Νέα

Είδηση(;) ΣΟΚ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 24K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
"Δηλαδή ήταν και "ιδεολόγοι" στα Τάγματα; Που σημαίνει οτι, τηρουμένων των αναλογιών, θα μας πεις σήμερα το ίδιο και για τη Χρυσή Αυγή ίσως;

Μπα, και η βιομηχανία όπλων πως θα κινηθεί τότε;"

Το αντίθετο του κατακαθιόύ δεν είναι ιδεολόγος αλλά ο κανονικός καθημερινός άνθρωπος που αγωνίζεται για την προκοπή τη δική του και της οικογενείας του και που δεν θέλει να τον κυνηγάνε και να του λένε τι να κάνει και πως να ζήσει. Αλλά δεν μου ανέλυσες την μεθοδολογία της σκέψης σου.

Αν πουλιούνται όπλα στους πολέμους σκέψου πόσα άλλα προιόντα και υπηρεσίες δεν μπορούν να πουληθούν ακριβώς λόγω του πολέμου. Συνολικά λοιπόν το σύστημα της ελεύθερης αγοράς χάνει από τον πόλεμο.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
STUDIAN KΟΦΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Warhol

σέβομαι απόλυτα τις απόψεις σου και τις καλές σου προθέσεις. Είμαι σίγουρός ότι απλώς αντιλαμβάνεσαι την προσωπική σου προκοπή μέσα από την προκοπή του συνόλου. Επίσης έχω και εγώ ακούσει πολλούς να λένε ότι ήταν καλύτερα με τον κομμουνισμό. Αλλά έχω ακούσει και πολλούς να λένε ότι το να αναπνέουν ελεύθερα, να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα είναι ένα συναίσθημα που δεν συγκρίνεται με τίποτα. Έχω ταξιδέψει περίπου 30 φορές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και έχω μιλήσει με εκατοντάδες ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Σε ρώτησα κάτι και χθες και δεν κατάλαβες την ερώτηση μου. Θα το ξαναρωτήσω. Θα μπορούσες να θυσιάσεις την αγάπη σου για το τατουάζ, την ελευθερία έκφρασης μέσω αυτού αλλά και επιλογής επαγγέλματος, γιατί κάποια κεντρική εξουσία θα σου έλεγε ότι το τατουάζ, ως επάγγελμα και τέχνη δεν συμβιβάζεται με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και κατ' επέκταση με το κοινό καλό; Σκέψου το λίγο ακόμα.

Επίσης ο σοσιαλισμός ως οικονομικό σύστημα απλώς δεν είναι εφικτός. Γιατί δεν έχει (δεν μπορεί να έχει από τη φύση του) μεθόδους μέτρησης των τιμών στην οικονομία. Τέτοια μέθοδος μέτρησης υπάρχει μόνο σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, όπου οι τιμές διαμορφώνονται από τον καταναλωτή.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που από οικονομική άποψη το σύστημα κατέρευσε. Απλώς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
STUDIAN KOΦΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ !!!!  :idiot:

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
fkmenace,

αν πραγματικά ενοχλώ σταματάω. Αλλά η παράθεση επιχειρημάτων είναι ο μόνος πολιτισμένος τρόπος που ξέρω για να αντιπαρατεθώ στα υβρεολόγια, τις προσβολές, την διαστρέβλωση των απόψεων μου και εν τέλει τον λεκτικό αυταρχισμό.

Επισκέπτης
fkmenace,

αν πραγματικά ενοχλώ σταματάω. Αλλά η παράθεση επιχειρημάτων είναι ο μόνος πολιτισμένος τρόπος που ξέρω για να αντιπαρατεθώ στα υβρεολόγια, τις προσβολές, την διαστρέβλωση των απόψεων μου και εν τέλει τον λεκτικό αυταρχισμό.

Εδώ είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω!

b_banks80

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ρε hrys μου παραπονιουνται οτι τους ζαλιζεις....ξερω οτι η αγαμια σε εχει βαρεσει στο κεφαλι.ελα να σου δωσω κανενα φραγκο να πας να ξεχαρμανιασεις γιατι εχεις μαζεψει πολυ πιον

Επισκέπτης
Ρε hrys μου παραπονιουνται οτι τους ζαλιζεις....ξερω οτι η αγαμια σε εχει βαρεσει στο κεφαλι.ελα να σου δωσω κανενα φραγκο να πας να ξεχαρμανιασεις γιατι εχεις μαζεψει πολυ πιον

Ποιοι σου παραπονιούνται ρε αρχιδάκι με το 1 ποστ;

b_banks80

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
H μανα σου φωναζει αντε πηγαινε για νανι Ντιντι...

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
χεχεχεχε... αρχιδάμπουρα.. να ξερες που έμπλεξες.. Όταν τελειώσει μαζί σου ο μπανκς θα παρακαλάς ορκιζόμενος ότι στο Μελιγαλά δεν υπήρχε ούτε μισός δοσίλογος..

Και κάτι άλλο. Αφού είμαι τραμπούκος, ας το επιβεβαιώσω κιόλας. Εσύ είσαι μπούκος σκέτος, να μην πω με τί μπουκωμένος

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Μπέρτολτ Μπρεχτ:  "Ιστορίες του κ. Κόυνερ"

"Σοφή στους σοφούς είναι η στάση"

Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κόυνερ ένας καθηγητής της φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του.

Μετά από λίγη ώρα ο κ. Κόυνερ είπε στον καθηγητή:
"Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά".

Σαν τ΄ άκουσε αυτό ο καθηγητής θύμωσε και του είπε:
"Δε μ΄ ενδιαφέρει τί σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ΄ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι΄ αυτά που λέω".

"Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο", αποκρίθηκε ο κ. Κόυνερ. "Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια, και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δε φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ΄ ενδιαφέρει ο στόχος σου".

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους σκληρά χειμαζόμενους ιδεολογικούς ινστρούκτορες του thread...

Επισκέπτης

"Σοφή στους σοφούς είναι η στάση"

Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κόυνερ ένας καθηγητής της φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του.

Μετά από λίγη ώρα ο κ. Κόυνερ είπε στον καθηγητή:
"Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά".

Σαν τ΄ άκουσε αυτό ο καθηγητής θύμωσε και του είπε:
"Δε μ΄ ενδιαφέρει τί σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ΄ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι΄ αυτά που λέω".

"Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο", αποκρίθηκε ο κ. Κόυνερ. "Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια, και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δε φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ΄ ενδιαφέρει ο στόχος σου".

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους σκληρά χειμαζόμενους ιδεολογικούς ινστρούκτορες του thread...

:dancing:

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Απορώ γιατί πανηγυρίζεις, hrys. Είσαι από αυτούς στους οποίους αναφερόμουν. Ή είναι μια σπάνια ένδειξη αυτοσαρκασμού (πράγμα που δεν το πολυπιστεύω), ή απλά άλλη μια περίπτωση μειωμένης κατανόησης (πράγμα που μου φαίνεται πιθανό).

Την άλλη φορά πιο προσεκτικός, οκ?

;)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Ποιός είναι ο banks ρε fkmenace; Τον ξέρεις; Πλάκα θα έχει να γίνει όπως λες!

Ο sxsitegr μας θύμισε το ακόλουθο στο θρεντ για τα Ίμια.

An ad hominem argument, also known as argumentum ad hominem (Latin, literally argument against the person), personal attack or you-too argument, involves replying to an argument or assertion by attacking the person presenting the argument or assertion rather than the argument itself. It is a logical fallacy.

Κάτι μου θυμίζει αυτό. Τι μου θυμίζει; τι μου θυμίζει;

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Και για να γίνω πιο σαφής:

"Αγάπη για την πατρίδα"

Ο κ. Κόυνερ δεν το έκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα. Έλεγε: "Παντού μπορώ να πεινάσω". Κάποτε όμως έλαχε να περνάει από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε. Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατεβεί από το πεζοδρόμιο. Ο κ. Κόυνερ κατέβηκε και διαπίστωσε ξαφνικά ότι είχε αγαναχτήσει ενάντια σ΄ αυτόν τον άνθρωπο, και μάλιστα όχι μόνο ενάντια στον άνθρωπο μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει σεισμός και να την καταπιεί. "Γιατί", ρώτησε ο κ. Κόυνερ, "έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή; Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή. Μα γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν".

Η επισήμανση με τα κόκκινα γράμματα δική μου ;)

Επισκέπτης
Απορώ γιατί πανηγυρίζεις, hrys. Είσαι από αυτούς στους οποίους αναφερόμουν. Ή είναι μια σπάνια ένδειξη αυτοσαρκασμού (πράγμα που δεν το πολυπιστεύω), ή απλά άλλη μια περίπτωση μειωμένης κατανόησης (πράγμα που μου φαίνεται πιθανό).

Την άλλη φορά πιο προσεκτικός, οκ?

;)

Το γνωρίζω οτι αναφερόσουνα σε μένα ρε μεγάλε, δεν είσαι ο πρώτος. Και δεν ήταν πανηγύρι αυτό που είδες, αλλά "dancing", κατά την προεπισκόπηση τουλάχιστον. Αλλά εσύ τό' χεις σύστημα να παρεμβαίνεις σε μια συζήτηση όταν τα φώτα έχουν σβήσει και ουδείς κίνδυνος να εκτεθείς μ' αυτά που λες υφίσταται; Πολύ θαρραλέο σε βρίσκω!
Και συμβουλές "να είσαι πιο προσεκτικός" εκεί που στο επιτρέπουν, οκ;

Επισκέπτης
Αν μάλιστα κατανοούσες και τα γραφόμενα του "ινστρούχτορα" Μπρεχτ που παραθέτεις, ίσως και να ήσουν ευτυχέστερος!

b_banks80

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Tυφλουρα hrys εαν εχεις αρχιδια ελα τσατ...εκτος και εαν βεβαια τα εχεις διακοσμητικα οποτε θα σε φωναξω να στολισω το χριστουγεννιατικο δεντρο μου και  δεν θα ασχοληθουμε αλλο μαζι σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom