Νέα

ειναι τα ρωσικα δυσκολη γλωσσα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα peinasmenos_lukos2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
σκεφτομαι να ξεκινησω μια επιπλεον ξενη γλωσσα ειμαι αναμεσα σε γερμανικα γαλλικα και ρωσικα δεν ξερω ομως αν ειναι τοσο πολυ δυσκολα τα ρωσικα οσο λενε!
τυποι θελω τα φωτα σας!
ποιο ειναι το επιπεδο των ρωσικων;
:think:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Άν έχεις βάση τα αγγλικά, νομίζω θα ήταν πιο κοντά σου τα γαλλικά.
Και οι τρείς γλώσσες που ανέφερες έχουν ιδιομορφίες και δυσκολίες.
Τα ρωσικά είναι μια δύσκολη, πλούσια γλώσσα και χρειάζεσαι καλό λόγο
για να ασχοληθείς σοβαρά και πειθαρχημένα μαζί της, ώστε να μην εγκαταλείψεις στην αρχή μόλις δείς τα σκούρα...
Με την κυριλλική γραφή, τα απαιτητικά "παντέζι", τις διαφορές σε γραφή-προφορά κλπ.
βρίσκεσαι ήδη σε άλλη γλωσσική σφαίρα και νοοτροπία, από τα αγγλικά και την λατινογενή τους βάση.
Επαναλαμβάνω: αν ξεκινήσεις ρωσικά, θα πρέπει να έχεις έναν καλό λόγο και έναν καθαρό στόχο για να το κάνεις.
Αλλιώς, σύντομα θα τα παρατήσεις. Βέβαια, το όφελος είναι μεγάλο, καθώς αποτελούν βασικό εργαλείο και πασπαρτού για όλες σχεδόν τις σλαβικές γλώσσες και επίσης, σίγουρο μέσο για συνεννόηση σε όλα τα μέρη του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Η πρακτική εφαρμογή όμως και οι προοπτικές, προσδιορίζουν την επιλογή εκμάθησης μιας συγκεκριμένης γλώσσας.
Εσύ ας πούμε, για ποιόν λόγο σκέφτηκες ειδικά τα ρωσικά; Με ποιό προσωπικό κριτήριο και κίνητρο;  

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Άν έχεις βάση τα αγγλικά, νομίζω θα ήταν πιο κοντά σου τα γαλλικά.
Και οι τρείς γλώσσες που ανέφερες έχουν ιδιομορφίες και δυσκολίες.
Τα ρωσικά είναι μια δύσκολη, πλούσια γλώσσα και χρειάζεσαι καλό λόγο
για να ασχοληθείς σοβαρά και πειθαρχημένα μαζί της, ώστε να μην εγκαταλείψεις στην αρχή μόλις δείς τα σκούρα...
Με την κυριλλική γραφή, τα απαιτητικά "παντέζι", τις διαφορές σε γραφή-προφορά κλπ.
βρίσκεσαι ήδη σε άλλη γλωσσική σφαίρα και νοοτροπία, από τα αγγλικά και την λατινογενή τους βάση.
Επαναλαμβάνω: αν ξεκινήσεις ρωσικά, θα πρέπει να έχεις έναν καλό λόγο και έναν καθαρό στόχο για να το κάνεις.
Αλλιώς, σύντομα θα τα παρατήσεις. Βέβαια, το όφελος είναι μεγάλο, καθώς αποτελούν βασικό εργαλείο και πασπαρτού για όλες σχεδόν τις σλαβικές γλώσσες και επίσης, σίγουρο μέσο για συνεννόηση σε όλα τα μέρη του πρώην ανατολικού μπλοκ.
Η πρακτική εφαρμογή όμως και οι προοπτικές, προσδιορίζουν την επιλογή εκμάθησης μιας συγκεκριμένης γλώσσας.
Εσύ ας πούμε, για ποιόν λόγο σκέφτηκες ειδικά τα ρωσικά; Με ποιό προσωπικό κριτήριο και κίνητρο; 

ευχαριστω για την τοποθετηση  :hi:

πρεπει να μαθω αλλη μια γλωσσα για να μπορεσω να σταθω στην αγορα εργασιας γιατι με αγγλικα μονο δεν κανω δουλεια.
οποτε ξεκινησα να ψαχνω τις γλωσσες των "μεγαλων δυναμεων"
αποκλεισα τα τουρκικα και τα ιταλικα και εμεινα στα γαλλικα-γερμανικα-ρωσικα
απο αυτες τις 3 γλωσσες πιο πολυ μου αρεσουν τα ρωσικα και κλεινω προς τα εκει γιατι λιγος κοσμος τα μαθαινει συν οτι στην ελλαδα εχουμε παρε δωσε με ρωσια!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Εντάξει, κατάλαβα το σκεπτικό σου. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και καλή δουλειά.
Είναι δύσκολη γλώσσα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο
και έχεις ήδη προσδιορίσει κάποιες καθαρές προοπτικές, πέρα από το πολύ γενικό πλαίσιο που περιέγραψες.

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
ευχαριστω για την τοποθετηση  :hi:

πρεπει να μαθω αλλη μια γλωσσα για να μπορεσω να σταθω στην αγορα εργασιας γιατι με αγγλικα μονο δεν κανω δουλεια.
απο αυτες τις 3 γλωσσες πιο πολυ μου αρεσουν τα ρωσικα και κλεινω προς τα εκει γιατι λιγος κοσμος τα μαθαινει συν οτι στην ελλαδα εχουμε παρε δωσε με ρωσια!
νορβηγικα φιλε,ειναι πανευκολα

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Εντάξει, κατάλαβα το σκεπτικό σου. Καλή συνέχεια σου εύχομαι και καλή δουλειά.
Είναι δύσκολη γλώσσα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο
και έχεις ήδη προσδιορίσει κάποιες καθαρές προοπτικές, πέρα από το πολύ γενικό πλαίσιο που περιέγραψες.

:hi: ευχαριστω!

The_Greek

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2010
Κριτικές
4
Like
833
Πόντοι
376
ευχαριστω για την τοποθετηση  :hi:

Κινέζικα μήπως????? Τα κινέζικα τα απέρριψες ήδη??? Εφόσον είναι για επαγγελματικούς λόγους και μόνο όπως λες, θα έπρεπε να τα συμπεριλάβεις στην λίστα σου.   ;)

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
σκέψου και τα ισπανικά, 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο τα έχουν ως μητρική γλώσσα, μπορείς να συνεννοηθείς και με πορτογαλλόφωνους (άλλα 200 εκατομμύρια περίπου) και είναι ευκολότερα σίγουρα από ρώσικα, γερμανικά και κινέζικα. 

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.568
Πόντοι
1.706
Αν ξεκινουσα ξενη γλωσσα με σκοπο την επαγγελματικη αποκατασταση μου χωρις συγκεκριμενο στοχο αυτη ειναι τα κινεζικα.

Εχοντας κατεβασει μια εφαρμογη προσπαθω να μαθω κανα ρωσικο χωρις να πιεζομαι, στο τεμπελικο, με σκοπο να μπορω να συννενοουμαι στις τοσες ρωσοφωνες χωρες που θα ηθελα να επισκεφτω. Να μην ειμαι επικοινωνιακα αναπηρος οπως ουκρανια που πηγα περσι.

Με ρωσικα παιζεις μπαλα σχεδον σε ολα τα βαλκανια, σχεδον ολες τις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ αλλα κ καζακσταν ουζμπεκισταν αρμενιες γεωργιες κ πρωην σοβιετικες δημοκρατιες
Νομιζω κ μογγολια

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Αγορα εργασιας σε ποιο κλαδο ωστοσο? Ετσι γενικα και αοριστα? Παντως γενικα το καλυτερο "οπλο" για ξενη γλωσσα στην αγορα εργασιας ανα την Ευρωπη- μετα τα αγγλικα βεβαιως- ειναι μακραν τα γερμανικα. Σχεδον οι μισες αγγελιες για διαφορες θεσεις σε εταιρειες γερμανικα απαιτουν. Χωρια που σου δινει την προοπτικη εργασιας σε Γερμανια, Αυστρια και Ελβετια. Γερμανικα σε πολυ καλο επιπεδο ειναι ενα ισχυρο  ατου στην ευρωπαικη αγορα εργασιας.
Τα ρωσικα ειναι αν θες κατι εξειδικευμενο, σαν δευτερη γλωσσα καλο ειναι σε ορισμενους κλαδους, κυριως στον τουριστικο.

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
Κινέζικα μήπως????? Τα κινέζικα τα απέρριψες ήδη??? Εφόσον είναι για επαγγελματικούς λόγους και μόνο όπως λες, θα έπρεπε να τα συμπεριλάβεις στην λίστα σου.   ;)

δεν τα εχω απορριψει απλα εχω δουλεψει με κινεζους και δεν νομιζω να το ξανακανω στην ζωη μου, τα εχω σε δευτερη μοιρα αν και ολοι οι κινεζοι δεν ξερουν καλα αγγλικα!
τα θεωρω παρα πολυ δυσκολα ομως.

Αγορα εργασιας σε ποιο κλαδο ωστοσο? Ετσι γενικα και αοριστα? Παντως γενικα το καλυτερο "οπλο" για ξενη γλωσσα στην αγορα εργασιας ανα την Ευρωπη- μετα τα αγγλικα βεβαιως- ειναι μακραν τα γερμανικα. Σχεδον οι μισες αγγελιες για διαφορες θεσεις σε εταιρειες γερμανικα απαιτουν. Χωρια που σου δινει την προοπτικη εργασιας σε Γερμανια, Αυστρια και Ελβετια. Γερμανικα σε πολυ καλο επιπεδο ειναι ενα ισχυρο  ατου στην ευρωπαικη αγορα εργασιας.
Τα ρωσικα ειναι αν θες κατι εξειδικευμενο, σαν δευτερη γλωσσα καλο ειναι σε ορισμενους κλαδους, κυριως στον τουριστικο.

απο γνωστους και συγγενεις που ειναι πλεον στην γερμανια ξερω οτι οι μισοι σχεδον γερμανοι μιλανε ρωσικα ειδικα ανατολικα.

σκέψου και τα ισπανικά, 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο τα έχουν ως μητρική γλώσσα, μπορείς να συνεννοηθείς και με πορτογαλλόφωνους (άλλα 200 εκατομμύρια περίπου) και είναι ευκολότερα σίγουρα από ρώσικα, γερμανικά και κινέζικα. 

στην προηγουμενη δουλεια μου ολο το γραφειο σχεδον μιλαγε ιταλικα και ισπανικα-πορτογαλικα για τον λογο οτι ηταν ευκολα αλλα δεν τα χρειαζοντα πουθενα

Εκλεκτικός

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Μαΐ 2015
Κριτικές
12
Like
6.284
Πόντοι
2.046
Είναι δύσκολη γλώσσα αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο, ειδικά αν έχεις κάποιον συγκεκριμένο στόχο.
Εχουν πολύ δύσκολη και "ανώμαλη" γραμματική. Εγώ που είμαι καθαρά αυτοδίδακτος, το ΄χω κατάλαβει καλά αυτό....... :S

gavelos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2016
Κριτικές
21
Like
655
Πόντοι
326
σκεφτομαι να ξεκινησω μια επιπλεον ξενη γλωσσα ειμαι αναμεσα σε γερμανικα γαλλικα και ρωσικα δεν ξερω ομως αν ειναι τοσο πολυ δυσκολα τα ρωσικα οσο λενε!
τυποι θελω τα φωτα σας!
ποιο ειναι το επιπεδο των ρωσικων;
:think:
προσπαθησα να μαθω ρωσικα αλλα μετα τα παρατησα δυσκολη γλωσσα να φανταστείς τα αραβικα που μαθαινω τωρα είναι πολύ πιο ευκολα μονο η γραφη με εχει δυσκολεψει.θα σου προτεινα να μαθεις αραβικα μιας και είναι επισημη γλωσσα σε σχεδόν 30 χωρες και τη μιλανε πανω από 300 εκατομυρια κοσμος συν ότι αν πας εμιρατα σαουδικη αραβια κουβειτ για δουλεια θα σου χρειαστεί.

christos_021187

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2016
Κριτικές
8
Like
1.276
Πόντοι
486
Όλος ο κόσμος μιλάει αγγλικά, ισπανικά, κινέζικα (μανταριν), αραβικά και ρώσικα.

Φίλε ρώσικα μάθε, τα έχω με μια στριπτιτζου από γνωστό μαγαζί της Αθήνας και μου κάνει μαθήματα εδώ και 2 μήνες. Είναι ενδιαφέρουσα γλώσσα ακόμα και για χόμπι.

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36

τα αγγλικα ενα αρχιδι ειναι πλεον. ειτε ξερεις αγγλικα ειτε βλαχικα μια με την αλλη ειναι πλεον. για μενα ειναι καλη περιπτωση τα ρωσικα και τα αραβικα. πιστευω τα επομενα χρονια λογο των λαθρο που απο οτι φαινετε θα μπαστακωθουν για τα καλα στην ευρωπη και την επελαση των ρωσσων που θα γινει επιχειρηματικα αυτες οι γλωσσες εχουν μελλον. και οπως σωστα ειπε ο φιλος παραπανω οτι με τα ρωσικα μαθαινεις και την βαση για ολες τις σλαβικες γλωσσες το ιδιο ειναι και με τα αραβικα, μαθαινεις την βαση για ολες τις γλωσσες τις αραπιας. τα κινεζικα δεν νομιζω να παιξουν πολυ στο μελλον γιατι οι κινεζοι οπως και οι δικοι μας μαλακες εδω το γυρισαν στα αγγλικα εντελως. το ανατολικο μπλοκ και οι αραβες γουσταρουν επιχειρηματικα να γραφουν και να μιλανε στην γλωσσα τους, ειναι πιο παραδοσιακοι σε αυτα.
αν εχεις παρατηρήσει τα περισσοτερα τεχνικα εγχειρίδια που εκδιδοντε εχουν στανταρ μεταφραση σε ρωσικα-αραβικα και ας μην εχουν καμια εμπορικη σχεση με αυτες τις χωρες. αυτο λεει ο πολλα. ο μαλακας ο ελληνας καινοτόμος επιχειρηματιας του πουτσου, κανει site τις εταιριας του και δεν βαζει ελληνικη εκδοση, και βαζει αγγλικα-γαλλικα και απο οποια χωρα εχει πελατες, ποσο μαλακας μπορει να εισαι να μην βαζεις την γλωσσα τις χωρας σου σε site τις εταιριας σου; και να φανταστεις οτι απο φιλο καπετανιο που εχει ταξιδεψει σε ολο το κοσμο μου εχει πει οτι πολυ ανθρωποι ειναι αυτοι που ξερουν να γραφουν και να μιλανε ελληνικα και απορουν με τους ελληνες που δεν διαδιδουν την γλωσσα τους καθολου.

OP
OP
peinasmenos_lukos2

peinasmenos_lukos2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2016
Κριτικές
6
Like
195
Πόντοι
286
τα αγγλικα ενα αρχιδι ειναι πλεον. ειτε ξερεις αγγλικα ειτε βλαχικα μια με την αλλη ειναι πλεον. για μενα ειναι καλη περιπτωση τα ρωσικα και τα αραβικα. πιστευω τα επομενα χρονια λογο των λαθρο που απο οτι φαινετε θα μπαστακωθουν για τα καλα στην ευρωπη και την επελαση των ρωσσων που θα γινει επιχειρηματικα αυτες οι γλωσσες εχουν και μελλον. και οπως σωστα ειπε ο φιλος παραπανω οτι μετα ρωσικα μαθαινεις και την βαση για ολες τις σλαβικες γλωσσες το ιδιο ειναι και με τα αραβικα, μαθαινεις την βαση για ολες τις γλωσσες τι αραπιας. τα κινεζικα δεν νομιζω να παιξουν πολυ στο μελλον γιατι οι κινεζοι οπως και οι δικοι μας μαλακες εδω το γυρισαν στα αγγλικα εντελως. το ανατολικο μπλοκ και οι αραβες γουσταρουν επιχειρηματικα να γραφουν και μιλανε στην γλωσσα τους, ειναι πιο παραδοσιακοι σε αυτα.
αν εχεις παρατηρισει τα περισσοτερα τεχνικα εγχειριαδια που εκδιδοντε εχουν στανταρ μεταφραση σε ρωσσικα-αραβικα και ας μην εχουν καμια εμπορικη σχεση με αυτες τις χωρες. αυτο λεει ο πολλα. ο μαλακας ο ελληνιας καινοτομος επιχειρηματιας του πουτσου, κανει site τις εταιριας του και δεν βαζει ελληνικη εκδοση, και βαζει αγγλικα-γαλλικα και απο οποια χωρα εχει πελατες, ποσο μαλακας μπορει να εισαι να μην βαζεις την γλωσσα τις χωρας σου σε site τις εταιριας σου; και να φανταστεις οτι απο φιλο καπετανιο που εχει ταξιδεψει σε ολο το κοσμο μου εχει πει οτι πολυ ανθρωποι ειναι αυτοι που ξερουν να γραφουν και να μιλανε ελληνικα και απορουν με τους ελληνες που δεν διαδιδουν την γλωσσα τους καθολου.

τυπε ειναι μικρη χωρα η ελλαδα δεν θα κατσει ο αλλος να πληρωσει για μεταφρασεις αν δεν υπαρχει περιπτωση να κανει εξαγωγη του προιοντος στην ελλαδα συν οτι ολοι ξερουμε αγγλικα οποτε βολευομαστε με τις αγγλικες εκδοσεις.
διαφωνω με τα κινεζικα θα εχουν περασει αλλα οι κινεζοι ειναι αρκετα κακοι στις συναλλαγες του με τους αλλους λαους, οποιος ειχε την τυχη να δουλεψει μαζι τους ξερει τι εννοω.
μιλησα με αρκετα φροντηστηρια και μου ειπαν για το αντιστοιχο χαρτι του lower στα ρωσικα θελω 1500 ευρω και εναν χρονο μαθηματα!
δεν ειναι κακη τιμη αν εχω καλα αποτελεσματα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom