Σε ευχαριστώ για την παράθεση τόσο πολλών λεπτομερειών - και στέκομαι στην ολόσωστη τελευταία παράγραφο "αποτροπής" για κάτι τέτοιο.
Καλά έκανες και το έβαλες σε quotes γιατί δεν είναι ακριβώς αποτροπή. Είναι όμως ένα πράγμα που πρέπει να μπει στην εξίσωση.
Εγώ πιστεύω ότι το dropshipping and cο δεν έχουν και πολύ μέλλον, αλλά είναι μία γνώμη. Το τοπίο δεν είναι τελείως ξεκάθαρο. Πρόκειται για δραστηριότητα που στο παρελθόν έκανε πολλούς εκατομμυριούχους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι λογικό, αν είσαι καλός πωλητής σε πράγματα ευρείας κατανάλωσης, θα βγάλεις γρήγορα πολλά λεφτά.
Αν υποθέσουμε ότι το μέλλον της δραστηριότητας είναι ακόμα πέντε χρόνια κι εσύ με το πλάνο σου υπολογίζεις ότι μπορείς να χτυπήσεις 1Μ ευρώ σε αυτό το διάστημα, γιατί να μην ασχοληθείς;
Κι αν οι επιδιώξεις σου είναι μικρότερες, ίσως αξίζει τον κόπο.
Εκτός από τους προμηθευτές που έχουν μπει στο παιχνίδι, σήμερα έχει μπει και η κουτσή μαρία σαν πωλητής και τα περιθώρια είναι λίγα.
Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και σήμερα 5Κ/μήνα είναι ρεαλιστικός στόχος σε αυτή τη δουλειά.
Και το κεφάλαιο εκκίνησης δεν είναι μεγάλο. Με 5Κ μπαίνεις, αν και άλλοι έχουν μπει και με λιγότερα.
Θέλει καμμιά 200αριά κομμάτια για αρχική παραγγελία στον Κινέζο. Σπάνια να βρεις παρακάτω, αλλά δεν το αποκλείω.
Για να μπεις σε ένα πρόγραμμα πρέπει να έχεις ήδη εταιρεία κι αυτό, από ό,τι ξέρω, είναι λίγο μανίκι στην Ελλάδα. Σε μας ανοίγει σε ένα τέταρτο μέσω ιντερνέτ και δεν χρειάζεται κανένα κεφάλαιο. Φορολογικά κλπ πληρώνεις μόνο όταν κερδίζεις. Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι να ανοίξει κανείς στην Κύπρο, εξ αποστάσεως.
Βρήκα την ελληνική πλατφόρμα
Skroutz με πρόγραμμα για πωλητές, αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει.
Όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει καλύτερα, γιατί εσένα δεν σε βλέπω «ζεστό». Έκανες έναν σύντομο σχολιασμό ευχαριστίας εστιάζοντας στην «αποτροπή», οπότε δεν είσαι για το εμπόριο. Εμένα η πρώτη μου ερώτηση θα ήταν «πόσα θα βγάλω από αυτή τη δουλειά;» Δεν το λέω υποτιμητικά, απλά δεν έχεις το mindset, όπως εγώ δεν το έχω για άλλες δουλειές.
Ίσως μια καλή ιδέα θα ήταν να κάνεις εκπαίδευση σε ένα αντικείμενο με καλύτερο αντίκρυσμα στην αγορά.