Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Είναι απλό φίλε μου! Ούτε η γυναίκα μου, ούτε η αδελφή μου, ούτε η σχέση μου μου ανήκουν ώστε να διαπραγματευτώ έναντι ανταλλάγματος το να τις γαμήσει κάποιος. Διαπραγματεύεσαι οικονομικό αντάλλαγμα για πράγματα που σου ανήκουν. Ο καθένας είναι αυθύπαρκτος και κύριος του εαυτού του. Πολλές φορές επανέλαβα εδώ ότι τα μόνα αδιαπραγμάτευτα ατομικά δικαιώματα είναι της ζωής (το τι κάνει κανείς τη ζωή του δλδ το σώμα του) της ελευθερίας (ελευθερία κίνησης, έκφρασης) και της περιουσίας (ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί την ατομική του περιουσία όπως θέλει). Το μόνο όριο που συναντούν αυτά τα δικαιώματα είναι ο σεβασμός της ατομικότητας του άλλου. Το γνωστό δλδ, η ελευθερία του  ενός σταματά όπου αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Τώρα αν με ρωτάς έναντι τι ανταλλάγματος θα έδινα τον κώλο μου να μου τον γαμήσουν αυτό είναι άλλο θέμα. Εν πάσι περιπτώσει προσφέρεις κάτι για τον κώλο μου ( και μην παρεξηγήσεις το χιούμορ μου έτσι)  ;) :grin:

Και τότε γιατί δικαιολογείς τους ταγματασφαλίτες; Τους ανήκε η ζωή των ανθρώπων που ρουφιάνεψαν και τους οποίους σκότωσαν οι Γερμανοί; Η δεν ήξεραν τι σημαίνουν τα υπόγεια της Μέρλιν; Για να μη μιλήσω για τον περιβόητο "σεβασμό στην ατομικότητα του άλλου" που μας έχεις πρήξει απο χτες, που για τον μεν ΕΑΜίτη δεν ισχύει, μιας και θέλει "να φέρει τον κομμουνισμό", ενώ για τον ταγματασφαλίτη ισχύει μετ' επαίνων!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
ʼντε πάλι. Δικαιολογώ τα τάγματα ως προς μόνο ένα πράγμα. Το δικαίωμα κάποιων από αυτούς να υπερασπιστούν την ελευθερία τους με όποιο μέσο κρίνουν πρόσφορο. Είπα και πριν ότι αρκετοί στα τάγματα, αλλά και σε όλες τις οργανώσεις (και στο ΕΑΜ) ήταν κοινωνικά κατακάθια. Συνολικά αν θες, και a posteriori θεωρώ ότι πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στην χώρα μας γιατί σταμάτησαν την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στο βαθμό λοιπόν που κάποια από αυτά τα καθήκια (κι από τις δύο πλευρές) δεν πολέμησαν μόνοι τους πρόσωπο με πρόσωπό, αλλά εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις χρησιμοποιώντας τρίτους προς ίδιο όφελος είναι κατακριτέοι.

Το είπα και πριν, τα όρια της ελευθερίας του ΕΑΜίτη σταματούν εκεί που προσπαθεί με το ζόρι να μου επιβάλει την άποψη του για την οργάνωση της κοινωνίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον οποιοδήποτε συμπεριλαμβανομένων των φασιστών φυσικά.

Επισκέπτης
ʼντε πάλι. Δικαιολογώ τα τάγματα ως προς μόνο ένα πράγμα. Το δικαίωμα κάποιων από αυτούς να υπερασπιστούν την ελευθερία τους με όποιο μέσο κρίνουν πρόσφορο. Είπα και πριν ότι αρκετοί στα τάγματα, αλλά και σε όλες τις οργανώσεις (και στο ΕΑΜ) ήταν κοινωνικά κατακάθια. Συνολικά αν θες, και a posteriori θεωρώ ότι πρόσφεραν μεγάλη υπηρεσία στην χώρα μας γιατί σταμάτησαν την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος.

Στο βαθμό λοιπόν που κάποια από αυτά τα καθήκια (κι από τις δύο πλευρές) δεν πολέμησαν μόνοι τους πρόσωπο με πρόσωπό, αλλά εκμεταλεύτηκαν καταστάσεις χρησιμοποιώντας τρίτους προς ίδιο όφελος είναι κατακριτέοι.

Το είπα και πριν, τα όρια της ελευθερίας του ΕΑΜίτη σταματούν εκεί που προσπαθεί με το ζόρι να μου επιβάλει την άποψη του για την οργάνωση της κοινωνίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τον οποιοδήποτε συμπεριλαμβανομένων των φασιστών φυσικά.

Που και να μην ήταν "κατακάθια" οι ταγματασφαλίτες δηλαδή τι ύμνους θα τους έριχνες!

Επισκέπτης
ʼσε που ο νεοφιλελευθερισμός (η ιδεολογία σου) στις μέρες μας έχει ως απόλυτο εκφραστή σε παγκόσμιο επίπεδο τον ...Μπους. Τον δικαιολογείς κι αυτόν να σκοτώσει 650.000 αμάχους στο Ιράκ εν ονόματι του "να μην περάσει ο Σαντάμ Χουσεϊν";

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Τώρα εσύ από αυτή την πρόταση

" Είπα και πριν ότι αρκετοί στα τάγματα, αλλά και σε όλες τις οργανώσεις (και στο ΕΑΜ) ήταν κοινωνικά κατακάθια. "

έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ ότι όλοι στα τάγματα ήταν κατακάθια; Έτσι από περιέργεια. Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Είναι μόνο μια απορία περί της μεθοδολογίας σκέψης σου.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
ʼσε που ο νεοφιλελευθερισμός (η ιδεολογία σου) στις μέρες μας έχει ως απόλυτο εκφραστή σε παγκόσμιο επίπεδο τον ...Μπους. Τον δικαιολογείς κι αυτόν να σκοτώσει 650.000 αμάχους στο Ιράκ εν ονόματι του "να μην περάσει ο Σαντάμ Χουσεϊν";

Στο Αφγανιστάν πόσους έφαγαν οι άλλοι;

Επισκέπτης
η γυναικα που εχει αναλαβει ναφροντιζει τον παππου και την γιαγια μου ειναι απο την γεωργια!!πολλες φορες εχω συζητησει μαζι της για την χωρα της και ξερεις τι μου λεει!!οτι της εχει λειψει ο κομμουνισμος!!!ειχαν σπιτι,αυτοκινητο,δουλεια,νοσοκομεια!ηταν πολυ ευχαριστημενη!!και τωρα δεν εχουν τιποτα απολυτως!!δουλευει μονο αυτη,και συντηρει ολη την οικογενεια!!και στην τελικη τρεχα σε μια απο τις εκατομμυρια οικογενειες στην ελλαδα που ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας και κοιτα να δεις πως ζουνε!!!!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Ο (νεο) φιλελευθερισμός δεν έχει ως απόλυτο εκφραστή τον Μπούς. Ο Μπους είναι νεο-συντηρητικός. Ο Κλίνοτν πχ με την πολιτική του ήταν πιο κοντά στις αρχές οτυ κλασικού φιλελευθερισμού. Ειδικά για τον Μπους θα μπορούσα να σου απαριθμήσω δεκάδες άρθρα και βιβλία του φιλελεύθερου χώρου που του ασκούν δριμεία κριτική. Ειδκότερα για την εισβολή στο Ιράκ εδώ και ενάμιση χρόνο ο Μπους δέχεται την μεγαλύτερη πίεση για απεμπλοκή από το Ιράκ από τα φιλελεύθερα έντυπα και ινστιτούτα. Βλέπε μεταξύ άλλων .

Ο κλασικός φιλελευθερισμός πρέπει να ξέρεις είναι κατά του πολέμου γιατί ο πόλεμος παρεμποδίζει τη λειτουργία της αγοράς.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
A, ναι Και στη Γεωργία αυτοβούλως με δημοκρατικές διαδικασίες είχαν ενταχθεί στην ΕΣΣΔ. Οπως και η Βαλτική. Σωστά...Γιατί να μην τους λείπει;

Επισκέπτης
Τώρα εσύ από αυτή την πρόταση

" Είπα και πριν ότι αρκετοί στα τάγματα, αλλά και σε όλες τις οργανώσεις (και στο ΕΑΜ) ήταν κοινωνικά κατακάθια. "

έβγαλες το συμπέρασμα ότι θεωρώ ότι όλοι στα τάγματα ήταν κατακάθια; Έτσι από περιέργεια. Πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Είναι μόνο μια απορία περί της μεθοδολογίας σκέψης σου.

Δηλαδή ήταν και "ιδεολόγοι" στα Τάγματα; Που σημαίνει οτι, τηρουμένων των αναλογιών, θα μας πεις σήμερα το ίδιο και για τη Χρυσή Αυγή ίσως;

Επισκέπτης
να τους κανεις μαθηματα πως να μισησουν τον κομμουνισμο! :grin:!!και μετα να μας εξηγησεις γιατι δεν εχουν τωρα τιποτα απολυτως!!!και μετα τρεχα σε καμια χωρα με δεξια καθεστωτα να δεις τι ωραια που περνανε!!! ;)

Επισκέπτης
Ο (νεο) φιλελευθερισμός δεν έχει ως απόλυτο εκφραστή τον Μπούς. Ο Μπους είναι νεο-συντηρητικός. Ο Κλίνοτν πχ με την πολιτική του ήταν πιο κοντά στις αρχές οτυ κλασικού φιλελευθερισμού. Ειδικά για τον Μπους θα μπορούσα να σου απαριθμήσω δεκάδες άρθρα και βιβλία του φιλελεύθερου χώρου που του ασκούν δριμεία κριτική. Ειδκότερα για την εισβολή στο Ιράκ εδώ και ενάμιση χρόνο ο Μπους δέχεται την μεγαλύτερη πίεση για απεμπλοκή από το Ιράκ από τα φιλελεύθερα έντυπα και ινστιτούτα. Βλέπε μεταξύ άλλων .

Ο κλασικός φιλελευθερισμός πρέπει να ξέρεις είναι κατά του πολέμου γιατί ο πόλεμος παρεμποδίζει τη λειτουργία της αγοράς.

Μπα, και η βιομηχανία όπλων πως θα κινηθεί τότε;

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Πολλούς, flyeron. Με είδες πουθενά να επικροτώ το σταλινισμό όμως;
Ε δεν ήταν και σταλινισμός στο Αφγανιστάν, ήδη το ΚΚΣΕ είχε αποκηρύξει το σταλινισμό. Ούτως ή άλλως, και ο προλεταριακός διεθνισμός αναζήτησε σάρκα σε ιμπεριαλιστικές τακτικές φιμώνοντας την ελεύθερη βούληση των λαών.
Τέλος πάντων εγώ δεν γράφω άλλο, έχω την αίσθηση πως το θέμα κουράζει πια τον κόσμο

Επισκέπτης
εγω υπερασπιζομαο μια ιδεολογια!!δεν  μπορω ομως να μην ξερω την ιδεολογια του συνομιλητη μου!!δεν γινεται σωστη ζητηση για να βγουν συμπερασματα!!!

Επισκέπτης
Ε δεν ήταν και σταλινισμός στο Αφγανιστάν, ήδη το ΚΚΣΕ είχε αποκηρύξει το σταλινισμό. Ούτως ή άλλως, και ο προλεταριακός διεθνισμός αναζήτησε σάρκα σε ιμπεριαλιστικές τακτικές φιμώνοντας την ελεύθερη βούληση των λαών.
Τέλος πάντων εγώ δεν γράφω άλλο, έχω την αίσθηση πως το θέμα κουράζει πια τον κόσμο

Ο σταλινισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το Στάλιν φίλε μου. Είναι μια -αποκρουστική- εκδοχή του σοσιαλισμού, χωρίς τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοκρατίας και της αυτοδιαχείρισης, που απέτυχε παταγωδώς. Αυτά!

Επισκέπτης
η συζητηση αυτη δεν βγαζει πουθενα!!ας την σταματησουμε εδω ηρεμα και ωραια!!ο καθενας εχεις τις ιδεες του και τις σεβομαι!!ας ριξουμε τους τονους της αντιπαραθεσης και να μιλησουμε για αλλα θεματα!!και αν ειπαμε  καμια κουβεντα παραπανω,δεν τρεχει τιποτα!περασμενα ,ξεχασμενα!!

Επισκέπτης
η συζητηση αυτη δεν βγαζει πουθενα!!ας την σταματησουμε εδω ηρεμα και ωραια!!ο καθενας εχεις τις ιδεες του και τις σεβομαι!!ας ριξουμε τους τονους της αντιπαραθεσης και να μιλησουμε για αλλα θεματα!!και αν ειπαμε  καμια κουβεντα παραπανω,δεν τρεχει τιποτα!περασμενα ,ξεχασμενα!!

+1  (παραδόξως ως προς το χαρακτήρα μου!)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom