Νέα

Ειναι υποχρεωτικο να πας εφεδρος αξιωματικός ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Carnivore
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
ρε θα σε διαλυσω που πηγε η υπογραφη???????????

ανθυπα ειναι ανθυπασπιστης ρε βουρλο οχι ανθυπολοχαγος

Σωστά. Οι ΥΕΑ (Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί) είναι τυπικά (αφού τελειώσουν την εκπαίδευση του έφεδρου) πάνω από τους Ανθυπασπιστές και κάτω από τους Ανθυπολοχαγούς. Ένα μήνα πριν την απόλυση τους παίρνουν το αστεράκι του Ανθυπολοχαγού.

Δε κάνουν τις υπηρεσίες των φαντάρων. Συνήθως κάνουν υπηρεσίες χαμηλόβαθμων αξιωματικών ή ανθυπασπιστών.

Επισκέπτης
Οι ανθυπες τους εχουν γραμενους τους δοκιμους και φυσικα ποτε δεν ειδα να διαταζει δοκιμος ανθυπα για αυτο σας λεω τουλαχιστον τα τελευταια χρονια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο ο δοκιμος, παλιοτερα ισως να μετρουσε δεν το ξερω.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
ρε φανταροι ειναι και αυτοι στην ουσια και καποια στιγμη θα απολυθουν, απλα τους δινουν καποιο αξιωμα μεσα για να μην κανουν πολλες υπηρεσιες οι κανονικοι ανθυπολοχαγοι που βγαινουν απο σχολη και πανε για καριερα στον στρατο. Καμια σχεση η εκπεδευση που κανουν οι κανονικοι με αυτους. Τους κανονικους τους βγαζουν το λαδι στην ευελπιδων

Δεν ειναι έτσι. Εμενα ένας συγγενης μου που ηταν παλια ΥΕΑ οταν έγινε το μπάμ στην Κυπρο φορεσε την στολή και έφυγε δεν θα πηγαινε σαν απλος στρατιώτης στο μέτωπο σε καμια περιπτωση. Μου ειπε τις προαλλες οτι έχει βαθμο ταγματαρχη γιατι πηγε και ρωτησε στην στρατολογια.  

Τωρα οσο για την Ευελπιδων ειναι άλλη ιστορια. Αυτοι ειναι μόνιμοι.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Οτι βρηκα μπροστα μου τυπε, λες και καταλαβα τι εκανα με τοσα νευρα που ειχα εκεινη την στιγμη  :grin:

Ήσουν στο στρατό και το πρώτο πράμα που βρήκες μπροστά σου ήταν ένα τηγάνι; :grin:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οι ανθυπες τους εχουν γραμενους τους δοκιμους και φυσικα ποτε δεν ειδα να διαταζει δοκιμος ανθυπα για αυτο σας λεω τουλαχιστον τα τελευταια χρονια δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο ο δοκιμος, παλιοτερα ισως να μετρουσε δεν το ξερω.

Νταξ δεν θα διατάξεις τον άλλον να κάνει μια δουλεια την οποια κάνει τοσα χρονια και την ξέρει ενω εσυ πηγες πριν λιγο καιρο εκει αυτο ειναι στοιχειωδης λογικη. Αλλα απο τον τροπο που σου μιλάει θα καταλαβεις οτι σέβεται τον βαθμο σου.Αν δεν τον σέβεται και εισαι ανώτερος εστω και τυπικα μην του χαριστεις του τη λές άνετα.  

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Δεν ειναι έτσι. Εμενα ένας συγγενης μου που ηταν παλια ΥΕΑ οταν έγινε το μπάμ στην Κυπρο φορεσε την στολή και έφυγε δεν θα πηγαινε σαν απλος στρατιώτης στο μέτωπο σε καμια περιπτωση. Μου ειπε τις προαλλες οτι έχει βαθμο ταγματαρχη γιατι πηγε και ρωτησε στην στρατολογια.  

Τωρα οσο για την Ευελπιδων ειναι άλλη ιστορια. Αυτοι ειναι μόνιμοι.
σαν τι θα πηγαινε τυπε? :think:

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Νταξ δεν θα διατάξεις τον άλλον να κάνει μια δουλεια την οποια κάνει τοσα χρονια και την ξέρει ενω εσυ πηγες πριν λιγο καιρο εκει αυτο ειναι στοιχειωδης λογικη. Αλλα απο τον τροπο που σου μιλάει θα καταλαβεις οτι σέβεται τον βαθμο σου.Αν δεν τον σέβεται και εισαι ανώτερος εστω και τυπικα μην του χαριστεις του τη λές άνετα.  
Τουλάχιστον εκεί που ήμουν είχα παρατηρήσει ότι οι Ανθύπες (και προφανώς όλοι οι κατώτεροι) είχαν κάποιο στοιχειώδη σεβασμό για τους εφεδρους (ενώ δεν είχαν κανένα για τους φαντάρους). Σε κάθε περίπτωση, ο έφεδρος *είναι* ανώτερος από τον Ανθυπασπιστή και μπορεί να του κάνει αναφορά κλπ αν ο Ανθυπασπιστής δε συμπεριφέρεται όπως πρέπει (προφανώς η αναφορά μπορεί να θαφτεί κλπ από τους παραπάνω αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα μόνιμο.

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
Οι μονιμοι γενικως τους γραφουν τους δοκιμους στα παπαρια τους. Στη μοναδα τη δικια μου ο δοκιμος ουτε στους ΕΠΟΠ δεν τολμουσε να αντιμιλησει. Το να διαταξει ανθυπα ουτε στα πιο τρελα του ονειρα! Και ξερω περιπτωση που σε σκηνακια υπηρχε δοκιμος και μονιμος ανθυπας και "στρατοπεδαρχης" δηλαδη κουμανταδορος στον καταυλισμο ηταν ο ανθυπας και οχι ο τυπικα "ανωτερος" δοκιμος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom