Νέα

Ειναι υποχρεωτικο να πας εφεδρος αξιωματικός ?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Carnivore
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Τουλάχιστον εκεί που ήμουν είχα παρατηρήσει ότι οι Ανθύπες (και προφανώς όλοι οι κατώτεροι) είχαν κάποιο στοιχειώδη σεβασμό για τους εφεδρους (ενώ δεν είχαν κανένα για τους φαντάρους). Σε κάθε περίπτωση, ο έφεδρος *είναι* ανώτερος από τον Ανθυπασπιστή και μπορεί να του κάνει αναφορά κλπ αν ο Ανθυπασπιστής δε συμπεριφέρεται όπως πρέπει (προφανώς η αναφορά μπορεί να θαφτεί κλπ από τους παραπάνω αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα μόνιμο.

Αυτο λέμε. + οτι λέει ο BMWPOWER.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Οι μονιμοι γενικως τους γραφουν τους δοκιμους στα παπαρια τους. Στη μοναδα τη δικια μου ο δοκιμος ουτε στους ΕΠΟΠ δεν τολμουσε να αντιμιλησει. Το να διαταξει ανθυπα ουτε στα πιο τρελα του ονειρα! Και ξερω περιπτωση που σε σκηνακια υπηρχε δοκιμος και μονιμος ανθυπας και "στρατοπεδαρχης" δηλαδη κουμανταδορος στον καταυλισμο ηταν ο ανθυπας και οχι ο τυπικα "ανωτερος" δοκιμος.

ετσι ειναι. γενικως μετα απο τα κεντρα νεοσυλλεκτων ολοι γραφουνε τους δοκιμους στα παπαρια τους ακομα και οι φανταροι.

Επισκέπτης
Αν το σκηνικο που περιγραφεις ειναι αληθινο, να ευχαριστεις καθε μερα το θεο που δε σε ανεφερε, γιατι ακομα σκοπιες θα βαραγες  :2funny:
Αληθινο ειναι τυπε, αλλα το χειροτερο που εχω κανει ειναι ειχα σκοπια στην κεντρικη πυλη και εγω κοιμομουν στην μοναδα, ε ηρθε ενα βραδυ εξωτερικη και πατουσαν κορνα γιαι δεν βρηκαν κανενα  :2funny: οσπου πηγε ο λοχια που ηταν υπηρεσια και τους εκανε ανγνωριση.. οι συνεχεια ηταν αναφερομενος και το πρωι 40 μερρες φυλακη απο τον διοικητη :grin:

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Οι μονιμοι γενικως τους γραφουν τους δοκιμους στα παπαρια τους. Στη μοναδα τη δικια μου ο δοκιμος ουτε στους ΕΠΟΠ δεν τολμουσε να αντιμιλησει. Το να διαταξει ανθυπα ουτε στα πιο τρελα του ονειρα! Και ξερω περιπτωση που σε σκηνακια υπηρχε δοκιμος και μονιμος ανθυπας και "στρατοπεδαρχης" δηλαδη κουμανταδορος στον καταυλισμο ηταν ο ανθυπας και οχι ο τυπικα "ανωτερος" δοκιμος.

τύπε προφανώς ετσι γίνεται συνήθως διότι ο μόνιμος ξέρει τη δουλειά. όμως δε θα ακούσεις ποτέ μόνιμο να δώσει διαταγή σε δόκιμο - θα είναι σε μορφή φιλικής συμβουλής! και πάντα εξαρτάται και από το δόκιμο. πχ αν στην περίπτωση σου ο δόκιμος ήταν στρατόκαυλος δε νομίζω να δεχόταν να είναι ο ανθύπας στρατοπεδάρχης -- βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα τον ξέρανε και θα τον βάζανε παρέα με έναν ανθυπολοχαγό :p 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Πρεπει και να έχει κοτσια ο δοκιμος να μην ειναι φυγοπονος να μπορει να διεκδικησει τη θέση του οχι κότας. Αλλιως που να τον σεβαστούν. Παιζει και τι εντυπωση θα δωσεις μολις πάς εκει

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
τύπε προφανώς ετσι γίνεται συνήθως διότι ο μόνιμος ξέρει τη δουλειά. όμως δε θα ακούσεις ποτέ μόνιμο να δώσει διαταγή σε δόκιμο - θα είναι σε μορφή φιλικής συμβουλής! και πάντα εξαρτάται και από το δόκιμο. πχ αν στην περίπτωση σου ο δόκιμος ήταν στρατόκαυλος δε νομίζω να δεχόταν να είναι ο ανθύπας στρατοπεδάρχης -- βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα τον ξέρανε και θα τον βάζανε παρέα με έναν ανθυπολοχαγό :p 

δοκιμοι πανε σπουδαγμενα παιδια ησυχα διαβαστερα οποτε δυσκολο.

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16
Πρεπει και να έχει κοτσια ο δοκιμος να μην ειναι φυγοπονος να μπορει να διεκδικησει τη θέση του οχι κότας.

Ακριβώς. 9 στους 10 δόκιμους πάνε απλώς επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν (και για το extra χρήμα) και όχι επειδή έχουν καύλα με το θέμα...  :huh:

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
δοκιμοι πανε σπουδαγμενα παιδια ησυχα διαβαστερα οποτε δυσκολο.

Τυπε την χάνουν την ησυχια τους στην προπαιδευση  :grin: καταλαβαινουν που ηρθαν σιγα σιγα και ποιος ειναι ο ρολος τους μετα.Οι εμπειριες θα σε σκληρυνουν καποια στιγμη δεν μπορει. 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
πχ αν στην περίπτωση σου ο δόκιμος ήταν στρατόκαυλος δε νομίζω να δεχόταν να είναι ο ανθύπας στρατοπεδάρχης -- βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα τον ξέρανε και θα τον βάζανε παρέα με έναν ανθυπολοχαγό :p 

Θα εκανε παραπονα στο διοικητη;  :2funny:
Τι ειναι ο στρατος ρε μαν επιχειρηση να κοιτανε μην δυσαρεστησουν και να κρατανε ισορροπιες. Εδωσε εντολη ο διοικητης, τελος.
Στη μοναδα μου οταν ειχε πεσει επιδημια γαστριτιδας ο δικας για να ξελαφρωσει τους λιγους που ειχαμε μεινει ακομα ορθιοι εβαλε σκοπια ακομα και λοχιες ΕΠΟΠ! Οπως το ακους! Και αυτοι πηγαν εννοειται χωρις κουβεντα. Στη σκοπια ηταν ολο βλαστημιες βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια  :2funny:

Επισκέπτης
Παντως να ξερεται επιδης τους εζησα κανα μηνα και παραπανω στην σχολη περα απο το προβλεπαι δλδ να στηνουν καλα το κρεβατι να φωναζουν στην παρελαση και να την κανουν σωστα δεν ειχαν καμια ιδιαιτερη εκπαιδευση να κανουν. οποτε και ειναι λογικο να μην μπορουν να επιβληθουν ευκολα σε φανταρους και καραβαναδες οπως δλδ οι ευελιπιδες και στο κατω κατω οταν ξερεις οτι θα απολυθεις καποια στιγμη εισαι λιγο ποιο μαζεμενος και δεν κανεις τον μαγκα γιατι μπορει να την φας και εξω απο το στρατοπεδο.  ;)

Επισκέπτης
Τι ειναι ο στρατος ρε μαν επιχειρηση να κοιτανε μην δυσαρεστησουν και να κρατανε ισορροπιες. Εδωσε εντολη ο διοικητης, τελος.
Στη μοναδα μου οταν ειχε πεσει επιδημια γαστριτιδας ο δικας για να ξελαφρωσει τους λιγους που ειχαμε μεινει ακομα ορθιοι εβαλε σκοπια ακομα και λοχιες ΕΠΟΠ! Οπως το ακους! Και αυτοι πηγαν εννοειται χωρις κουβεντα. Στη σκοπια ηταν ολο βλαστημιες βεβαια αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια  :2funny:
Εμας στο εβρο (κουφοβουνο) ο διοικητης εβαζε παντα τους εποπ σκοπια και οτι περισευε πηγαιναμε εμεις.  :grin:

Capt.Bligh

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2013
Κριτικές
8
Like
28
Πόντοι
16
να σου πω εγω γιατι ειχα παει ΔΕΑ?
λογω ηλικιας...

στα 27 που μπηκα...καλυτερα ΔΕΑ παρα απλος φανταρος να μ εχει σηκω σηκω κατσε κατσε ο καθε 18-19χρονο ο παλιος

Δε βγηκε ασχημα. Μαλιστα στη ΣΕΑΠ βγηκα και επιλοχιας.
Στο νησι μετα, εκτος απο κατι εβδομαδιαιες υπηρεσιες αρχιφυλακα, ολα ρολοι...
το καλοκαιρακι τα βαδυα εξω (εκτος αν ειχα υπηρεσια) και δωσε ζμπρωξιμο στα γκομενακια...  ;)

Δες το ρε παιδι μου σαν extreme sport ενα πραγμα...θα κανεις αρκετα πιο πολλα πραγματα απο ενα απλο φανταρο (οπλα, τακτικες κτλ κτλ)
Νταξ εγω ημουνα και λιγο στρατοκαυλος τοτε...

στη τελικη, οτι και να αποφασισεις, καλο στρατο να χεις

drclaw

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2014
Like
21
Πόντοι
16

Τύπε αποκλείεται ο διοικητής να έδινε διαταγή επίσημη να είναι ο ανθυπασπιστής "παραπάνω" από το δόκιμο. Τώρα αν στο φιλικό το συννενοήθηκαν είναι άλλο θέμα. Αλλά το δέχτηκε αυτό και ο δόκιμος. Αν δε το δεχόταν δ θα μπορούσε να του κάνει κάτι ο διοικητής (σε αυτό το θέμα - γιατί θα του έκανε μετά, σε άλλα).

Το να κάνουν σκοπιά οι υπαξιωματικοί δεν είναι παράξενο -- αν δεν έχει κόσμο σε μια μονάδα μπορεί να κάνουν σκοπιά και οι αρχιλοχίες ακόμα και από σχολη, όχι ΕΠΟΠ.  Εγώ εκεί που ήμουν επειδή δεν είχε πολλούς φαντάρους το να πηγαίνουν σκοπιά οι μόνιμοι ήταν καθημερινό φαινόμενο...

Capt.Bligh

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2013
Κριτικές
8
Like
28
Πόντοι
16
Τύπε αποκλείεται ο διοικητής να έδινε διαταγή επίσημη να είναι ο ανθυπασπιστής "παραπάνω" από το δόκιμο. Τώρα αν στο φιλικό το συννενοήθηκαν είναι άλλο θέμα. Αλλά το δέχτηκε αυτό και ο δόκιμος. Αν δε το δεχόταν δ θα μπορούσε να του κάνει κάτι ο διοικητής (σε αυτό το θέμα - γιατί θα του έκανε μετά, σε άλλα).

Το να κάνουν σκοπιά οι υπαξιωματικοί δεν είναι παράξενο -- αν δεν έχει κόσμο σε μια μονάδα μπορεί να κάνουν σκοπιά και οι αρχιλοχίες ακόμα και από σχολη, όχι ΕΠΟΠ.  Εγώ εκεί που ήμουν επειδή δεν είχε πολλούς φαντάρους το να πηγαίνουν σκοπιά οι μόνιμοι ήταν καθημερινό φαινόμενο...

Ο ανθυπας με το δοκιμο εχουν τον ιδιο ακριβως βαθμο, αλλα ο ανθυπας θεωρειται αρχαιοτερος  ;)

Επισκέπτης

Το να κάνουν σκοπιά οι υπαξιωματικοί δεν είναι παράξενο -- αν δεν έχει κόσμο σε μια μονάδα μπορεί να κάνουν σκοπιά και οι αρχιλοχίες ακόμα και από σχολη, όχι ΕΠΟΠ.
Καραβανας και σκοπια  :2funny: ε αυτο δεν το εζησα, θα ειχε πολυ πλακα παντως

Υπαρχει ακομα η  σ.μ.υ τυπε

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
Καλα οσοι δεν καλύπτονται απο τους ΥΕΑ και θελουν κατι παραπανω έχει ανοιξει και η θητεια των βατράχων ετσι? να πατε ρε παιδια αμα θελετε κατι πιο εντονο  :grin:

Επισκέπτης
Ο ανθυπας με το δοκιμο εχουν τον ιδιο ακριβως βαθμο, αλλα ο ανθυπας θεωρειται αρχαιοτερος  ;)
Το ιδιο βαθμο γιατι ο ανθυπας παει μεχρι ανθυπολοχαγος, αλλα σιγουρα δεν εχουν καμια σχεση με τον δοκιμο γιατι ο ενας ειναι μονιμος στον στρατο και ο αλλος απλος κανει την θητεια του.

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
92
Πόντοι
2.357
Καλα οσοι δεν καλύπτονται απο τους ΥΕΑ και θελουν κατι παραπανω έχει ανοιξει και η θητεια των βατράχων ετσι? να πατε ρε παιδια αμα θελετε κατι πιο εντονο  :grin:
...................γιατί λένε τα βατράχια στις ακρολιμνιάς τα βράχια οποιος κλαίει είναι βλαξ βρεκεξε κουάκς κουάκς οποιος κλαίει είναι βλαξ    :grin: :grin:

Iceman_82

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2012
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο.
Χαρτι με ενδειξη ΥΕΑ, ερχετε σε ΟΛΟΥΣ οσους ειναι αποφοιτοι λυκειου. Δε θα σε πανε με το ζορι, οποιος θελει παει.

Και οπως σ πε και ο gl ΕΑΝ μια στο εκατομυριο γινει καμια στραβη και σε πανε με το ζορι, κοψου στα αθληματα

:thumbsup:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom