Κριτικές
5
Like
168
Πόντοι
280
Κάποιες εκδιδόμενες αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανές. Γενικά υπάρχει απίστευτη άγνοια αλλά νομίζω ότι όλα έχουν ή θα έπρεπε να έχουν κάπιοο όριο. Η συγκεκριμένη θρησκεία απαγορεύει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που αποκλείει την τεκνοποιία, ακόμη και εντός γάμου. Για εκτός δεν το συζητάμε... Το να μην το ξέρουν κάποιες, είναι απαράδεκτο. Το να το ξέρουν και να εμμένουν συνειδητά στην αμαρτία, ακόμη περισσότερο. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για μας τους πελάτες. Δύο είναι οι συνεπείς στάσεις: Πιστεύω, γνωρίζω και ειλικρινά προσπαθώ να εφαρμόσω ή δεν πιστεύω και δημιουργώ τον δικό μου κώδικα αξιών. Εγώ έχω επιλέξει το δεύτερο αλλά σέβομαι και το πρώτο αν και διαφωνώ... Αυτές/αυτοί όμως που θέλουν να τα συνδυάσουν όλα, τελικά καταλήγουν αυτοαναιρούμενα άτομα.

karablaxos

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2008
Like
14
Πόντοι
6
...πουτανιαρηδες....δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά μάλλον δεν υπάρχει Θεός....

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Κάποιες εκδιδόμενες αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανές. Γενικά υπάρχει απίστευτη άγνοια αλλά νομίζω ότι όλα έχουν ή θα έπρεπε να έχουν κάπιοο όριο. Η συγκεκριμένη θρησκεία απαγορεύει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που αποκλείει την τεκνοποιία, ακόμη και εντός γάμου. Για εκτός δεν το συζητάμε... Το να μην το ξέρουν κάποιες, είναι απαράδεκτο. Το να το ξέρουν και να εμμένουν συνειδητά στην αμαρτία, ακόμη περισσότερο. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για μας τους πελάτες. Δύο είναι οι συνεπείς στάσεις: Πιστεύω, γνωρίζω και ειλικρινά προσπαθώ να εφαρμόσω ή δεν πιστεύω και δημιουργώ τον δικό μου κώδικα αξιών. Εγώ έχω επιλέξει το δεύτερο αλλά σέβομαι και το πρώτο αν και διαφωνώ... Αυτές/αυτοί όμως που θέλουν να τα συνδυάσουν όλα, τελικά καταλήγουν αυτοαναιρούμενα άτομα.
δεν υπαρχει μονο το θελω
υπαρχει και το μπορω
εαν ηταν τοσα απλα ολα δεν θα υπηρχαν ναρκωτικα, τσιγαρα, αλκοολ, χαμπουργκερ, παϊδακια αρνισια, αναψυκτικα και καζινο στον κοσμο μας

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Η συγκεκριμένη θρησκεία απαγορεύει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που αποκλείει την τεκνοποιία, ακόμη και εντός γάμου. Για εκτός δεν το συζητάμε... Το να μην το ξέρουν κάποιες, είναι απαράδεκτο.
Oι εκπρόσωποί της ναι. Ο ιδρυτής της πάλι όχι. Για πολλές γυναίκες είναι παρηγοριά και βάλσαμο στην ψυχή τους η προσφυγή στη θρησκεία. Κανείς δε μπορεί να τους το στερήσει αυτό κανονιστικώς.
Με αυτό που εγραψες μου θύμισες γνωστό μου ζευγάρι, που άγνωστο γιατί είπαν στον πνευματικό τους ότι δούλευαν την πίσω πόρτα. Τους τάραξε στις μετάνοιες και στα πατερημά. Απορώ τι είχαν στο μυαλό τους όταν το ξεφούρνισαν στον εξομολογητή.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
Ο τύπος πουλι ειναι ισως το πιο οξυδερκές ατομο που εχω γνωρισει

Φυσικά και είναι οξυδερκής. Πως νομίζεις ότι επιβίωσαν όλους αυτούς τους αιώνες; λέγοντας ανερυθρίαστα ψέμματα και άλλα λέγοντας, άλλα πράττοντας. Έλεγαν Αγαπάτε Αλλήλους, βασάνιζαν όσους χαρακτήριζαν αιρετικούς, και στη συνέχεια τους έκαιγαν ζωντανούς. Βάφτιζαν το κρέας ψάρι, το έτρωγαν και ισχυρίζονταν ότι νήστευαν. Έλεγαν ότι πιστεύουν την εντολή Ου Μοιχεύσεις, και το κέρατο πήγαινε σύννεφο. Αλλά και σήμερα, τρώνε τόννους ψαρομεζέδες, χταπόδια, καλαμάρια πίνοντας τόνους από τσίπουρο τη Μ.Παρασκευή και λένε ότι νηστεύουν. Εκείνη τη μέρα όλα τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής είναι γεμάτα από πένθιμα μωβ και μαύρα ταγεράκια. Οι παντρεμένες πάνε πρώτα στον Επιτάφιο, και στη συνέχεια στα ξενοδοχεία, για να ασκήσουν άλλα καθήκοντα. Ο τύπος πουλί είναι ένας ακόμα μέσα στους αμέτρητους πιστούς, και θα συνεχίσει τη δοκιμασμένη τακτική τους.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.793
Πόντοι
3.656
ομοιως κι εγω δεν ειχα την εξαιρετικη πιστη να γινω ενας απο τους αγιους που ανεφερες
ακολουθω την πιστη τους και τους ευγνωμονω για το παραδειγμα τους

Τελικά οι κατά δήλωσή τους χριστιανοί δεν παύουν να με εκπλήσσουν. Νόμιζα ότι το ανώτατο σημείο ανεντιμότητας που έφτασαν σήμερα ήταν ο τίτλος χριστιανός μπουρδελιάρης. Τύπε πουλί, το ξεπέρασες κατά πολύ. Συνεχίζεις τη μακρά παράδοση χριστιανικής ανεντιμότητας του άλλα λέω, κι άλλα πράττω. Το καινούργιο όριο είναι Χριστιανός μπουρδελιάρης, ο οποίος έχει σαν ίνδαλμα χριστιανούς Αγίους, ακολουθεί την πίστη τους και τους ευγνωμονεί για το Παράδειγμά τους. Το ότι η δικιά του ζωή δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή αυτών των ανθρώπων, είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Πόση περισσότερη ανεντιμότητα και υποκρισία μπορεί να χωρέσει μέσα σε μια πρόταση; I rest my case. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom