Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
1. Δοσίλογοι ή Κουίσλιγκ, όπως ονομάζονται διεθνώς, ήταν αυτοί που ετείχαν στις κυβερνήσεις μαριονέτες που έφτιαχναν οι Γερμανοί στις υπό κατοχή χώρες. Έτσι η κυβέρνηση των δοσιλόγων φτιάχτηκε την πρώτη μέρα που ήρθαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Η περίφημη κυβέρνηση Τσολάκογλου. Τα τάγματα φτιάχτηκαν 2,5 χρόνια μετά υπό τις συνθήκες που επανειλημένα έχω αναφέρει. Το να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι (Χίτες, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, δοσίλογους, εθνικές ή αστικές οργανώσεις αντίστασης) εξυπηρετεί το κύριο μεταπολεμικό επιχείρημα του ΚΚΕ στο οποίο δεν ανήκεις (πολλά κόμματα - δύο πολιτικές) αλλά επ' ουδενί δεν εξηγεί την Ιστορία αυτού του τόπου.

2. Πρώτη φορά μιλάς σε αυτό το θρεντ για εκατέρωθεν ακρότητες, ενώ εγώ έχω μιλήσει από το πρώτο μου ποστ για τις ακρότητες μόνο της παράταξης μου. Δεν μπήκα συνειδητά στη συζήτηση ούτε για τον Μελιγαλά, ούτε για τα άλλα που αναφέρθηκαν εδώ. Γιατί πιστεύω ότι ό,τι και να έκαναν οι κομμουνιστές στον πόλεμο εντασσόταν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική περάσματος στο σοσιαλισμό (Γ' Διεθνής, την οποία εσύ ως αναθεωρητής μάλλον πρέπει να έχεις ξεπεράσει). Δεν σχολιάζω την στρατηγική του αντιπάλου από άποψη ηθική μέσα στην μάχη.

4. Αναφέρθηκα στην περίπτωση Μαλτέζου για να τονίσω τα δυσδιάκριτα όρια του πατριωτικού και του μη πατριωτικού, του εθνικού και του μη εθνικού, του δεξιού και του αριστερού, στην ψυχοσύνθεση αυτών των νέων ανθρώπων που έπεσαν μέσα σε μια μάχη, από την οποία πολλοί δεν βγήκαν ζωντανοί.

3. Δεν σου κάνω υποδείξεις για τίποτα. Έχω ποστάρει και εγώ δεν ξέρω πια πόσες φορές και το μόνο που ζήτησα είναι να μην βρίζεις. Από τη στιγμή που συνεχίζεις το βρίσιμο σταμάτησα να ασχολούμαι και με αυτό. Ούτε κάνω φλάμπουρο τη κουλτούρα μου παρά μόνο σε σένα. Και το φλάμπουρο αυτό είναι το φλάμπουρο του σεβασμού της ζωής, της ελευθερίας και της περιουσίας. Δλδ της ατομικότητας. Αν εσύ το βλέπεις μαύρο δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό.

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
το σχολιο μου ειναι για τον gabor!για να μην παρεξηγει καποιος αλλος!

Δεν θέλω να έλθω σε αντιπαράθεση με κανέναν (ούτε με τον warhol ούτε με τον hrys), για όνομα του θεού. Ούτε έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Υπάρχει μία διαφορά στην ιδεολογία (όχι λόγω καταστάσεων -  υπήρχαν άτομα σε μεγάλη ηλικία από τον ευρύ οικογενειακό κύκλο που δεν συμφωνούσαμε), αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι ρε παιδία είμαστε καλύτερα τώρα από το να είμαστε τσιμπούκοβα, χλυφομούνοβα πουτσοαρπάχτροβα κτλ κτλ.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
σωστος για το συγκεκριμενο thread. Οποιος θελει συμμετεχει οποιος δεν θελει ουτε το κοιταει.
Σε σχεση με το αν αυτα τα θεματα συναδουν με τους σκοπους του site,  αυτο εχει αναλυθει πολλακις.
Ομολογω ομως οτι τα ακάποτα, πισωκολλητά ειναι ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ θεμα!!! :)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Εφόσον λύσσαξες να σταματήσουμε κάτι που συζητάμε απο χτες (με μεγάλη συμμετοχή μάλιστα), και εφόσον είμαστε στο bourdela.com, αυτό υπέθεσα. Κάνω λάθος; Και όχι, ούτε το παίζω υπεράνω, ούτε τίποτα, απλώς δεν επιχείρησα να διακόψω καμμιά άλλη κουβέντα, αλλά και δε μ' αρέσει να μου το κάνουνε

Δεν προσπάθησα να σταματήσω τίποτα. Είπα τη γνώμη μου. Έχετε κουράσει.

Αν με το "μεγάλη συμμετοχή" εννοείς την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ 3-4 μελών που απλά ανταλλάσουν ποσταρίσματα μεταξύ τους, πάω πάσο.

Όπως είπα πριν, δε θέλω να σταματήσω τίποτα.

Δεν σε έχει όμως προβληματίσει το ότι ασχολείστε μόνο 3-4 φανατικοί;

Επισκέπτης
Δεν θέλω να έλθω σε αντιπαράθεση με κανέναν (ούτε με τον warhol ούτε με τον hrys), για όνομα του θεού. Ούτε έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Υπάρχει μία διαφορά στην ιδεολογία (όχι λόγω καταστάσεων -  υπήρχαν άτομα σε μεγάλη ηλικία από τον ευρύ οικογενειακό κύκλο που δεν συμφωνούσαμε), αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι ρε παιδία είμαστε καλύτερα τώρα από το να είμαστε τσιμπούκοβα, χλυφομούνοβα πουτσοαρπάχτροβα κτλ κτλ.

Όχι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Το χτεσινό σου παραλήρημα περί "φασιστοκομμουνιστών" (sic) το ξέχασες; ʼϊντε μαλακάκο!

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Όχι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Το χτεσινό σου παραλήρημα περί "φασιστοκομμουνιστών" (sic) το ξέχασες; ʼϊντε μαλακάκο!

Το παραλήρημα μάλλον άλλος το έκανε και αφού είδε ότι δεν έχει επιχειρήματα για να πείσει ότι ο κομμουνισμός είναι τελικά ο salvation army για την Ελλάδα του σήμερα, καταφεύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς (μαλακάκο) που αμέσως δείχουν την όλη του οικογεωειακή παιδεία και μόρφωση.
Αγαπητέ στον γυρίζω πίσω τον χαρακτηρισμό. Να τον λες μόνο σε μέλη του στενού σου οικογενειακού σου περιβάλλοντος, ΟΧΙ (αυτό που είπε ο φασίστας) εδώ μέσα και κατά πολύ ΟΧΙ σε εμένα.  Σε μειώνει βρε χαζέ. Εκτός αν και είσαι κότα λυράτη και με ένα μαλακάκο και μερικά γαμοσταυρίδια που ρίχνεις νομίζεις ότι είσαι και κάποιος φασιστοκομμούνι. Τον Στάλιν, την μπανάνα και στο κλουβάκι σου!!!!!!!! Γιάτι βλέπω ότι τελικά ζητάς κάτι να χωρίσουμε.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Βεντέτα έχω ας πούμε από εδώ μέσα με τον sxsite, που είναι ένας προκλητικός κωλόγαυρος  :P

Σωστά! Αλλά όπως σου έχω πει, οι γαύροι - εβραίοι - ραββίνοι γαμάνε την σαμπρίνα / μελίνα, τη μάρθα και τις λοιπές της πιάτσας...

:)

Αυτό που δεν αντέχω τελικά ρε πούστη μου είναι τους πωρωμένους κομμουνιστές. Ξεκινάς να μιλάς για τον καιρό και φτάνεις να συζητάς για το πως ο αμερικανικές βιομηχανίες βλάπτουν το περιβάλλον και φταίνε για το el nino. Πας να σχολιάσεις το πόσο ωραία δείχνει τον κώλο της διπλανής το τζιν που φοράει και καταλήγεις στο πως περιποιούταν το μούσι του ο ʼρης. Σχολιάζεις πόσο ωραίο (δεν) είναι το καινούργιο κτήριο της σχολής και στο τέλος μαθαίνεις πως τα γκούλαγκ ήταν πρόδρομες μορφές bauhaus...

Εδώ ξεκινήσαμε για το πως μπορεί οι τούρκοι να χρησιμοποίησαν εληνοκυπρίους αιχμαλώτους και φτάσαμε να μιλάμε για ΕΑΜ / ΕΣΑ, ταγματασφαλίτες και δοσιλόγους.

Έλεος ρε... Οδηγητής με το ζόρι δεν διαβάζεται. Ούτε με το πουλί στο χέρι.

(ʼσε που αφού γαμήσουν την συζήτηση, σου λένε να πας και στα... ακάποτα σου. )

Επισκέπτης
Σωστά! Αλλά όπως σου έχω πει, οι γαύροι - εβραίοι - ραββίνοι γαμάνε την σαμπρίνα / μελίνα, τη μάρθα και τις λοιπές της πιάτσας...

Αυτό που δεν αντέχω τελικά ρε πούστη μου είναι τους πωρωμένους κομμουνιστές. Ξεκινάς να μιλάς για τον καιρό και φτάνεις να συζητάς για το πως ο αμερικανικές βιομηχανίες βλάπτουν το περιβάλλον και φταίνε για το el nino. Πας να σχολιάσεις το πόσο ωραία δείχνει τον κώλο της διπλανής το τζιν που φοράει και καταλήγεις στο πως περιποιούταν το μούσι του ο ʼρης. Σχολιάζεις πόσο ωραίο (δεν) είναι το καινούργιο κτήριο της σχολής και στο τέλος μαθαίνεις πως τα γκούλαγκ ήταν πρόδρομες μορφές bauhaus...

Εδώ ξεκινήσαμε για το πως μπορεί οι τούρκοι να χρησιμοποίησαν εληνοκυπρίους αιχμαλώτους και φτάσαμε να μιλάμε για ΕΑΜ / ΕΣΑ, ταγματασφαλίτες και δοσιλόγους.

Σωστά. Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο πωρωμένοι κομμουνιστές και ουδόλως πωρωμένοι αντικομμουνιστές!

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Μία ζωή την ίδια δουλεία κάνουν. Αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να ελέγχουν την σκακιέρα.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Σωστά. Εδώ μέσα υπάρχουν μόνο πωρωμένοι κομμουνιστές και ουδόλως πωρωμένοι αντικομμουνιστές!

Αν όμως δεν ξεκινούσαν οι πωρωμένοι κομμουνιστές δεν θα απαντούσαν οι πωρωμένοι αντικομμουνιστές. Δεν είδα κανένα να γράφει "γαμιέται η αλέκα και ο περισσός" πριν αρχίσουμε τις παπαριές...

Επισκέπτης
1. Δοσίλογοι ή Κουίσλιγκ, όπως ονομάζονται διεθνώς, ήταν αυτοί που ετείχαν στις κυβερνήσεις μαριονέτες που έφτιαχναν οι Γερμανοί στις υπό κατοχή χώρες. Έτσι η κυβέρνηση των δοσιλόγων φτιάχτηκε την πρώτη μέρα που ήρθαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Η περίφημη κυβέρνηση Τσολάκογλου. Τα τάγματα φτιάχτηκαν 2,5 χρόνια μετά υπό τις συνθήκες που επανειλημένα έχω αναφέρει. Το να τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι (Χίτες, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες, δοσίλογους, εθνικές ή αστικές οργανώσεις αντίστασης) εξυπηρετεί το κύριο μεταπολεμικό επιχείρημα του ΚΚΕ στο οποίο δεν ανήκεις (πολλά κόμματα - δύο πολιτικές) αλλά επ' ουδενί δεν εξηγεί την Ιστορία αυτού του τόπου.

2. Πρώτη φορά μιλάς σε αυτό το θρεντ για εκατέρωθεν ακρότητες, ενώ εγώ έχω μιλήσει από το πρώτο μου ποστ για τις ακρότητες μόνο της παράταξης μου. Δεν μπήκα συνειδητά στη συζήτηση ούτε για τον Μελιγαλά, ούτε για τα άλλα που αναφέρθηκαν εδώ. Γιατί πιστεύω ότι ό,τι και να έκαναν οι κομμουνιστές στον πόλεμο εντασσόταν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική περάσματος στο σοσιαλισμό (Γ' Διεθνής, την οποία εσύ ως αναθεωρητής μάλλον πρέπει να έχεις ξεπεράσει). Δεν σχολιάζω την στρατηγική του αντιπάλου από άποψη ηθική μέσα στην μάχη.

4. Αναφέρθηκα στην περίπτωση Μαλτέζου για να τονίσω τα δυσδιάκριτα όρια του πατριωτικού και του μη πατριωτικού, του εθνικού και του μη εθνικού, του δεξιού και του αριστερού, στην ψυχοσύνθεση αυτών των νέων ανθρώπων που έπεσαν μέσα σε μια μάχη, από την οποία πολλοί δεν βγήκαν ζωντανοί.

3. Δεν σου κάνω υποδείξεις για τίποτα. Έχω ποστάρει και εγώ δεν ξέρω πια πόσες φορές και το μόνο που ζήτησα είναι να μην βρίζεις. Από τη στιγμή που συνεχίζεις το βρίσιμο σταμάτησα να ασχολούμαι και με αυτό. Ούτε κάνω φλάμπουρο τη κουλτούρα μου παρά μόνο σε σένα. Και το φλάμπουρο αυτό είναι το φλάμπουρο του σεβασμού της ζωής, της ελευθερίας και της περιουσίας. Δλδ της ατομικότητας. Αν εσύ το βλέπεις μαύρο δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό.

1. Δοσίλογοι είναι όλοι όσοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και όχι μόνο η κυβέρνηση Τσολάκογλου. Φυσικά και οι αγαπημένοι σου ταγματασφαλίτες, των οποίων "δικαιολογείς" τη δράση.

2. Εσύ τίποτα δε σχολιάζεις, εκτός αν πρόκειται για τη συντριβή του κομμουνισμού. Που νά' μπαινες και "συνειδητά" δηλαδή στη συζήτηση περί Μελιγαλά! Όσο για τις ακρότητες, αν παρακολουθούσες προσεκτικά και όχι επιδερμικά τα όσα γράφω, θα είχες αντιληφθεί την άποψή μου. Που όμως δεν τσουβαλιάζει τους αντιστασιακούς με τους ταγματασφαλίτες, εγώ δεν είμαι αμοραλιστής σαν και σένα, που δεν σε ενδιαφέρει η ηθική.

3. Σιγά μην κωλώσω να βρίσω αυτούς που εν έτει 2006 υπερασπίζονται τους προδότες των ταγμάτων ασφαλείας!

4. Ποιοι λες να ήταν οι περισσότεροι απ' αυτούς που "δεν βγήκαν ζωντανοί" απο τη δίνη του πολέμου; Οι "εθνικώς σκεπτόμενοι" η "οι άλλοι". Και γιατί; ʼσε που τα όρια μεταξύ δεξιού και αριστερού δεν είναι δα και τόσο δυσδιάκριτα, όσα ιδεολογικά κολπάκια κι αν μετέρχεσαι!

Επισκέπτης
Αν όμως δεν ξεκινούσαν οι πωρωμένοι κομμουνιστές δεν θα απαντούσαν οι πωρωμένοι αντικομμουνιστές. Δεν είδα κανένα να γράφει "γαμιέται η αλέκα και ο περισσός" πριν αρχίσουμε τις παπαριές...

Δυστυχώς για σένα, είσαι πολύ υψηλότερου επιπέδου απο τα επιχειρήματά σου. Κάνε κάτι γι' αυτό!

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1

Αγαπητέ οι πωρωμένοι αντικομμουνιστές τότε δεν υπήρχαν. Ηταν εσύ, εγώ, ο διπλανός σου κτλ που έβλεπαν κάτι τύπους από το πουθενά μετά την λήξη του πολέμου να ορέγονται εξουσία, γαλόνια και χλυδάτη ζωή.
Ε, καραμίτρο είπαν που πάτε ρε. Εμεις εγώ μόλις φύγαμε από το doggy style των Γερμανών. Με ακάποτα μας πηδάγανε, τώρα θα μας πηδήξετε και εσείς???????
Και ήλθε η εκλεγμένη κυβέρνηση του πάππου Γεώργου και τους έδωσε το μάθημα που έπρεπε. Tέθηκε θέμα Υψίστης ασφαλείας για την χώρα αφού κάποιοι συμμορίτες ήθελαν να πάρουν την εξουσία με τα όπλα. Ετσι απλά είναι τα πράγματα, αλλά κάποιοι άλλοι τα έχουν παρουσιάσει εντελώς διαφορετικά.

Επισκέπτης
εχετε ιδεα ποσες οικογενειες ειναι κατω απο τα ορια της φτωχειας στην ελλαδα??ποσοι ανθρωποι βρισκονται απολυμενοι στον δρομο?αυτα ειναι τα πραγματικα προβληματα που υπαρχουν!!και ματωνει η καρδια μου να τα βλεπω!!και σε αυτα τα προβληματα δεν γυριζω την πλατη μου,ουτε κοιταζω αλλου!!πειτε με χαζο ιδεολογο που πιστευω στην κοινωνικη δικαιοσυνη αλλα δεν μενοιαζει!!αυτα πιστευω και για αυτα παλευω!!για να ζουμε ολοι καλυτερα χωρις να υπαρχουν οικογενειες που πεινανε!!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Δυστυχώς για σένα, είσαι πολύ υψηλότερου επιπέδου απο τα επιχειρήματά σου. Κάνε κάτι γι' αυτό!

Mερικά επιχειρήματα δεν χρειάζονται επίπεδο. Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά.
Πάντως αν θες, στο γράφω και στα λατινικά (αλλά μετά θα αρχίσουν οι κλανιές).

Κομμουνιστές βλέπω κάθε μέρα. Οι άνθρωποι είναι παντού.
Αργόσχολοι συνήθως, δεν χάνουν καιρό να πασάρουν την ιδεολογία τους...
Μην τους βλέπω και στο bourdela.com. Ο τίτλος αφορά τη θεματολογία, όχι την μορφή του site...

Επισκέπτης
Mερικά επιχειρήματα δεν χρειάζονται επίπεδο. Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά.
Πάντως αν θες, στο γράφω και στα λατινικά (αλλά μετά θα αρχίσουν οι κλανιές).

Κομμουνιστές βλέπω κάθε μέρα. Οι άνθρωποι είναι παντού.
Αργόσχολοι συνήθως, δεν χάνουν καιρό να πασάρουν την ιδεολογία τους...
Μην τους βλέπω και στο bourdela.com. Ο τίτλος αφορά τη θεματολογία, όχι την μορφή του site...

Πάντως, όσο και να προσπαθείς για το αντίθετο, θα τους βλέπεις και στο bourdela,com, σ' αρέσει δε σ' αρέσει! ʼσε που με τις παπαριές που λες μας συσπειρώνεις κιόλας, συνέχισε!

Επισκέπτης
Α, και παίρνω πίσω το κομπλιμέντο (που όσο και αν δεν το πιστεύεις, ήταν ειλικρινές) για το επίπεδό σου. Δεν το αξίζεις τελικά.

Επισκέπτης
επειδη ειμαι και εγω κομμουνιστης,με θεωρεις αργοσχολο?αν εχεις αυτην την γνωμη για τους κομμουνιστες να σου πω την δικια μου για καποιους αλλους?

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
εχετε ιδεα ποσες οικογενειες ειναι κατω απο τα ορια της φτωχειας στην ελλαδα??ποσοι ανθρωποι βρισκονται απολυμενοι στον δρομο?αυτα ειναι τα πραγματικα προβληματα που υπαρχουν!!και ματωνει η καρδια μου να τα βλεπω!!και σε αυτα τα προβληματα δεν γυριζω την πλατη μου,ουτε κοιταζω αλλου!!πειτε με χαζο ιδεολογο που πιστευω στην κοινωνικη δικαιοσυνη αλλα δεν μενοιαζει!!αυτα πιστευω και για αυτα παλευω!!για να ζουμε ολοι καλυτερα χωρις να υπαρχουν οικογενειες που πεινανε!!

Αγαπητέ ΣΥΜΦΩΝΩ μαζί σου. Εκεί είναι το θέμα. Και δεν πιστεύω ότι ο κομμουνισμός θα το λύσει γιατί και αυτοί αρπαχτικά άγρια ήταν. Λεφτά χρειάζεται ο κόσμος και λεφτά τώρα με την ΟΝΕ και τις μαλακίες δεν θα υπάρξουν ποτέ αφού το πολυτιμότερο αγαθό "της κοπής χρήματος" (όπως κάνει ο Αμερικανός και ο Αγγλος - τον έχεις δει να πεινάσει????) απεμπολίστηκε με την είσοδό μας στην ένωση. Το παιχνίδι είναι καθαρά οικονομικό. 'Η έχεις και ζεις ή δεν έχεις και επαιτείς.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Το ζητούμενο ποιό είναι; Να πούμε όλοι ότι η αριστερά δεν ευθύνεται για τίποτα και για όλα φταίει η κακιά δεξιά; Και ναι μεν η δεξιά αποτελεί ουσιαστικά το θεματοφύλακα του συντηρητισμού και του νεοφιλελευθερισμού και της ολιγαρχίας, αλλά η αριστερά απέτυχε να αντιπαραθέσει μία καλύτερη πρόταση. Αντίθετα, πρώτα επέλεξε τις ακρότητες (όπως έκανε και αλλού) και στη συνέχεια κόλλησε σε εμμονές που πλέον δεν έχουν καν νόημα. Και το κυριότερο, οι αριστεροί είδαν τη γλύκα και έγιναν χειρότεροι των αντιπάλων τους!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom