Νέα

Εκδιδόμενες και θρησκεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα flying foxes
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 384
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
στο εχω ξαναπαντησει αυτο
και μαλιστα με αντιστροφη του ερωτηματος
μου ειχες πει οτι δεν πιστευεις στα μεταφυσικα αλλα εμπιστευεσαι μονο τη φιλοσοφια και τη λογικη
και σε ειχα ρωτησει γιατι δεν αριστευσες στη φιλοσοφια και τη λογικη αφου ειναι τα μεγαλα πιστευω της ζωης σου;
γιατι δεν εβγαλες το σχολειο με αριστα, γιατι δεν αριστευεσες στο πανεπιστημιο, γιατι δεν πηρες διδακτορικο στη φιλοσοφια, γιατι δεν εχεις γραψει βιβλια οπως αλλοι ρασιοναλιστες παρα καθεσαι εσω μεσα και μας λες τις αμπελοφιλοσοφιες σου ως μποκολος;
τι θα ελεγε ο ιμμανουελ καντ για την καταντια σου; συμβαδιζει η ζωη σου με αυτη ενος φανατικου ρασιοναλιστη;

Άλλη μια αυθαίρετη ερμηνεία. Και φυσικά δεν απαντάς. Η Φιλοσοφία έχει κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις και τίποτα παραπάνω. Ο καθένας μπορεί να γράψει όποια παπαριά θέλει, κι αν υπάρχει από πίσω του Μηχανισμός να τον σπρώξουν. Όπως το γύναιο  / παιδόφιλη / ναζίστρια Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Εμπιστεύομαι την Επιστήμη, ακριβώς γιατί αποδεικνύει όσα ισχυρίζεται. Χάρη σε αυτή διπλασιάστηκε ο μέσος όρος ζωής μας κι επικοινωνούμε αυτή τη στιγμή. Η Μεταφυσική είναι ένα κάρο αναπόδεικτες ανοησίες

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
γι αυτο και δεν αποτελουν αμαρτιες στο κυρηγμα των παπαδων.
αν υπηρχαν πριν 2.000 χρονια μπορει να βαζανε και την κετσαπ στα αρτισιμα γιατι μοιαζει με αιμα, ηδη την πατησανε με τα καλαμαρακια και τα χταποδια που επειδη δεν ειναι κοκκινο το αιμα τους τα εχουν στα νηστισιμα ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΙΜΑ
η νηστεια εχει το νοημα της αποχης απο ορισμενες τροφες για λογους σωματικης και πνευματικης ασκησης

το ποιες ειναι οι τροφες μικρη σημασια εχει

πχ οι παλιοι θεωρουσαν τα ψαρια αρτησιμα αλλα ετρωγαν παστες σαρδελες μαζι με τα οσπρια κατα τη διαρκεια των νηστειων

πιανεστε απο μαλακιες για να πειτε τις πιπες σας

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Μιλαμε τωρα για πολυ σοβαρα ζητηματα, κρισιμα για την πορεια της ζωης μας.
Επισης δεν σε υποχρεωνει κανενας να νηστευεις
ειπαμε με υποχρεωνει η μανα μου, η συζυγος μου και το ολο συστημα να ξοδευω λεφτα και να δειχνω σεβασμο σε εγκληματιες που αγιοποιηθηκαν.
ευτυχως υπαρχει και το φορουμ και λεμε τον πονο μας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
ακριβως ειναι υποκριτης οχι χριστιανος
οπως υποκριτης ειναι και ο δηθεν μουσουλμανος οταν τρωει χοιρινο και πινει αλκοολ
Εσυ ποσο υποκριτης εισαι, που ακολουθεις τις χριστιανικες τελετες ενω δεν τις πιστευεις?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
ειπαμε με υποχρεωνει η μανα μου, η συζυγος μου και το ολο συστημα να ξοδευω λεφτα και να δειχνω σεβασμο σε εγκληματιες που αγιοποιηθηκαν.
ευτυχως υπαρχει και το φορουμ και λεμε τον πονο μας.
Ο καθε υποκριτης εχει το αλλοθι του

Ετσι εχεις βρει κι εσυ το δικο σου

Αρα δεν νομιμοποιεισαι να ασκεις κριτικη σε κανεναν για υποκρισια

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ο τύπος πουλι ειναι ισως το πιο οξυδερκές ατομο που εχω γνωρισει

Δεν αμφιβάλλω δεν αμφισβητώ δεν γνωρίζω. Διάβασα την ατάκα και μες στο κλίμα της αμείωτης, τεταμένης αυτής αμάχης, στάθηκε για μένα λυτρωτική.  

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Αν η ψυχη σου ειναι κατι ανυπαρκτο, τοτε με ποιον συνομιλω εγω αυτη τη στιγμη?

Με ενα ματσο κοκκαλα, κρεατα και φλεβες?

Με τον εγκέφαλό μου, σεβαστέ Δικηγόρε. Μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε ποια επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι υπάρχει αυτή η ψυχή; Σε ποιο όργανο εδρεύει; Ποια είναι η λειτουργία της; Μπορούμε να την γιατρέψουμε με κάποια φάρμακα και με ποια; Αφού ισχυρίζεστε ότι υπάρχει, καταθέστε τα στοιχεία σας. Αφού ο μεγαλύτερος Έλληνας Νευροχειρουργός ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν υπάρχει, σας περιμένει ένα σίγουρο Βραβείο Νόμπελ και αιώνια δόξα και αναγνώριση  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Δεν αμφιβάλλω δεν αμφισβητώ δεν γνωρίζω. Διάβασα την ατάκα και μες στο κλίμα της αμείωτης, εκτεταμένης αυτής αμάχης, στάθηκε για μένα λυτρωτική. 
Ακριβως. Το περιεγραψες εξαιρετικα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
η νηστεια εχει το νοημα της αποχης απο ορισμενες τροφες για λογους σωματικης και πνευματικης ασκησης

πχ οι παλιοι θεωρουσαν τα ψαρια αρτησιμα αλλα ετρωγαν παστες σαρδελες μαζι με τα οσπρια κατα τη διαρκεια των νηστειων

οχι βλακα οταν προκειται για σωματικη ασκηση πρεπει να τρως οτι σου λεει ο γιατρος, ο χημικος, ο βιολογος, ο διαιτολογος,

οχι ο παπας και η γιαγια που θα σου σερβιρουν αρνακι ενω εχεις χοληστερινη το πασχα για το εθιμο ή θα σου που ειναι νηστεια αυστηρη και απο ψαρι ενω ο γιατρος σου λεει φαε σαρδελες και σολωμους οσες μπορεις για το κυκλοφορικο σου

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Με τον εγκέφαλό μου, σεβαστέ Δικηγόρε. Μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε ποια επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι υπάρχει αυτή η ψυχή; Σε ποιο όργανο εδρεύει; Ποια είναι η λειτουργία της; Μπορούμε να την γιατρέψουμε με κάποια φάρμακα και με ποια; Αφού ισχυρίζεστε ότι υπάρχει, καταθέστε τα στοιχεία σας. Αφού ο μεγαλύτερος Έλληνας Νευροχειρουργός ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν υπάρχει, σας περιμένει ένα σίγουρο Βραβείο Νόμπελ και αιώνια δόξα και αναγνώριση 
Τι ειναι η ψυχη για να εδρευει? Ανωνυμη εταιρεια?

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.926
Πόντοι
606
παιδια δε θα βγειτε καμια βολτα σαββατοβραδο?
θα παθουμε καταθληψη με τα θρησκευτικα  :helpplea:

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86

νηστεια ραμαζανι
ολα απο τον βοθρο της μεσης ανατολης

οι αρχαιοι ηταν fit χωρις τα μεσανατολιτικα κολπα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
παιδια δε θα βγειτε καμια βολτα σαββατοβραδο?
θα παθουμε καταθληψη με τα θρησκευτικα  :helpplea:
Μπα θα μπει σε λιγο η Πενταγιωτισσα και θα αλλαξουμε κλιμα

Οπως εξαλλου λεει γνωστο μελος, το Σαββατο βγαινουν οι σκλαβοι του μισθού

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Άλλη μια αυθαίρετη ερμηνεία. Και φυσικά δεν απαντάς. Η Φιλοσοφία έχει κάποιες ενδιαφέρουσες σκέψεις και τίποτα παραπάνω. Ο καθένας μπορεί να γράψει όποια παπαριά θέλει, κι αν υπάρχει από πίσω του Μηχανισμός να τον σπρώξουν. Όπως το γύναιο  / παιδόφιλη / ναζίστρια Σιμόν Ντε Μποβουάρ. Εμπιστεύομαι την Επιστήμη, ακριβώς γιατί αποδεικνύει όσα ισχυρίζεται. Χάρη σε αυτή διπλασιάστηκε ο μέσος όρος ζωής μας κι επικοινωνούμε αυτή τη στιγμή. Η Μεταφυσική είναι ένα κάρο αναπόδεικτες ανοησίες
η επιστημη ειναι η συνισταμενη της ανθρωπινης γνωσης σε μια συγκεκριμενη εποχη
σημαντικη αλλα οχι πανακεια
πχ στην αρχαιοτητα οι επιστημονες πιστευαν οτι ο ηλιος κινειται γυρω απο τη γη και στον μεσαιωνα οι γιατροι ανοιγαν τρυπες στα κρανια για να αντιμετωπισουν τον πονοκεφαλο

σημερα με τετοια επιστημονικη εξελιξη, και παλι στον μικροκοσμο υπαρχει ενα τειχος που δεν μπορουμε να διαπερασουμε
οσο αυξανουμε την ποσοτητα στη μελετη ηλεκτρονιων, τοσο μειωνεται η ακριβεια
και οσο αυξανουμε την ακριβεια, τοσο μειωνεται η ποσοτητα

γι αυτο απο το μοντελο του bohr σου λενε σημερα για νεφος ηλεκτρονιων αλλα και παλι δεν ξερει κανεις σιγουρα

εγω σου λεω ομως εσυ που αποθεωνεις τη λογικη και την επιστημη, γιατι δεν εγινες ενας χωκινγκ, ενας ταισον, ενας νανοπουλος ρε αδερφε;

γιατι ψωλαρες, γιατι αμπελοφιλοσοφεις στο μπου.κομ;

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.926
Πόντοι
606
Μπα θα μπει σε λιγο η Πενταγιωτισσα και θα αλλαξουμε κλιμα

Οπως εξαλλου λεει γνωστο μελος, το Σαββατο βγαινουν οι σκλαβοι του μισθού
ο χαζομουνοβαγονης δε τις λεει αυτες τις πιπες?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ο καθε υποκριτης εχει το αλλοθι του

Ετσι εχεις βρει κι εσυ το δικο σου

Αρα δεν νομιμοποιεισαι να ασκεις κριτικη σε κανεναν για υποκρισια
δεν καταλαβα,
εγω αλλοθι για ποιο πραγμα?
και γιατι δεν νομιμοποιουμαι?

εγω δεν εβαλα κανενα να πληρωσει ουτε αλλα υποστηριξα και αλλα εκανα.
καταπιεζομαι απο ενα συστημα θρησκευομενο και υποκριτικα δηλωνει φιλελευθερο ενω δεν ειναι.
αν γινουμε σουηδια ή γερμανια στα θρησκευτικα ζητηματα τοτε θα ειναι

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Τι ειναι η ψυχη για να εδρευει? Ανωνυμη εταιρεια?

Αν μπορούσες να απαντήσεις, θα απαντούσες. Προσπαθείς με δικηγορίστικο τρόπο να ξεφύγεις από την ευθεία απάντηση. Επανέρχομαι όμως. Αν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξη της ψυχής, σε περιμένει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση. Χιλιάδες χρόνια οι πιστοί μιλάνε γι αυτήν, και δεν την έχει ανακαλύψει κανένας επιστήμονας. Οι αγράμματοι όμως, την έχουν αισθανθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια  

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Αν μπορούσες να απαντήσεις, θα απαντούσες. Προσπαθείς με δικηγορίστικο τρόπο να ξεφύγεις από την ευθεία απάντηση. Επανέρχομαι όμως. Αν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξη της ψυχής, σε περιμένει ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναγνώριση. Χιλιάδες χρόνια οι πιστοί μιλάνε γι αυτήν, και δεν την έχει ανακαλύψει κανένας επιστήμονας. Οι αγράμματοι όμως, την έχουν αισθανθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια  
Ούτε ο Θεος, ούτε η ψυχη αποδεικνυονται.
Αλλιως δεν θα ηταν ούτε θεος ούτε ψυχη.
Αποδειξη ειναι η αντιληψη με μια απο τις πεντε αισθησεις.
Θεος ή ψυχη που θα συλλαμβανοντο απο ανθρωπινες αισθησεις θα ηταν στο επιπεδο του ανθρωπου και της υλης, αρα ατοπο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom