Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Ξυπνατε βρεεεεεε....στο bourdela.com ειστε οχι σε παραθυρο του Χ'νικολαου...Γραφτε κατι για γκομενες και μην μας τα πρηζετε...

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
γραφουμε και για το ποδοσφαιρο ρε φιλαρακι papazoglou...:)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Hrys,

Δεν πρόκειται να κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να δεχτώ ούτε από εσένα ούτε από κανέναν άλλο να μου υποδεικνύει πως θα επιχειρηματολογώ και πως θα εκφράζομαι. Ότι και να πεις, όσο και να προσπαθήσεις να με προσβάλεις δεν πρόκειται να απαντήσω στο ίδιο επίπεδο.

Για ένα και μόνο λόγο. Γιατί δεν πρόκειται να γίνω καλύτερος με το να αρχίσω τα γαμοσταυρίδια προς εσένα. Και στη ζωή μου θέλω πάντα να πηγαίνω μπροστά και να γίνομαι καλύτερος. Σε ένα άλλο power game, με έναν άλλο συζητητή μπορεί (ίσως μπορεί) να γαμοσταύριζα γιατί τα γαμοσταυρίδια πιθανόν να μου έδιναν συγκριτικό πλεονέκτημα. Με σένα ποτέ!

Μήπως κατάλαβες τώρα λίγο καλύτερα τι σημαίνει αστική κουλτούρα;

Επί του θέματος τώρα. Βλέπω ότι το πήγες από τα τάγματα στους δοσίλογους. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι βοηθάει η σύγχιση το επιχείρημα σου. Μπορείς όμως να δεις το ποστ μου προς τον πάκο για κάποιες δικές μου παραδοχές επί του θέματος.

Επίσης διάβασε (αν θέλεις) το βιβλίο για τον Κίτσο Μαλτέζο που προανέφερα. Ο Κίτσος Μαλτέζος ήταν ένας νέος, απόγονος του Μακρυγιάννη, ίσως η λαμπρότερη φυσιογνωμία της γενιάς του, που με την κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ φοιτητών (όπου ήταν ηγετική φυσιογνωμία), έφυγε και μπήκε στις εθνικές οργανώσεις και τελικά εκτελέσθηκε από όργανα της ΟΠΛΑ μπροστά στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Στο βιβλίο αυτό θα δεις ενδιαφέροντα πράγματα για το πως δημιουργήθηκαν οι φοιτητικές παρατάξεις των δεξιών και των κομμουνιστών στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της κατοχής και τους αγώνες μεταξύ τους.

Αν έχεις ανοιχτά τα μάτια θα δεις ότι ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο υπάρχει πάντα το γκρίζο.

Επισκέπτης
φιλε hrys,
Καταρχην να πω οτι ενδεχομενως ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος σε καποιες περιπτωσεις να ειναι αλληλενδετες εννοιες η να βρισκονται εξαιρετικα κοντα, καποια δεδομενη χρονικη στιγμη δεδομενων των καταστασεων. Π.Χ. για τα ΙΜΙΑ εστω και αν φανταζει υπερβολικα Εθνικιστικο να ξεκινησεις εναν Πολεμο για 20τμ γη ειναι Πατριωτικο να το κανεις...η τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω.

Σχετικα με το quoted αποσπασμα το δεχομαι μονο σαν προσωπικη θεση του Hrys. Γιατι η ΚΚ πρακτικη εχει δειξει οτι Το Κομμα θα πρεπει να δωσει κατευθυνση. Μερες που ειναι θα πρεπει να θυμομαστε οτι πρωτα το Κομμα ενεκρινε τον αγωνα εναντιον των Ιταλων (ενω ειχε κυριχθει επισημα ο Πολεμος και ειχε αρχισει η επιστρατευση)  και κατοπιν ενεπλακησαν οι ΚΚ της εποχης ενεργα στον πολεμο. Επισης επετρεψε μου να αμφιβαλλω εαν το Κομμα εδωσε το πρασινο φως λογω της εισβολης η λογω της φασιστικης Ιταλιας (και τον ευκαιριων για την επανασταση που θα μπορουσε να εννυχεύει σ'αυτον..

την ΑΕΚ την αγαπω επισης για εθνικο-πατριωτικους λογους :)

1. Προφανώς διαφωνούμε στη διάκριση των εννοιών πατριωτισμός και εθνικισμός, δεν είναι δα και τόσο κακό!

2. Δεν ενστερνίζομαι τη θέση οτι το Κόμμα (ως ασώματος κεφαλή) είναι αυτό που ξέρει τα πάντα και ως εκ τούτου δίνει τη σωστή κατεύθυνση. Καμμιά φορα, οι διαθέσεις του κόσμου το προλαβαίνουν. Και το "αναγκάζουν" αν θες, να μπει στη σωστή κατεύθυνση, όπως έγινε και με το περιβόητο γράμμα του Ζαχαριάδη την επομένη της κήρυξης του ελληνοϊταλικού πολέμου. Υποθέτω οτι δεν θα αμφιοβητείς όμως τον ανυστερόβουλο ηρωισμό των ελλήνων κομμουνιστών που μπήκαν στην περιπέτεια της αντίστασης, έτσι;

3. Είναι κακό πράγμα η "επάνάσταση" και οι "ευκαιρίες" γι αυτό; Η μήπως εκ προοιμίου οι Κομμουνιστές δεν μπορούν να σκέφτονται την εξουσία; (ʼλλο τι την έκαναν επι υπαρκτού, το συζητάμε)

4. Περί ΑΕΚάρας, no comments, κλαμένοι είμαστε οι βάζελοι!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Νομίζω ότι αυτό που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν κάποιοι συναγωνιστές, άλλος πιο ευγενικά άλλος λιγότερο, είναι ότι το thread αυτό έχει κουράσει πια.

Παιδιά βρείτε τα μεταξύ σας. Τους περισσότερους από εμάς ΔΕ μας ενδιαφέρουν αυτά που λέτε.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Νομίζω ότι αυτό που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν κάποιοι συναγωνιστές, άλλος πιο ευγενικά άλλος λιγότερο, είναι ότι το thread αυτό έχει κουράσει πια.

Παιδιά βρείτε τα μεταξύ σας. Τους περισσότερους από εμάς ΔΕ μας ενδιαφέρουν αυτά που λέτε.

κακώς συναγωνιστή.. η ιστορία διδάσκει και πάνω από όλα βοηθά στο να αποφεύγουμε τα ιδια λάθη.. για σκέψου λίγο.. αν δεν δείς την ιστορία σου με τις γυναίκες πως δεν θα κάνεις (όπως και όλοι μας άλλωστε) τις ιδιες μαλακίες δεύτερη φορά..????

GABOR

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Aμα στον εμφυλιο νικουσαν οι κουμμουνιστες,τωρα η ελλαδα θα ταν πρωην ανατολικο μπλοκ.Δηλαδη θα καναν βιζιτες στο εξωτερικο οι μαναδες και οι αδερφες των ελληνων.
Και οι ελληνες αντε σε καμμια οικοδομη εξω θα την βγαζαν με AMSTEL στο χερι.
Κριμα ρε παιδι μου...Εν αγνοια των καθυστερημενων "αριστερων" στον πολεμο,τωρα οι γερμανοι και λοιποι τουριστες θα γαμουσαν μαναδες εδω,αντι να ακουμπανε τα ωραια ευρω τους για να ρχονται διακοπες στα νησια μας...Κοιτα μυαλα που κουβαλαν ανθρωποι εν ετει 2007...

Σωστός!!!!!!!!! Ετσι μπας και ξυπνήσουν.
Αλλωστε ούτε οι ίδιοι οι κομμουνισταράδες Λένιν και Στάλιν όχι κομμουνισμό δεν εφάρμοσαν αλλά οι υπάλληλοι της Siberian Railway έκαναν διπλές και τριπλές βάρδιες για να στέλνουν στα τότε Γκουαντάναμο της Σιβηρίας χιλιάδες αθώο κόσμο που μόνο και μόνο διαφωνούσε.
Παιδία όποιος γουστάρει κομμουνισμό θα το ξαναπώ, να πάει Κίνα ή Κούβα με 5 ευρωπουλάκια την ημέρα και να ζει όπως ζούνε εκεί. Μην το παίζει τιμητής διακιωμάτων και τέτοιες μαλακίες. Τις φάγαμε με το κουτάλι στα έδρανα του Μετσόβιο.
Αμαν.

Επισκέπτης
Hrys,

Δεν πρόκειται να κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να δεχτώ ούτε από εσένα ούτε από κανέναν άλλο να μου υποδεικνύει πως θα επιχειρηματολογώ και πως θα εκφράζομαι. Ότι και να πεις, όσο και να προσπαθήσεις να με προσβάλεις δεν πρόκειται να απαντήσω στο ίδιο επίπεδο.

Για ένα και μόνο λόγο. Γιατί δεν πρόκειται να γίνω καλύτερος με το να αρχίσω τα γαμοσταυρίδια προς εσένα. Και στη ζωή μου θέλω πάντα να πηγαίνω μπροστά και να γίνομαι καλύτερος. Σε ένα άλλο power game, με έναν άλλο συζητητή μπορεί (ίσως μπορεί) να γαμοσταύριζα γιατί τα γαμοσταυρίδια πιθανόν να μου έδιναν συγκριτικό πλεονέκτημα. Με σένα ποτέ!

Μήπως κατάλαβες τώρα λίγο καλύτερα τι σημαίνει αστική κουλτούρα;

Επί του θέματος τώρα. Βλέπω ότι το πήγες από τα τάγματα στους δοσίλογους. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι βοηθάει η σύγχιση το επιχείρημα σου. Μπορείς όμως να δεις το ποστ μου προς τον πάκο για κάποιες δικές μου παραδοχές επί του θέματος.

Επίσης διάβασε (αν θέλεις) το βιβλίο για τον Κίτσο Μαλτέζο που προανέφερα. Ο Κίτσος Μαλτέζος ήταν ένας νέος, απόγονος του Μακρυγιάννη, ίσως η λαμπρότερη φυσιογνωμία της γενιάς του, που με την κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ φοιτητών (όπου ήταν ηγετική φυσιογνωμία), έφυγε και μπήκε στις εθνικές οργανώσεις και τελικά εκτελέσθηκε από όργανα της ΟΠΛΑ μπροστά στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Στο βιβλίο αυτό θα δεις ενδιαφέροντα πράγματα για το πως δημιουργήθηκαν οι φοιτητικές παρατάξεις των δεξιών και των κομμουνιστών στο πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της κατοχής και τους αγώνες μεταξύ τους.

Αν έχεις ανοιχτά τα μάτια θα δεις ότι ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο υπάρχει πάντα το γκρίζο.

1. Ωστε τα Τάγματα Ασφαλείας ΔΕΝ ήταν δοσίλογοι; ʼλλα έλεγες χτες!

2. Το βιβλίο για τον Κίτσο Μαλτέζο το έχω διαβάσει εδώ και χρόνια, απο τότε που βγήκε. Και δεν αμφισβητώ το γεγονός της δολοφονίας του, ούτε θεωρώ οτι καλώς έγινε. Και απ' ότι θυμάμαι, ούτε και οι παλιοί ΕΠΟΝίτες που μιλάνε στο βιβλίο (Κώστας Φιλίνης κλπ) επαίρονται. Έχεις διαβάσει όμως πολλά βιβλία απο τη σκοπιά της "εθνικής παράταξης" που εκπροσωπείς (που μόνο εθνική δεν είναι αν υπάρχει έστω και σε απόσταση χιλιομέτρου κομμουνιστής) που να στέκονται αυτοκριτικά στις εκατέρωθεν ακρότητες;

3. Δεν δέχομαι υποδείξεις για την "αστική" η μη κουλτούρα μου. Ούτε την έχω κάνει φλάμπουρο, σαν να λέω οτι όλοι οι άλλοι είναι υποδεέστεροι, εκτός ίσως απο τους οφθαλμοφανώς αγράμματους (πολιτικά και γενικά) που βρίθουν εδώ μέσα και που -τι σύμπτωση- είναι όλοι της "εθνικής" σου παράταξης

4. Καλό και το γκρίζο και το κίτρινο και το πορτοκαλί. Σου έχει περάσει απο το μυαλό όμως οτι αυτό που λες είναι καθαρόαιμο μαύρο; (και δη φανατισμένο, όσο και αν κόπτεσαι περί του αντιθέτου)

Επισκέπτης

ΜΗ μας διαβάζετε τότε, και ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας ακάποτα, πισωκολλητά κλπ. Θενκς!

Επισκέπτης
δεν εχεις κανενα απολυτως επιχειρημα και το μονο που κανεις ειναι να βγαζεις την χολη σου στους κομμουνιστες!!!δεν πειραζει,να σαι καλα!!!

Επισκέπτης
δεν εχεις κανενα απολυτως επιχειρημα και το μονο που κανεις ειναι να βγαζεις την χολη σου στους κομμουνιστες!!!δεν πειραζει,να σαι καλα!!!

ʼστονε ρε φιλαράκι, σιγά μην πέσουμε στο επίπεδό του. Αφού το άτομο παίρνει ληγμένα χάπια λέμε!  !)

Επισκέπτης
το σχολιο μου ειναι για τον gabor!για να μην παρεξηγει καποιος αλλος!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
ΜΗ μας διαβάζετε τότε, και ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας ακάποτα, πισωκολλητά κλπ. Θενκς!

Καταλαβαίνω ότι με τη φράση "τα αγαπημένα ΣΑΣ πισωκολλητά κλπ " εξαιρείς εαυτόν από το site ενώ τοποθετείς τον εαυτό σου σε βάθρο υψηλότερων πνευματικών σφαιρών.

Φιλαράκο πρόσεχε γιατι παρασύρεσαι. Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός στο τι λέω και σε ποιόν. Και δεν αναφέρομαι σε μένα μόνο.

Επισκέπτης

Καταλαβαίνω ότι με τη φράση "τα αγαπημένα ΣΑΣ πισωκολλητά κλπ " εξαιρείς εαυτόν από το site ενώ τοποθετείς τον εαυτό σου σε βάθρο υψηλότερων πνευματικών σφαιρών.

Φιλαράκο πρόσεχε γιατι παρασύρεσαι. Στη θέση σου θα ήμουν πιο προσεκτικός στο τι λέω και σε ποιόν. Και δεν αναφέρομαι σε μένα μόνο.

Εφόσον λύσσαξες να σταματήσουμε κάτι που συζητάμε απο χτες (με μεγάλη συμμετοχή μάλιστα), και εφόσον είμαστε στο bourdela.com, αυτό υπέθεσα. Κάνω λάθος; Και όχι, ούτε το παίζω υπεράνω, ούτε τίποτα, απλώς δεν επιχείρησα να διακόψω καμμιά άλλη κουβέντα, αλλά και δε μ' αρέσει να μου το κάνουνε

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom