Νέα

Ειναι υποχρεωτικο να πας εφεδρος αξιωματικός ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Carnivore
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Τωρα που μιλησα με τον πατερα μου με ειπε οτι παλιοτερα οταν ειχε παει φανταρος πριν το 90 μετρουσαν οι δοκιμοι και διναν κανονικα διαταγες σε φανταρους και καραβαναδες.

raikage

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2008
Like
18
Πόντοι
1
Απλά είναι τα πράγματα, μην τα μπερδεύετε. Λες ότι δε θες να πας και δεν πας.

@Boca Juniors Κανονικά οι δόκιμοι θεωρούνται ανώτεροι των υπαξιωματικών. Εγώ που ήμουν σε κάργα προβλεπόμενη μονάδα (το 2012) έτυχα σε ένα περιστατικό όπου είχαν βριστεί ένας επιλοχίας με έναν ΔΕΑ με αποτέλεσμα ο επιλοχίας να φάει άσχημο χέσιμο από το Δίκα.

Επισκέπτης

@Boca Juniors Κανονικά οι δόκιμοι θεωρούνται ανώτεροι των υπαξιωματικών. Εγώ που ήμουν σε κάργα προβλεπόμενη μονάδα (το 2012) έτυχα σε ένα περιστατικό όπου είχαν βριστεί ένας επιλοχίας με έναν ΔΕΑ με αποτέλεσμα ο επιλοχίας να φάει άσχημο χέσιμο από το Δίκα.
ναι τυπικα ετσι ειναι αλλα ο παλιος μετραει ποιο πολυ στον στρατο. Ενταξει ο καραβανας δεν θα διαταζει τον δοκιμο αλλα συνηθως τον εχει χεσμενο ειδικα αν ειναι αρχιλοχια και ανθυπας

TRIENA

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2012
Like
6
Πόντοι
66
o ΔΕΑ ειναι κατωτερος του ανθυπολοχαγου γενικα.ο ΔΕΑ τον τελευταιο μηνα που θα παρει το αστρο γινεται ανθυπας

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Γεια χαρα συναγωνιστές. Μου ρθε χαρτι για ΥΕΑ στο Ναυπλιο αλλα φυσικα δεν θελω να παω σαν ΥΕΑ και για τους 5 εξτρα μηνες που δεν βρίσκω λογο να τους κανω, αλλα και γτ με τη δουλεια μου βοηθουσα οικονομικά στο σπιτι και τωρα οι δικοι μου θα ειναι ενα μιθσο μειον. Θα ειναι που θα ειναι 9 μηνες, το κερατιατικο με τους 5 επιπλεον θα προτιμούσα να το αποφυγω. Ωστοσο εχω ακουσει οτι συνηθως τους ΥΕΑ τους βαζουν με το ζορι.  :fuck1:

Ειμαι και απόφοιτος ΑΕΙ και ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα γτ παιρνω επιπλεον βαθμολογια (αμαν με τα πτυχια μου...)

Ευχαριστω!

Υποχρεωτικο δεν ειναι, εγω με μεταπτυχιακο και ενδειξη ΥΕΑ δεν πηγα. ΥΕΑ αξιζει να πας μονο για τα μορια που σου δινει για σωματα ασφαλειας, τα οποια ειναι και αρκετα αν δεν απατωμαι. Απορω που δεν το εγραψε κανεις ακομα  :think: . Απο οικονομικης σκοπιας δεν αξιζει, καθως οπως εγραψαν και οι προηγουμενοι ο εφεδρος πρεπει να νοικιαζει σπιτι. Για οποιον εχει θεμα με τα λεφτα τον συμβουλευω να παει Κυπρο, οπως πολυ σωστα εγραψε και ο μπεμπας, αυτος ηταν και ενας απο τους λογους που δηλωσα ΕΛΔΥΚ.

Επειδη ειδα να γραφεται πως στους ΥΕΑ πανε οι μορφωμενοι και οι μπουληδες, αυτο δεν παιζει με την καμια. Το πνευματικο και μορφωτικο επιπεδο των ΔΕΑ δεν ειναι ειναι ως μεσος ορος ανωτερο απο των αντιστοιχων στρατιωτων. Απο των υπαξιωματικων / καραβαναδων μπορει  :grin: . Εκει που υπαρχει μεγαλη διαφορα στο μορφωτικο / κοινωνικο / οικονομικο (αυτα τα τρια πανε συνηθως μαζι) επιπεδο στο στρατο ειναι μεταξυ των οπλων / σωματων. Ο αφρος του στρατου ξηρας παει υλικου πολεμου, εφοδιασμου, καμια διαβιβαση κανα μηχανικο, ενω αντιθετα η πλεμπα μαζευεται σε πεζικο και τεθωρακισμενα.

Τελος, οσον αφορα τις διαταγες και τους βαθμους και αυτες τις πιπες, στην Κυπρο δεν ειχαμε ΔΕΑ για να ξερω αλλα μου φαινεται δυσκολο σε ενα περιβαλλον οπως του στρατου αυτος με τον ανωτερο βαθμο να υπακουει σε κατωτερο του. Φανταζομαι αν ο ΔΕΑ διαταξει αρχιλοχια ο δευτερος θα υπακουσει μια χαρα. Παντως οπως σωστα εγραψε παλι ο μπεμπας, ο οποιος παρεπιπτοντως με τα ποστ του φαινεται πως εκανε πραγματικο στρατο, ο σεβασμος κερδιζεται, ποσο μαλλον σε μια κλειστη ομαδα οπως μια μοναδα στο στρατο. Αν εχεις καλο ονομα, αν οι αλλοι ξερουν πως εισαι σωστος και οτι κανεις το κανεις για καποιο λογο θα σε υπακουσουν. Και δε χρειαζεται να εισαι αλανι και μπρατσαρας και γαμαω.

Επισκέπτης
Μαλλον ομως φιλε δεν ξερεις οτι καποια στιγμη γινονται μεταταξεις, εγω ημουν μηχανικο και οντως το επιπεδο ηταν καλο οσπου ξαφνικα γεμισαμε πεζικαριους και πυροβολικο που τους εκαναν μηχανικους με αποτελεσμα καθε μερα να πεφτει ψυρισμα και αφθονο ξυλο στο στρατοπεδο  :grin:

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Υποχρεωτικο δεν ειναι, εγω με μεταπτυχιακο και ενδειξη ΥΕΑ δεν πηγα. ΥΕΑ αξιζει να πας μονο για τα μορια που σου δινει για σωματα ασφαλειας,

Επίσης, όσο παράξενο και αν ακούγεται, το μετράνε και στα μεταπτυχιακά αλλά και στις σοβαρές δουλειές έξω σαν ηγετική ικανότητα(leadership potential) επειδή -υποτίθεται οτι- διοικείς.Ειδικά για Αμερική, έχω και παραδείγματα γνωστών μου.

Alphamale

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Όλοι κοιτάνε να πάνε όσο το δυνατόν λιγότερους μήνες στρατό , και άλλοι πάνε και δηλώνουν παραπάνω θητεία εθελοντικά. :dancing:

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Ελδυκ δεν αξιζει να παει καποιος τωρα πια,γιατι τα λεφτα δεν φτανουν για τις εξοδους αφου η Κυπρος ειναι πιο ακριβη και τωρα πια δινουν μονο ενα φυλλο πορειας νομιζω

Επισκέπτης
Ρε παιδια και στους πεζοναυτες να πας παλι θα παρεις μορια και εκει θα εισαι απλος φανταρος.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Μαλλον ομως φιλε δεν ξερεις οτι καποια στιγμη γινονται μεταταξεις, εγω ημουν μηχανικο και οντως το επιπεδο ηταν καλο οσπου ξαφνικα γεμισαμε πεζικαριους και πυροβολικο που τους εκαναν μηχανικους με αποτελεσμα καθε μερα να πεφτει ψυρισμα και αφθονο ξυλο στο στρατοπεδο  :grin:

Με επιφυλαξη, νομιζω δεν ειναι μεταταξη αλλα εκπαιδευση σε ειδικοτητα αυτο που περιγραφεις.

Επίσης, όσο παράξενο και αν ακούγεται, το μετράνε και στα μεταπτυχιακά αλλά και στις σοβαρές δουλειές έξω σαν ηγετική ικανότητα(leadership potential) επειδή -υποτίθεται οτι- διοικείς.Ειδικά για Αμερική, έχω και παραδείγματα γνωστών μου.

Τυπε σε ολα το θεμα ειναι τι θα πουλησεις, οχι τι εχεις κανει, αυτη ειναι η γνωμη μου. Το οτι απλα θα το βαλεις στο βιογραφικο σου δε λεει κατι, το θεμα ειναι να το πουλησεις καλα. Αν και τωρα ενας καβατζωμενος τυπας να παει ΔΕΑ για να δειξει leadership potential μου φαινεται υπερβολη.

Ελδυκ δεν αξιζει να παει καποιος τωρα πια,γιατι τα λεφτα δεν φτανουν για τις εξοδους αφου η Κυπρος ειναι πιο ακριβη και τωρα πια δινουν μονο ενα φυλλο πορειας νομιζω

Οταν ημουν εγω τα λεφτα μια χαρα εφταναν και περισευαν. Αυτοι που λενε πως δεν τους φτανουν τα τρωνε ολα στις πουτανες, γιαυτο τα λενε αυτα. Αυτο με το φυλλο πορειας το εχω ακουσει κι εγω και ειναι οντως μεγαλο μειον. Αν και νομιζω πως εχεις εναλλακτικη να παρεις C130 και να σου ερθει (σχεδον) τσαμπα.

OP
OP
C

Carnivore

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
1
Κοιτάξτε αν δεν ειχα τι να κάνω μετα την απολυση ισως και να το σκεφτόμουνα. Καταφερα ομως στην ουσια η θεση μου στο γραφειο να με περιμένει οταν απολυθω. Αλλα η ευθηνη και το χωσιμο που θα φας καθως και το οτι οι αλλοι φανταροι θα σε βλεπουν με μισο ματι ηταν απο μονα τους αποτρεπτικα. Με το 500αρι που παιρνεις δεν βγάζεις ενοίκιο λογαριασμούς και διατροφη (γτ δεν δικαιούσαι το συσσίτιο απ οσο ξερω) ή τελος πάντων το ζορι ειναι απίστευτο. Εχω σπουδάσει εκτος και κατι σκαμπάζω. Οι μονιμαδες μπορουν να σε χωσουν για δουλειες που θα επρεπε να κανουν αυτοι και ειδικά σε αργειες ΣΚ κλπ. Φυσικα αν γινει η στραβη γιατι καποιος εκανε την παπαρια του την πληρωνει ο ΔΕΑ. Επισης οσοι συμφοιτητες μου υπηρετησαν πριν απο εμενα και δεν πηγαν ΔΕΑ τους εστειλαν σε γραφεια να κανουν μελέτες. Αυτο θελεω κι εγω για να συνεχισω στην ουσια και τη δουλεια μου αλλα και να μπορω να το βαλω και σε βιογραφικο. Οι ΥΕΑ του μηχανικου εχω διαβασει ασχολούνται με ναρκοπολεμο, γεφυροποιίες (καλα αυτο ισως και να με ενδιέφερε λογω αντικειμένου) και μηχανήματα μηχανικου και λογω της φυσεως του οπλου θα χώνονται πολυ σε ασκησεις.
Οπως ειπα αν δεν υπηρχε η σίγουρη δουλειά μετα μπορει και να το σκεφτόμουν.

OP
OP
C

Carnivore

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
1

Πριν 4 χρονια ηταν 200 ευρω το μηνα
Τωρα ουτε που ξερω ποσο εχει παει

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Κοιτάξτε αν δεν ειχα τι να κάνω μετα την απολυση ισως και να το σκεφτόμουνα. Καταφερα ομως στην ουσια η θεση μου στο γραφειο να με περιμένει οταν απολυθω. Αλλα η ευθηνη και το χωσιμο που θα φας καθως και το οτι οι αλλοι φανταροι θα σε βλεπουν με μισο ματι ηταν απο μονα τους αποτρεπτικα. Με το 500αρι που παιρνεις δεν βγάζεις ενοίκιο λογαριασμούς και διατροφη (γτ δεν δικαιούσαι το συσσίτιο απ οσο ξερω) ή τελος πάντων το ζορι ειναι απίστευτο. Εχω σπουδάσει εκτος και κατι σκαμπάζω. Οι μονιμαδες μπορουν να σε χωσουν για δουλειες που θα επρεπε να κανουν αυτοι και ειδικά σε αργειες ΣΚ κλπ. Φυσικα αν γινει η στραβη γιατι καποιος εκανε την παπαρια του την πληρωνει ο ΔΕΑ. Επισης οσοι συμφοιτητες μου υπηρετησαν πριν απο εμενα και δεν πηγαν ΔΕΑ τους εστειλαν σε γραφεια να κανουν μελέτες. Αυτο θελεω κι εγω για να συνεχισω στην ουσια και τη δουλεια μου αλλα και να μπορω να το βαλω και σε βιογραφικο. Οι ΥΕΑ του μηχανικου εχω διαβασει ασχολούνται με ναρκοπολεμο, γεφυροποιίες (καλα αυτο ισως και να με ενδιέφερε λογω αντικειμένου) και μηχανήματα μηχανικου και λογω της φυσεως του οπλου θα χώνονται πολυ σε ασκησεις.
Οπως ειπα αν δεν υπηρχε η σίγουρη δουλειά μετα μπορει και να το σκεφτόμουν.

Αρα δε θα πας, τελος. Κανεις δεν μπορει να σε αναγκασει.

Πριν 4 χρονια ηταν 200 ευρω το μηνα
Τωρα ουτε που ξερω ποσο εχει παει

Πριν 4 χρονια ηταν 330 για δνεα και 290 για ΣΤΡ, μη γραφεις ανακριβειες.

Επισκέπτης
Με επιφυλαξη, νομιζω δεν ειναι μεταταξη αλλα εκπαιδευση σε ειδικοτητα αυτο που περιγραφεις.
Οχι ειμαι σιγουρος γιατι ειχα πολλες περιπτωσης, ακομα και δοκιμος που παρουσιαστηκαμε μαζι και πηγε υεα μετα απο το μηχανικο τον εστειλαν στα λοκ και τον πετυχα μετα απο μηνες σε στρατοπεδο με λοκατζηδες και ηταν εκει δεα.

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Τυπε σε ολα το θεμα ειναι τι θα πουλησεις, οχι τι εχεις κανει, αυτη ειναι η γνωμη μου. Το οτι απλα θα το βαλεις στο βιογραφικο σου δε λεει κατι, το θεμα ειναι να το πουλησεις καλα. Αν και τωρα ενας καβατζωμενος τυπας να παει ΔΕΑ για να δειξει leadership potential μου φαινεται υπερβολη.

Τους έκανε απλά τρομερά θετική εντύπωση και του έπιασαν την κουβέντα περί αυτού.

Μπορεί και στην συνέντευξη να έτυχε σε τίποτα στρατόκαυλους, δεν ξέρω :grin:

Πάντως σίγουρα συμφωνώ ότι παίζει ρόλο και τι θα πουλήσεις

OP
OP
C

Carnivore

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
1

Στα εξωτερικα δεν κοιτανε μονο τι γραφεις στο βιογραφικο. Σε περνανε και απο μια συνέντευξη και απο εκει θα φανει αν οντως τα ξερεις. Αν ο αλλος πηγε απλα ΔΕΑ για να το βαλει στο βιογραφικο αλλα δεν μπορουσε να επιβληθει στους φανταρους, να τον βρασουν. Επισης εχει σημασια και το τι εκανες, γιατι μια σοβαρη επιχειρηση την ενδιαφερει αυτο, οχι μονο το οτι ησουνα "leader".

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να πας απλός φαντάρος, μια απόφαση είναι, τα αλλά όλο ευθύνες και μπλεξίματα δημιουργούν...

TRIENA

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2012
Like
6
Πόντοι
66
συνηθως μαζι) επιπεδο στο στρατο ειναι μεταξυ των οπλων / σωματων. Ο αφρος του στρατου ξηρας παει υλικου πολεμου, εφοδιασμου, καμια διαβιβαση κανα μηχανικο, ενω αντιθετα η πλεμπα μαζευεται σε πεζικο και τεθωρακισμενα.

Ο αφρος του στρατου ξηρας παει.( αν και παντου εχει αφρο) ουκ. αερομεταφαιρομενα.καταδρομες ΠΖ(ορεινες)πεζοναυτες αλεξηπτοτα ελδυκ και ολα ανηκουν στο πεζικο ΓΕΣ.. ΕΚΤΟΣ ΑΣΔΕΝ

OP
OP
C

Carnivore

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
1
Αρα δε θα πας, τελος. Κανεις δεν μπορει να σε αναγκασει.

Πριν 4 χρονια ηταν 330 για δνεα και 290 για ΣΤΡ, μη γραφεις ανακριβειες.

290 ? Μπορει να κανω και λαθος σορρυ. Απο φιλο που ειχε παει Κυπρο το εμαθα κι εγω. Αλλα θυμαμαι οτι εκει στη 200αρα γενικα έπαιζε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom