Επισκέπτης
Τωρα που μιλησα με τον πατερα μου με ειπε οτι παλιοτερα οταν ειχε παει φανταρος πριν το 90 μετρουσαν οι δοκιμοι και διναν κανονικα διαταγες σε φανταρους και καραβαναδες.
ναι τυπικα ετσι ειναι αλλα ο παλιος μετραει ποιο πολυ στον στρατο. Ενταξει ο καραβανας δεν θα διαταζει τον δοκιμο αλλα συνηθως τον εχει χεσμενο ειδικα αν ειναι αρχιλοχια και ανθυπαςΑπλά είναι τα πράγματα, μην τα μπερδεύετε. Λες ότι δε θες να πας και δεν πας.
@Boca Juniors Κανονικά οι δόκιμοι θεωρούνται ανώτεροι των υπαξιωματικών. Εγώ που ήμουν σε κάργα προβλεπόμενη μονάδα (το 2012) έτυχα σε ένα περιστατικό όπου είχαν βριστεί ένας επιλοχίας με έναν ΔΕΑ με αποτέλεσμα ο επιλοχίας να φάει άσχημο χέσιμο από το Δίκα.
Γεια χαρα συναγωνιστές. Μου ρθε χαρτι για ΥΕΑ στο Ναυπλιο αλλα φυσικα δεν θελω να παω σαν ΥΕΑ και για τους 5 εξτρα μηνες που δεν βρίσκω λογο να τους κανω, αλλα και γτ με τη δουλεια μου βοηθουσα οικονομικά στο σπιτι και τωρα οι δικοι μου θα ειναι ενα μιθσο μειον. Θα ειναι που θα ειναι 9 μηνες, το κερατιατικο με τους 5 επιπλεον θα προτιμούσα να το αποφυγω. Ωστοσο εχω ακουσει οτι συνηθως τους ΥΕΑ τους βαζουν με το ζορι.
Ειμαι και απόφοιτος ΑΕΙ και ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα γτ παιρνω επιπλεον βαθμολογια (αμαν με τα πτυχια μου...)
Ευχαριστω!
Υποχρεωτικο δεν ειναι, εγω με μεταπτυχιακο και ενδειξη ΥΕΑ δεν πηγα. ΥΕΑ αξιζει να πας μονο για τα μορια που σου δινει για σωματα ασφαλειας,
Μαλλον ομως φιλε δεν ξερεις οτι καποια στιγμη γινονται μεταταξεις, εγω ημουν μηχανικο και οντως το επιπεδο ηταν καλο οσπου ξαφνικα γεμισαμε πεζικαριους και πυροβολικο που τους εκαναν μηχανικους με αποτελεσμα καθε μερα να πεφτει ψυρισμα και αφθονο ξυλο στο στρατοπεδο
Επίσης, όσο παράξενο και αν ακούγεται, το μετράνε και στα μεταπτυχιακά αλλά και στις σοβαρές δουλειές έξω σαν ηγετική ικανότητα(leadership potential) επειδή -υποτίθεται οτι- διοικείς.Ειδικά για Αμερική, έχω και παραδείγματα γνωστών μου.
Ελδυκ δεν αξιζει να παει καποιος τωρα πια,γιατι τα λεφτα δεν φτανουν για τις εξοδους αφου η Κυπρος ειναι πιο ακριβη και τωρα πια δινουν μονο ενα φυλλο πορειας νομιζω
Ελδυκ δεν αξιζει να παει καποιος τωρα πια,γιατι τα λεφτα δεν φτανουν για τις εξοδους αφου η Κυπρος ειναι πιο ακριβη και τωρα πια δινουν μονο ενα φυλλο πορειας νομιζω
Κοιτάξτε αν δεν ειχα τι να κάνω μετα την απολυση ισως και να το σκεφτόμουνα. Καταφερα ομως στην ουσια η θεση μου στο γραφειο να με περιμένει οταν απολυθω. Αλλα η ευθηνη και το χωσιμο που θα φας καθως και το οτι οι αλλοι φανταροι θα σε βλεπουν με μισο ματι ηταν απο μονα τους αποτρεπτικα. Με το 500αρι που παιρνεις δεν βγάζεις ενοίκιο λογαριασμούς και διατροφη (γτ δεν δικαιούσαι το συσσίτιο απ οσο ξερω) ή τελος πάντων το ζορι ειναι απίστευτο. Εχω σπουδάσει εκτος και κατι σκαμπάζω. Οι μονιμαδες μπορουν να σε χωσουν για δουλειες που θα επρεπε να κανουν αυτοι και ειδικά σε αργειες ΣΚ κλπ. Φυσικα αν γινει η στραβη γιατι καποιος εκανε την παπαρια του την πληρωνει ο ΔΕΑ. Επισης οσοι συμφοιτητες μου υπηρετησαν πριν απο εμενα και δεν πηγαν ΔΕΑ τους εστειλαν σε γραφεια να κανουν μελέτες. Αυτο θελεω κι εγω για να συνεχισω στην ουσια και τη δουλεια μου αλλα και να μπορω να το βαλω και σε βιογραφικο. Οι ΥΕΑ του μηχανικου εχω διαβασει ασχολούνται με ναρκοπολεμο, γεφυροποιίες (καλα αυτο ισως και να με ενδιέφερε λογω αντικειμένου) και μηχανήματα μηχανικου και λογω της φυσεως του οπλου θα χώνονται πολυ σε ασκησεις.
Οπως ειπα αν δεν υπηρχε η σίγουρη δουλειά μετα μπορει και να το σκεφτόμουν.
Πριν 4 χρονια ηταν 200 ευρω το μηνα
Τωρα ουτε που ξερω ποσο εχει παει
Οχι ειμαι σιγουρος γιατι ειχα πολλες περιπτωσης, ακομα και δοκιμος που παρουσιαστηκαμε μαζι και πηγε υεα μετα απο το μηχανικο τον εστειλαν στα λοκ και τον πετυχα μετα απο μηνες σε στρατοπεδο με λοκατζηδες και ηταν εκει δεα.Με επιφυλαξη, νομιζω δεν ειναι μεταταξη αλλα εκπαιδευση σε ειδικοτητα αυτο που περιγραφεις.
Τυπε σε ολα το θεμα ειναι τι θα πουλησεις, οχι τι εχεις κανει, αυτη ειναι η γνωμη μου. Το οτι απλα θα το βαλεις στο βιογραφικο σου δε λεει κατι, το θεμα ειναι να το πουλησεις καλα. Αν και τωρα ενας καβατζωμενος τυπας να παει ΔΕΑ για να δειξει leadership potential μου φαινεται υπερβολη.
Τυπε σε ολα το θεμα ειναι τι θα πουλησεις, οχι τι εχεις κανει, αυτη ειναι η γνωμη μου. Το οτι απλα θα το βαλεις στο βιογραφικο σου δε λεει κατι, το θεμα ειναι να το πουλησεις καλα. Αν και τωρα ενας καβατζωμενος τυπας να παει ΔΕΑ για να δειξει leadership potential μου φαινεται υπερβολη.
Δεν υπάρχει καλύτερο από το να πας απλός φαντάρος, μια απόφαση είναι, τα αλλά όλο ευθύνες και μπλεξίματα δημιουργούν...Απλά είναι τα πράγματα, μην τα μπερδεύετε. Λες ότι δε θες να πας και δεν πας.
@Boca Juniors Κανονικά οι δόκιμοι θεωρούνται ανώτεροι των υπαξιωματικών. Εγώ που ήμουν σε κάργα προβλεπόμενη μονάδα (το 2012) έτυχα σε ένα περιστατικό όπου είχαν βριστεί ένας επιλοχίας με έναν ΔΕΑ με αποτέλεσμα ο επιλοχίας να φάει άσχημο χέσιμο από το Δίκα.
Αρα δε θα πας, τελος. Κανεις δεν μπορει να σε αναγκασει.
Πριν 4 χρονια ηταν 330 για δνεα και 290 για ΣΤΡ, μη γραφεις ανακριβειες.