Νέα

"Έφυγε" ο Θόδωρος Αγγελόπουλος...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SOUTZ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 171
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Το '85 ο Κουστουριτσα ειχε το "Οταν ο πατερας ελειπε για δουλειες"
Ο Αγγελοπουλος δεν ειχε τιποτα
Το "Ταξιδι στα Κυθηρα" ηταν ταινια του 1984, και, εκεινη τη χρονια μοιραστηκε το βραβειο κριτικων των Καννών με το Paris Texas του Wenders

Συνεπως, δεν ισχυει αυτο που ειπατε παραπανω

Συγνώμη για το λάθος στην χρονολογία .. το 95 ήταν που έχασε τον Χρυσό Φοίνικα από τον Κοστουρίτσα με το Βλέμμα του Οδυσσέα ο Αγγελόπουλος και το Underground ο Κοστουρίτσα...

τοτε μάλιστα όταν κλήθηκε να μιλήσει σαν δεύτερος είπε προς την επιτροπή "Ειχα ετοιμάσει λόγο για τον Χρυσό Φοίνικα"

Επισκέπτης
Ένας αριστερός σκηνοθέτης λιγότερος στην Ελλάδα.
Δεν θα λείψει.

Έχουμε πολλούς αριστερούς ....

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.679
Πόντοι
2.606
-ΤΟ underground δεν ειναι ταινια, ειναι κατι απιαστο,το γεγονος οτι εφτασε να διεκδικει βραβειο απεναντι απο αυτη την εργαΡΑ ,του προσθετει ΑΞΙΑ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ένας αριστερός σκηνοθέτης λιγότερος στην Ελλάδα.
Δεν θα λείψει.

Έχουμε πολλούς αριστερούς ....

σιγά μην ήταν αριστερός... αριστερός στο μυαλό δεξιός στην τσεπη ήτανε κατά τα λεγόμενα

Τα κουσούρια του
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δεν θέλω να υπογράψω αγιογραφία, αλλά όλη την αλήθεια. Οπως την έζησα και την άκουσα από τους συνεργάτες του. Στα γυρίσματα για τον «Μεγαλέξαντρο» πάνω στα βουνά και τα χιόνια το συνεργείο τρέμει από το κρύο και από την πείνα. Η τροφοδοσία της παραγωγής, που την είχε αναλάβει η Φοίβη, μέλλουσα κυρία Αγγελοπούλου, γινόταν με το σταγονόμετρο. Ετσι κάποιοι από το συνεργείο έγραψαν στον τοίχο «Ο Θόδωρος και η καταραμένη Φοίβη». Τρία λοιπόν τα κουσούρια του: η παροιμιώδης τσιγκουνιά του. Η αθεράπευτη αλαζονεία του. Πράγμα που τον έκανε να μιλάει σχεδόν περιφρονητικά όχι μόνο για τους έλληνες συναδέλφους του, αλλά και για αρκετούς μεγάλους. Και το τρίτο η εμμονή του στο ίδιο αισθητικό μοτίβο. Με αποτέλεσμα οι τελευταίες του ταινίες, αποχυμωμένες από ζωντάνια και ουσία, να θυμίζουν, ως σχήμα, την προσωπική του αισθητική. Ομως ουδείς, ακόμα και ένας Τεό, αλάνθαστος!

achilles66

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2012
Like
34
Πόντοι
1
από το κύρος του ναι.. από την τέχνη του διαφωνώ αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.. να αποφύγουν όμως τα εξής κουσούρια του

Τρία λοιπόν τα κουσούρια του:

(1) η παροιμιώδης τσιγκουνιά του.

(2) η αθεράπευτη αλαζονεία του. Πράγμα που τον έκανε να μιλάει σχεδόν περιφρονητικά όχι μόνο για τους έλληνες συναδέλφους του, αλλά και για αρκετούς μεγάλους.

(3) η εμμονή του στο ίδιο αισθητικό μοτίβο

με το οποίο συμφωνώ τουλάχιστον ως προς τα (2) και (3)...
ξεχασες το σπυδαιότερο..να κανειτις βλακειες του με τα δικας λεφτα δηλαδη του Ελληνικου Κεντρου Κινηματογραφου
Θαηθελα να εβλεπα αν θα εκανε τα..ιδια αν εωαζε δικα του λεφτα
τεσπα..
ενα τσιμπουρι λιγοτερο
ξεκοπρισε ο τοπος

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.923
Πόντοι
2.537
Συγνώμη για το λάθος στην χρονολογία .. το 95 ήταν που έχασε τον Χρυσό Φοίνικα από τον Κοστουρίτσα με το Βλέμμα του Οδυσσέα ο Αγγελόπουλος και το Underground ο Κοστουρίτσα...

τοτε μάλιστα όταν κλήθηκε να μιλήσει σαν δεύτερος είπε προς την επιτροπή "Ειχα ετοιμάσει λόγο για τον Χρυσό Φοίνικα"

Καλα, πηγε ο Αγγελοπουλος να κοντραρει το....Underground??????
Kαι τσαμπουκαλευοταν κιολας, οταν εχασε τη διακριση?
Ε,οχι ρε παιδια!!
Μιλαμε για ισως την μεγαλυτερη ταινια των αιωνων
Προσωπικα, η αγαπημενη μου- μαζι με αλλες 3-4 που θεωρω εξισου γιγαντιες, και τις εχω στην ακριβως ιδια μοιρα

Οι καλλιτεχνες καμια φορα δεν μπορουν να σταθουν αντικειμενικα απεναντι σε συναδερφους τους... Αλλα καθολου, λεμε!
Χαρακτηριστικο παραδειγμα , ο σημαντικος συνθετης Ακης Πανου. Εδινε συνεντευξη στη Μαλβινα Καραλη, και ενω γενικα ειχε πολυ σωστες και προσγειωμενες αποψεις για ολα τα ζητηματα, οταν ηρθε η ωρα να μιλησει για συναδερφους του, ηταν σαν να ακους εξωγηινο! Ειπε για το Μικρουτσικο οτι ειναι ασχετος! Δηλαδη, πραγματικα, πώς το λες αυτο? Μονο και μονο τα λαϊκα σουξε του Θανου να βαλεις κατω (που ειναι κι ο τομεας του Ακη Πανου), θα μετρησεις τοσες κομματαρες....

Πολυ περιεργη φαρα οι καλλιτεχνες. Ειτε παραειναι εμπαθεις, ειτε πραγματικα δεν μπορουν να δουν ανοιχτομυαλα τις δουλειες των αλλων, λογω υποκειμενισμου. Το εχω παρατηρησει και με φιλους μου ηθοποιους. Οταν βλεπουν μια ταινια, προσεχουν επιμερους στοιχεια, και δεν δινουν καθολου βαση στο συναισθημα που βγαζει, ή στο νοημα του σεναριου. Δηλαδη, δεν αφηνουν ελευθερο το μυαλο τους, δεν μπορουν να "αφεθουν", σαν θεατες

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296

Παιδιά, ο Αγγελόπουλος ήταν ένας σκηνοθέτης παλαιάς κοπής, κινηματογράφος του δημιουργού. Οι ηθοποιοί ήταν εν πολλοίς μαριονέτες. Το εικαστικό στοιχείο ήταν το κυρίαρχο. Τα γνωστά αργά πλάνα. Τα μονοπλάνα. Ή σου αρέσει, εμένα ναι, είτε όχι.

Ύστερα, όλοι οι καλλιτέχνες έχουν τις ιδιαιτερότητές τους.

Πάντως, έδωσε σπουδαία πράγματα. Για μένα οι κυνηγοί και ο μεγαλέξαντρος ήταν αριστουργήματα. Θυμηθείτε: Ιδιοκτησία είναι .....

Επισκέπτης
Μπουρδέλα τελεία κομ κύριοι.
Εδώ ο κάθε καμένος μπορεί να έχει άποψη για το έργο του Αγγελόπουλου.
Ακόμα και κάποιος γελοίος που ενώ στην αρχή δηλώνει πως η μόνη σχέση με το αντικείμενο σταμάτησε την πρώτη ώρα προβολής ταινίας του μακαρίτη, μερικά posts πιο κάτω μας λέει πως έχει παρακολουθήσει (και καλά) 2,5 ταινίες :jerking: :jerking:
Άλλος ξαλάφρωσε αισθανόμενος πως ξεκόπρισε ο τόπος με το θάνατο του Αγγελόπουλου.
Αυτά βέβαια μόνο εδώ γιατί ευτυχώς γι'αυτούς οι ροχάλες δεν περνάνε μέσα απ'την οθόνη..

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ακόμα και κάποιος γελοίος που ενώ στην αρχή δηλώνει πως η μόνη σχέση με το αντικείμενο σταμάτησε την πρώτη ώρα προβολής ταινίας του μακαρίτη, μερικά posts πιο κάτω μας λέει πως έχει παρακολουθήσει (και καλά) 2,5 ταινίες :jerking: :jerking:
Άλλος ξαλάφρωσε αισθανόμενος πως ξεκόπρισε ο τόπος με το θάνατο του Αγγελόπουλου.
Αυτά βέβαια μόνο εδώ γιατί ευτυχώς γι'αυτούς οι ροχάλες δεν περνάνε μέσα απ'την οθόνη..
γενικά δεν έχω καταλάβει τη θεοποίηση που υπάρχει για τον κάθε "γνωστό" χαμένο.
Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί να κλαίει ο καθένας που κάθηκες ο Μάικλ Τζάκσον, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να κλαίει στο μνήμα της Βουγιούκλως και του Θοδωρή κάθε φορά

Τη ζωή τους έκαναν, την τρέλα τους πολλές φορές.
Εκτός από τους ευεργετημένους, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να ενδιαφερθώ περισσότερο από το απλό: έφυγε ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης (το εντελώς αντικειμενικό δηλαδή)
Τεσπα, ευτυχώς που λείπω από Ελλάδα, δεν θα άντεχα να βλεπω σκηνές από τις ταινίες του...πολλή νύστα για τα προσωπικά μου γούστα.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

δωσε επικηδειο κουλτουριαρη μουυυυυυυυυυυυ

Επισκέπτης
γενικά δεν έχω καταλάβει τη θεοποίηση που υπάρχει για τον κάθε "γνωστό" χαμένο.
Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί να κλαίει ο καθένας που κάθηκες ο Μάικλ Τζάκσον, έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να κλαίει στο μνήμα της Βουγιούκλως και του Θοδωρή κάθε φορά

Τη ζωή τους έκαναν, την τρέλα τους πολλές φορές.
Εκτός από τους ευεργετημένους, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να ενδιαφερθώ περισσότερο από το απλό: έφυγε ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης (το εντελώς αντικειμενικό δηλαδή)
Τεσπα, ευτυχώς που λείπω από Ελλάδα, δεν θα άντεχα να βλεπω σκηνές από τις ταινίες του...πολλή νύστα για τα προσωπικά μου γούστα.

Kαμία θεοποίηση.
Και είμαι ο πρώτος που έχω κράξει τα ιντερνετικά μνημόσυνα. Από κει και πέρα άμα διαβάζω κριτικές τέχνης από άτομα που κατά δήλωσή τους δεν έχουν παρακολουθήσει καν το έργο που κρίνουν,εεεεεε πως να το κάνουμε? Κάπως μου'ρχεται.
Από κει κι έπειτα, όπως κάθε έργο ή μορφή τέχνης,έτσι και το έργο του μακαρίτη έχει και φίλους και πολέμιους. Είναι καθαρά θέμα γούστου κι αισθητικής του καθενός..

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Λοιπον, κουλτουριαραιοι μπουρδελιαρηδες, τεχνη ειναι κατι που μπορει να το καταλαβει και να το αποδεχθει ο πολυς κοσμος, ακομη και ο πιο ταπεινος των ταπεινων! Η τεχνη α λα καρτ την οποια ταχα δημιουργουν οι ελιτιστες κρατικοδιαιτοι καλλιτεχνες και συγχαιρουν ο ενας τον αλλον για τις μαλακιες που παραγουν και απαιτουν υπερογκες κρατικες επιδοτησεις για την "τεχνη" τους, απεχει παρασαγκας απο το πραγματικο νοημα της τεχνης! Το χειροτερο των χειροτερων δε, ειναι ενας καλλιτεχνης ο οποιος ΔΕΝ εχει αυτη την πλατια αναγνωριση για το εργο του, να κομπαζει οτι ΑΥΤΟΣ ειναι και κανενας αλλος, χαρακτηριζοντας ως ασχετους ή ηλιθιους αυτους(την πλειοψηφια δηλαδη) που και καλα δεν μπορουν να καταλαβουν τη δικη του υψηλη διαννοηση! Ο συγκεκριμενος, μπορει να ηταν ενας αριστος φωτογραφος αλλα σαν σκηνοθετης και σαν χαρακτηρας απειχε πολυ απο το να χαρακτηριστει ως μεγαλος! Εκτος των αλλων, οι πραγματικα μεγαλοι που γραφτηκαν στην ιστορια χαρακτηριζονταν απο τη σεμνοτητα τους, κατι μετο οποιο ειχε τσακωθει ο μακαριτης! Οσο για τα βραβεια κ.λ.π. οποιος εχει την παραμικρη σχεση με το χωρο, γνωριζει πως προκειται για μαγαζακια δημοσιων σχεσεων και λοιπον συμφεροντων, εμενα προσωπικα δε μου λενε τιποτα!

τωρα αν καποιοι θεωρουν οτι μπορει να το παιξουν μαγκες και δηθεν και κουλτουρα κι ετσ, γραφοντας διθυραμβους για κατι το οποιο και καλα εχει προβληθει ως υψηλη τεχνη για ολιγους, και το οποιο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν καταλαβαινουν (απλα διοτι ουτε ο ιδιος ο δημιουργος μπορουσε να το καταλαβει), ειναι δικαιωμα τους, εμενα να με συγχωρειτε αλλα δεν θα παρω...

anyway, RIP στον τυπο και κριμα για τον τροπο που εφυγε, πραγματικα δεν αξιζει σε κανεναν ανθρωπο τετοιο τελος!

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
ποσο κομπλεξικο ατομο εισαι ποια ρε νωντομεμα  :jerking:

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Τελικα αυτον τον ανθρωπο τον σκοτωσε η ταχυτητα. Μια ζωη τα ειχε βαλει μαζι της, αλλα αυτη ειπε την τελευταια κουβεντα της.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom